Автор Гілка: налаштування mandrake 9.2 - допоможіть чайникові  (Прочитано 3623 раз)

Євген

• Гість
Re: налаштування mandrake 9.2 - допоможіть чайнико
« Відповідей #15 : 2004-03-23 18:30:49 »
для того щоб ядро сконфігурувати потрібно або встановити rpm'ку kernelsources (здається так вона зветься), або викачати якенебудь ядро і розпакувати його до /usr/src... якщо це ядро із гілки 2.6, то почитай у Documents/Changes (невпевнений, але здається там) що тобі треба оновити... обов'язково це module-init-tools, та ще щось... там написано.

Закривалось тому що 2.4.1 не розуміє опцію callback, тому качай 2.4.2 - для нього ніяких патчів непотрібно, там все вже є:
ftp://ftp.samba.org/pub/ppp/ppp-2.4.2.tar.gz

Доречі краще після того як скомпілював будь що, і вже будешь вводити make install - незабудь повилучати із системи ці програми встановлені з rpm-ок... що б не було потім плутанини.

можливо я чогось не зрозумів.. (див. вище). якщо дійсно не те зрозумів - будь ласка, поясніть ще раз, якщо можна, то докладніше (як для людини, яка все життя користувалась віндою), як зробити колбек на мандрейку 9.2 (версія кппп 2.4.1), є скачане кппп 2.4.2 та ядро 2.6.4. дякую.

Євген

dusoft

• Гість
« Відповідей #16 : 2004-03-24 02:37:41 »
Ядро байдуже яке, головне щоб у ньому була підтримка PPP. Тобто, якщо ти нормально зв'язуєшся із провайдером на своєму ядрі, то воно підходить, і можеш трохи про нього забути :)

Потрібен pppd 2.4.2 (саме pppd, НЕ kppp - то ти мабуть плутаєш). kppp - це графічна надбудова, фронтенд до pppd. Тому тут можна обійтися взагалі без kppp. Я kppp не використовую.

Зазвичай, у теці /etc/ppp знаходяться файли параметрів з'єднаннь.
у файлі /etc/ppp/options - глобальні параметри які будуть передаватися завжди програмі pppd, для усіх з'єднань.

У файлах /etc/ppp/pap-secrets та /etc/ppp/chap-secrets знаходяться логіни та паролі для твоїх з'єднань. Використовуються відповідно при різних методах аутентифікації pap або chap.

/etc/ppp/peers - там знаходяться файли з'єднань, для кожного з'єднання - свій файл, якщо потрібен коллбек - то два файли на з'єднання, один для запиту коллбеку у провайдера, а інший для відповіді на цей самий коллбек. В мене це файли /etc/ppp/peers/infocom_requestcb та /etc/ppp/peers/infocom_cb

В цих файлах зберігаються параметри з'єднання.
Пояснюю:
115200 - швидкість з якою будуть спілкуватися модем та комп'ютер
ttyS1 - com-порт. ttyS0 - COM1, ttyS1 - COM2
crtscts - точно не пам'ятаю, але здається метод контролю передачі даних, в даному випадку - апаратний, але не впевнений, але також знаю що завжди повинно бути так :)
user dusoft - і'мя яке буде передаватися провайдеру в якості логіна, і відповідно буде передаватися пароль який відповідає цьому логіну у файлі pap-secrets (або chap)
nodetach - не відключатися від терміналу при встановленні з'єднання
callback номер_телефону_куди_передзвонювати - тут все зрозуміло
connect '/usr/sbin/chat -e -f /etc/ppp/chat-infocom-requestcb'  - програма яка виконає дозвон та з'єднання з провайдером, тут ми вказуємо їй файл chat-скрипту(читай man chat)

defaultroute - після з'єднання встановити маршрут стандартний шлях пересилки пакетів, через провайдера - обов'язково
noipdefault - не пам'ятаю, здається не критично
linkname infocom - це теж не критично, це я для себе зробив (створює відповідний файл в /var/run/)
user dusoft - вже було
usepeerdns - використовувати днс-сервер провайдеру..
nodetach - було
connect '/usr/sbin/chat -e -f /etc/ppp/chat-infocom-cb' було

chat скрипти потрібні для того щоб встановити з'єднання з провайдером, бо дозвон не входить в обов'язки програми pppd. Після закінчення виконання chat-скрипту pppd бере справу до своїх рук, і вже намагається домовитися із провайдером що до айпі адрес, і всього такого...

Строки ABORT вказують що потрібно припинити виконання скрипта при отриманні вказаних послідовностей символів
Строки SAY  -неважливі, потрібні тільки для того щоб писати щось тобі на термінал.

ABORT "NO DIALTONE"
ABORT "BUSY"
ABORT "NO CARRIER"
ECHO OFF
TIMEOUT 3 //Наступної відповіді чекаємо 3 секунди, інакше вирубаємось
'' 'ATZ' //чекаємо нічого, посилаємо модему строку ініціалізації
TIMEOUT 5
'OK' 'ATDP2260987' // очікуємо позитивної відповіді, набираємо номер телефону імпульсно (ATDT - тонально)
SAY "Waiting up to 65 seconds for a connection...\n"
TIMEOUT 65
'CONNECT' '' //очікуємо строки connect від модему, яка сигналізує про те що модеми встановили зв'язок...
SAY "Requesting a callback"

'RING' 'ATA' //очикуємо від модему сигналу про те що є дзвінок, кажемо підняти трубку і з'єднуватися
SAY "Waiting up to 65 seconds for a connection with ISP...\n"
ECHO ON
TIMEOUT 65
'CONNECT' '\c' //чекаємо сигналу про те що з'єднання встановлене

Ось.... Читай мани, якщо незрозуміло щось - питай. Будемо допомагати. Доречі, може хто юзає це діло якось більш просто?

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #17 : 2004-04-07 01:45:56 »
дякую ще раз за докладні пояснення. нарешті руки дійшли в тому покопирсатись, не вийшло нормально встановити pppd, видає купу помилок. пробкував розібратись - не доходить в чому проблема...  можлтво, десь можна потягти той же pppd у вигляді rpm, може не так мучитись доведеться? в гуглі вже шукав, дивився пакунки 10го мандрейку, знайшов лише 2.4.1.

на всяк випадок - помилки при встановленні

[root@localhost ppp-2.4.2]# make
cd chat; make  all
make[1]: Entering directory `/usr/local/src/ppp-2.4.2/chat'
cc -c -O2 -g -pipe -DTERMIOS                     -DSIGTYPE=void                 -UNO_SLEEP                       -DFNDELAY=O_NDELAY              -DTERMIOS      -DSIGTYPE=void                   -UNO_SLEEP                      -DFNDELAY=O_NDELAY              -o chat.o chat.c
make[1]: cc: Command not found
make[1]: *** [chat.o] Error 127
make[1]: Leaving directory `/usr/local/src/ppp-2.4.2/chat'
make: *** [all] Error 2

[root@localhost ppp-2.4.2]# make install
install -d -m 755 /usr/man/man8
cd chat; make BINDIR=/usr/sbin MANDIR=/usr/man  install
make[1]: Entering directory `/usr/local/src/ppp-2.4.2/chat'
cc -c -O2 -g -pipe -DTERMIOS                     -DSIGTYPE=void                 -UNO_SLEEP                       -DFNDELAY=O_NDELAY              -DTERMIOS      -DSIGTYPE=void                   -UNO_SLEEP                      -DFNDELAY=O_NDELAY              -o chat.o chat.c
make[1]: cc: Command not found
make[1]: *** [chat.o] Error 127
make[1]: Leaving directory `/usr/local/src/ppp-2.4.2/chat'
make: *** [install-progs] Error 2

dusoft

• Гість
« Відповідей #18 : 2004-04-07 02:05:01 »
Або в тебе не встановлений gcc, або зроби символічний лінк
ln -s /usr/local/bin/gcc /usr/local/bin/cc
отак. Краще збери сам, а rpm використовуй у самому крайньому випадку. Але можна звісно й рпм :) Я не заперечую  ;)

dusoft

• Гість
« Відповідей #19 : 2004-04-07 02:06:53 »
Я щось не зрозумів опитування...

Відсутній Yevgen

• Графоман
колбек запрацював!!! :)))
« Відповідей #20 : 2004-04-07 23:32:43 »
дякую за терплячість та допомогу :)) нарешті запрацювало - оце зараз з Лінукса пишу. схоже що саме цієї команди не вистачало ( ln -s /usr/local/bin/gcc /usr/local/bin/cc ).

Всім хто так само мучиться з колбеком - вчора в неті викачав архів (принагідно подяка лафокс.нет, гоблін телекому, можливо ще комусь) з відповідною версією pppd, скриптами та поясненнями - див. файл. запрацювало (майже одразу :)))
http://www.is.svitonline.com/express_lock/callback-full.tar.bz2

Відсутній Yevgen

• Графоман
ще декілька запитань стосовно інтернету

1. наскільки критичним є повідомлення під час дозвону, що "Warning - secret file /etc/ppp/pap/secrets has world and/or group access"? якщо треба обмежити доступ - то як це правильно зробити? пробував у файловому менеджері познімати галочки, але все одно видає цю помилку..

2. чи варто встановлювати якись додатковий захисний софт типу файрволу/антивірусу? колись був хапонув з інтернету backdoor, тепер у лінуксі без захисту троха лячно :)
якщо треба, порадьте плз щось для початківця, щоб не треба було довго налаштовувати - типу нортон файрвол під віндою

3. що краще використовувати як клієнта icq? пробував gabber, gaim, licq - нормально запустилось лише останнє, однак не можу змусити його зняти з сервера базу контактів і можу бачити людину, лише після того як вона сама надішле мені повідомлення. читав фак на сайті licq.org, пишуть що така фіча експериментальна. а чи є клієнт де б воно нормально працювало?

дуже дякую заздалегідь!

Євген

dusoft

• Гість
« Відповідей #22 : 2004-04-08 01:31:48 »
Пакет викачаю, цікаво..

1. Це означає що права доступу на файл з паролями до інету, в тебе можуть читати усі хто хоче(будь який користувач), це не критично, якщо комп юзаєшь тільки ти.
Щоб цього не було, потрібно під рутом дати таку команду: chmod 600 /etc/ppp/pap/secrets

2. В мене немає ніяких файрволів... живу нормально :)

3. SIM - чудовий мессенджер. Список контактів бере з серверу.

dusoft

• Гість
« Відповідей #23 : 2004-04-08 01:33:04 »
забув сказати: sim-icq.sf.net

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #24 : 2004-04-09 01:01:19 »
dusofte, дякую за відповіді! якщо будеш у Києві - з мене пиво :) icq 149039600

Євген

dusoft

• Гість
« Відповідей #25 : 2004-04-09 01:16:11 »
Євгене, нема за що :) але номер записав :)

Відсутній Yevgen

• Графоман
sim-icq
« Відповідей #26 : 2004-04-09 23:19:22 »
до речі - із сім-айсікю була невелика проблемка. працює супер і все дуже зручно, навіть набагато краще ніж у стандартому айсікю у вінді. АЛЕ - встановлювалось воно у мене більше години (я не жартую). комп у мене звісно не супер, але і не те щоб загальмований геть - 3й пеньок-800, 256 пам'яті. від чого б це могло таке бути?

dusoft

• Гість
« Відповідей #27 : 2004-04-10 01:51:54 »
Як встановлювалося? із рпм, або компілювалося? якщо компілювалося, то не дивуйся, в мене теж 800, атлон, і теж 256 і теж близько години компілювалося.... це тому що він на qt заснований, все що використовує qt - не дуже швидко компілюється, і взагалі.. :)
SIM-то дуже класний, але деякі помилки все ж таки дратують... може у 1.0 все буде краще.

Відсутній Yevgen

• Графоман
сім-айсікю
« Відповідей #28 : 2004-04-10 01:48:58 »
так, дійсно компілював. чесно кажучи не сподівався що це нормальна ситуація. серйозний мінус лінукса (хоча насправді мабуть не лінукса, а того хто обирав мову програмування), хоча це й не критично.