Автор Гілка: slax-як реаніматор  (Прочитано 5809 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Re: slax-як реаніматор
« Відповідей #15 : 2009-04-06 10:40:41 »
до речі трошки не втему, все-таки більшість "сидять " на консолі  - а не на конфігах - хоча як на мене вони простіші - чому?
і ще там на якій мові, ( соромено зізнатись - я й українську не дуже...)
« Змінено: 2009-04-06 10:41:47 від djalin »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2009-04-06 14:26:33 »
Цитата
все-таки більшість "сидять " на консолі  - а не на конфігах - хоча як на мене вони простіші - чому?
що ви маєте на увазі?

Цитата
бо я по природі боюся консолі - параноя ще з часів офтопіка - вчитиму звісно але думаю простіше конфіги правити
а як ви правите конфіги без консолі?  :o
поза тим нічого нарікати на оффтопік, там теж є і консоль, і скрипти, і можливість реєстр правити в консолі.

боятися то ви можете, ви ж собі ускладнюєте життя, а не комусь.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2009-04-06 14:27:43 »
звідки я вам візьму реаніматор з офтопом?
а SLAX я юзав для бекапування даних з дисків перед тим, як перевстановлювати/замінювати систему.
а так, то багато є тулзів під лінуксом для реанімації офтопу. хоч би й програма для відновлення забутого паролю адміна.
а можна з посиланнями?[/quote]
я не пам’ятаю точну назву, погугліть. В Knoopix воно точно є, а може і в слексі теж.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #18 : 2009-04-06 15:30:22 »
В лінуксі є чудові текстові редактори типу нотепад ++ з підсвіткою тегів і т. д.
поясню чого нехочу консолі у вінді - там тре просто набирати - вставити ( принаймі у цій консолі - 2003 - сервер - я нічого не можу) консоль в лінуксі більш людська - просто команд незнаю - вивчу - перестану боятись.
а консоль вінди...
був написав простий бат файлик - дефрагментувати диски і чистити папку темп та темп інтернет експроєра, по перше на 2000 він не працює, по друге при очистці він перепитує - ні щоб автоматом, по третє - ( може я чогось незнаю але папку темп і папку ІЕ він приймає за одне й теж - можу скін причепити.
питав у знайомих чого так вони незнають, до речі підозрюю що у багатьох, якщо спитати, можна взяти код для такого файлика - щоб чистити  тимчасову папку у лінуксі, я поки недоріс до такого.
а тренуюсь я правити конфіг у глам віна - є така версія антивірусу лікуксовського для офтопіка - у мене на флешці.
« Змінено: 2009-04-06 16:12:20 від djalin »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #19 : 2009-04-06 16:29:51 »
Цитата
якщо спитати, можна взяти код для такого файлика - щоб чистити  тимчасову папку у лінуксі, я поки недоріс до такого.

rm -rf /tmp/*
?

Цитата
по друге при очистці він перепитує - ні щоб автоматом
в ДОСі було запозичено юніксові перенаправлення вводу/виводу, так що щось типу
echo Y | del *.* повинно працювати — гугліть. у лінуксі є геніальна команда
yes
здогадайтеся, навіщо вона потрібна :)

Цитата
може я чогось незнаю але папку темп і папку ІЕ він приймає за одне й теж - можу скін причепити.
а я знаю, чому: тому що "Temporary Internet Files" треба брати в лапки, інакше він подумає, що це три різні директорії — Temporary, Internet i Files. Це і лінукса стосується.

« Змінено: 2009-04-06 16:33:21 від noddeat »

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #20 : 2009-04-06 21:05:46 »
дякую - мабуть треба заводити спеціальну тему щоб не флеймити - усім дякую.

Анонім

• Гість
« Відповідей #21 : 2009-04-29 12:22:20 »
Тут що, збоченці зібрались?
А офтоп -реаніматор вам навіщо? Чи ви вважаєте, що fsck краще реанімує офтопні ФС, ніж рідний офтопний скандиск?
Чи може вже спеціально готують лайф-диски з лінуксом для реанімування офтопу?
 [smiley=rofl.gif] [smiley=rofl.gif] [smiley=rofl.gif]
До речі лайф диск доктора вебера - під лінуксом!

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #22 : 2009-04-29 19:39:47 »
До речі лайф диск доктора вебера - під лінуксом!
Не поминайте Генту всує!
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній z86

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #23 : 2009-05-02 11:36:58 »
є ще один непоганий LiveCd Frenzi і там майже все є починаючи від Rdp закінчуючи різними утилітами для обслуговування жорстких дисків.