Опитування

Чи може лінуксоїд бути ламером?

Якщо не запитувати в віндузятників - ні
2 (4.3%)
Не може
3 (6.4%)
Досить знущатись над користувачами Убунту
16 (34%)
Для нашого адміна ми всі - ламери
1 (2.1%)
Сам ламер
4 (8.5%)
Не читайте на ніч доки під час компіляції системи
3 (6.4%)
Ну з чогось же треба було починати
18 (38.3%)

Проголосувало: 44

Автор Гілка: Ламер - що то за звір?  (Прочитано 40729 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Ламер - що то за звір?
« Відповідей #45 : 2009-02-24 22:19:15 »
квантова механіка стверджує, що експеримент (вимірювання) змінює систему, яку вимірюють, невідворотно. це, однак аж ніяк не спростовує правильну тезу Овла про те, що природі пофіг, що ми про неї думаємо.
Во. От тільки неясно - ламер - це квантова система, чи ні. Бо принцип невизначеності має місце.
принцип невизначеності стосується тільки величин, які неможливо з однаковою точністю одночасно виміряти. ми можемо (теоретично) одночасно сказати, хто такий ламер, та хто відповідає нашій дефініції ламера. так що ламер — класичний об’єкт.

хіба що йдеться про наноламера, ну тоді так  ;D
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

romi

• Гість
« Відповідей #46 : 2009-02-24 22:32:11 »
хм я перейшов з слакварі на убунту[/size]
Повернись до нас!

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #47 : 2009-02-24 22:38:33 »
Off-topic:
Повернись до нас!
Зов Ктулху - 22 березня наближається...

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #48 : 2009-02-25 01:07:05 »
Значить немає в Ландау/Лівшиці такого?
Ясно що нема: в третьому томі --- нерелятивістська квантова механіка, а теорія відносності - трохи не там.
Саме про квантову механіку й шла мова. Доречніше, правда, було б згадати синергетику, але Ландавшиц куди більш попсове та значуще серед загалу поняття ніж Пригожин наприклад.

Релятивістська теорія — це взагалі не те, про що можна говорити в інтелігентному колі, бо це вже настільки заїжджена тема, що перший-ліпший при нагоді духовно кривить пику та, ставши у відому позу, багатозначно мовить: "так, все в цьому світі відносне". Кванти з цієї точки зору ще витримують критику. Такий собі тест на наявніть в опонента здатності мислити, а не опиратись на таку безглуздість як "багатющий власний досвід".
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #49 : 2009-02-25 02:02:57 »
Борману точно незарах.
За незарах. вельми вдячний. Ще більше буду вдячний якщо ви його обгрунтуєте. Щоб я точно міг дізнатись яким чином вбивати ламера в собі :)

квантова механіка стверджує, що експеримент (вимірювання) змінює систему, яку вимірюють, невідворотно. це, однак аж ніяк не спростовує правильну тезу Овла про те, що природі пофіг, що ми про неї думаємо.
Саме так, будь-яка взаємодія об'єктів призводить до змін самих об'єктів. Це просто демонстрація, що заявлений паном Owl "пофігізм" об'єктів природи до людського ставлення та осмислення не має жодного сенсу на рівні фізичних законів. Втім, в переважній більшості випадків вплив цей настільки незначний, що ним можна просто знехтувати, однак не слід забувати і про те, в якому контексті була висловлена думка пана Owl — а саме, що не слід очікувати змін від ламера в світлі наших висловлювать та оцінок.

Скидається на те, що пан Owl намагається застосувати індуктивний метод пізнання світу до об'єктів живої та неживої природи одночасно, тобто виглядає все це приблизно так: "якщо я плюну на землю — земля не змінить, якщо я плюну на стіну — стіна не зміниться, ящо я плюну на дерево — дерево не зміниться. отже можна плювати навкруги — всім пофіг". Думаю, після першої ж спроби здійснення такої дії щодо достатньо неврівноваженого "об'єкта дослідження", цей метод зазнає невеликої кризи.

Людина — це відкрита система, відкрита передусім до інформаційних потоків і називаючи когось ламером ми змінюємо стан цієї системи. Інша справа як саме, що людина при цьому відчуває — це питання складне, але якщо вірити інформації з надійних джерел, байдужим навряд чи хто залишається, відчуваючи при цьому гнів. А гнів — непоганий поштовх до самовдосконалення. Якщо ж людина залишається байдужою, то ми маємо справу з еталонним ламером, котрі, як кажуть, пасуться неподалік від Парижської палати мір та ваги. Втім, для таких придумали власний термін — бидло.

Наука, у якій сама думка вченого про цю науку може невідворотно впливати на об’єкт дослідження, називається економікою. Саме цим вона набагато складніша за фізику.
Економіка — це взагалі не наука. Втім, варто спочатку поцікавитись, що саме пан вважає економікою.

Про складність економіки — це взагалі смішно. Об'єктивних критеріїв оцінювання немає, вчений з ваших слів має можливість втручатись в закони, трактування результатів допускаються в абсолютно широкому діапазоні — що ж тут взагалі складного? Якщо наука не підкріплена строгими формальними викладками, то довести будь-яку тезу в такій псевдонауці можна без особливих пробем, тільки б язик був добре підвішений. Але ж навіщо називати ляпання язиком наукою?

А от фізика якраз виглядає чудово — строгий формальний апарат, можливість чітко і однозначно оцінити результати і, як наслідок, логічність і послідовність викладок. А щодо складності — так ви якось поцікавтеся про складність процесу reverse engineering. А фізика — reverse engineering світу, в якому ми живемо.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Praporshic

• Гість
« Відповідей #50 : 2009-02-25 08:39:16 »
/me подивився на цю переписку та згадав анекдот про їжачка та медведика, що вживали психотропні речовини.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #51 : 2009-02-25 11:59:22 »
Це - гуморова гілка: анекдоти можна було б наводити в повному обсязі  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #52 : 2009-02-25 14:48:05 »
Наука, у якій сама думка вченого про цю науку може невідворотно впливати на об’єкт дослідження, називається економікою. Саме цим вона набагато складніша за фізику.
Економіка — це взагалі не наука. Втім, варто спочатку поцікавитись, що саме пан вважає економікою.

Про складність економіки — це взагалі смішно. Об'єктивних критеріїв оцінювання немає, вчений з ваших слів має можливість втручатись в закони, трактування результатів допускаються в абсолютно широкому діапазоні — що ж тут взагалі складного? Якщо наука не підкріплена строгими формальними викладками, то довести будь-яку тезу в такій псевдонауці можна без особливих пробем, тільки б язик був добре підвішений. Але ж навіщо називати ляпання язиком наукою?
Мікроекономіка це практично чиста математика (див. напр. Лінійне Програмування). :-)

А в цілому економіка відноситься до Теорії Ігор. Тобто як зробити так, щоб Вася був винен мені, а не я Васі.
[Fedora Linux]

• Літератор
« Відповідей #53 : 2009-02-25 15:05:20 »
А в цілому економіка відноситься до Теорії Ігор. Тобто як зробити так, щоб Вася був винен мені, а не я Васі.
Скільки всього мудрого можна знайти в гуморі, а його хочуть викинути з обліку кількості повідомлень  :'(
Володимире, ви Зейтгеста дивились чи економіку й справді вже відносять до теорії ігор ?
Дивлячись як при інфляції деякі багатіють - справді виникає асоціація з махлюванням чи кидаловом.

"Хакерство" (те, що в негативному сенсі розуміють під цим словом віндузятники) теж - гра: хто заробить фага - "хакер" чи адмін з ментом.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #54 : 2009-02-25 15:18:23 »
Скільки всього мудрого можна знайти в гуморі, а його хочуть викинути з обліку кількості повідомлень  :'(
Володимире, ви Зейтгеста дивились чи економіку й справді вже відносять до теорії ігор ?
Я дивився Зейтгейтса. Економіка дійсно відноситься до теорії ігор. Принаймні та економіка, в якій є змагання (тобто конкуренція).

Цитата
Дивлячись як при інфляції деякі багатіють - справді виникає асоціація з махлюванням чи кидаловом.
Банки заробляють на операціях. Чим більше операцій, тим більші прибутки. Спекулянти заробляють на коливаннях. Чим більші коливання, тим більші прибутки.
[Fedora Linux]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #55 : 2009-02-25 15:44:05 »
Банки заробляють на операціях. Чим більше операцій, тим більші прибутки. Спекулянти заробляють на коливаннях. Чим більші коливання, тим більші прибутки.

/me заробляє на спекулянтах по методу банків  ::)

• Літератор
« Відповідей #56 : 2009-02-25 16:41:03 »
/me ні на чому не заробляє і лише тринькає свою зарплату в супермаркеті.

Володимире, а додаток до "Духу часу" ви дивились? Щось в їхній проект "Венера" /me так і не вїхав.
« Змінено: 2009-02-25 16:41:25 від serg_ik »

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #57 : 2009-02-25 16:53:21 »
Володимире, а додаток до "Духу часу" ви дивились? Щось в їхній проект "Венера" /me так і не вїхав.

Ні, я не дивився. Але спробуйте втиснути якусь складну і об’ємну проблему у півторагодинний фільм щоб зрозуміти об’єм і якість інформації, яку дають такі фільми.

/me ні на чому не заробляє і лише тринькає свою зарплату в супермаркеті.

/me другий місяць без зарплати ;-)
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #58 : 2009-02-25 17:29:30 »
Цитата
Людина — це відкрита система, відкрита передусім до інформаційних потоків і називаючи когось ламером ми змінюємо стан цієї системи. Інша справа як саме, що людина при цьому відчуває — це питання складне, але якщо вірити інформації з надійних джерел, байдужим навряд чи хто залишається, відчуваючи при цьому гнів. А гнів — непоганий поштовх до самовдосконалення. Якщо ж людина залишається байдужою, то ми маємо справу з еталонним ламером, котрі, як кажуть, пасуться неподалік від Парижської палати мір та ваги. Втім, для таких придумали власний термін — бидло.
ну... було б добре, якби ви написали про це відразу, а не посилалися на третій том ландафшица. це, звісно, все правда.

об’єктом вивчення економіки є група людей, або попросту все населення Землі. тож цю логіку таким же чином слід застосувати і про економіку.

Цитата
Економіка — це взагалі не наука.
Залишилось у цьому переконати Шведську королівську академію наук, а то вони про це якось не здогадуються.

Цитата
Якщо наука не підкріплена строгими формальними викладками, то довести будь-яку тезу в такій псевдонауці можна без особливих пробем, тільки б язик був добре підвішений.
ви неправильно мене зрозуміли. Економіка має свій формальний апарат. Понадто, вона його часто запозичує з фізики (це називається Economical Physics або Financial Physics — коли беруть якусь фізичну теорію, та застосовують її в економіці). Однак, у економіці публікація теорій може впливати на об’єкт дослідження (який ці публікації читає), а в фізиці електрони і протони якось Nature i Phys. Rev. не читають.

Дозволю послатися на допис фізика, який про це говорить: http://physicsandphysicists.blogspot.com/2008/10/why-economics-will-never-be-like.html

Цитата
Економіка дійсно відноситься до теорії ігор. Принаймні та економіка, в якій є змагання (тобто конкуренція).
ну пардон, економіка, як і фізика, складається з розділів. у одному з них працює теорія ігор, у іншому — інші закони.

Цитата
Володимире, ви Зейтгеста дивились
ой, ліпше не згадуйте цю гидоту. сподіваюсь, що LHC теж ніхто згадувати не почне.
« Змінено: 2009-02-25 17:32:43 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #59 : 2009-02-25 20:47:26 »
...багато-багато букаф....
borman, ви перейшли від фізики до філософії і намагаєтеся закидати свідомість опонента великою кількістю тексту, забувши про те, хто насправді є сестрою таланту. Номер не пройшов.
якщо я плюну на стіну — стіна не зміниться, ящо я плюну на дерево — дерево не зміниться
Ось воно. Плювати - це вже конкретна дія, яка виражається у викиданні суміші рідини з мікробами у простір. Чи процеси мислення та плювання для вас ідентичні? А ваш монітор оснащено склоочисниками від автобуса...
Припустимо, ви праві - наші думки про природу таки впливають на неї. Тоді чому-б не вивчити закономірність впливу і не навчитися цим користуватися? Наприклад, знання студентів, що тільки-но прийшли до мене, з мого предмету є явно невисокими. І такими залишатимуться, що-б я про них (студентів) не думав, і як-би їх не називав. І лиш тоді, коли я почну проводити відносно них конкретні дії - зокрема, чомусь учити - стан речей зміниться.
« Змінено: 2009-02-25 20:49:05 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.