Знаю, можна сперечатись. Власне й написав, щоб спровокувати дискусію (чи, точніше, звернути увагу, що гента не вся така в білому, як написав hse).
Але ви все ж вибирайте вирази, бо ваше повідомлення ніякого корисного змісту зовсім не несе (фактично, є флудом), а модераторських повноважень з мене ніхто ще не знімав, хоча в силу останніх подій технічної можливості їх застосовувати немає.
Так що краще видаліть своє повідомлення самі, і напишіть щось аргументоване і корисне, ОК?
Наприклад мене цілком і повістю влаштовує генту.Є деякі недоліки , але вони скоріше звязані з багами пакетів ніж з самою ідеологією генти
А що в моїх висловлювання не так ?Я висловив свою думку, від неї не відмовляюсь. OK
Ідеологія В дебіані зовсім не та що в генту
Я стверджую, що rpm є більш зрілим підходом до вирішення даної конкретної задачі, і by design, і by usability. З наступних причин: 1. бінарність rpm-дистрибутивів, що економить масу часу і сил.
2. сирцеві rpm-ки можуть містити в собі і патчсет, і основне дерево коду, тоді як в репозиторіях генту все звалене в одну некрасиву купу, і як з нею обходитись знають лише скрипти-єбілди.
3. тестування версій. З генту часом стається така неприємна ситуація - пакет змінює свою поведінку під час інсталяції, а версію пакету просто піднімають не тестуючи (я живо пам'ятаю, як у цілого натовпу знайомих гентушників відвалилось всі gtk-програми після оновлення pango. Бо автор єбілду якось не звернув увагу, що там при інсталяції make querymodules перестав виконувати).
4. робота з коробки. Генту після інсталяції до цих пір вимагає більше зусиль, аніж навіть слака.
Тут можна дого спорити
Якраз навпаки в генту все розложено по місцям а rpm-source пакеті скинуто в купу
Розакажіть казочку про те що в rpm дистрах все працює з коробки
Цитата: Raven від 2007-08-09 13:10:29 4. робота з коробки. Генту після інсталяції до цих пір вимагає більше зусиль, аніж навіть слака.В кого як
А тепер заглянемо до гентушного репозиторію отут. Що ми там бачимо? А бачимо велетенську кількість сирців і патчів до них, елегантно складених в єдиному каталозі. Рахувать, з вашого дозволу, не буду, довго список вантажити.
Цитата: Raven від 2007-08-09 14:27:02А тепер заглянемо до гентушного репозиторію отут. Що ми там бачимо? А бачимо велетенську кількість сирців і патчів до них, елегантно складених в єдиному каталозі. Рахувать, з вашого дозволу, не буду, довго список вантажити.Хм... а хто в той каталог заглядає? Коли тикаєш emerge там гарно показує, яка то рубрика.
Ну а якщо вже брати щось source-based, то я краще почитаю документацію та збудую щось from scratch. Займе довше часу, але не буду чекати доки хтось щось запхає у портадж або загорне у пакунок (але зроблю я таке хіба що для якогось маленького маршрутизатора тощо).
Розбито тут ве на категорії http://packages.gentoo.org/categories в чому Ктулху знайшов проблему - так і не розумію
Як демонструє жорстока практика, Gentoo малопридатне для використання на бойових серверах..