дуже мені подобаються «аналітики», що через 100 років аналізують, хто дурень, а хто ні. Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.
Цитата: Володимир Лісівка від 2009-10-28 13:16:02Кому не подобається державна армія, нехай їде туди, де є приватні армії: напр. Афганістан, Сомалі, Колумбія.PS.Грушевський — дурень. дуже мені подобаються «аналітики», що через 100 років аналізують, хто дурень, а хто ні.
Кому не подобається державна армія, нехай їде туди, де є приватні армії: напр. Афганістан, Сомалі, Колумбія.PS.Грушевський — дурень.
Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.
по-друге, крім регулярної і приватної армії є, ви не повірите, але армії партизанського типу та армії міліційного типу (не плутати з поліцією, що іронією долі в нас називається міліцією). ці армії чудові тим, що вони нікому не підкоряються, не виконують нічиї бажання повоювати за нафту, але водночас виконують основну функцію — захист Батьківщини. Тільки такі армії мають право на життя.
Із регулярних армій похвалити можна хіба що Армію оборони Ізраїлю, але ж Ізраїль активно воює. В мирний час цю армію можна розпусити й перейти до армії міліційного типу.
дозволю відповісти питання на питання: чи ви розумієте українську? якщо так, ви б помітили слово «регулярна» поруч із «армія». І якщо ви військовий за походженням, то запевно знаєте різницю між регулярною армією та армією міліційного типу в Швейцарії. Отож, контрактників там всього кілька тисяч, ними можна знехтувати. Кістяк «армії» — це все чоловіче населення країни, яким видають автомати назавжди і х 17 до 34 років вчать ними користуватися. Немає сталого призову, є короткі збори, що тривають кілька років. Що ми маємо натомість? Армії немає, але в разі загрози все мирне населення країни (= кілька мільйонів) може моментально стати професійною армією. Разом з тим не витрачаються великі кошти на утримання солдатів, які фарбують генералам паркани: ці всі люди працюють на своїй основній роботі. І разом з тим армію не можна використати для розстрілу власних громадян: всі громадяни і є армією. Аналогічно, неможлива диктатура чи інше захоплення влади військовими. Це я і мав на увазі під «армії немає».http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Switzerland#Structure
Навіть у Люксембурга є кілька солдатів «армії». Але в разі агресії така армія є безсенсовна, її існуванням можна знехтувати.
До речі, армію США також годує Південна Корея: там є американські військові бази і ще навіть якась американська військова поліція в Сеулі (не знаю, нашо вона). Зрештою, НАТО — це теж, по суті, «годування чужої армії».
подивився. все, чого досягла Франція за останні роки, відбулося внаслідок революції 1968 року (http://en.wikipedia.org/wiki/May_1968_in_France), внаслідок якої де Ґолль, який довів країну до ручки, пішов у відставку. До 68 року французькі працівники мали приблизно ті ж права і зарплати, що і в сучасній Україні.
Цитата: noddeat від 2009-10-28 15:11:58Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.Для того щоб половина населення загинула у війні, потрібні фашисти з їхньою дисципліною і вмінням воювати. Не треба було розпускати боєздатну армію. В Україні на той час був боєздатний український корпус австрійської армії — озброєний і навчений. На його основі можна було створити регулярну армію.
Цитата: noddeat від 2009-10-28 15:11:58по-друге, крім регулярної і приватної армії є, ви не повірите, але армії партизанського типу та армії міліційного типу (не плутати з поліцією, що іронією долі в нас називається міліцією). ці армії чудові тим, що вони нікому не підкоряються, не виконують нічиї бажання повоювати за нафту, але водночас виконують основну функцію — захист Батьківщини. Тільки такі армії мають право на життя.Це чудово працює в країні, де немає етнічних конфліктів.
У подібних речах не можна нехтувати навіть одним відділенням.
У останні роки Франція перетворилася з самостійної держави на щось незрозуміле.
Непопулярність де Голля була тимчасовою, подивіться як до нього ставляться зараз.
Ну а якщо ви усе міряєте лише грошовими одиницями - з вами нема про що сперечатись.
Це чудово працює в країні, де немає етнічних конфліктів.
ага, я читав ту розпіарену статтю «російського фізика, що викладає в Університеті П’єра і Марії Кюрі». З дійсністю вона, однак, має мало спільного. Дай бог нам досягти «щось незрозуміле» хоч через 50 років.
що ж дивного? люди забувають погане, пам’ятають хороше. де Ґолль популярний, бо він мав стосунок до 2 Світової війни, а не тому, що він був видатним президентом.
я не знаю, чим міряєте ви... можемо поміряти, наприклад, в Нобелівських лавреатах. або у Великих гадронних колайдерах (у Франції — 0.5).
Якби у Франції був такий потужний рух опору, як на Україні: ніколи б німецький чобіт не ступив на французьку землю.
Чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь.
ЦитатаЦе чудово працює в країні, де немає етнічних конфліктів.і що ж робиться, щоб усунути ці етнічні конфлікти? а ніц.
Які ще Нобелівські лауреати у країні де наука перестала бути секретною менше двадцяти років тому?
Робімо висновки панове. Україна стала такою бо це ми її такої зробили, у нас немає єдності нації, немає банальної гідності за державу ... А хто найбільше кричить, що він патріот - той насправді ...
Погляньте на Польщу, чому вона за 10 років перетворилась з країни соціалістичного табору на сучасну капіталістичну країну? Тому що, в них нація, на не групки людей
Ага голосуй тоді за Яника тоді точно будем жить по понятиям------------М.: +, політота
ні, не тому. тому що люди один одного більше поважають, ніж у нас.
пропоную цей флуд на тему армії припинити, або перенести в іншу гілку.
[+ ] <-- тут може бути ваш плюс /\Тут він і є. prapor, noddeat та інші - я вас не чіпатиму (поки, принаймні), бо на фоні gvy у вас просто легка істерична дискусія