Автор Гілка: Стан свідомості у модераторів linuxforum.ru  (Прочитано 4698 раз)

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
На цьому ресурсі спостерігається загадкова тенденція: більшість модераторів ресурсу як ніби зговорились - вони проти реклами open source продуктів для збільшення їх популярності, а також непроти агресивного ставлення до початківців, коли ті в силу своєї некомпетентності задають запитання відповіді на яких є в Інтернеті, або на тому ж таки форумі. Будь-які спроби переконати модераторів в тому, що є інші засоби ведення порядку на форумі крім образ учасників розбивались об стіну небажання використовувати альтернативні методи підтримування порядку відмінних від цього (образ/приниження початківців).    
http://linuxforum.ru/index.php?showtopic=91732&st=0
http://linuxforum.ru/index.php?showtopic=69139
Отож, підсумовуючи, до розгляду надаютсья такі запитання, чому адміністрація ресурсу проти реклами open source? Чому вони підтримують тенденцію приниження початкових користувачів, коли можна винести попередження, закрити тему, забанити (в кінці кінців)?
Відповіді - "спитайтеся у них" прохання не надавати. За моїми спостереженнями вони не схильні ці відповіді давати, замість цього розповідають про те наскільки їм це все набридло за стільки років (наївні запитання початківців відповіді на яких самостійно легко знайти). Тобто замість здорового глузду і взаємоповаги використовують емоції. Ну як можна назвати такий підхід адекватним?

romi

• Гість
Не ходи на *.ru - рецепт щастя.

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
А можна детальніше?

romi

• Гість
На російських сайтах українців не дуже люблять, особливо якщо вони нуби.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Відповіді - "спитайтеся у них" прохання не надавати. За моїми спостереженнями вони не схильні ці відповіді давати, замість цього розповідають про те наскільки їм це все набридло за стільки років (наївні запитання початківців відповіді на яких самостійно легко знайти). Тобто замість здорового глузду і взаємоповаги використовують емоції. Ну як можна назвати такий підхід адекватним?
1) Мета виравдовує засоби (с) Макіавеллі;
2) Кого взагалі можна назвати адекватним? :)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
На російських сайтах українців не дуже люблять, особливо якщо вони нуби.
Позавчора мав такий же досвід.

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
Але ж там модератор Diesel - українець!

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
1) Мета виравдовує засоби (с) Макіавеллі;
2) Кого взагалі можна назвати адекватним? :)
Адекватний підхід - це той, який доволі ефективно відповідає тій ситуації до якої застосовується. А чому такі запитання?
Яка мета? Які засоби? Що, образи є достатньо ефективними, щоб відлякувати початківців, а я для чого це робити. Мої питання взагалі-то були в першому повідомленні - прохання висловлюватись по темі.
« Змінено: 2009-05-12 20:54:17 від astronom1987 »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Кажете, відповідь "спитайте у них" не годиться. Тоді вам уточнююче запитання - а чому ви спитали це саме у нас?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
Бо я думав, що тут є люди які вміють тверезо аналізувати ситуацію і давати їй належну оцінку. Хотів, нарешті, дізнатися, що думає з приводу цього моя рідна, за національною ознакою, українська спільнота.

Відсутній piktor

• Видавець
Почитав один тред. Інший не схотів. Власне, я не рипаюся із рідного LOU саме через властивість російськомовних форумів розводити грандіозні флейми на будь-яку тему - для прикладу, на LOR полюбляють замість обговорення сабжу почати гадити на топікстартера. Вам порада - не переживайте із-за цього. Щодо реклами opensource - я теж не сильно полюбляю, коли кричать Linux rulez, Windows must die. Як показує досвід спілкування з народонаселенням - професоінали так не роблять - вони мовчки юзають уподобаний софт, інколи комусь допомагають у вирішенні проблем. І життя покаже - якщо opensource дійно такий хороший, то люди потягнуться і без реклами.
Власне, може я не зовсім вірно вас зрозумів.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
Перш за все я мав на увазі виважену, помірковану рекламу. Таку яку, наприклад, проводить український комп'ютерний журнал CHIP, а не галасливі фанати або "початкові хакери". Якби Ви читали наведені попередні посилання, то зрозуміли би, що модератор Goodvin та іже з ним взагалі не хочуть не тільки реклами, а й скаладаєтсья мимоволі враження, що й розвитку відкритого ПЗ вцілому. Я вважаю, що потрібна належна, як я казав виважена реклама для того аби залучити увагу майбутніх користувачів, які радо хотіли би позбутися недоліків "вікон", та ще не розуміють, що Лінукс це вже не те що вони про нього думали, коли робили свою оцінку 4-5 років тому, або просто звичайних людей, що можуть адекватно придивитись до переваг вільного ПЗ і вміло скористатись ними. Я взагалі-то думаю, що без реклами як одного з факторів успішного просування на ринок необхідного об'єкту добитись масової уваги, масового використання цього об'єкту на вдасться. Я думаю Ви знаєте що M$ веде агресивну політику щодо поширення свого ПЗ. І це є одна з причин по якій воно є популярне. Словом, я гадаю, що у нас є неабиякий резерв користувачів, які би приєднались до нашого табору користувачів вільного ПЗ, якби вони були достатньо проінформовані про існування доволі потужної альтернативи продуктів від M$. І від цього ми неабияк виграли б, адже із-за збільшення кількості користувачів Лінукс сприймали би серйозніше виробники ком'ютерного обладнання та ПЗ. Може я в чомусь помиляюсь - зауважте мені.
Відносно реклами ще один епізод: я вважаю, що я - хороший художник, однак відстуність реклами моєї діяльності не дасть мені клієнтів. Так само як і вільному ПЗ користувачів без його реклами.
« Змінено: 2009-05-12 23:22:02 від astronom1987 »

Відсутній piktor

• Видавець
Ого. Ви, бачу, непроти многобукаф. Власне, якщо вони залишатимуться в Балачках - тутешні модератори точно нікого не зачіпатимуть.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній astronom1987

• Новачок
  • *
А в чому, власне, проблема коли для людини для висловлення власних думок потрібно стільки літер скільки потрібно? Тут і так стоять обмеження на кількість символів, хіба цього не достатньо?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Відносно реклами ще один епізод: я вважаю, що я - хороший художник, однак відстуність реклами моєї діяльності не дасть мені клієнтів. Так само як і вільному ПЗ користувачів без його реклами.
О!!!!!!! Намалюйте нам логотип!!! В межах реклами ВПЗ. Один маленький, а?

http://edu.root.ua/index.php/Головна_сторінка
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you