Автор Гілка: Сором тим, хто вважає лінукс надто складним  (Прочитано 4123 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Цитата звичайної 19-літньої дівчини з Одеси, яка вивчає економіку, і ніякого відношення до комп'ютерних наук не має:

Цитата
Бо ж у Лінуксі загалом (я маю на увазі моїх знакомих Ubuntu та Kubuntu) немає нічого складного! І для того, щоб працювати у цих системах не обов’язково бути комп’ютерним генієм. Лише принцип роботи та трохи терпіння на лінукс-форумах. І ще навчитись не ображатись, коли обзивають тупоголовим нубом.. Цю систему просто треба налаштувати 1 раз, а далі “воно само”.

Praporshic

• Гість
/me поміркував, та вирішив підтримати флейм з точки зору одного з таких "стражів".

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Цитата
І для того, щоб працювати у цих системах не обов’язково бути комп’ютерним генієм.
Для того, щоб літати на літаку необов'язково бути Чкаловим  8-)
Цитата
Цитата звичайної 19-літньої дівчини з Одеси
Хочу познайомитися  ;)
Цитата
І ще навчитись не ображатись, коли обзивають тупоголовим нубом.
Гм. Не ображатися, коли називають тупоголовим? А як це?
Просто ті люди, які дійсно гуру, вони часто не вміють зрозуміло та доступно пояснювати (це не є їх недолік, просто вони іншої спеціальності). Маю невеликий досвід роботи в освіті, тому можу зрозуміти тих, кому воно з ходу не дається.
Цитата
Цю систему просто треба налаштувати 1 раз, а далі “воно само”.
Само воно буде ще не скоро, проте знання плечі не обтяжують.
------------------
Висновок: створити на DLOU розділ саме для таких "нюбів", де розжувати весь матапарат. На LOU-ж зверху почепити великими літерами туди посилання. Бо не кожен новачок здатен все сам швидко знайти в Ґуґлі.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Owl, це ж не провокація дискусії. Я просто хтів присоромити "ярих віндоузятників". Не тре було паскудити усе дурними метафорами про літаки, і розповідати, що багато хто не вміє висловлювати свою думку, це правда, але зовсім тут лишнє!

Відсутній piktor

• Видавець
Я просто хтів присоромити "ярих віндоузятників".
1 - Тицьніть пальцем, де такі є на ЛОУ. Можете в приват, якщо не хочете увідкриту. Як на мене, сам факт належності людини до нашої спільности передбачає наявність у неї такої-ж думки, тому соромити тут нікого.
2 - то як щодо з нею познайомитися?
Не тре було паскудити усе дурними метафорами про літаки, і розповідати, що багато хто не вміє висловлювати свою думку
Зараз, покличу сюди Raven'a, чи він сам прийде, та вставить щось епатажно-цікаве.
« Змінено: 2008-07-13 18:43:45 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
то як щодо з нею познайомитися?
До речі непогана думка, я як раз збираюсь у відпустку до Одеси...

Зараз, покличу сюди Raven'a, чи він сам прийде, та вставить щось епатажно-цікаве.
Не прийде. Йому погано   ::)

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Висновок: створити на DLOU розділ саме для таких "нюбів", де розжувати весь матапарат. На LOU-ж зверху почепити великими літерами туди посилання. Бо не кожен новачок здатен все сам швидко знайти в Ґуґлі.

а мені чомусь здається що все вже давно розжоване причому багато разів і багатьма людьми.
І всеодно, завжди знаходяться (і обовязково будуть знаходитись нові! ) нюби, яким більше кортить спочатку спитати ніж шукати в Інеті - так було завжди і так завжди буде. І навіть якщо великими буквами написати "ВСІ ВІДПОВІДІ ТУТ", всеодно примітивні питання від нюбів не зникнуть, а буде "а хто знає як зробити ...?  ps: по сцилко не ходив(-ла)".

А стосовно нового розділу на ДЛОУ - кому з тутешніх дописувачів з їхнім-то багажем знань вистачить натхнення та бажання писати розділ для нюбів?

---

Взагалі, проблема в тому, що надто великий розрив в знаннях продвинутих юзерів що тусуються на форумі  і тих хто приходить щось запитати.
Якщо ж на форумі тусується багато людей з різним рівнем знань (навіть з найнижчим), то думаю обовязково знаходиться хтось хто знає відповідь і кому цікаво відповісти на оте питання, нехай воно і тупе. В результаті - всі задоволені - бо продвинуті чели не переймаються читанням тупих питань, молоді адепти радіють шо знають відповіді на прості питання, а нюби - тішуться шо отримали хоч якусь відповідь.

ЗІ:
А нюби - вони так назавжди нюбами і залишаться якщо будуть ображатись на всіх.
Так шо нехай не скиглять а витирають соплі і вчаться самостійно.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Тоді допоможіть мені їх присоромити тут : http://www.zend2.com/browse.php?u=aHR0cDovL3d3dy5mb3J1bS52b3N2b2JvZGEuaW5mby92aWV3dG9waWNfNDY4MF85MC5waHA%3D&b=31  (тільки не з цього анонімного проксі - вийдіть на пряму в той форум (forum.vosvoboda.info) , зареєструйтесь, зайдіть в Форум ВО "Свобода" -- Духовність, мова ; в темі "Вільне програмне забезпечення як спосіб самовираження" залишайте дописи). Зарз там тема плавно переходе на обговорення вивчення ПЗ в школі. Owl, теж приєднуйтесь, i Piktor-a покличте  ;) . Форум сприймає ніки написані кирирлицею, латинкою - не сприймає.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
Off-topic:
Owl, теж приєднуйтесь, i Piktor-a покличте  ;)
А хто такий Piktor?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
Цитата
Бо ж у Лінуксі загалом (я маю на увазі моїх знакомих Ubuntu та Kubuntu) немає нічого складного! І для того, щоб працювати у цих системах не обов’язково бути комп’ютерним генієм. Лише принцип роботи та трохи терпіння на лінукс-форумах. І ще навчитись не ображатись, коли обзивають тупоголовим нубом.. Цю систему просто треба налаштувати 1 раз, а далі “воно само”.
воно то так, допоки система не впаде однієї не дуже прекрасної миті. Або вилізе якась проблема, яку на жодному форумі вирішити не зможуть... В мене чомусь таке трапляється десть приблизно на третій день після встановлення. Карма, мабуть, пагана.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111

А стосовно нового розділу на ДЛОУ - кому з тутешніх дописувачів з їхнім-то багажем знань вистачить натхнення та бажання писати розділ для нюбів?
Часу, в першу чергу часу :(

Висить оно починання, котре починалось коли був час... Та так і не почалось :( Може до кінця року таки почнеться...

Off-topic:
Owl, теж приєднуйтесь, i Piktor-a покличте  ;)
А хто такий Piktor?
[smiley=lol.gif]
« Змінено: 2008-07-16 00:38:56 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Цитата
воно то так, допоки система не впаде однієї не дуже прекрасної миті. Або вилізе якась проблема, яку на жодному форумі вирішити не зможуть... В мене чомусь таке трапляється десть приблизно на третій день після встановлення. Карма, мабуть, пагана.
Можна і так сказати...

В мене зараз напарник є. Знайомі ми з ним вже років 3; якийсь час він працював на іншій фірмі і тоді як правило затяті баталії "лін вс він" тривали по півночі. Проте лінукс він все ж пробував ставити і дійсно - то тюнер не тюнить, то сканер не сканує, то НТФС не читається...
Якось, коли ми вже почали разом працювати, я його чимсь дуже вже допік... Зараз у нього на робочій і домашній машині панує дебіен; бачучи мій мінімалістичний (хоча і КДЕ-шний) десктоп, він лише зневажливо пхекає, показуючи свій, розмальований суеркарамбою, торсмо і ще казна-чим. Сьогодні базу даних треба було витягти з НТФС-розділу, котрий був на збійному вінчестері (будь-який віндовз виснув при зверненні до нього). Коли я підколов його, з приводу того, чому він з тим бавиться вже півгодини, виявилось, що НТФС з того вінта змонтувався мало не сам собою, а на самому вінчестері він вишукував у залежах музики цікаві композиції. База даних взагалі була відновлена на другій хвилині роботи.

До чого це я? До того, що не треба бути Чкаловим, щоб водити літаки - факт. Але навіть щоб водити автомобілі потрібне посвідчення водія та кількамісячна практика. Та що там водити - читати-писати, навіть ходити - і то треба вчитись.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
До чого це я? До того, що не треба бути Чкаловим, щоб водити літаки - факт. Але навіть щоб водити автомобілі потрібне посвідчення водія та кількамісячна практика. Та що там водити - читати-писати, навіть ходити - і то треба вчитись.
+500
http://lorquotes.ru/view-quote.php?id=1423

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Тоді допоможіть мені їх присоромити тут : http://www.zend2.com/browse.php?u=aHR0cDovL3d3dy5mb3J1bS52b3N2b2JvZGEuaW5mby92aWV3dG9waWNfNDY4MF85MC5waHA%3D&b=31  (тільки не з цього анонімного проксі - вийдіть на пряму в той форум (forum.vosvoboda.info) , зареєструйтесь, зайдіть в Форум ВО "Свобода" -- Духовність, мова ; в темі "Вільне програмне забезпечення як спосіб самовираження" залишайте дописи). Зарз там тема плавно переходе на обговорення вивчення ПЗ в школі. Owl, теж приєднуйтесь, i Piktor-a покличте  ;) . Форум сприймає ніки написані кирирлицею, латинкою - не сприймає.
Зайве витрачання часу. Мені здалось, що на тому форумі сидять хворі та обмежені люди, які готови за свою ідею-фікс, яка здається зовсім не пов’язана ні з чим українським, а межує на рівні терори та фашизму, повбивати пів світу. Ставлення до ВПЗ суто провінційно-патернаціоналістке - його мають розробляти національні компанії (бажано одна) лише за участі власне українців і якщоб Дрібнософт був українською фірмою, то й ВПЗ не потрібно було б. Убунту з Манделою охаяли на вищому рівні, згадавши про якихось родичів видатного миротворця. Взагалі-но, мені здається проблема не у ВПЗ, а у поглядах людей, їхньому способу життя. Наприклад, мене Лінукс зацікавив через 2 причини - технічну та етичну, важко сказати, яка перемогла, але моя допитливість та бажання бути у злагоді з собою та світом зупинили мій вибір власне на ВПЗ і тепер я його раджу своїм знайомим. Проблема не в тому, що треба розібратись, а в тому - навіщо, якщо можна користатись тим, що є.... На тій гілці, як і у форумі викривлене розуміння духовності та нації, я вже не кажу про мову під красивою обгорткою "Свобода"... Сумно.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Мої маленькі п’ять копійочок:
http://docs.kde.org/development/uk/kdebase-runtime/faq/index.html
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you