Автор Гілка: Як створити сервер роздачі інтернету?  (Прочитано 6256 раз)

Відсутній vpc

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
Всім доброго здоров'я!
Я новачок, але хочу задати важке запитання. Потрібно створити сервер роздачі інтернету (не знаю навіть яку вибрати операційну систему). Умови такі: є один канал це може бути ADSL чи радіо і телефонна лінія. Необхідно зробити так, щоб до інтернету мали доступ інші користувачі, які зв'язуватимуться з сервером по-додзвону по телефонній лінії. Тобто я маю швидкий інтернет і хочу стати провайдером.
Чи можливо це? Яке обладнання для цього потрібно? І в якій операційній системі це найпростіше зробити?

Завчасно дякую!
« Змінено: 2008-09-29 15:33:28 від vpc »

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
Re: Як створити сервер інтернету?
« Відповідей #1 : 2008-09-29 14:40:04 »
/me захлинається

vpc... я благаю вас... скажіть, що ви просто троль... я ж зараз вмру... транквілізатор мені... і пляшку Гіннеса.

Відсутній vpc

• Новачок
  • *
Не зрозумів . . .
« Відповідей #2 : 2008-09-29 14:57:41 »
Тобто це неможливо . . . ? ? ?

Михайло Даниленко

• Гість
Re: Як створити сервер інтернету?
« Відповідей #3 : 2008-09-29 15:26:29 »
Чого, можливо мабуть. Тільки мені здається сервер інтернету - це скоріше синонім до "сервер в інтернеті", а в даному випадку мається на увазі сервер роздачі інтернету...
Я б сказав, що треба одразу починати читати доки на pppd й шукати якусь рахувалку до нього - яку не знаю, бо таким не займався. Ну й загалом про iproute, iptables і тому подібні інструменти налаштування мережі (якщо ви ще із ними не знайомі, звичайно)...
А дистро вам кожен порекомендує те, яке йому самому подобається, тому краще обрати те, із чим мали (чи будете мати) справу.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Робиться досить легко, але, я сподіваюся, Ви розумієте, що тут ніхто готові конфіги не викладе?

Для linux потрібно буде налаштувати:
mgetty
pppd
iptables

Ну, це як мінімум. А далі - залежить від того, що треба у кінцевому результаті (наприклад, якийсь біллінг, radius, тощо)

Відсутній vpc

• Новачок
  • *
Як створити сервер роздачі інтернету?
« Відповідей #5 : 2008-09-29 17:19:08 »
Дякую за підказки.
Тепер в мене інша проблема: якщо я навіть навчусь це все налаштовувати - це ще не кінець проблем. В кінцевому результаті результаті я хочу стати повноцінним провайдером. Але щоб дозволити одночасний доступ кільком користувачам мені буде необхідно або купити чи взяти в оренду модемний пул, або купити потрібну кількість телефонних ліній, що є досить дорого.
Я гадав що таку задачу можна буде організувати з допомогою одного компютера та модему.
Якщо хтось знає як це зробити не купляючи дорогого обладнання поділіться будь-ласка.

Відсутній caujka

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Знайдено сайт потенційного конкурента:

http://zadarma.com/

Думаю, про залізо можна поговорити з місцевими провайдерами. В нашу еру домашніх мереж, дсл і доступного мобільного інтернету в когось може знайтись обладнання, яке простоює. Може, вони погодяться віддати його за символічну ціну у добрі руки, щоб звільнити площу. Або здати в оренду.

Михайло Даниленко

• Гість
збоченняабо робимо так: клієнти купують звуковуху, у вас теж звуковуха, після цього пишеться серверний драйвер, клієнтський драйвер, й все це під'єднується до телефонної лінії, за основу протокола можна взяти той же дсл (якщо звукова може генерувати частоти, які використовує дсл)...
Зате не треба обладнання... (на нових материнках із вбудованими шестиканальними звуковухами користувач, я думаю, може виділити один канал під інтернет...)
А можна взагалі гібридну штуку зробити - спочатку воно дзвонить, встановлює ппп-з'єднання, через нього отримує параметри дсл-з'єднання, вмикає дсл й вимикає ппп... тільки незрозуміло для чого...

Михайло Даниленко

• Гість
P.S. не ображайтеся, я не знущаюся, я просто не можу себе зупинити у збочених вигадках ;)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Дякую за підказки.
В кінцевому результаті результаті я хочу стати повноцінним провайдером.
Вам це не треба.  Набагато більш компетентних та котрі далеко попереду на цьому шляху назвають (вибачте за цитату, це так й є) г****провайдерами чи гоблінами.

Дякую за підказки.
Якщо хтось знає як це зробити не купляючи дорогого обладнання поділіться будь-ласка.
Не парити мозок собі та спільноті.

Порада може здатися грубою, але вона досить цінна, якщо розуміти стан справ на даному ринку.  Конкретно дайлап був вбитий демпінгом вже багато років тому.

PS: якщо хтось погодиться "продати недорого пул" -- це не буває вигідною пропозицією.  Див. також
http://internet.beeline.ua/ukr/index.wbp
http://www.mts.com.ua/ukr/mts_connect.php

PPS 2 all: консультації на цю тему пропоную теж вести на комерційних умовах, тим більше що всі потрібні слова вже назвали.

Відсутній vpc

• Новачок
  • *
Як створити сервер роздачі інтернету?
« Відповідей #10 : 2008-09-30 10:05:53 »
Дякую всім за старання!!! Ще спочатку в глибині душі я розумів, що це авантюра . . . Але хто такий винахідник? Це коли всі знають що таке зробити неможливо, а знайдеться один двійочник який цього не знає, візьме і зробить! Ну це жарт, звичайно але в кожному жарті є частина жарту . . .
Справа в тому що я маю бажання це організувати в місцевості де цивілізація 3G і ADSL ще не дійшла. Десь з хвилини на хвилину мають підключити радіоінтернет але не всі потенційні клієнти мають видимість на ретлянсратор.
Саме тому я і почав цю тему...
Мабуть на цій високій ноті її можна завершити.
Дякую всім за увагу ! ! !

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
у такій місцевості інтернет найзручніше юзати через тарілку.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Справа в тому що я маю бажання це організувати в місцевості де цивілізація 3G і ADSL ще не дійшла.

І навіть 2G відсутнє? Воно ж дасть не гіршу, а подекуди й більшу швидкість, аніж діалап...  ;)
Linux. The future is open.