Автор Гілка: Проблема з запуском Mandrake Linux 9.1  (Прочитано 3772 раз)

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • дописів: 112
  • Як воно?
Для початку скажу, що я у Лінаксі 0 без патичка :(
Взяв от нещодавно собі Лінакс на 3-х КД. Процедура встановлення пройшла нормально.
ПК перезавантажується... Вивалює віконце з вибором режиму запуску. Обирав усі з тих режимів - наслідки однакові. Точно процедуру не пам`ятаю, але до віконного режиму я не доходив ніколи. В кінцевому результаті завше з`являється чорне вікно у якому є лише наступне:
Цитата
Mandrake Linux release 9.1 (Bamboo) for i586
Kernel 2.4.21-0.13 mdk on an i686 / tty1
licalhost login: ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
Коли тисну "Enter" запитує логін і пароль, а далі вивалює рядок наказів (той, що командний ;)). З усіх наказів я викупив лише "reboot" :)
Що б іще додати!?
Лінакс встановлював зверху ВінХР (останню знищував за допомогою інсталятора Лінакса). Встановлював 2 рази, але висліди ті ж.
ПК у мене нормальний. Тільки вінчестер старий Сіґейтівський на 3 Гб. Цілком можливо, що він трохи вже запорчений, але ВіндаХР на ньому працювала нормально.
Сумно, а так хотілось спробувати. >:(
Може хто чим зарадить?[/color]
«Чтиво» - е-бібліотека україномовної літератури на всі смаки
Домівка.net - національний портал

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
Re: Проблема з запуском Mandrake Linux 9.1
« Відповідей #1 : 2004-02-18 01:27:16 »
Багато хто мені казав, що їм Mandrake Linux 9.1 не сподобався.  
Тоді може справді поклади Mandrake Linux 9.2. Якщо перекласти з англ. на українську то ця помилка пов*язана з таблицею розділів. Можливо спробуй позичити інший вінчестер, надіюсь щось вийде.
                                              Хай щастить!!! ;)

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
« Відповідей #2 : 2004-02-18 09:36:13 »
На мою думку так можна спробувати ПартішнМейджиком, або fdiskом, або mhdd http://www.mhddsoftware.com/files/mhdd/mhdd29.zip (зробити erace, а також можна і на БЕДи перевірити та спробувати їх повиправляти) помочити всі розділи на диску і спробувати наново встановити Лінукс.

Щодо Мдк 9.2 - я б не радив, глюків дуже багато, особисто я взяв би Мдк 9.0 і поставив на нього компілятор той що в 9.2

Тарас

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-02-18 10:11:59 »
Я ще такого не бачив, щоб diskdrake не зміг побити вінт на розділи. Але як він поведе себе з битими вінтами, не знаю. Тому справді доцільно було б спочатку диск переформатувати і перевірити, чи вінт не битий. Крім того, уточніть, як саме Ви визначали розділи. Найкраще для цього вибрати команду Розподілити автоматично.
Щодо версії Мандрейка, думаю, тут проблема не в ній. Щодо 9.2, то читав я про його недоколисаність. В 9.0 Вас неприємно вразить стан його локалізації.

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • Як воно?
« Відповідей #4 : 2004-02-18 21:29:50 »
Та проблема таки вирішилась. Після 4-го перевстановлення. Як виявилось, то я забагато програм на встановлення обрав, а сектор для самої системи був всього 1,300 Мб. Очевидно, йому потрібен був ще додатковий простір для завантаження.
Коротше, я встановив модуль завантаження (так, здається) на дискету. Все працює і старезний вінт досі милозвучно тарахкотить :)

Але при налаштуванні системи наткнувся на ще одну проблему. Не можу встановити додаткову розкладку клавіатури (англ.). Навіть коли індикатор показує зірково-полосатий прапор літири друкуються лише українські.

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2004-02-19 08:22:18 »
В процесі встановлення було запропоновано вибрати спосіб перемикання клавіатури. Якщо Ви цей момент не проігнорували, то цей спосіб повинен діяти у всіх графічних оболонках і у рядку НАКАЗІВ. При цьому при українській мапі засвічується Scroll Lock. Такий спосіб перемикання можна задати і вручну, тут на форумі це описувалось, тому повторяти не буду. Крім того, в Мандрейку його можна нлаштувати в Центрі керування Мандрейк.
Але якщо Ви пишете про якийсь смугастий прапорець, значить Ви знаходитесь в gnome і користуєтеся аплетом для перемикання клавіатури. Де Ви щось зробили не так, сказати важко. Єдине, чим можу втішити - це тим, що він працює. Подивіться уважно на налаштування у властивостях цього аплета.
Для завершеності ще скажу, що KDE також має свої власні засоби для перемикання. Їх шукати в Центрі керування KDE (не Мандрейк).

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • Як воно?
« Відповідей #6 : 2004-02-21 18:44:57 »
Я користуюсь KDE.
У тім то й річ, що розкладку пробував налаштувати, але змінюються лише прапорці на панелі керування, літери ж, у будь-якому випадку, друкуються українські.
У рядку наказів усе працює гаразд.

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #7 : 2004-02-21 20:48:43 »
спробуй man XF84Config, або man XF86Config-4
/etc/XF86Config-4
доречі http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=news;action=display;num=1061837274
« Змінено: 2004-02-21 20:57:02 від SGh »

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • Як воно?
« Відповідей #8 : 2004-02-29 20:35:20 »
спробуй...
Дякую. Буду розбиратись...

Як можна переглянути список усіх встановлених програм у системі?
Чи можливе ДОвстановлення програм на вже робочий Лінакс?
Як таке робиться? Де то робити?
Прошу описати якомога доступніше, бо я зараз думаю категоріями Віндовза.

І ще, щодо Midnight Commander
Чи у Мандриках 9.1 вже є укр. переклад, чи нема?
Якщо нема, то як можна додати файл мови і, якщо у мене нема проги, саму програму?

Буду дуже вдячний за відповідь.

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #9 : 2004-03-02 11:18:27 »
Звісно що можливе то все (довстановлення, перегляд, і т.п.), значить в меню графічного менеджера (KDE, GNOME, BlackBox,...etc) має бути
Конфігурація>Менеджер пакунків
Запускаєш і маєш щастя, або в командному рядку
$ rpmdrake, а якщо нема, тоді вже можна man rpm, та руками все ставити, але я думаю до того не дійде :)
Щодо mc, то є там наче вже укр переклад, а прогу можна вставити всім отим що я вище назвав...[/color]

Відсутній vitalis

• Кореспондент
  • Як воно?
« Відповідей #10 : 2004-03-11 21:35:11 »
1. Конфігурація>Менеджер пакунків
Запускаєш і маєш щастя

2. тоді вже можна man rpm, та руками все ставити, але я думаю до того не дійде :)
По-перше, дякую за відповідь.

По-друге...
1. mc встановив нормально, однак я не можу знайти файл, який його запускає :( (ехе-шник, якщо по-Віндівськи). У меню КДЕ його ніхт :(
Коли знайшов теку, де встановлено програму, то мені вивалило купу файлів. Деякі - прості текстові файли, а при відкритті ін. пропонує обрати додаток, за допомогою якого ті файли відкрити. А я хіба знаю чим то відкривається?!?
Енд вот ай маст ту ду?

2. На щастя, до цього не дійшло :)
« Змінено: 2004-03-11 21:35:40 від vitalis »

dusoft

• Гість
« Відповідей #11 : 2004-03-12 02:50:34 »
1.треба лише написати mc

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #12 : 2004-03-12 12:02:07 »
Якщо більш докладніше, то треба десь у головному меню знайти якийсь термінал, або консоль, запустити, а там вже у рядку наказів написати # mc, або можна натиснути Alt+F2 (має зявитися вікно запуска програми), і там набрати mc , а в параметрах обрати щоб виконувалося в терміналі...[/color]