Автор Гілка: eee PC в Україні - злочин проти opensource  (Прочитано 19312 раз)

Praporshic

• Гість
Re: eee PC в Україні - злочин проти opensource
« Відповідей #45 : 2008-05-29 23:33:46 »
Але Вам все одно доведуть що п'яте колесо життєво необхідне....

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #46 : 2008-05-30 00:01:15 »
Панове, пропоную припинити хникати з приводу того, що якийсь товар продається не так, як ми хочемо. Нового в цій розмові вже нічого немає всеодно.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #47 : 2008-05-30 00:32:14 »
Мене більше засмучує, що нормальний товар взагалі не продають, ніж здібності продавців... І якби у темі було щось нове - я б лишив її у новинах.

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #48 : 2008-05-30 14:33:43 »
Сьогодні заходив у полтавський Фокстрот. Як виявилося, у магазин завезли 3 ноутбуки. З них два вже були відкладені, відповідно я попросив відкласти третій. Обмінялися з продавцем телефонами, тепер залишається дочекатися офіційного старту продаж. Ціну хлопець назвати не зміг, сказав, що їм повідомлять вже в останній момент.

Тепер щодо відчуттів, продавець розпакував коробку (ну власне вона вже була розпакована) і дав трохи побавитись. Скажу чесно, вражає. Жодна з фотографій в Інтернеті не здатна передати того яким є EeePC в реалі. Це настільки маленький і легкий ноутбук, що здається тримаєш у руках звичайний записник. Корпус виглядає досить якісним, ну я у всякому разі не знайшов до чого придратися. Дешевим він абсолютно точно не виглядає. Екран мені здався цілком пристойним, перечитавши багато форумів де іноді люди жаліються на його екран, я очікував чогось суттєво гіршого. Ні, дуже пристойний екран. Звук з колонок також здався цілком пристойним як для таких розмірів.

Наскільки я зрозумів, у Фокстрот завезли абсолютно такі ж самі екземпляри як і в російському Ельдорадо. Колір - чорний. На клавіатурі - російські літери, українські букви і, ї, є, ґ відсутні. На кнопці де в оригінального лінуксового EeePC намальовано будинок, тут намальовано емблему Windows. Один з гвинтів які тримають кришку, куди можна доставляти пам'ять, опломбовано маленькою наклейкою з написом EeePC. Також на днищі присутня наклейка з серійним номером Windows. Слот для SD без заглушки. Зліва від тачпаду наліплено дві наклейки: Celeron Inside та WinXP Home. На акумулятор глянути забув, але думаю, що швидше за все 4400.

Операційна система - WinXP Home. Завантажується досить швидко, але сам ноутбук думає декілька секунд після натиснення кнопки живлення. Передвстановлено невеличкий набір програм, типу Adobe Reader та MS Works.
« Змінено: 2008-05-30 14:39:08 від bum »

Відсутній darion

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #49 : 2008-05-30 15:55:11 »
Але ж EULA стосується тільки вінди. Тут би дійсно для початку потрібно чітко визначитись із статусом вінди на цих ноутах у законодавчому полі нашої держави. Якщо вони йдуть як два окремих продукти - тоді пряма дорога до статті 14 закону про захист прав споживачів. якщо вінда є частиною ноута а не щось відокремлене від нього тоді EULA встрачає свою чинність.....

ПС дійсно без суда не розбереш.

Якщо цiкаво - менi знайомий юрист порадив http://consumerunion.org.ua/index.php?lang=ukr
Скарги приймаються офiцiйно i можна звертатися у електронному виглядi. Але тiльки якщо був прецидент. А поки що прециденту ще нiякого не було. Продаж ще не почався. Незадоволених не чути.
Як жартують мiлiцiонери: нема тiла - нема справи.
Сами вони зазвичай навiть не посмiхаються при цьому...
Тому звертатися треба тiльки пiсля факту придбання i ретельно описуючи незгоду з EULA - фактично це означає що використання продукту неможливе. Це вже реальний конфлiкт. Але я в цю гру грати незбираюся. Треба мати органiзацiю по захисту прав opensource спiльноти - тодi такi конфлiкти буде розбирати значно легше. Я вирiшив бойкотувати продукти ASUS.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #50 : 2008-05-30 16:02:22 »
Я вирiшив бойкотувати продукти ASUS.
Виходячи з якості - нічого не втрачаєте.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #51 : 2008-06-01 14:42:51 »
А ніхто не знає де дістати компоненти для складання ноутбука? Щоб можна було відкривати тему штибу "гарний ноут" вінт і раму дістати можна, а от мамку, екран клаву, корпус - не знаю.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #52 : 2008-06-01 15:22:52 »
Дістати можна у відповідних сервісних центрах. Проблема полягає у двох речах: модуль живлення, потужність якого треба добре розрахувати, та характер головної плати, на яку усе чіпляється. Потім те все треба запхати у нормальний корпус.....

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #53 : 2008-06-16 12:18:13 »
Цитата
Тепер щодо відчуттів, продавець розпакував коробку (ну власне вона вже була розпакована) і дав трохи побавитись. Скажу чесно, вражає. Жодна з фотографій в Інтернеті не здатна передати того яким є EeePC в реалі. Це настільки маленький і легкий ноутбук, що здається тримаєш у руках звичайний записник. Корпус виглядає досить якісним, ну я у всякому разі не знайшов до чого придратися.
згідний. я часто подорожую на відстані понад 1000 км, от і думаю, чи не придбати б собі його, замість носити трикілограмового широкоформатника. а скільки в нього батарея тримає (за умови офісної роботи, перегляду веб-сторінок через wi-fi тощо)?
« Змінено: 2008-06-16 12:19:15 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #54 : 2008-06-20 20:47:29 »
Я так не зрозумів, чи продають вже його в Україні й які ціни?
Доречі: http://ru.asus.com/news_show.aspx?id=11147
Цитата
Модели черного цвета оснащены ОС Windows ХР, модели остальных цветов - ОС Linux.
>:(
Linux. The future is open.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #55 : 2008-06-20 20:59:14 »
Цитата
Модели черного цвета оснащены ОС Windows ХР, модели остальных цветов - ОС Linux.
>:(
Чорний - то траурний, розумієте. Тому з вікнами. Оранжеві - з Убунтою, сині з Мандрівою, зелені на Слаці, блакитні на Дебі. Червоні... Ред Хет на таке не ставить ніхто. Фіолетові - то Джента. А ще є жовті - то, очевидно, Солярка. Ну і на Фрі - з рожками.
« Змінено: 2008-06-20 21:01:02 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.