Сьогодні заходив у полтавський Фокстрот. Як виявилося, у магазин завезли 3 ноутбуки. З них два вже були відкладені, відповідно я попросив відкласти третій. Обмінялися з продавцем телефонами, тепер залишається дочекатися офіційного старту продаж. Ціну хлопець назвати не зміг, сказав, що їм повідомлять вже в останній момент.
Тепер щодо відчуттів, продавець розпакував коробку (ну власне вона вже була розпакована) і дав трохи побавитись. Скажу чесно, вражає. Жодна з фотографій в Інтернеті не здатна передати того яким є EeePC в реалі. Це настільки маленький і легкий ноутбук, що здається тримаєш у руках звичайний записник. Корпус виглядає досить якісним, ну я у всякому разі не знайшов до чого придратися. Дешевим він абсолютно точно не виглядає. Екран мені здався цілком пристойним, перечитавши багато форумів де іноді люди жаліються на його екран, я очікував чогось суттєво гіршого. Ні, дуже пристойний екран. Звук з колонок також здався цілком пристойним як для таких розмірів.
Наскільки я зрозумів, у Фокстрот завезли абсолютно такі ж самі екземпляри як і в російському Ельдорадо. Колір - чорний. На клавіатурі - російські літери, українські букви і, ї, є, ґ відсутні. На кнопці де в оригінального лінуксового EeePC намальовано будинок, тут намальовано емблему Windows. Один з гвинтів які тримають кришку, куди можна доставляти пам'ять, опломбовано маленькою наклейкою з написом EeePC. Також на днищі присутня наклейка з серійним номером Windows. Слот для SD без заглушки. Зліва від тачпаду наліплено дві наклейки: Celeron Inside та WinXP Home. На акумулятор глянути забув, але думаю, що швидше за все 4400.
Операційна система - WinXP Home. Завантажується досить швидко, але сам ноутбук думає декілька секунд після натиснення кнопки живлення. Передвстановлено невеличкий набір програм, типу Adobe Reader та MS Works.