Автор Гілка: Допоможіть вибрати дистрибютив?  (Прочитано 4041 раз)

Відсутній z86

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
Вибачте будь ласка що піднімаю знов таку тему але порадьте який вибрати дистрибутив.
я сам  останім часом використовую АльтЛінуксом (десктоп, скуул-скрвер), колись підсижував на МАндріві - а зараз друзі агрітують перейти на убунту.
Але для мане є декілька важливих речей :
1.  легке встановлення та налагодження,  рідна мова (якшо не рідна то хочаб російська).
2. не вибагливий до апаратного забезпечення
3 . МС
4. вайн (1с 7.7 та 1с 8.х , КС 1.6, козаки) - якшо ні то сам прикручу.
5 привітний і простий інтерфейс.
« Змінено: 2009-04-19 00:43:37 від z86 »

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
Re: Допоможіть вибрати дистрибютив?
« Відповідей #1 : 2009-04-19 08:07:33 »
Убунту - дистрибутив на основі Дебіан.
1. Убунту налаштовується практично сам, документація (російською) в інеті теж є, але щодо стабільности в роботі є різні думки. Головне призначення - масовий настільний комп'ютер.
Дебіан - стабільний і налаштовує себе сам під час установлення, але інколи буває потреба щось підправити вручну під свої потреби. Детальна інформація зі встановлення та початкових налаштувань рідною мовою - на першому диску. Дуже детальна інформація - в інеті. Визначається розробниками як універсальний дистрибутив для роботи як на лептопах так і на серверах.
2. З залізом у обох дистрибутивів проблем немає.
3. Є.
4. Є.
5. Щодо інтерфейсу - на уподобання користувача. Убунту має кілька варіантів з різними інтерфейсами: Ubuntu - Gnome, Kubuntu - KDE, Xubuntu - xfce. В Дебіані - все в одному флаконі, користувач обирає той інтерфейс, який йому більше до вподоби, хоч і всі одразу.

До п.4. Крім 1с для вінди розробники десь із рік тому анонсували версію під лінукс, а крім того, є інший варіант для лінукс:
http://www.debet.kiev.ua/
« Змінено: 2009-04-19 12:52:38 від red@cat »

Відсутній z86

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2009-04-19 16:48:28 »
1c ананссувала 1с 8.х сервер під лінукс на базі постгресЕсКюЕл.
а потрібна 1с 7.7 і 1с 8.х у файловому режимі.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #3 : 2009-04-20 00:43:37 »
 А якщо без флуду:
Чим не влаштовує ALT?

Відсутній z86

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2009-05-02 10:51:42 »
мені цікава думка професіоналів. альт досить не поганий

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2009-05-02 18:22:42 »
мені цікава думка професіоналів. альт досить не поганий
Професіоналів у виборі дистрибутивів?  :o
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2009-05-02 20:51:11 »
Якби існував дистрибутив, що справді кращий за інші, нехай, навіть, в своїй галузі, то їх (дистрибутивів) не було-б так багато. Он скільки серверних варіантів -  ALT, Red Hat, Mandriva, Ubuntu, SuSE. Навіщо їх скільки? У всіх можна поставити Apache, Samba, NFS, FTP, sendmail. Он скільки "домашніх" дистрибутивів. У всіх є ООо, Mozilla, multimedia, wine. Давайте залишимо лише, скажімо, Мандріву. Так ні - понабігають прихильники Ubuntu і доведуть що для них це краще.
Якщо ви вважаєте, що "альт досить непоганий" - користуйтеся, принаймні до ваших вимог він підходить, і для шкільного сервера є варіант. Ставиться не складніше за бубунти, має з коробки документацію для початківця російською мовою, потрібний софт є. Якби деякі хороші люде не підсадили мене на Debian (і терпляче консультували у різних питаннях), то сидів-би на Альті.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

romi

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-05-12 20:03:44 »
Вибачте будь ласка що піднімаю знов таку тему але порадьте який вибрати дистрибутив.
я сам  останім часом використовую АльтЛінуксом (десктоп, скуул-скрвер), колись підсижував на МАндріві - а зараз друзі агрітують перейти на убунту.
Але для мане є декілька важливих речей :
1.  легке встановлення та налагодження,  рідна мова (якшо не рідна то хочаб російська).
2. не вибагливий до апаратного забезпечення
3 . МС
4. вайн (1с 7.7 та 1с 8.х , КС 1.6, козаки) - якшо ні то сам прикручу.
5 привітний і простий інтерфейс.
Як професіонал порекомендую Gentoo, ну в крайньому випадку Slackware. А як юзер - DeepStyle.
« Змінено: 2009-05-12 20:04:00 від romi »