Автор Гілка: вибір wi-fi AP  (Прочитано 4103 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
вибір wi-fi AP
« : 2008-05-21 15:36:04 »
треба мені вибрати якусь точку доступу wi-fi ..
поділіться досвідом: хто яку може порадити, вимоги
1. 4 лан порти (на крайній випадок і 1 піде)
2. 54М-108М (g стандарт)
3. щоб на відстані більш-менш нормально працювала
3. до 80-90$
4. наявність можливості робити між кількома  міст ( WDS )
5. WEP, PSK

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Re: вибір wi-fi AP
« Відповідей #1 : 2008-05-21 15:48:10 »
у мене D-LINK DWL-2100AP+ вже майже рік працює. у всій квартирі зв'язок є але до сусіда, що на 4 поверхи нижче жеве не дістає. я хтодив побудинку із ноутом то максимум що зміг прострілити 1.5 поверхи. я незнаю як інших, а мене вона цілком задовольняє.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-05-21 16:00:53 »
5. WEP, PSK
Збираєтесь користуватись WEP? А адресу не підкажете, щоб знати де можна на дурняк у Мережу залізти?

Особисто користуюсь DI-524UP, під OpenWRT прошити руки ще не дійшли.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #3 : 2008-05-21 16:14:33 »
Цитата
у мене D-LINK DWL-2100AP+ вже майже рік працює.
були проблема при встановленні 2-ох таких в міст .. то працює то через або кілька хвилин  або днів вже не працює ... так може бути кілька днів .. потім 1-2 місяці без проблем ... думаю таке мені не зовсім підходить.. тим біьлше що вони не під руками щоб їх ребутнути

Цитата
Збираєтесь користуватись WEP? А адресу не підкажете, щоб знати де можна на дурняк у Мережу залізти?
мав 2 Асуси .. і як завжди потрібен звязок між ними.. робив WDS (міст) . і також думаю "хочу шифрування.. безпеки" .. виставив WPA-PSK . в міст стють але не надійні ... якщо якийсь перевантажити то може міст не піднятися ..   або пропасти  через 1-2 дні.. тобо реально треба було бігати і смикати ,..
поставив WEP  працює стабільно...  вже не бігаю по них ..
а що інакше робити .. хоть щось .. краще ніж нічого + mac-фільтрація ...

щоб ставити один в режи AP а інші підключати як клієнт  - не знаю.. не пробував (може там навіть нема таких режимів ) .. і чи тоді до тих що в режимі клієнта чи будуть безпровідні клієнти підключатися ??? то вже треба пробувати ..

Цитата
знати де можна на дурняк у Мережу залізти?
враховуючи радіс дії всіх АП (бех антен) прийдесть попотіти щоб щось отримати ...

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #4 : 2008-05-21 17:01:19 »
були проблема при встановленні 2-ох таких в міст ..
ну можливо, у мене вона одна і моста немає. тому й таких проблем немає.

А для таких "розумників" придумали доступ по МАС-адресах :) а те що ви мою  інфу вкрадете - наздоров'я, у мене нічого секретного немає.
Я особисто взагалі шифрування вимкнув.
« Змінено: 2008-05-21 17:03:43 від vano_vvv »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-05-21 18:59:26 »
А для таких "розумників" придумали доступ по МАС-адресах :)
;D  ;D  ;D  ;D man ifconfig до повного просвітління
« Змінено: 2008-05-21 20:44:26 від Praporshic »

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #6 : 2008-05-21 22:01:52 »
так, це я не подумавши бовкнув, МАС-адресу тоже можна змінити.... але для почтку її треба знати, тобто  знати які адреси пусакє АР. і якщо їх небагато та всі вони підєднані то може раптом виникнути конфлікт.  тоді людина, яка сидить за цим компом раптом подумає чому вона від мережі відвалилась....

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-05-21 23:03:35 »
Перелік адрес стане відомим під час "прослуховування" мережі на предмет зламу WEP. Далі - справа техніки. Я не кажу що це робиться швидко, але робиться. Сподіватись на WEP - велика дурість.
Що стосується проблем зі зв'язуванням двох точок у міст - проблеми подібного роду частенько виявляються виправленими в оновленому firmware. А ще можна (at your own risk) подивитись на openwrt. В мене до нього ще руки не дійшли (та й WPA2-PSK працює скрізь якісний радянський залізобетон без проблем).

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #8 : 2008-05-22 10:18:31 »
Цитата
Що стосується проблем зі зв'язуванням двох точок у міст - проблеми подібного роду частенько виявляються виправленими в оновленому firmware.
звичайно на момент коли ставив точки обновив firmware..  але все-одно міст з WPA-PSK не стабільний (відвалюється і не відновлюється сам, хіба би тут була провина якось одної точки .. ).
так що конкретно в мене вибору нема !!! або WEP або зовсім нічого  ..
або ж шукати AP в яких нема таких проблем ..
в мене були Asus320ge+Asus520GC(к-ка штук).. альтернативні прошивки до них  також не допомогли ..

« Змінено: 2008-05-22 10:20:14 від vova07 »

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #9 : 2008-05-22 13:13:31 »
Хватає обладнання в діапазоні 50$, що заловольнить Ваші забаганки, за виняткои одного - міст. З мостом воно буде біля 150$.

На мене гарне враження справили залізяки D-LINK з цього класу. Не пам'ятаю який дома стохть, на роботі - DI-524

1. Дальнобійні
2. Зручний WEB-interface
3. Нормальній FireWall - можна за ним ставити свої сервіси через DNAT, через SNAT все працює на ура, навіть torrent.
4. Firmware можна поновлювати, при чому в мене вилітіло після грози, так я просто по новій залив без ніяких проблем.
...
Ціні є на www.dlink.ua
« Змінено: 2008-05-22 13:17:21 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #10 : 2008-05-22 16:12:15 »
зовсім не згідний  про D-Link ... мав з ним справу  -- не задоволений і то дуже ...

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-05-22 16:44:07 »
В самого D-Link — нарікань немає. Можливо брак?)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2008-05-22 16:48:01 »
В самого D-Link — нарікань немає. Можливо брак?)
Швидше за все. З якісним D-Link`ом проблем не бути не може.