Автор Гілка: Лінукс для...  (Прочитано 5200 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: Лінукс для...
« Відповідей #15 : 2009-04-03 10:37:54 »
Можна спробувати за методом "брудної інсталяції" просто з сирців.
Качаєм, розпаковуєм, переходим в відповідну директорію (wine*)
./configure
make
sudo make install
winecfg
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #16 : 2009-04-03 10:38:56 »
Питання а чи буде збірка на основі SUSE - оновлюватись?
з існуючих репозиторіїв.
Ну, звичайно, але для комфортної роботи у ній має бути YaST і, звичайно ж, zypper.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #17 : 2009-04-03 10:45:38 »
дякую буду пробувати 2 варіанти - з Альтом - просто вручну доставлятиму програми і вайна,  і спробую зібрати щось із SUSE як вийде напишу, до речі тема щодо корисних посилань з програмами не вичерпана.
по SUSE питання якщо в системі встановлено наприклад під вайном 7-зіп - чи буде він працювати в збірці - це архіватор для віндовз?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #18 : 2009-04-03 10:49:50 »
Пане, не збочуйтесь.
7-зіп це кросплатформна утиліта, на офіційному сайті є реалізація під лінукс, і будь-який нормальний менеджер архівів зі складу якогось ДЄ повинен прекрасно працювати із 7z.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #19 : 2009-04-03 10:53:50 »
Пане, не збочуйтесь.
7-зіп це кросплатформна утиліта, на офіційному сайті є реалізація під лінукс, і будь-який нормальний менеджер архівів зі складу якогось ДЄ повинен прекрасно працювати із 7z.
чесно кажучи на оф сайті давно не був але під лінукс не бачив, зараз зайду - Дякую за інформацію!

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #20 : 2009-04-03 10:59:08 »
Власне, я мав на увазі що там є версія для командного рядка. Але як я вже казав, це не проблема, бо за її допомогою будь-який лінуксовий графічний менеджер архівів має спокійно працювати із 7z.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #21 : 2009-04-03 11:02:29 »
Власне, я мав на увазі що там є версія для командного рядка. Але як я вже казав, це не проблема, бо за її допомогою будь-який лінуксовий графічний менеджер архівів має спокійно працювати із 7z.
Тоді поясніть як встановити та налаштувати, щоб менеджер міг працювати з утилітою.
« Змінено: 2009-04-03 11:06:00 від djalin »

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #22 : 2009-04-03 11:24:53 »
У нормальних дистро все має працювати з коробки:
[isbear:~] aptitude show ark file-roller
Пакунок: ark
Новий: так
Стан: не встановлений
Версія: 4:3.5.10-2
Пріоритет: Необов'язкові (Optional)
Розділ: utils
Супроводжуючий: Debian Qt/KDE Maintainers <debian-qt-kde@lists.debian.org>
Розмір в розпакованому стані: 1077k
Залежить: kdelibs4c2a (>= 4:3.5.9), libc6 (>= 2.7-1), libgcc1 (>= 1:4.1.1), libqt3-mt (>= 3:3.3.8b), libstdc++6 (>= 4.1.1)
Рекомендує: ncompress, unzip, zip, zoo, bzip2, [glow]p7zip-full[/glow]
Пропонує: khelpcenter, rar, unrar | unrar-free
Замінює: kdebase-data (< 4:3.3.91)
Опис: Графічний інтерфейс користувача для роботи з архівами у KDE
 Ark - програма з графічним інтерфейсом для керування різноманітними форматами архівів в оточені KDE. Архіви можливо переглядати, розпаковувати, створювати або змінювати за
 допомогою Ark.

Програма підтримує різні формати архівів, таких як: tar, gzip, bzip2, zip, rar та lha (за умови наявності відповідних програм для роботи з архівами в командному рядку).

Ark інтегрується у Konqueror, що надає змогу працювати з архівами безпосередньо у оточені KDE. Це можливо у разі встановлення пакунка konq- plugins, який містить відповідну
 надставку для Konqueror.

Цей пакунок є частиною KDE, як компонент модулю інструментів KDE. Більш детальна інформація у пакунках 'kde' та 'kdeutils'.
Домівка: http://www.kde.org

Пакунок: file-roller
Новий: так
Стан: не встановлений
Версія: 2.22.4-2
Пріоритет: Необов'язкові (Optional)
Розділ: gnome
Супроводжуючий: Clement Stenac <zorglub@debian.org>
Розмір в розпакованому стані: 5235k
Залежить: libc6 (>= 2.7-1), libgconf2-4 (>= 2.13.5), libglade2-0 (>= 1:2.6.1), libglib2.0-0 (>= 2.16.0), libgnome2-0 (>= 2.17.3), libgnomeui-0 (>= 2.17.1), libgnomevfs2-0 (>=
                  1:2.17.90), libgtk2.0-0 (>= 2.12.0), libnautilus-extension1 (>= 2.17.90), libpango1.0-0 (>= 1.20.3), gconf2 (>= 2.10.1-2), tar (>= 1.13.25), bzip2 (>= 1.0.1),
                  gzip (>= 1.3.2), unzip, zip
Рекомендує: sharutils, lzop, rpm, [glow]p7zip | p7zip-full[/glow], genisoimage, ncompress, unace, cpio, gnome-icon-theme (>= 2.18), arj, lzma
Пропонує: lha, unrar
Конфліктує: file-roller2
Замінює: gnome-icon-theme (< 2.14)
Опис: Менеджер архівів для GNOME
 File-roller -- це менеджер архівів для середовища GNOME. Він дозволяє:

* створювати та модифікувати архіви
 * переглядати вміст архівів
 * переглядати файли з архіву
 * витягувати файли з архіву

File-roller підтримує наступні формати:
 * Tar (.tar) архіви, включаючи стислі за допомогою gzip (.tar.gz, .tgz), bzip (.tar.bz, .tbz), bzip2 (.tar.bz2, .tbz2), compress (.tar.Z, .taz), lzop (.tar.lzo, .tzo) та lzma
   (.lzma)
 * Zip архіви (.zip)
 * Jar архіви (.jar, .ear, .war)
 * 7z архіви (.7z)
 * iso9660 образи CD (.iso)
 * Lha архіви (.lzh)
 * поодинокі файли, стиснуті за допомогою gzip (.gz), bzip (.bz), bzip2 (.bz2), compress (.Z), lzop (.lzo) та lzma (.lzma)

File-roller сам по собі не виконує операцій з архівами, а спирається на стандартні утиліти для цього.
Домівка: http://fileroller.sourceforge.net

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #23 : 2009-04-03 11:33:01 »
А. так ви хочете багато софту? Debian. Хочете українізований дистрибутив - ця тема вже обговорювалася.
P.S. Між іншим, в Альті вайно з коробки також не запрацювало. Щоправда, з ним я не возився.
« Змінено: 2009-04-03 11:34:55 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #24 : 2009-04-20 01:52:51 »
Flame:
от знову нафлудили...
djalin:
Якщо досі на ALT-i, не панікуйте, тут все просто. Треба тільки зрозуміти кілька простих речей.

1. ALT Linux має дуже багато програм у сховищах, які оновлюються доволі часто. Просто політика безпеки дистрибутива така, що більшість оновлень не вважаються безпечними, хоча реально це не так (ну хочеться дядькам потрапити в дорослий интерпрайз, тому страхуються). Відтак все, що треба зробити для щастя, це "сизіфувати" дистрибутив, тобто додати сховище Sisyphus в репозиторії. Найпростіше це зробити, запустивши програму synaptic. Це непогана графічна надбудова на консольною програмою apt, яку я рекомендую вивчити (ви реально побачите, що командний рядок буває зручнішим за графічний інтерфейс).

2. В будь-якому разі в synaptic-у буде видно, які репозиторії можна додати. Якщо їх регулярно оновлювати (в командному рядку це apt-get update і кілька мегабайтів трафіку), то у Вас будуть доволі свіжі версії програм, того ж wine. Я іноді заглядаю на http://sisyphus.ru/, і мене незмінно душить жаба, бо велика кількість дизайнерського софту, який мені під OpenSUSE доводиться збирати руцями, а ALT-i (коректніше кажучи: в Сізіфі) є вже зібраного і найновіших версій. Також дядьки "не горді" © gvy і не забувають зібрати який-небудь amarok з mp3 (звиняйте за ліричний відступ).

3. Коротше, загляньте в synaptic, а потім в man apt (є кілька потрібних команд: apt-get, apt-cache, apt-cdrom), і всі питання відпадуть.