Автор Гілка: slax-як реаніматор  (Прочитано 5808 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
slax-як реаніматор
« : 2009-04-03 15:32:24 »
Хтось мав справу з відновлюваними дисками на основі лінуксу, Тобто диск повинен - "лікувати" віруси, відновлювати втрачені файли, мати графічний інтерфей, схиляюсь до "слаки" там ніби є багато можливостей і режим конструктура + встановити можна як на диск так і на флешку.
http://www.slax.org/
Хочу почути Вашу думку.
P.S. Лікувати планується компютери з офтопіком.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: slax-як реаніматор
« Відповідей #1 : 2009-04-03 15:46:13 »
Що таке "віруси"? Федорим реанісматор чомусь про таких не знає  ::) Може ви мали на увазі відновлювати файлову систему? бо якщо файл втрачено - легше стврити нового. На біса вам графічний інтерфейс здався?

P.S.
Як побачив ваш "P.S" -- мало зі стільця не звалився. Щоб вилікувати комп'ютера з офтопіком - не реаніматора треба - вистачить звичайного інсталятора, а таких - море можна замовити на лафоксі. Страшенно подобається графічний інтерфейс - Mandriva - саме для вас: в неї навіть консолька з пінгвінчиком  :P
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-04-03 15:47:26 »
SLAX рулить. багато разів рятував ним компи з мертвим офф-топом.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #3 : 2009-04-03 19:05:19 »
Тут що, збоченці зібрались?
А офтоп -реаніматор вам навіщо? Чи ви вважаєте, що fsck краще реанімує офтопні ФС, ніж рідний офтопний скандиск?
Чи може вже спеціально готують лайф-диски з лінуксом для реанімування офтопу?
 [smiley=rofl.gif] [smiley=rofl.gif] [smiley=rofl.gif]

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2009-04-03 19:53:08 »
Сміється той, хто сміється останній (с) народ...
А офтоп -реаніматор вам навіщо?
Попахує порушенням п.9 правил ::)
Чи ви вважаєте, що fsck краще реанімує офтопні ФС, ніж рідний офтопний скандиск?
Не fsck, а "dosfsck -a /dev/якийсь-там_розділ". Якщо справи дуже погані, то і testdisk доведеться використовувати... (усе з SystemRescueCD)
Доречі є (ще й на основі Генти [smiley=tongue2.gif] [smiley=tongue2.gif] [smiley=tongue2.gif]).
CureIt запущений з-під вайна на SLAX'і також буде мати аналогічну функціональність.
« Змінено: 2009-04-03 19:57:20 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2009-04-03 20:51:58 »
А офтоп -реаніматор вам навіщо? Чи ви вважаєте, що fsck краще реанімує офтопні ФС, ніж рідний офтопний скандиск?
звідки я вам візьму реаніматор з офтопом?
а SLAX я юзав для бекапування даних з дисків перед тим, як перевстановлювати/замінювати систему.
а так, то багато є тулзів під лінуксом для реанімації офтопу. хоч би й програма для відновлення забутого паролю адміна.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #6 : 2009-04-03 21:28:48 »
Я сміюсь не над тим, що офтоп реанімують не офтопом, а над тим , що якщо є лінукс - навіщо офтоп?
Цитата
Не fsck, а "dosfsck -a /dev/якийсь-там_розділ".
fsck сам вибирає відповідну утиліту для перевірки диску :P

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2009-04-03 22:22:21 »
Я сміюсь не над тим, що офтоп реанімують не офтопом, а над тим , що якщо є лінукс - навіщо офтоп?
Цитата
Не fsck, а "dosfsck -a /dev/якийсь-там_розділ".
fsck сам вибирає відповідну утиліту для перевірки диску :P
Лише тоді, коли знайде і правильно прочитає таблицю розділів.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2009-04-03 22:52:44 »
Цитата
так не собі ж реанімую. міняти людині офтоп на лінукс означає стати цілодобовим безкоштовним саппортом, чого мені аж ніяк не хочеться. хто цікавиться сам — тому допомагаю.

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #9 : 2009-04-04 16:14:49 »
Я використовую на одній флешці кілька лінукс-дистрибутивів в залежності від потреби
- systemrescuecd - для різних маніпуляцій с розділами жорсткого диску та системами в них,
- slax - приблизно для того ж, але ще з непоганою підтримкою відеорежимів, що буває особливо цінним, коли потрібно злазити в інет,
- Avira AntiVir Rescue System - для "лікування" (радше для калічення) вірусів. Робить віруси непрацездатними.
Як на мене - зручно.
« Змінено: 2009-04-04 16:15:23 від red@cat »

• Літератор
« Відповідей #10 : 2009-04-04 20:00:14 »
Лише тоді, коли знайде і правильно прочитає таблицю розділів.
І про опцію -t не забувайте  ;)

так не собі ж реанімую.
Ясно, тоді питання знято.
« Змінено: 2009-04-04 20:01:45 від serg_ik »

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #11 : 2009-04-06 09:17:17 »
Радий що так розпалив дискусію, Так як вже дехто здогадався реаніматор не для себе - не буду ж я ходити з пірацьким диском!
а по друге слака має конструктор де я знайшов такий антивірус як аваст (загалом їх там багато , але авастом користувався сам) про реаніматор авіри не чув - розкажіть хтось що за звір?
крім того питання як вайне прикрутити до слаки - чи вже можна у конструкторі додати? бо хочу не на флешку, не у всіх комп з флешки грузиться, а на диск записати.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #12 : 2009-04-06 09:22:45 »
звідки я вам візьму реаніматор з офтопом?
а SLAX я юзав для бекапування даних з дисків перед тим, як перевстановлювати/замінювати систему.
а так, то багато є тулзів під лінуксом для реанімації офтопу. хоч би й програма для відновлення забутого паролю адміна.
а можна з посиланнями?

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #13 : 2009-04-06 10:26:23 »
Що таке "віруси"? Федорим реанісматор чомусь про таких не знає  ::) Може ви мали на увазі відновлювати файлову систему? бо якщо файл втрачено - легше стврити нового. На біса вам графічний інтерфейс здався?

P.S.
Як побачив ваш "P.S" -- мало зі стільця не звалився. Щоб вилікувати комп'ютера з офтопіком - не реаніматора треба - вистачить звичайного інсталятора, а таких - море можна замовити на лафоксі. Страшенно подобається графічний інтерфейс - Mandriva - саме для вас: в неї навіть консолька з пінгвінчиком  :P
на біса? бо я по природі боюся консолі - параноя ще з часів офтопіка - вчитиму звісно але думаю простіше конфіги правити, хоча консоль вчити треба але поки незнаю краще графічними користуватися.

• Літератор
« Відповідей #14 : 2009-04-06 10:34:15 »
Хочете вчити? Вам сюди: http://linuxcommand.org/ прочитати ідеологію на початковій сторінці - обов'язково :)
« Змінено: 2009-04-06 10:38:50 від serg_ik »