Автор Гілка: eee PC в Україні - злочин проти opensource  (Прочитано 19313 раз)

Відсутній darion

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Re: eee PC в Україні - злочин проти opensource
« Відповідей #15 : 2008-05-25 00:21:30 »
Чому ні? Я буду чекати побєдного конца і куплятиму без вінди на борту, і буде це не обов'язково Асус, щось за останній рік моя довіра до цієї фірми зазнала суттєвого краху (щось вони скурвилися...).

Тоді тобі, як і мені, доведеться чекати широкого продажу в Україні. Я на своїй місцевій луговкє вже освятив цю тему.
http://lug.dn.ua/viewtopic.php?id=934
Ніякого злочину - лише гроші. Маркетинг чистої води. Радий був поспілкуватися.

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #16 : 2008-05-25 18:10:06 »
Не знаю де там його почали продавати, але у Полтавському Фокстроті його ще нема. Зазвичай у четвер завозять новий товар, але Eee PC не завезли. Подивимось, що буде під кінець наступного тижня.

Я мабуть не такий фанатичний, я довго зважував всі за і проти, і дійшов висновку, що буду купляти цей девайс без погляду на встановлену ОС. Все одно Вінда до вечора на ньому не доживе, а необхідність подібного девайсу просто вже перезріла.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2008-05-25 19:37:20 »
Я якщо і купуватиму в українському магазині, то лише 20Ґб версію (а вона лише з Linux). Усе просто: 12 мені просто замало.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #18 : 2008-05-25 22:12:59 »
мені раптом сяйнула думка. Чому мікрософт гребе бабки лопатою ? та все тому що рівень знань у більшості (навіть переважної більшості)  користувачів ПК досить низький. тих же 8 Гб за 150 баксів, це тільки ми знаємо цю нереальну ціну, а більшість народу - ні. тому й наживається мікрософт що більшість просто не знає про альтернативу, наголошую, не знає ціни питання. Прийшов у магазин, що стоїть на прилавку - те й купив. На доказ запитаю: хто із тут присутніх купляє комп'ютери у магазинах назразок того ж фокстроту ? впевнений - ніхто. та ми навіть не компи купуємо, окремі деталі із яких і збираємо собі компи. Мабуть тому то й європа пішла по шляху використання OS що там просто рівень освідченості населення вищий і вони знають що ціна 8 Гб флеш диска аж ніяк не 150 баксів.
Мало того вони навіть приводу для роздумів не дають, бо якби ті дві моделі стояли поруч, із написаними технічними характеристиками, можливо б  людина і задумалася що краще.....
ПС: єдине що ми можемо зробити - навчити.
« Змінено: 2008-05-25 22:19:54 від vano_vvv »

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #19 : 2008-05-25 22:49:39 »
ПС: єдине що ми можемо зробити - навчити.
Простіше заставити Бальмера покаятись, відкрити сирці вінди під GPL3 і піти працювати завгоспом в Red Hat.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #20 : 2008-05-25 22:55:36 »
ні. Ми можемо влаштувати 1 червня інформаційну акцію під фокстротом. Спробувати розповіти про Eee PC трохи більше ніж буде у рекламі, а реклама, я думаю, буде і на ТБ також. Можливо тоді частина вирішить притормозити із покупкою цого пристрою допоки на ринку не з'являться і апарати із лінуксом. Просто обговорювати це в інтернеті  на спеціалізованих форумах  немає сенсу тому що ці форуми здебільшого читатють тільки ті, хто й так знає багато про те ЕееРС.
Або хоча б на інших, не комп'ютерних форумах, нехай кожний, хто де ще зареєстрований, залишить інформацію про Eee PC.
« Змінено: 2008-05-25 22:59:12 від vano_vvv »

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #21 : 2008-05-25 23:28:38 »
ні. Ми можемо влаштувати 1 червня інформаційну акцію під фокстротом. Спробувати розповіти про Eee PC трохи більше ніж буде у рекламі, а реклама, я думаю, буде і на ТБ також. Можливо тоді частина вирішить притормозити із покупкою цого пристрою допоки на ринку не з'являться і апарати із лінуксом. Просто обговорювати це в інтернеті  на спеціалізованих форумах  немає сенсу тому що ці форуми здебільшого читатють тільки ті, хто й так знає багато про те ЕееРС.
Або хоча б на інших, не комп'ютерних форумах, нехай кожний, хто де ще зареєстрований, залишить інформацію про Eee PC.
Ну-ну... так і уявляю, як ви стоїте під фокстротом і кажете потенційним покупцям, що єєє-ПиЦи з ХиПе кака, а от з Ксандрос - цяця, а персонал магазину стоїть обабіч і прислухається. Як підбігають журналісти, знімають з вами ролик "Ні Вінді На Ноутах!" і пускають на ТВ... ну і т.д., уява в мене багата, не буду продовжувати. Людина Розумна, це, знаєте, не завжди розумна людина.

Єдиний реальний варіант протидії - судовий, тобто те, що пропонує darion. Ідея насправді хороша - створити прецедент - хоча в мене є серйозні сумніви в успіху даного заходу.

Відсутній Ketrin

• Кореспондент
  • дописів: 119
« Відповідей #22 : 2008-05-26 12:30:15 »
В Україні нещодавно почали продавати eee PC від ASUS. Екслюзивне право на продаж було надано Фокстрот. Але всі моделі які підуть у магазин комплектуються Windows XP натомість у всьому світі перевагу одержують ноутбуки з Linux.

Посилання до теми :
http://ko-online.com.ua/node/35559
http://foxtrot.com.ua/forums/ShowThread.aspx?PostID=1366#1366
Це ще нічого, що з ХР, а ось з Вістою, то все. Купили такий на роботу "страх і ужос" >:(
Я не сперечаюся, я хочу знати

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2008-05-26 13:39:06 »
Це ще нічого, що з ХР, а ось з Вістою, то все. Купили такий на роботу "страх і ужос" >:(

eeePC з вістою? Таки страхіття...

Відсутній darion

• Новачок
  • *
« Відповідей #24 : 2008-05-26 19:00:59 »
Чому ні? Я буду чекати побєдного конца і куплятиму без вінди на борту, і буде це не обов'язково Асус, щось за останній рік моя довіра до цієї фірми зазнала суттєвого краху (щось вони скурвилися...).

Побєдного конца не буде ! Український підрозділ ASUS і Microsoft єдині ! Rock solid як говорять американці. Усі українські покупці будуть змушені платити кошти за встановлену XP на Eee PC. І як на мене незамаленькі кошти. 150$ при ціні самого ноутбуку менш ніж 300 $ !

Я для себе все з'ясував http://lug.dn.ua/viewtopic.php?id=934
Поглянте, цю тему було виштовхнено з новин у балачки. Я згоден. Це не новина. В Україні попирають свободу покупця, інтереси opensource суспільства? Та яка вже там новина !

Що до судової тяжби - її не буде. Шансів виграти замало. Я консольтувався у знайомого профі. У цьому питанні українці виглядають як безправна і безропітна худоба. Отож усі бажаючі запрошуються до столу. "Кушать подано" як кажуть, сідайте жрать будь ласка ! Як на мене так віндоуз вже не дуже живий і свіжий, а принюхавшись до вісти - так і зовсім смердіти починає. Хоча міска нічого собі - із золотими рюшечками. Але ця страва не по мені. Не дочекаються !

Є багато варіантів як можна вказати нерозумним менеджерам, що opensource спільнота не така вже й слабка, хоча і не така численна як користувачі віндоуз. Не слід забуватися. Коли системний адмін налаштовує короративний сервер - він самостійно обирає ті комплектуючи які йому до вподоби. Може так статися що продукція в області мейнфреймів невзначай перейде від ASUS до конкурентів... А потім ті ж мененджери будуть шукати де заподівся той прибуток. На Eee PC вони зароблять гроші. А втративши добре ім'я у колі opensource можна втратити дедалі більше ніж прибуток від тих Eee PC.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #25 : 2008-05-26 19:26:48 »

eeePC з вістою? Таки страхіття...
Угу. Якраз займе весь наявний дисковий простір.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #26 : 2008-05-26 19:35:48 »
Поглянте, цю тему було виштовхнено з новин у балачки. Я згоден. Це не новина. В Україні попирають свободу покупця, інтереси opensource суспільства? Та яка вже там новина !
Новиною воно було доки не влаштували політичного флейму та священної війни. Тепер - не ображайтесь.

Може так статися що продукція в області мейнфреймів невзначай перейде від ASUS до конкурентів... А потім ті ж мененджери будуть шукати де заподівся той прибуток. На Eee PC вони зароблять гроші. А втративши добре ім'я у колі opensource можна втратити дедалі більше ніж прибуток від тих Eee PC.

А що, асус виробляє залізо для мейнфреймів?  :o Добре ім'я ця контора втратила досить давно і не тільки у світі FOSS.
« Змінено: 2008-05-26 19:43:34 від Praporshic »

Відсутній darion

• Новачок
  • *
« Відповідей #27 : 2008-05-26 21:30:12 »
Новиною воно було доки не влаштували політичного флейму та священної війни. Тепер - не ображайтесь.

Ну то хай буде так. Порядок повинен існувату усюди. Тим більше на форумі.

Може так статися що продукція в області мейнфреймів невзначай перейде від ASUS до конкурентів... А потім ті ж мененджери будуть шукати де заподівся той прибуток. На Eee PC вони зароблять гроші. А втративши добре ім'я у колі opensource можна втратити дедалі більше ніж прибуток від тих Eee PC.

А що, асус виробляє залізо для мейнфреймів?  :o Добре ім'я ця контора втратила досить давно і не тільки у світі FOSS.
А чому б ні - до сфери мейнфреймів у сьогоденні можна відносити кожен сервер, до якого можуть бути підключені декілька терміналів. Хоча б ssh. Я маю наувазі корпоративні сервери до яких мають доступ численні юзери. З купою рейд масивів, декількома процессорами і таке інше. Я думаю адміни мене зрозуміли. Фрейм - це рамка. Фактично всі серваки й досі збираються у стойку. Доступ фактично тільки через термінал.

PS: доречі якщо є такі люди які не забули еру мейнфреймів. Вони відроджуються у нових ідеях по типу multiseat. Я зараз пишу цей текст на одному з трьох сітів, які підключені до мого компа у той час як жінка на другому працюе, поки донька грає в gcompris на третьому.
« Змінено: 2008-05-26 21:32:03 від darion »

Відсутній darion

• Новачок
  • *
« Відповідей #28 : 2008-05-26 21:48:46 »
Знову я відчуваю що люди не чують де саме ховається суть проблеми.

Ще раз на пальцях.
ASUS у всьому світі зараз продається у обох варіантах - і з лінуксом, і з віндоуз. Окрім мабудь такої країни як Україна. Щоправда і росіянам таку ж саму бяку зробили.

Не відчуваєте зараз. Щось не так.
Не так як треба. І тільки тут. Тому що австралійців чи швейцарців чи французів, чи будького, окрім нас побоюються. Тому що люди мислять, суспільно відстоюють свою точку зору, скаржуться у інстанціі, коли потурають їх права. У нас навіть закону такого немає, який би забеспечив право користувача відмовитись від софта (і повернути кошти) який йому втюхали проти його сподівань.

І я не згоден що це політика. Політика зараз зациклена на відносинах між Росією та Україною. На цьому попріщі люди друг другу кісточки перемивають. І обидві ці країни сидять ... за одним столом. Читай пост вище.
« Змінено: 2008-05-26 21:54:56 від darion »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #29 : 2008-05-26 21:50:10 »
А чому б ні - до сфери мейнфреймів у сьогоденні можна відносити кожен сервер, до якого можуть бути підключені декілька терміналів.

[smiley=suicide.gif]