Автор Гілка: Linux в школі  (Прочитано 13140 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Linux в школі
« Відповідей #60 : 2009-01-21 00:21:48 »
я не можу зрозуміти, як може бути зручною програма без головного меню та з купою кнопок, які займають півекрану
Якщо прибрати пункт про розмір кнопок, вийде дуже зручний редактор - vim. Хоча... клавіатура в мене як раз на половину монітору  ;)

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #61 : 2009-01-21 00:24:44 »
Цитата
Ви бачили їх клавіатури, спеціально зроблені під кривизну рук користувачів?
Офтоп. А наступне речення сприймаю як образу у свій бік. Я ж нікому нічого не нав'язую, якщо я вважаю шось зручним, то не соромлюсь цього. Якшо не погоджуюсь із чиєюсь думкою, то не ображаю у відповідь.

2  noddeat: Такі самі враження при першому друці у мене теж виникали. Просто одного разу за чужою машиною прийшлося працювати саме з цим офісом, і дуже швидко до нього звик.

Якщо створювати новий документ, то я теж користуюсь ООо - віртуалку нема бажання запускати. А от коли доходить справа до редагування документів, створених МС офісом, то  ООо приходиться робити лишню роботу, бо частково не зберігається форматування.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #62 : 2009-01-21 00:30:39 »
Цитата
Ви бачили їх клавіатури, спеціально зроблені під кривизну рук користувачів?
Офтоп. А наступне речення сприймаю як образу у свій бік.
Чому ж офтоп? І чому образа? Якось від Microsoft Certified Trainer (на той час - Certified Engineer) чув саме таку фразу: "ця клавіатура підходить під кривизну моїх рук"

А от коли доходить справа до редагування документів, створених МС офісом, то  ООо приходиться робити лишню роботу, бо частково не зберігається форматування.
Саме через незбереження форматування де-які користувачі вимушені тримати у себе на робочих компах по 3 різні офіси, і OpenOffice.org до цього переліку не завжди входить. Бо те, що було створено у 2007-му пливе або не відкривається (я не про OXML, а про тривіальніші речі штибу mht, chm) якщо на компі встановлено 2003-й.
« Змінено: 2009-01-21 00:33:55 від Praporshic »

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #63 : 2009-01-21 00:34:55 »
Нехай буде так. Набридло сперечатися.
Цитата
те, що було створено у 2007-му пливе або не відкривається
Ця невідповідність не є односторонньою. І пов'язана не лише з 2007-м, а й з 2003-м, і з ООо. Вони у дуже багатьох випадках недосконало бачать форматування одне одного.
« Змінено: 2009-01-21 00:37:56 від funtik »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #64 : 2009-01-21 00:44:53 »
Восени отримав у методиста купу навчальних посібників у електронному вигляді. Звісно ж - doc. Відкрилося лише на третьому перевіреному MS Office (були 2007, 2000, відкрилося коректно у 2003). Розміри файлів - не менше мегабайта.
Вивів на cups-pdf. Результат спромігся читати на своєму КПК (Palm, з 312 МГц процесором) і важило воно у двічі, а інколи і у тричі менше за оригінал у doc.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #65 : 2009-01-21 00:47:08 »
Відкрию, панове, невеликий секрет: OOo розроблений більш для програмного мислення, тобто оці всі розташування кнопок, меню, масштаб тощо там реалізовані для хуткої і зручної роботи. А щодо MSO, то він з самого початку свого існування був розроблений для «бухгалтерського» тямлення, тобто воно опановується легше для тих, хто вперше бачить офіс та вміє цикати мишкою. І взагалі, оці всі офіси це повна маячня. По-перше, що MSO комерційний, що OOo придбала компанія Sun, політика якої має комерційні замисли, я в же мовчу про те, що вона написана на Java. По-друге, жоден з них не вартий уваги — тьма аналогів, які негірші. Якби *.doc не був загальноприйнятим стандартом, то й OOo не було. Хоча, мушу віддати належне Excel — це єдине з офісу, що, як на мене, достойне шани.

Нема сумнівів, що один гірший за іншого :), а ви тут розводите мову, котрий все ж гірше. І на мою скромну, це питання ніколи не відпаде. Часом, тут нема щасливих власників StarOffice для повного вглиблення в ситуацію? :)

P.S. Будьмо суб'єктивними!

Praporshic

• Гість
« Відповідей #66 : 2009-01-21 00:52:24 »
що OOo придбала компанія Sun
Взагалі-то, вона придбала Star Division, з їх StarOffice, а потім відкрила коди StarOffice під назвою OpenOffice.org

Часом, тут нема щасливих власників StarOffice для повного вглиблення в ситуацію? :)
Є, але та версія що йшла з Solaris 06/11 не відрізняється особливо від OpenOffice.org

P.S. Будьмо суб'єктивними!
Може об’єктивними?  ::)
« Змінено: 2009-01-21 00:54:11 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #67 : 2009-01-21 00:55:35 »
Цитата
А от коли доходить справа до редагування документів, створених МС офісом, то  ООо приходиться робити лишню роботу, бо частково не зберігається форматування.
проблема сумісності — то зовсім інша річ.

Цитата
Якщо прибрати пункт про розмір кнопок, вийде дуже зручний редактор - vim. Хоча... клавіатура в мене як раз на половину монітору
I was so addicted to vi, that I've tried to exit OpenOffice by typing :wq!  ;D
Я особисто преферую mcedit або на худий кінець nano. Утім, в консольних редакторах меню і не потрібне, бо це редактори, а не текстові процесори, там вистачить клавіатурних скорочень.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #68 : 2009-01-21 01:02:57 »
до речі, наскільки я пам’ятаю, ОО1 теж не може коректно читати файли ОО2, а інші офіси взагалі не підтримують або обмежено підтримують ODF.

Ще більше хочеться матюкатися на LyX: він просто відмовляється відкривати файли, створені у новіших версіях. Щоправда, текстовість формату дозволяє вручну виправити номер версії і ... файл відкривається, о магія!

Проблеми з сумісністю були б і в чистому LaTEX, тільки остання його версія не змінювалася вже надцять років. Але все одно треба пам’ятати про всі ті модулі, пакети і т.п.

Коротше, дійсно, будьмо об’єктивними: проблема сумісності не є специфічною фічею ворда, радше навпаки. Поганим є лише те, що DOC — закритий формат, і тому має вмерти.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #69 : 2009-01-21 01:35:01 »
Може об’єктивними?  ::)
Тобто, тут таке спостерігається? :-/ Я натякав керуватись власними смаками, а не чужим піаром :-X

Praporshic

• Гість
« Відповідей #70 : 2009-01-21 09:55:13 »
I was so addicted to vi, that I've tried to exit OpenOffice by typing :wq!  ;D
Вам смішно, а я інколи закінчивши писати повідомлення у IM-клієнті набираю :wq  :'(

Praporshic

• Гість
« Відповідей #71 : 2009-01-21 11:12:35 »
до речі, наскільки я пам’ятаю, ОО1 теж не може коректно читати файли ОО2, а інші офіси взагалі не підтримують або обмежено підтримують ODF.
Фактично, OOo1 взагалі не може його читати. Одним з пунктів зміни версії був саме перехід на новий формат.
Повна підтримка ODF має бути у фінальному релізі KOffice 2 (напевне, тоді я відмовлюсь від OOo). А взагалі, його специфікація повністю відкрита й не така велика....

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #72 : 2009-02-04 13:44:52 »
я (після довгих пошуків функції «print»): о к...ва!
І ctrl+P не спрацювало?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.