Автор Гілка: Windows гірше Linux  (Прочитано 18676 раз)

romi

• Гість
Windows гірше Linux
« : 2009-02-23 20:56:49 »
Народ, я хочу підсадити на Лінукс соїх друзів, а вони кажуть, що Лінукс то фігня, а Вінда - це круто. Як мені пояснити людям, які не знають, що таке KDE і Gnome, що Лінукс краще Віндовса. Мені потрібні аргументи. Бо я скоро геть без друзів залишуся  :'( Я уже з віндузятниками навіть за руку не здороваюся (я маю на увазі тих хто каже що лінукс це отстой).

Praporshic

• Гість
Re: Windows гірше Linux
« Відповідей #1 : 2009-02-23 21:24:25 »
Питання перше: а воно їм треба? Питання друге: а воно вам треба? Може то й не друзі взагалі?

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #2 : 2009-02-23 21:25:15 »
я хочу підсадити на Лінукс соїх друзів,
а навіщо?
Бо я скоро геть без друзів залишуся  :'( Я уже з віндузятниками навіть за руку не здороваюся
очевидно, перше є логічним наслідком другого...

romi

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-02-23 21:51:29 »
Ви що, люди? Вони ж використовуюють неліцензійні копії Віндовза!

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-02-23 22:04:06 »
Ну, взагалі то їх проблема. Зазвичай у подібних випадках дуже добре діє знущання з їх негараздів, з приказкою "миші плакали, кололися, але продовжували жерти кактус".
Взагалі, подібні відносини характерні для людей з низькою кваліфікацією. Сам таким був роки три тому. У мене є товариш - сертифікований тренер Microsoft. З його боку жодного поганого слова у бік UNIX/Linux та іншого не почути, бо людина точно знає де у кого сильніше а де у кого слабше. І він точно знає, що я налаштую Linux або UNIX не гірше ніж він налаштує Windows Server - зникає будь-яке бажання вести "священні війни".

P.S. Сьогодні підійшов один зі співробітників, попросив щоб я йому на його eeepc замість Linux встановив кватирки. Йому відкрито було сказано, що лише коли придбає на них ліцензію. Сам винний - не треба було хизуватись небажанням або нездатністю навчитись працювати у потрібному для роботи ПЗ.

romi

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-02-23 22:19:24 »
знущання з їх негараздів
Гарна ідея!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #6 : 2009-02-23 22:55:45 »
скільки вам років, romi?

навіщо вам когось на щось підсаджувати? 

linux — це не релігія, а інструмент для роботи. якщо комусь подобається пиляти дерево пилкою для нігтів, це його особисті проблеми. у мене є бензопила, і в разі чого я покажу тій людині, як вона працює. але я не бачу жодного сенсу змушувати всіх навколишніх користуватися бензопилою. хочеться пиляти пилочкою? та на здоров’я.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #7 : 2009-02-24 01:38:11 »
Без образ, але ви до цього ще не готові. Ні професійно, ні морально. Працюйте, вивчайте linux, а коли той день настане — буде вам велике знамення з неба — аргументація з'явиться сама. А крім неї — розуміння, що... (див. вище).
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2009-02-24 08:26:55 »
Ааааа. Ви обираєте друзів за системною ознакою? Ню-ню.
Ви що, люди? Вони ж використовуюють неліцензійні копії Віндовза!
А у ВАС вся музика/фільми/електронна_література ліцензійна? І рапідшару не відвідуєте, ні торенти? Не вірю.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

romi

• Гість
« Відповідей #9 : 2009-02-24 08:27:44 »
скільки вам років, romi?
Мені 18 років.
навіщо вам когось на щось підсаджувати? 
Дуже незручно, коли всі знайомі мають іншу осю ніж в мене. Раніше, коли в мене був Віндовз, то коли я скачаю якусь програму, то скидаю своїм друзям. Вони куплять гру - дають мені пограти.
І іще: як я поставив Лінукс, то всі стали якісь чужі, у вас такого не було?

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #10 : 2009-02-24 10:05:04 »
Ви що, здуріли? З яких це пір люди дружать операційними системами? В мене друзі - віндузятники і що з того? Існують кросплатформові програми з розширеннями *.avi *.mp3 *.ogg ... --- ними й обмінюємось  ;)
Якщо друзі дають іграшку --- wine знею може справитись (а може і не справитись).

Перестаньте страждати юнацьким екстремізмом і просто працюйте з Лінуксом --- давайте гарний приклад друзям --- самі перейдуть.

Чи може це ви хочете, щоб ми вас переконали в тому, що Window$ гірше Linux?
Тоді просто назвіть критерії, за якими ви оцінюєте ту чи іншу ОС --- скажем що для вас краще  ::)
« Змінено: 2009-02-24 10:09:28 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #11 : 2009-02-24 10:51:35 »
Ви що, здуріли?
Вітаю! Сергій Лисовенко опановує елементи тролінгу.
Чи може це ви хочете, щоб ми вас переконали в тому, що Window$ гірше Linux?
Я міг-би переконати повернутися на Windows. Ну, хоча-б через ігри, що дають вам друзі. Звичайно, Wine рулить і педалить, але найкращий емулятор Windows - сама Windows.... Мовчу далі, бо скажуть, що модератор LOU не за то агітує.
Ще один варіант - Dual boot, дві системи на одному комп'ютері. Я вже 2,5 років дружу з Лінуксом, проте від кватриок до кінця не відмовився. Вам-же, початківцю, різкий перехід може лише нашкодити.
кросплатформові програми з розширеннями *.avi *.mp3 *.ogg ... --- ними й обмінюємось  ;)
Угу. Поширення піратського контенту.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #12 : 2009-02-24 11:45:08 »
Ще один варіант - Dual boot, дві системи на одному комп'ютері. Я вже 2,5 років дружу з Лінуксом, проте від кватриок до кінця не відмовився. Вам-же, початківцю, різкий перехід може лише нашкодити.
Перший рік можна помучитись з дуалбутом, але коли побачите, що він вам більше не потрібен - пускайте вінду на мило і сидіть без Сталкера, МсОфісу і пам'ятайте, що до деяких своїх цяцьок айдісофтвар дає лінуксові рушії - можете спокійно купувати/не купувати дум-3. Головне - на початку користуйтесь якимось путнім дистром, після якого не складно буде перейти на інший, наприклад, Генту  ;)

Ну і не забувайте навідувати http://winehq.org .
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2009-02-24 11:48:33 »
Цитата
Угу. Поширення піратського контенту.
«Коли мене питають: «Що ви думаєте про про піратство?»,— я кажу:   «Грабувати кораблі — це погано.» І тоді мене питають: «Гаразд, що ви думаєте про піратські програми?», — я відповідаю: «Наскільки мені відомо, пірати не користуються програмами для грабування кораблів. Вони використовують холодну та вогнепальну зброю.» RMS
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2009-02-24 12:40:17 »
Перший рік можна помучитись з дуалбутом, але коли побачите, що він вам більше не потрібен - пускайте вінду на мило і сидіть без Сталкера, МсОфісу і пам'ятайте, що до деяких своїх цяцьок айдісофтвар дає лінуксові рушії - можете спокійно купувати/не купувати дум-3. Головне - на початку користуйтесь якимось путнім дистром, після якого не складно буде перейти на інший, наприклад, Генту  ;)

Ну і не забувайте навідувати http://winehq.org .
Перший "Сталкер" добре працює під звичайним WINE. Другий майже не працює навіть під кватирками (перевірено на ліцензійній версії гри) ::)