Автор Гілка: Так звана брехня з людським обличчям  (Прочитано 3340 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Зрозуміло, що звертаюся не за адресою, але все ж через лінощі напишу тут...

Якось натрапив на сайт http://wiki.ubuntu.kiev.ua/index.php/Головна_сторінка

Ті, хто бачив українські переклади Ubuntu на LaunchPad, певно, можуть підтвердити, що їх частка у загальному потоці перекладів є, м-м-м, незначною.  ;)

Що ж ми бачимо:
Цитата
Убунту - українська операційна система. Убунту, як і багато програм для неї, перекладена на українську мову зусиллями ентузіастів-користувачів Убунту. На даний момент, Убунту є "найбільш" українізованою операційною системою.

Навіть і не буду розбирати: це майже суцільна брехня (хіба що лапки вельми доречні).

Дісталося і розробникам:
Цитата
Якщо ви знайомі зі світом Лінукс, то знаєте, що більшість дистрибутивів Лінукс достатньо важкі для опанування і недружні до користувачів. Убунту має абсолютно дружній інтерфейс; більшість справ ви можете робити, ніколи не торкаючись "страшної" консолі. Убунту зручно користуватись і на Убунту легко переходити з найбільш поширеної ;) в Україні операційної системи.

Я розумію все. Ubuntu популярна, Ubuntu хороша, Ubuntu — цяця... Але навіщо брехати? Невже на шляху завоювання популярності будь-які методи видаються придатними? Чим маркетоїдна маячня Ubuntero відрізняється від подібної з маячні MS?

І на завершення трохи речовин:
Цитата
Локалізація - програми для Убунту постійно оновлюються, і їх постійно треба перекладати. Локалізуймо Убунту для того, щоб одного дня українські користувачі користувалися Убунту і всіма програмами для неї, жодного разу не використовуючи іноземних слів!

Популяризація - Убунту це феномен у світі операційних систем, який гідний того, щоб зайняти свою нішу на українському ринку. Переконуймо ж всіх, що Убунту варто використовувати!
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Рецепт до дії

• Гість
Якось натрапив на сайт http://wiki.ubuntu.kiev.ua/index.php/Головна_сторінка
Цю сторінку необхідно вандалізувати.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Ця сторінка ммм.... таке враження, що її перекладав китаєць з каталонської мови за допомогою Google Translate. Не думаю, що варто витрачати час на її критику.

« Змінено: 2009-06-26 13:32:12 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
yur..., не переймайся, це дрібниці з тією брехнею, яка робиться на рівні держави.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Пропоную на рівні правил заборонити yurchor'у писати про Убунту.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Пропоную на рівні правил заборонити yurchor'у писати про Убунту.
Підтримую.  :)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
Flame:
Так підтримають й інші відомі тут особистості:
Цитата
Пропоную на рівні правил заборонити писати про Убунту.
« Змінено: 2009-06-27 00:30:32 від Praporshic »

websterugend

• Гість
Пропоную на рівні правил заборонити yurchor'y писати про Убунту.
Fixed.
--------------
М: Підправив спотворену цитату.
« Змінено: 2009-06-27 00:51:29 від Piktor »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
ну. не можу стриматись:
Flame:
Цитата
Пропоную на рівні правил заборонити писати.
« Змінено: 2009-06-27 01:09:59 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Flame:
Непорочний RedHat розробив свого дистра з "нуля": принаймні вони свою пакетну систему створили.
Злі Убунтійці мало того, що взяли за основу пкетну систему деба, та ще й після бубнотанку оновлюються з його ж репозиторію  :o (хтось пробував Мандріву оновити з Федориного репозиторію ? -- ні, бо то велике глупство, оскільки в аналогічних пакетів можуть відрізнятись залежності ).
То ж брехня вже починається там, де Убунта назвалась окремим дистром, а не "покоцаний Дебіан зі зміненими картинками".
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Так звана брехня з людським обличчям
« Відповідей #10 : 2009-07-08 21:41:53 »
Сергію, а ви пробували Убунту самі?
Я ставив Debian Lenny на домашню машинку. Для того, щоб система працювала так, як треба, виконував деякі операції - типу ставив ntfs-3g, додавав юзера до різних груп і т. д. Не сильно складно, але треба робити.
Замовив для проби Ubuntu 9.04, поставив - в принципі той-же Debian, тільки отих операцій самому робити не треба.
Я не стверджую, що Ubuntu - найкращий дистр, чи якийсь особливий, але на місце під сонцем заслуговує, принаймні. І поливати його багнюкою не треба.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #11 : 2009-07-09 15:21:28 »
Підтримую автора попереднього постінгу. Кожен дистр десь в чомусь виявляє чи виявляв певне свинство. Така вже природа бізнесу. Але все пізнається в порівнянні і убнтоводи в цьому плані не виглядають гірше решти. Мені особисто дуже не до вподоби свинство RedHat і федори з ними, яке виникає з регулярною періодичністю.

А що стосується убунти - то я з неї знов переїхав на федору на ноуті, залишив на десктопному убунту. З убунтою набагато менше геморою, брязкання бубном і дурних пасів руками, це я можу стверджувати на всі 100%.  Позиціонування як зручного дистрибутиву, а не дистрибутиву для пришелепкуватих, дає певні плоди.  Ті хлопці хоч вигляд роблять, що думають про користувача, на відміну від "капелюхових справ майстрів".

Манія федори з їх "фальшивою цнотою", наприклад, дістала вже всіх, думаю. Вони навіть бояться поставити на видному місці посилання на rpmfusion.org. На відміну від них, в убунті такі речі, як кодеки і драйвери ставляться автоматично після натискання ОК. І не кажіть мені, що в Америці такі дурні порядки, що цього не можна робити.

Ще одна проблема - така ж фальшива відстороненість RedHat від своєї ролі в федорі. Ну просто свята невинність, цнота божественна. Тьху! А руки за 5 років так і не дійшли зробити багтрекер окремий для федори, все валиться в один смітник з RHEL. Чи не свинство? Отож.

Складається враження, що когось сильно "чіпляє" така конкуренція, але терпіть, хлопці. І більше працюйте, може і допиляєте свою федору до такого стану, щоб навіть розробники не тікали від вас на рік, поки ви в ніньзів граєтесь. А що вже казати про "нормального" користувача!

Так шо, чия б корова мукала!
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-07-09 16:24:30 »
Цитата
Манія федори з їх "фальшивою цнотою", наприклад, дістала вже всіх, думаю. Вони навіть бояться поставити на видному місці посилання на rpmfusion.org. На відміну від них, в убунті такі речі, як кодеки і драйвери ставляться автоматично після натискання ОК. І не кажіть мені, що в Америці такі дурні порядки, що цього не можна робити.
хоч ви й не хочете цього чути, але: в Америці таке право, що не дозволяє цього робити. Можете не читати це речення, і знести Федору. На відміну від України, право в Америці є обов’язковим до виконання. Щодо встановлення кодеків, то на сайті Федори є докладна інструкція, тож не розумію, які проблеми?

Canonical знаходиться в британській офшорній «типунезалежній» країні Острів Мен, тому їм в плані права на патенти і т.п. начхати. Хоча і то репозиторій Medibuntu з пропрієнтарними кодеками треба додавати руками, як в Федорі. Крім того, для зовсім лінивих є Linux Mint, що з коробки постачається з усім пропрієнтарним лайном.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #13 : 2009-07-09 19:00:44 »
Пане Олексію, не набридло? Я не розумію, навіщо Ви цим дистрибутивом користуєтесь, якщо й приблизно не тямите, чим він відрізняється від усіх інших. У Вас нема вибору між двома дистрибутивами, силоміць начальство змушує?
Щодо багтрекера, то я повністю не згідний. Чому Mozzila, яка створила цю ж Bugzilla, не розділяє багтрекер на Firefox і Thunderbird?

Між іншим, на основі федори зроблено чимало дистрибутивів, котрі містять цю всю проїтарщину. Я як користувач цього дистрибутива, Вашу логіку геть не збагну.  

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #14 : 2009-07-09 21:24:50 »
З кодеками і іншим, за вашими словами, лайном - не все так ясно і просто, як ви кажете, і пояснення я читав, не переживайте. Смислу великого в цій "фальшивій цноті" немає, бо було б бажання, знайшовся б і спосіб вирішення проблеми. Не хочу довго про це писати, але посилання на сайт, що підтримується міжнародною спільнотою, ніяких американських законів не порушує. Про 1-шу поправку чули?

Мне не дуже турбує "пропроєтарщина", ви мене не вірно зрозуміли. Для цього є, наприклад, Russian Fedora. Мене турбує свинське відношення RedHat і федори, а також, як виявилось, і їхніх адептів.

По-друге, чим мені користуватись і що вибирати - то суто моя справа. І, як не дивно, я користуюсь федорою, і студентів на ній вчу. Тому й сперечаюсь тут з вами, і не тільки з вами. Може щось вдасться пояснити нарешті.

Зверхнє відношення до користувача - це заразна хвороба зазнайок, що вже спаскудила багато чого. Не треба мені знов казати, що от це - для крутих розробників, а от то - для слабеньких на голову йолопів.
Речі часто мають 2 боки, і ще не відомо, хто і як що бачить.

Логіка  моя дуже проста, збагнути її неважко навіть клінічному ідіоту. До користувача треба відноситись з належною повагою. В якомусь хоч наближенні. Команда КДЕ на своїй шкурі це вивчила, вислуховуючи ледь не рік  суцільні матюччя. З офісом 2.0.0 вже не рекламують "революцій", а чесно пишуть, що це виключно для розробників. І Сейго трохи посунули, щоб знав. А от випуск федори 9, здається, мало чому навчив.  Здається починають щось робити, але кволо і без ентузіазму.

Неприємно слухати критику? То не робіть неправдивого піару, і не стиркайте пальцем в інших.
« Змінено: 2009-07-09 22:19:33 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE