Автор Гілка: нам хана  (Прочитано 4808 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
нам хана
« : 2008-05-21 11:32:57 »
ну не зовсім хана але плакати хотілося.
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=132897261&cat_id=43255

особливо після оцього
http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=15994

Praporshic

• Гість
Re: нам хана
« Відповідей #1 : 2008-05-21 11:47:27 »
"Юлія Тимошенко також додала, що дві третини операційних систем в Україні - це продукція “Майкрософт”."
Кхм.. що, невже все так добре? Чи то вони мають намір довести до 100%?

До речі, а хтось дивися виступ пастора перед студентами КНУ ім. Шевченка? Бо я трохи спробував та потім припинив канал навантажувати ворожою пропагандою.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2008-05-21 12:40:34 »
Мені здається Ви трохи перебільшуєте і те, і інше.

До України приїхав голова однієї з найпотужніших компаній світу. То що прем’єр-міністрові швиргонути у нього черевиком? Те, що його не закидали яйцями, це наша провина, тобто це мали зробити ми (ну, може я, як киянин :'()...

А лемент напівідіотів з Держдуми можна не сприймати всерйоз. Той депутат — такий собі клоун на зразок Алксніса.
« Змінено: 2008-05-21 19:13:58 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #3 : 2008-05-21 12:43:21 »
Те, що його не закидали яйцями, це наша провина, тобто це мали зробити ми (ну, може я, як киянин :'()...
наступного разу розраховуйте і на мене.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #4 : 2008-05-22 22:29:21 »
Коли будемо яйцями закидувати? Я десятки зо два за хвилину кидаю!  :)

А якщо трохи серйозніше,  то ніяка нам не хана. Чим нам заважає вінда? Нічим. Якщо подумати, вона нам допомагає.   Як тільки народ почне платити за софт, він подумає, чи варто це тих грошей і чи не слід подивитись на альтернативи, чи не слід взяти вільне ПЗ і половину тих грошей заплатити за сервіс та навчання.

З другого боку, пробачте, мушу сказати, не сприймайте як флейм, останнім часом якість ПО в популярних дистрибутивах різко впала. Навіть по відношенню до вінди все стало глючити та падати набагато частіше. Релізами називають таке, що на голову не лізе.

От це створює дійсну загрозу, тому що варто раз вимазатись, потім довго треба буде відмиватись.

І ще одна загроза, від якої "хана" - це колосальна корупція і пейбеки. Тут віддузятники - просто аси. Отже, або вчитись давати хабарі.... або не знаю що, чесно, не знаю.
« Змінено: 2008-05-22 22:59:17 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #5 : 2008-05-22 23:15:16 »
ну що "хана" то це звісно була метафора. а от  те що до цього прикладені міністерство внутрішніх справ це трохи насторожує я не параноїк (може тільки трішки) але мені знається що можуть почати трусити, міністерство освіти -  знову ж таки на чому людей навчити працювати на тім вони й будуть. у крайньому разі мова про спеціалістів йде, а не про секретарок - бухгалтерів, і перевчатися важко та й ліньки.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2008-05-22 23:19:04 »
А що там трусити міністерство освіти - за відповідною ліцензією Вікна+офіс для них коштують копійки (перша доза...). Зокрема, коли я працював у школі - там у мене був комплект ліцензійних дисків.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #7 : 2008-05-23 00:07:13 »
Цитата
За його словами, кожен Уряд у світі зацікавлений в тому, щоб інформація, яку він має і обробляє, була захищеною. “Таким чином Уряд України може бути впевнений, що “Майкрософт” дає йому надійний захист роботи з цією інформацією”, - запевнив гендиректор “Майкрософт”.
Тепер держ. таємниці України знатимуть лише уряд, секретаріат і Стів Балмер   >:(
Цитата
Проводить государственную политику поощрения отечественных разработчиков операционных систем, драйверов со свободно открытыми исходными кодами, а также компьютерного оборудования (налоговые льготы, государственные целевые гранты)
А наші про підтримку вітчизняного виробника тільки на словах балакають...
« Змінено: 2008-05-23 00:08:18 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

• Літератор
« Відповідей #8 : 2008-05-23 00:10:28 »
То що прем’єр-міністрові швиргонути у нього черевиком?
У всьому світі прийнято кидати тортиком :)

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #9 : 2008-05-23 10:00:20 »
Що стосується форсування боротьби з піратсnвом - я тільки за обома руками. За комерційний софт треба платити, хай то буде й навіть і вінда, яку тут всі не люблять, я в тому числі. Якщо з мін. освіти стягнуть не за"першу дозу", а й більше - то це тільки на благо, бо примусить задуматись, чи є альтернатива.

Щодо захисту інформації - то ніякий лінукс тут не допоможе, треба розгортати криптографічну інфраструктуру PKI на державному рівні, якої зараз у нас НІДЕ немає. Закон якийсь там про підпис прийняли, і то під тиском банків, а робити ніхто нічого не хоче.

Там в уряді ще дуже не скоро дійдуть руки до справ інформатизації, у них повно проблем з більш коштовними справами.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #10 : 2008-05-24 12:46:48 »
Flame:
/me звжди любив дивитись не те, з яким пафосом та щирістю вміє Ю говорити про речі в яких не петрає...

взагалі то, цей меморандум не маює ніякої юридичної сили, і може бути розірваний в односторонньому порядку в будь-який момент без будь- яких юридичних наслідків.
Так само як ніщо не заважає завтра кожній зі сторін зробити бдуь-що що прямо суперечить положенням викладеним в меморандумі.

Взагалі схоже на торги, на набивання собі ціни, типу "ну дайте нам більше бабла, тоді ми проштовхнем справу далі і перейдем до складання та підписання угоди. А шоб ви впевнелись шо наші наміри серйозні от вам на посвідчення того наша фількіна грамота, пробачте, офіційний документ підписаний самими міністрами в присутності самого премєр-міністра".

Ми не знаєм чи треба нам тої співпраці чи не треба, але якщо пацани готові платити бабло, то чого б нам їх ше трохи не порозводити/подоїти.
Тим більше що ми їм нічого не обіцяємо...
"...
- я нє сказала "да", милорд!
- ви нє сказалі "нєт"!
..."

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #11 : 2008-05-24 20:27:07 »
Цитата
Якщо з мін. освіти стягнуть не за"першу дозу"
Шкода, але не стягнуть - бо якщо школи та ВУЗи масово злізуть з Вікон - тоді хана Мікрософту.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #12 : 2008-05-25 18:54:06 »
Цитата
Кабінет Міністрів України домовився з компанією “Майкрософт Україна” про поглиблення співпраці в сфері розвитку інформаційних технологій та захисту інформації.
Це вони на зло Президенту, який тільки недавно кеди наловчився патчити під бздьою. Мабуть замало опенсорсного піару проводиться - бісові б'юрократи про існування лінукса і не підозрюють. Мабуть треба або навертати депутатів на праведний шлях, або лінуксоїдів просувати =) Так, тільки щоб під час депутатства не забули, що таке лінукс, і не вивчили, що таке "відкати"  >:(