Автор Гілка: Допоможіть вибрати дистрибутив  (Прочитано 5839 раз)

Відсутній Dr_H@lo

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
Маю ноутбук такої конфігурації: AMD 360 mHz/160 mb/ hdd 4gb/cd-rom/sound card/NeoMagic 2mb video, PCMCIA WI-FI ORINOCO PC24E-H-ET.

потрібно поставити лінукс для роботи в інтернеті, прослуховування музики і программування на FP.
Red Hat 7.1 Pro, DeLi, Lunar Linux, Ubuntu 6, FreeBSD 5.0.4

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Допоможіть вибрати дистрибутив
« Відповідей #1 : 2008-07-13 18:14:14 »
1 - така гілка вже існувала, тому -> в "Балачки"
2 - ваш ноутбук не такий і слабкий, можна поставити будь-який дистр. Із наявних у вас обирайте той, який підходить під поставлену задачу, зокрема у вас є до нього всі необхідні вам пакети. Як на мене - убунта6.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2008-07-13 18:23:48 »
Імовірно, Xubuntu буде хорошим варіантом. Власне, усе наявне у вас є дуже старим, ліпше замовте щось на лафоксі, або ж спробуйте знайти когось у вашому місті...

У будь якому разі, не варто використовувати ні GNOME, ні тим паче, KDE.
« Змінено: 2008-07-13 18:25:16 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #3 : 2008-07-13 20:58:06 »
Краще брати той дистрибутив який у вашого знайомого/сусіда (користувача/гуру/любителя/програміста... Gnu/Linux)
LUG irc.id.km.ua

Відсутній Dr_H@lo

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-07-14 09:24:43 »
Ще я сьогодні дістав DeepStyle v 1.1, Mandriva 2006, Fedora 7.

В якості графічного менеджера планую використовувати XFce або ICEWm.

Мене лиш одне хвилює, чи існують драйвера дня мого WI-FI ?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-07-14 09:29:03 »
http://linux-wless.passys.nl/query_part.php?brandname=Proxim
Якщо я все вірно зрозумів, то драйвер ніби і є, але він не вміє WPA - лише WEP.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #6 : 2008-07-14 15:13:13 »
Імовірно, Xubuntu буде хорошим варіантом. Власне, усе наявне у вас є дуже старим, ліпше замовте щось на лафоксі, або ж спробуйте знайти когось у вашому місті...

У будь якому разі, не варто використовувати ні GNOME, ні тим паче, KDE.

Підтримую. Xubuntu буде кращий дистр, бо для нього є добрий репозитарій, зручний для початківця і оформлення добре. Зверху треба буде лише доставити систему локального пошуку.  Ставив його на Ровер 1,6MHz з 256 Мб та 20Гб диском - добре працює. Gnome/KDE аналогічно не раджу, вони потягнуть багато ресурсів, яких і так мало.

Не пробував, але як варіянт, можна Knoppix (дуже маленький та легкий дистр). Про Gentoo мовчу ;-)
« Змінено: 2008-07-14 15:16:12 від oleksa »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-07-14 15:22:18 »
Ставив його на Ровер 1,6MHz з 256 Мб та 20Гб диском - добре працює. Gnome/KDE аналогічно не раджу, вони потягнуть багато ресурсів, яких і так мало.
На схожому залізі в мене без проблем бігали openSUSE 10.2 з KDE 3.4 (якщо не плутаю). Ви уважно на умови подивіться: процессор 360 МГц+160 Мб ОЗП.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #8 : 2008-07-14 18:10:53 »
Ставив його на Ровер 1,6MHz з 256 Мб та 20Гб диском - добре працює. Gnome/KDE аналогічно не раджу, вони потягнуть багато ресурсів, яких і так мало.
На схожому залізі в мене без проблем бігали openSUSE 10.2 з KDE 3.4 (якщо не плутаю). Ви уважно на умови подивіться: процессор 360 МГц+160 Мб ОЗП.

Перепрошую, поділився своїм досвідом. Ось цитата з сайту www.xubuntu.org:
"...To run the Desktop CD (LiveCD + Install CD), you need 128 MB RAM to run or 192 MB RAM to install. The Alternate Install CD only requires you to have 64 MB RAM.
To install Xubuntu, you need 1.5 GB of free space on your hard disk.
Once installed, Xubuntu can run with 192 MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM..."

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-07-14 19:14:36 »
Все одно завелике та затяжке вийде. У Debian у цьому плані більше можливостей. Хоча доведеться ретельно обирати пакунки для встановлення.

Відсутній Dr_H@lo

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2008-07-15 08:00:10 »
Вчора пробував Ubuntu 6, перезавантажується при тестуванні Power Managment. Також пробував
Mandriva 2007, висне при завантаженні.  :(

Що його робити, незнаю...  :'(

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-07-15 10:11:56 »
Подивіться на тему noacpi (ніби так) опції завантаження встановлювача.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #12 : 2008-07-16 00:31:40 »
Зважаючи на особисте прохання автора вітки, відповідаю сюди.
Цитата
Aliened> Мені треба links + fpc + icq + irc і все
Погоджуюсь з Сергієм - Дебіен з ручним вибором пакунків (виключаючи КДЕ і Гном). Не зважаючи на те, що у вмілих руках на такій машині в принципі можна було б працювати з цими середовищами, для початківця (а тим паче для links + fpc + irc + icq) з вухами вистачить щось на штиб IceWM.

Особисто я би взагалі на такому залізі працював у консолі, але все ж тенета для початківця краще звичніше виглядатимуть у dillo, аніж в links. Все решта... За centericq досі іноді сумую, але все ж ліньки бавитись з ним і користуюсь копитом (бо КДЕ); fpc і без того консольний; музику при потребі запросто відтворить mpg123, mp3blaster або класичний mplayer...
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Dr_H@lo

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2008-07-17 14:40:53 »
Вчора пробував запустити убунту, нічого не війшло, все висне призавантаженні графічного середовища...

може все таки використати DeepStyle v1.1 ?

Відсутній Red_Indian

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2008-08-04 23:06:47 »
Доброго всім дня. Підскажіть, будь ласка, я ніколи не працював на Лінуксі, але кажуть, щоб він краще ніж віндовс. У мене ноут DELL 1,8 GHz, та 1 гиг пам`яти. То який  дистрибутив використати, та як бути з драйверами? Мені потрібен інтернет, відео он-лайн, фтп - клієнт, голосовий чат по типу TeamSpeak, може э невеличкий відео- та аудіоредактор по типу Адоб Аудішен. Мабудь що все. Буду дуже вдячний за будь яку пораду.