Автор Гілка: Найшвидший дистрибутив  (Прочитано 8918 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Re: Найшвидший дистрибутив
« Відповідей #30 : 2009-03-05 11:56:33 »
щось тема зайшла  в тупик. А я надіявся, шо побачу більшу кількість дистрибутивів щоб було з чого вибирати   :o

romi

• Гість
« Відповідей #31 : 2009-03-05 18:22:44 »
щось тема зайшла  в тупик. А я надіявся, шо побачу більшу кількість дистрибутивів щоб було з чого вибирати   :o
Ти зрозумій, всі дистрибутиви мають основу ту саму і тому кожен дистрибутив можна налаштувати по-своєму добре.
Якщо ти хочеш швидкості - вибирай дистрибутив з KDE3,  бо KDE4 довго грузиться і сильніше "їсть" систему. Це я з власного досвіду знаю, а не з чуток.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #32 : 2009-03-05 18:53:45 »
То, що КДЕ3.5 значно швидше це точно, адже там відсутні непотрібні дріьниці у вигляді всіляких плазмоїдів. А от Гном ще швидше працює.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #33 : 2009-03-05 19:29:27 »
То, що КДЕ3.5 значно швидше це точно, адже там відсутні непотрібні дріьниці у вигляді всіляких плазмоїдів. А от Гном ще швидше працює.
А xmonad - взагалі льотає. Важко освоїти? Та не скажіть - пару вечорів покурити циркуляр від Романа Чепляки, подивитися приклади конфігів - але воно того варте, повірте. І скільки вільного місця на екрані з'являється за рахунок відсутності непотрібного декору.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kosmos

• Дописувач
  • **
  • дописів: 55
« Відповідей #34 : 2009-03-07 00:57:37 »
Передивився це все і скажу таке:
в пошукох дистрибутиву я переставив (не робіть великі очі) десь дистрибутивів так 25.
LINUX кожен по свому хороший,але є деякі особливості в кожного. Саме ці особливості і приваблюють одного чи іншого.
Про швидкодію :
НЕ РІВНЯЙТЕ ГІВ..XP ЗІ СВЯЩЕННИМ LINUX!!!!!
З власного досвіду:
система плужить від великої кількості софту. Якщо поставити таку кількість на ГІВ.. перепрошую, віндовс то його порве . Можете не сумніватися (я великий експерементатор над віндою,дізнався б Біллі то дав би довічно) так і буде(перевірено)
Моя порада:
я лише початківець, але якщо у вас немає інтернету то візьміть DEBIAN (5DVD)
якщо немає проблем з нетом можна вибирати ...
при встановленні добре обдумуйте що встановлювати а краще встановіть базову систему а потім встановите те  чого не вистачає в роботі
на рахуноксофту нехай не хвилюється ваш друг в лінукс є все(без перебільшень,недавно переконався)просто треба вміти шукати www.google.com/linux(може неправильно то  виправте)
Одне застереження: більшість лінукс без хірургічного втручання в систему (conf) буде працювати добре але не безлоганно

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #35 : 2009-03-07 10:32:16 »
Я то вже свій вибір зробив - зупинився на Мандріві 2009,  КДЕ3.5 випадково поставив замість 4.1, але так навіть краще - швидше працює. Мандріва подобається своєю дружелюбністю з користувачем, я в СюЗі так заморочився тими пакетами та ямпами, навть мп3 стандартно не підтримує, а Мандріва сама все налаштує, не потрібно робити лишніх рухів.

А от товариш задав мені питання: Як йому бути, якщо в нього є малюнок зроблений у Компасі? Адже Компаса під Лінукс точно немає

romi

• Гість
« Відповідей #36 : 2009-03-07 11:33:40 »
Mandriva дуже дружелюбна, але одночасно дуже "тормознута".

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #37 : 2009-03-07 12:37:08 »
Mandriva дуже дружелюбна, але одночасно дуже "тормознута".

Правда, Мандріва добряче жре ресурсів, але якщо не маєш криві руки то все можливо підпиляти

(romi, за шо тебе забанили, чим не вгодив?)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #38 : 2009-03-07 17:02:33 »
А от товариш задав мені питання: Як йому бути, якщо в нього є малюнок зроблений у Компасі? Адже Компаса під Лінукс точно немає
Він чудово запускається під wine (російські товариші з ALT вважають його достатньо важливим).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній kosmos

• Дописувач
  • **
  • дописів: 55
« Відповідей #39 : 2009-03-09 17:15:30 »
якщо ви хочете самостійне налаштування то ви не по адресу.
хочете самосмтійність ставте форточки.
хочете надійність і поняття вибирайте лінукс
а мандріва дуже важка тому,що самостійна.
а якщо з ручками проблеми то треба вертати на вінду (чого робити не раджу,пересів на лінукс і зекономив на нервах і здобув набагато більше розуміння про прості речі і чому вони можуть не рпацювати)
тому якщо з дистрибутивом намучитесь то по-перше поняття здобудете
по-друге будете мати стабільну систему

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #40 : 2009-04-24 14:22:14 »
Історія продовжується, товариш сам до мене звернувся і попросив поставити йому якийсь Лінукс.
Я порадив Убунту, адже це найбільш розповсюджений та простий дистрибутив, версія 7.10, так як подумав , що старіщі версії будуть швидше працювати.

А причина переходу його на Лінукс надзвичайно проста - ВІРУСИ. Я сам не вірив поки не посидів за його компюткром, це просто неможливо працювати, це не робота - це знущання.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #41 : 2009-04-24 14:32:38 »
А причина переходу його на Лінукс надзвичайно проста - ВІРУСИ. Я сам не вірив поки не посидів за його компюткром, це просто неможливо працювати, це не робота - це знущання.
Поздоровляю. Готуйтеся до того, що ваш мобілко стане червоним. Від дзвінків "а що, а як". Я он поставив братику Alt, не набагато складніший в освоєнні, та маю досвід.
До речі, якщо ваш друг не міг сам нормально впоратися з вірусами під офтопіком - під Убунтою теж знайде купу напастей. Так що готуйтеся.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #42 : 2009-04-24 15:05:51 »
До речі, якщо ваш друг не міг сам нормально впоратися з вірусами під офтопіком - під Убунтою теж знайде купу напастей. Так що готуйтеся.

Я спеціально не писав все, шоб почути питання.
 А проблема не просто у вірусах, все значно серйозніше і довго розповідати. Якщо коротко, то  він підключений до мережі і через неї отримує інет. Раніше ставив собі в якості антивіруса НОД, коли для забави попробував Касперського - був неприємно здивований наявністю сотень вірусів. Форматнув усе. Поставив Касперського, той наче шось там захищає - але це просто жах, адже я сам працював на його компютері,  будь-яку дію Касперський запитує чи дозволити чи ні, хоч це флешка, хоч диск, хоч довільний сайт. Але то не головна проблема - головне шо комп глючить просто страшно, в мене Мандріва 2009 з КДЕ4.1 на 950Мгц процесорі швидше працювала. Я був здивований коли в у нього інтернет-сторінка відкривалася біля хвилини при швидкості інету 1,5Мбіт.

Ще одна проблема - це мережеві атаки, вони постійно відбуваються. Розказував, що одначе вимкнув на 5хв антивірус - і на тобі, нічого не працює, став нову Вінді

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #43 : 2009-04-24 16:16:57 »
Цитата
Раніше ставив собі в якості антивіруса НОД
Як до викладача інформатики, до мене звертаються з подібними "вірусними" питаннями і часто скаржаться на НОД.
Цитата
в мене Мандріва 2009 з КДЕ4.1
Поставте і йому.
Цитата
Ще одна проблема - це мережеві атаки
Уууу. Ставте вогнестінку. В одного знайомого таким чином вкрали трафіку на 2000грн. А головне - через Кашпіровського.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #44 : 2009-04-24 16:59:07 »
Товариш вже поставив собі Убунту 8.10, тепер буз кінця телефоеує із запитаннями. А Мандріва у нього буде гальмувати,і трохи складніша вона.

До-речі, сьогодні схожу розмову мав із професором фізмату університету, він скаржився на віруси і проблеми через них, вже на факультеті подумують про вовний перехід на Лінукс

Цікаве зауваження - думаю шо хакери та інші програмери, котрі роблять віруси  -  насправді роблять їх для того, шоб всі скоріше змінювали собі ОС  :) :) :)