Автор Гілка: Linux в школі  (Прочитано 13137 раз)

Anonymous

• Гість
Re: Linux в школі
« Відповідей #30 : 2009-01-19 14:10:50 »
А!!!
Влаштуєм вам атестацію.
Білет №1 розбанити Лисовенка Сергія одним кліком мишки, користуючись виключно модераторськими повноваженням  ::)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2009-01-19 14:22:46 »
Білет №1 розбанити Лисовенка Сергія одним кліком мишки, користуючись виключно модераторськими повноваженням  ::)
А от це вже дзуськи - "сам собі злий антропоморфний дендромутант"  ::)

Anonymous

• Гість
« Відповідей #32 : 2009-01-19 14:29:58 »
Ага... завалив!!!  [smiley=dance3.gif]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #33 : 2009-01-19 14:35:31 »
Ага... завалив!!!  [smiley=dance3.gif]
Ага, по IP забанив  [smiley=dance4.gif]

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #34 : 2009-01-19 14:36:53 »
Off-topic:
А!!!
Влаштуєм вам атестацію.
Мене завжди дуже веселили люди, які до такої міри себе не контролюють, що спочатку нароблять феєричних дурниць, а потім публічно про це жалкують=) Наногеракли...
[/off]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #35 : 2009-01-19 14:42:46 »
От коли побачу юзер-агента зі словом Debian - розбаню :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #36 : 2009-01-19 17:16:10 »
Ех, освітяни... Ви хоч один урок провели в своєму житті?
а понадто не повинні навчати, як користуватися офісом. це школяр має опанувати самостійно у себе вдома.
Тикс. Нині однією із умов прийому в школу є наявність вдома комп"ютера. Ага? Чи видавати нетбуки додому?
у школі мають навчати фундаментальних речей, починаючи з теорії алгоритмів та двійкової системи, закінчуючи архітектурою операційних систем (і тут знадобиться і Unix/Linux, і windows).
Угу. Давайте дітей навчати математичному аналізу впритул до векторного і тензорного аналізу, квантової механіки (рівняння Шредінгера і т. д.), чом-би не дати їм біохімію та генетику (так - для загального розвитку), побільше музики, географію з геологією та геодезією. А, ми-ж про фізичне вховання забули - норми ГТО усім обов"язково. Ну і так далі. Єдине питання в тому - а чи понадобиться це більшості дітей коли небуть. Ви-ж не думайте, що якщо ЦЕ знаєте ви, то ЦЕ повинні знати всі, і всім воно потрібно.
Шкільний предмет називається основи інформатики. Його основним завданням є навчити дитину виконувати на комп"ютері основні прикладні задачі - робота з текстом, малюнками, елементарні розрахунки ну і робота з мережею Інтернет. Не важливо чи це під Віндами, чи під Лінуксом. І все.
А от уже якщо школа має можливість - то до цих основ може додати варіативну частину - там будь-ласка вивчайте, що хочте*. От тільки далеко не всі школи (особливо за межами Києва) таку можливість мають.
А!!!
Влаштуєм вам атестацію.
Професоре, а можна на перескладання? Недовчив.
От коли побачу юзер-агента зі словом Debian - розбаню :)
Еммм. Не факт, що то буде дійсно Debian.
------------------
*Тільки дивіться, щоб у вас на то була навчальна програма. Якщо такої немає - можете скласти самі і затвердити в методкабінеті. А от тут почнуться труднощі...
« Змінено: 2009-01-19 17:21:39 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #37 : 2009-01-19 17:47:54 »
Цитата
Лінукс - всього лиш 40 з гаком метрів сирців, до чого тут взагалі офіс? Нехай мене зїсть Ктулху, але в сирцях лінукса ніякого офісу не помічав. Якщо доведете, що саме ядро Linux винне в недоліках санівського Опен Офісу (до речі, мультиплатфоримового) - нехай мене закфлеймить Равен за технічну необізнаність
2 Anonymous: Можливо ви вирішили просто додовбатися до того, що Лінуксом я назвав в даному випадку ОС, а не ядро? У даному випадку неважливо бути аж таким формалістом. А з приводу ядра - воно не винне, винен Майкрософт, який не дозволяє без усяких wine і віртуалок запустити і безкоштовно користуватися офісом. Як би ми не любили ВПЗ, та санівських офіс не йде в порівняння з MS Office 2007.

P.S. Було питання щодо альтернативи...
Цитата
Як альтернативу ЧОМУ?
Тим самим продуктам Apple та MS.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #38 : 2009-01-19 17:56:51 »
Цитата
Тикс. Нині однією із умов прийому в школу є наявність вдома комп"ютера. Ага? Чи видавати нетбуки додому?
все, що я перерахував, якраз не потребує комп’ютера вдома. понадто якщо вдома немає копмп’ютера, не треба людину вчити у віконця клікати. у мене до третього курсу був комп’ютер i386 DX з 40 MHz пам’яті (це в часи пентіумів третіх десь, тобто з частотами у десять і більше разів), я не вмів до першого курсу набирати текст у ворді. у декого зі знайомих не було і такого компа. я не знаю жодного, хто б потім не подужав сам користуватися офісними програмами.

Цитата
Угу. Давайте дітей навчати математичному аналізу впритул до векторного і тензорного аналізу, квантової механіки (рівняння Шредінгера і т. д.), чом-би не дати їм біохімію та генетику (так - для загального розвитку), побільше музики, географію з геологією та геодезією.
як сказав один мій викладач «теорії груп дуже легко навчити школяра-першокласника, і неймовірно важко — студента останнього курсу». ви думаєте, це все таке складне, що школярі не подужають? помиляєтесь. я якраз за те, щоб у школі викладали основи квантової механіки, замість теорії Бора (чим вона простіша?) та іншої нісенітниці типу «корпускулярно-хвильовий дуалізм».

географію та генетику я у школі вивчав, і знання залишились і досі.

так, я не викладав у школі, але як юзер можу висловлювати претензії до системи освіти.

Цитата
Ви-ж не думайте, що якщо ЦЕ знаєте ви, то ЦЕ повинні знати всі, і всім воно потрібно.
питання потрібності є дискусійним. якщо керуватися питанням потрібності, можна поставити питання про необхідність освіти як такої взагалі. метою освіти є зробити людину освіченою, а не навчити її копати картоплю чи запускати «Квейк» на кластері.
« Змінено: 2009-01-19 18:00:12 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #39 : 2009-01-19 20:15:25 »
все, що я перерахував, якраз не потребує комп’ютера вдома. понадто якщо вдома немає копмп’ютера
Ви також сказали про навчання дітей офісу. Тепер скажу, що було в моєму практичному досвіді. Відразу зазначу - це сільська школа та коледж в провінційному місті*. До мене приходили діти, що або взагалі не вміють користуватися ПК (навіть на рівні мишкотягання), або навчилися в клубі грати в GTA. Далі, про той-же офіс - діло нехитре набирати текст, але чомусь мені в руки потрапляють тексти, в яких абзаци робляться пробілами, перехід на нову сторінку - ентерами замість символу розриву сторінки, текст в дві колонки - тими-ж пробілами, про табуляцію взагалі мови немає. Як діло доходить до пошуку рефератів в інтернеті, то далі скачування уже готового варіанту справа не доходить, хоча поруч Wikipedia з прекрасною статтею на цю тему. Продовжувати можна довго. От таким лікбезом я і займаюся на своїх уроках.
у мене до третього курсу був комп’ютер i386 DX з 40 MHz пам’яті
Поздоровляю. Я вперше сів теж не за найсучасніший комп'ютер. Засим навчився економити ресурси.**
як сказав один мій викладач «теорії груп дуже легко навчити школяра-першокласника, і неймовірно важко — студента останнього курсу»
Тільки не треба відбирати в дітей дитинство. Все у свій час. І, також, хочу побачити вашого знайомого викладача в процесі викладання теорії груп першачкам.
я якраз за те, щоб у школі викладали основи квантової механіки, замість теорії Бора (чим вона простіша?) та іншої нісенітниці типу «корпускулярно-хвильовий дуалізм».
географію та генетику я у школі вивчав, і знання залишились і досі.
Якби я викладав фізику то міг-би аргументовано подискутувати, а так - це не моє, навів лише для прикладу. Щодо біології - в мене теж не все з голови вивітрилося із шкільного курсу, респект вчительці, на місці була. Про географію, шкода, але такого сказати не можу.
питання потрібності є дискусійним. якщо керуватися питанням потрібності, можна поставити питання про необхідність освіти як такої взагалі. метою освіти є зробити людину освіченою, а не навчити її копати картоплю чи запускати «Квейк» на кластері.
Мною під сумнів була поставлена потрібність теорії алгоритмів чи архітектури операційних систем в курсі основ інформатики, хоча у варіативній частині такі речі цілком можуть бути присутні. А от щодо Квейку на кластері - одна із бід шкільної інформатики - це ігри на уроках, що деякими вчителями допускаються. Комп'ютерний клас це не комп'юттерний клуб.
так, я не викладав у школі, але як юзер можу висловлювати претензії до системи освіти.
Уважно слухаю. Все, що від мене залежить - поправлю. В розумних межах, звичайно. Тільки не забувайте, що система освіти - це державна структура. Як будь-яка державна структура вона досить бюрократична, тобто якість твоєї роботи оцінюється від кількості продукованих тобою паперів.
--------------
*Мій знайомий викладав у київській школі. Там учням було цікаво займатися веб-дизайном, один кадр отримав найвищий бал за успішне експлойтування вчительського комп'ютера. Тобто - школа школі різниться.
**Розучився вже, 2ГБ фізичної пам'яті при тому, що іграми не фанатію і юзаю спартанський xmonad. На момент написання допису заюзано лише 10%. За 30 рідко коли переходить.
« Змінено: 2009-01-19 20:33:06 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #40 : 2009-01-19 21:20:37 »
почнемо з того, що у освітньому закладі не повинні навчати, як клікати у віконця, а понадто не повинні навчати, як користуватися офісом. це школяр має опанувати самостійно у себе вдома.
Так краще ;) Те, що опановано самостійно, має більше шансів "перерости" в навик.
у школі мають навчати фундаментальних речей, починаючи з теорії алгоритмів та двійкової системи, закінчуючи архітектурою операційних систем (і тут знадобиться і Unix/Linux, і windows).
Майже повністю згоден, от тільки архітектура ОС ::) Хоча все залежить звичайно від ступеня заглиблення в предмет.
Як би ми не любили ВПЗ, та санівських офіс не йде в порівняння з MS Office 2007.
Смішно :D
Flame:
...та іншої нісенітниці типу ?корпускулярно-хвильовий дуалізм?.
Плювок в душу оптикам [smiley=angry2.gif]
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #41 : 2009-01-19 21:39:01 »
Так краще ;) Те, що опановано самостійно, має більше шансів "перерости" в навик.
Угу, уявляю сучасного підлітка, що вечором сидить і освоює чисто для себе електронні таблиці, чи ще щось. Хоча, один знайомий екземпляр є. Один. Це-ж вам не LOU, де збираються любителі покурити мануальчик.
Майже повністю згоден, от тільки архітектура ОС ::) Хоча все залежить звичайно від ступеня заглиблення в предмет.
Звичайно, в стандартній шкільній програмі є теоретична частина, де розповідається про двійкову систему, біти, байти, про те, що таке операційна система, а та штуковна, що стоїть під столом, іменується не процесором, а системни блоком. Але, враховуючи, що навчальний час не гумовий, заглиблення можливе лише у варіативній частині, наприклад, факультатив.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #42 : 2009-01-20 00:37:11 »

Тепер позлю вас статтею нерозумних людей (за їх нагони на GNU/LINUX писок бити хочеться, але я - людина інтелігентна  :D )
Море лулзів, як на такий невеликий текст:
* "ведуть до розвитку алгоритмічного мислення"
* "алгоритм – не розкіш, а засіб досягнення мети."
* "Питання ліцензійності мають бути вирішені на рівні Міністерства освіти та науки, Верховної Ради та Уряду України. "
* "з цим, як це тепер модно називати, відкритим кодом"
* "згадуються також Unix та Linux для тих хто не любить Microsoft"
* "з любов’ю описаною в додатку dBase-системою"
Другу з цитат можна навіть в рамочку оформити.

Ось тільки чомусь не смішно. Якби це було десь в далекій країні...

Anonymous

• Гість
« Відповідей #43 : 2009-01-20 10:04:17 »
На ваше щастя Prapor лише пожартував, що забанив мене по ІР - тож можемо далі подискутувати  :)
2 Anonymous: Можливо ви вирішили просто додовбатися до того, що Лінуксом я назвав в даному випадку ОС, а не ядро? У даному випадку неважливо бути аж таким формалістом. А з приводу ядра - воно не винне, винен Майкрософт, який не дозволяє без усяких wine і віртуалок запустити і безкоштовно користуватися офісом. Як би ми не любили ВПЗ, та санівських офіс не йде в порівняння з MS Office 2007.
Ну власне ОС це і є лише ядро  :D можете начисто замінити все: ініт, шел, службові програми..., але лінукс залишиться лінуксом   :P Ядро+ініт+службові утиліти+користувацькі програми разом з демонічним іксом та віконними/стільничними середовищами - дистрибутиви на основі лінукс.
Здається, ви не дуже любите впз, що так ображаєте санівський продукт і не називаєте конкретних підстав - чив він там не йде ні в яке порівняння? (мені більше LaTeX подобається - тому я холодний до офісів).
P.S. Було питання щодо альтернативи...
Цитата
Як альтернативу ЧОМУ?
Тим самим продуктам Apple та MS.
Драсці, я ваша цьоця!!!
З яких це пір в школах почали вивчати макоса та інші яблучні продукти? Яценку, чому ви приховали від нас цей кричучий факт?
Фунтику, а чи відомо вам, що так звана "операційна система" від дрібнософт не може бути альтернативою Лінукс? Тоді, як протилежне твердження не має місця. Чи знаєте ви, що в дрібнософтівських файлових систем права файлів мають досівські замашки? Чи чули ви коли-небудь, що й досі виконувані файли під віндою мають свої спеціальні розширення  (.exe) ;D А те, що дрібнософтівські файли можуть мати лише одне ім'я, а відсутність символьних посилань, а повний дурдом з правами доступу до файлів. Про неможливість cat < /dev/mouse > /dev/dsp я взагалі мовчу... Далі проблеми з правами на пристрої: коли лінуксовий адмін (ну тут я багато базікати не стану, щоб той адмін мене на практиці не познайомив з IPtables), коли треба, просто додасть користувача в потрібну "девайсну групу" --- віндузятник мусить зґвалтувати таку дурню, як реєстр щоб встановити права запису для користувачів лише для єдиної АхеадНеро (яка сама собою являє неабияке збочення)(!!!)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #44 : 2009-01-20 12:24:14 »
Як би ми не любили ВПЗ, та санівських офіс не йде в порівняння з MS Office 2007.
+1
Коли я поставив на батькову залізяку демоверсію 2007-го офісу, в мене від його висловів вуха згортались у трубку.
Інші користувачі після 2007-го офісу OpenOffice.org 2.4/3.0 вважають за ману небесну.