Автор Гілка: Хостинг swf  (Прочитано 18883 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: Хостинг swf
« Відповідей #15 : 2008-04-08 14:14:41 »
Можете ще пошукати на тему висловлювань Столмана на цю тему. А також, чому так зване freeware взагалі має здохнути. Разом з розробниками.
Не з розробниками, а з developers-developers-developers  ;D (c) Crazy Balmer
А що до неможливості почепити в цьому форумі флеш анімацію - :[|||]: є така програмка gzip називається - подіяли неб на анімацію і вставили  :P
Взагалі його найбільша вада — пропрієтарність, так.

Про сайти, виконані на флеші, взагалі мовчу, яка це гидота.
Тут вже піднімається філософське питання: якби ця найбільша вада не була б єдиною вадою - чи не створили б якогось відкритого флеш формату. Програма б швидко розповсюджувалась відкритим кодом і швиденько позаймала б лінуксові сайти. І на відміну від гнаша щоб проект і на меті не мав косити під адобівського флеш плеєра. Хай адобівці самі розривають свій формат, як це було з ps, pdf
« Змінено: 2008-04-08 14:24:46 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2008-04-08 14:37:39 »
Тут вже піднімається філософське питання: якби ця найбільша вада не була б єдиною вадою - чи не створили б якогось відкритого флеш формату. Програма б швидко розповсюджувалась відкритим кодом і швиденько позаймала б лінуксові сайти. І на відміну від гнаша щоб проект і на меті не мав косити під адобівського флеш плеєра. Хай адобівці самі розривають свій формат, як це було з ps, pdf
Питання перше: а чим gnash не відкритий програвач? Питання друге: а як ще можна робити, якщо ліцензія забороняє створення програвачів з використанням відкритих специфікацій?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #17 : 2008-04-08 14:41:12 »
Цитата
Програма б швидко розповсюджувалась відкритим кодом і швиденько позаймала б лінуксові сайти.
не було б ніякої програми. якби флеш був відкритим, він підтримувався б браузерами з коробки, як javascript, html чи gif.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #18 : 2008-04-08 15:43:10 »
Питання перше: а чим gnash не відкритий програвач? Питання друге: а як ще можна робити, якщо ліцензія забороняє створення програвачів з використанням відкритих специфікацій?
Я говорив про створення нового стандарту, а не програвача. Друге питання взагалі не зрозумів, яка ще ліцензія може заборонити створення програвачі з використанням відкритих специфікацій? Чи може ще заборонити використання векторної графіки?
Не знаєте, чи нема ліцензії, яка забороняє створювати відкриті віруси під офтопік?  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #19 : 2008-04-08 15:56:25 »
Я говорив про створення нового стандарту, а не програвача. Друге питання взагалі не зрозумів, яка ще ліцензія може заборонити створення програвачі з використанням відкритих специфікацій? Чи може ще заборонити використання векторної графіки?
Не знаєте, чи нема ліцензії, яка забороняє створювати відкриті віруси під офтопік?  ;D
Почитайте ліцензію на специфікації флеша, а поки що отримайте *

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #20 : 2008-04-08 16:43:27 »
Стандарт уже існує — це SVG(SMIL). Він відтворюється усіма основними переглядачами під Linux. Підтримка редагування з’явиться у Inkscape 0.48.

Тим, хто не може втерпіти, Novell влітку (2 червня) запропонує MSS.u.S.E. Linux 11.0 з розширеними можливостями у Mono, зокрема Silverlight (підтримується частково найпоширенішим переглядачем). Розробку можна буде вести з MonoDevelop.

Так що нових стандартів не треба — стандарти вже є — справа лише у реалізації.

P.S. Цитата звідси:
Цитата
Can I use the File Format Specification to create a SWF interpreter or player?

No, the File Format Specification is provided for the specific purpose of enabling software applications to export to the SWF file format.
« Змінено: 2008-04-08 16:49:18 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #21 : 2008-04-08 18:47:36 »
то що, тоді swfdec і gnash порушують ліцензію, я щось не зрозумів? SVG-анімація — це добре, але те, що я бачив у мережі, обтяжує ресурси гірше від флешу. Звісно, було б добре, якби можна було зробити SVG-плеєр. А поки що навіть linux.com відео на флеші публікує (хоча можна стягнути версію OGG/theora)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #22 : 2008-04-08 19:44:42 »
то що, тоді swfdec і gnash порушують ліцензію, я щось не зрозумів? SVG-анімація — це добре, але те, що я бачив у мережі, обтяжує ресурси гірше від флешу. Звісно, було б добре, якби можна було зробити SVG-плеєр. А поки що навіть linux.com відео на флеші публікує (хоча можна стягнути версію OGG/theora)
Вони нічого не порушують, бо і не можуть прокручувати (і ніколи не могтимуть це робити) ролики flash9 (flv). ;) (8 можуть, а старші — зась!) Див. сайт gnash, вони нічого не порушують, але і нічого не можуть з цим зробити...

Створювати ролики можна, а відтворювати їх згідно з ліцензією на документацію може лише Adobe Flash Player (R)(c) (нехай святиться ім’я його).
« Змінено: 2008-04-08 19:47:28 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #23 : 2008-04-08 23:46:52 »
Вони нічого не порушують, бо і не можуть прокручувати (і ніколи не могтимуть це робити) ролики flash9 (flv). ;)
А те, що swfdec youtube грає, мені, значить, примарилось?

Цитата
Swfdec is a library that can be used to play Flash files. There is a standalone player and a Mozilla plugin that uses the library. Swfdec supports Flash through version 4, and most features of Flash through version 9. The player is routinely updated to support the latest features demanded by video players, resulting in most (including Youtube, Google Video, Lulu.tv, AOL video, and CNN video) working at any given time.
У?
« Змінено: 2008-04-08 23:47:07 від Cthulhu »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #24 : 2008-04-09 06:41:32 »
Вони нічого не порушують, бо і не можуть прокручувати (і ніколи не могтимуть це робити) ролики flash9 (flv). ;)
А те, що swfdec youtube грає, мені, значить, примарилось?

Цитата
Swfdec is a library that can be used to play Flash files. There is a standalone player and a Mozilla plugin that uses the library. Swfdec supports Flash through version 4, and most features of Flash through version 9. The player is routinely updated to support the latest features demanded by video players, resulting in most (including Youtube, Google Video, Lulu.tv, AOL video, and CNN video) working at any given time.
У?
Wikipedia:
Цитата
In April 2006, the Flash SWF file format specification was released with details on the then newest version format (Flash 8). Although still lacking specific information on the incorporated video compression formats (On2, Sorenson Spark, etc.), this new documentation covered all the new features offered in Flash v8 including new ActionScript commands, expressive filter controls, and so on. The file format specification document is offered only to developers who agree to a license agreement that permits them to use the specifications only to develop programs that can export to the Flash file format. The license forbids the use of the specifications to create programs that can be used for playback of Flash files. The Flash 9 specification was made available under similar restrictions.
Все, що Ви бачите зворотна інженерія і здогадки.

До недавнього часу навіть mplayer відтворював далеко не всі ролики з youtube вірно (звук відставав і відставав від відео). Давайте не будемо рубатися за цю нікому не потрібну правду, а?
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2008-04-09 12:18:44 »
Все, що Ви бачите зворотна інженерія і здогадки.
Підримку MS-doc в OOo теж було імплементовано як результат реверс-інженірингу, але вона є достатньо повною. Це аж ніяк не аргумент на користь "ніколи не буде підтримувати".

До недавнього часу навіть mplayer відтворював далеко не всі ролики з youtube вірно (звук відставав і відставав від відео).
А є лінки на такі мувіки? Просто вперше про подібне чую. І потім... A-V delay?

Давайте не будемо рубатися за цю нікому не потрібну правду, а?
Давайте не будемо ховати голову в пісок. Мене все ж цікавить ваша аргументація на тему "не можуть прокручувати (і ніколи не могтимуть це робити) ролики flash9 (flv)".

Praporshic

• Гість
« Відповідей #26 : 2008-04-09 14:32:19 »
Не дуже вдалий набір параметрів для mencoder і я отримував подібний результат. A-V delay не допомогає.

Давайте не будемо ховати голову в пісок. Мене все ж цікавить ваша аргументація на тему "не можуть прокручувати (і ніколи не могтимуть це робити) ролики flash9 (flv)".
Тс-с-с-с!!! Ти цього не бачив. Навіть якщо бачив на власні очі!!!  ;D

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #27 : 2008-04-09 16:33:03 »
Flame:
Тс-с-с-с!!! Ти цього не бачив. Навіть якщо бачив на власні очі!!!  ;D
Мене тут явно звинувачують у вживанні речовин. Я вимагаю сатисфакції!

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #28 : 2008-04-09 17:05:19 »

Shakespears Sister - I Can Drive

Лінк на flash9, який можна відтворити у gnash, please?
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2008-04-09 17:11:30 »
Лінк на flash9, який можна відтворити у gnash, please?
Ага. До вашого відома, gnash і swfdec - різні проекти. Про gnash я вже висловився в новині.

Будь-який мувік на титрубі (з тих, що я пробував, а вибирав я їх випадково) відтворюється з swfdec. Ваш за лінком зможу спробувати не раніше, як доберусь додому. Але, підозрюю, і він не виняток.
« Змінено: 2008-04-09 17:11:51 від Cthulhu »