Автор Гілка: Re: Що буде якщо у вас забрати комп'ютер?  (Прочитано 14959 раз)

Redneck

• Гість
Re: Що буде якщо у вас забрати комп'ютер?
« Відповідей #45 : 2009-10-28 15:17:17 »
дуже мені подобаються «аналітики», що через 100 років аналізують, хто дурень, а хто ні. Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.
До речі, да. Пілсудський розгромив Червону Армію не тому, що був геніальним полководцем, а тому, що супротивником на той момент командував повний ідіот - Тухачевський. Опинився б там хтось з каплею мізків між вухами - історія пішла б зовсім іншим шляхом.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #46 : 2009-10-28 16:55:42 »
Кому не подобається державна армія, нехай їде туди, де є приватні армії: напр. Афганістан, Сомалі, Колумбія.

PS.
Грушевський — дурень.
дуже мені подобаються «аналітики», що через 100 років аналізують, хто дурень, а хто ні.
Я аналізую фотографію Грушевського — це можна зробити і через тисячу років.

Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.
Для того щоб половина населення загинула у війні, потрібні фашисти з їхньою дисципліною і вмінням воювати. Не треба було розпускати боєздатну армію. В Україні на той час був боєздатний український корпус австрійської армії — озброєний і навчений. На його основі можна було створити регулярну армію.

по-друге, крім регулярної і приватної армії є, ви не повірите, але армії партизанського типу та армії міліційного типу (не плутати з поліцією, що іронією долі в нас називається міліцією). ці армії чудові тим, що вони нікому не підкоряються, не виконують нічиї бажання повоювати за нафту, але водночас виконують основну функцію — захист Батьківщини. Тільки такі армії мають право на життя.
Це чудово працює в країні, де немає етнічних конфліктів.

Із регулярних армій похвалити можна хіба що Армію оборони Ізраїлю, але ж Ізраїль активно воює. В мирний час цю армію можна розпусити й перейти до армії міліційного типу.
У них приблизно так і є.
[Fedora Linux]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #47 : 2009-10-28 17:15:22 »
дозволю відповісти питання на питання: чи ви розумієте українську? якщо так, ви б помітили слово «регулярна» поруч із «армія». І якщо ви військовий за походженням, то запевно знаєте різницю між регулярною армією та армією міліційного типу в Швейцарії. Отож, контрактників там всього кілька тисяч, ними можна знехтувати. Кістяк «армії» — це все чоловіче населення країни, яким видають автомати назавжди і х 17 до 34 років вчать ними користуватися. Немає сталого призову, є короткі збори, що тривають кілька років. Що ми маємо натомість? Армії немає, але в разі загрози все мирне населення країни (= кілька мільйонів) може моментально стати професійною армією. Разом з тим не витрачаються великі кошти на утримання солдатів, які фарбують генералам паркани: ці всі люди працюють на своїй основній роботі. І разом з тим армію не можна використати для розстрілу власних громадян: всі громадяни і є армією. Аналогічно, неможлива диктатура чи інше захоплення влади військовими. Це я і мав на увазі під «армії немає».
http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Switzerland#Structure
Я знаю будову армії Швейцарії. У них є регулярна армія. У подібних речах не можна нехтувати навіть одним відділенням. Чи то може скажете, що Ватикан не має власної армії? Маєте проблеми з термінологією - не лізьте.

Навіть у Люксембурга є кілька солдатів «армії». Але в разі агресії така армія є безсенсовна, її існуванням можна знехтувати.
Свого часу керівництво радянських силових структур побилося об заклад, чия «придворна» дивізія краща.
Тоді дивізія Дзержинського скоїла напад (у межах навчань) на Таманську дивізію. Вони захопили її зненацька і повністю зайняли територію частини, доки не натрапили на карантин, де знаходився свіжий призов. Перелякані салаги відкрили зброярню та забарикадувалися. Підійти до них спромоглися лише коли з’явилося командування дивізією. На усіх інших відповідали вогнем. «Дзержинці» вимушені були лежати пикою у підлогу та не рухатись. (Не шукайте у офіційних документах, цю інформацію було засекречено.) Зневажати не можна навіть одним солдатом, якщо він - професіонал.

До речі, армію США також годує Південна Корея: там  є американські військові бази і ще навіть якась американська військова поліція в Сеулі (не знаю, нашо вона). Зрештою, НАТО — це теж, по суті, «годування чужої армії».
Так, це годування чужої армії у прямому сенсі. Точніше, не чужої а міжнародних сил, до яких частково входять і свої. Так прибалтійські країни заощадили на ВПС, і витрачають гроші лише на сухопутні та морські сили.

подивився. все, чого  досягла Франція за останні роки, відбулося внаслідок революції 1968 року (http://en.wikipedia.org/wiki/May_1968_in_France), внаслідок якої де Ґолль, який довів країну до ручки, пішов у відставку. До 68 року французькі працівники мали приблизно ті ж права і зарплати, що і в сучасній Україні.
У останні роки Франція перетворилася з самостійної держави на щось незрозуміле. Непопулярність де Голля була тимчасовою, подивіться як до нього ставляться зараз. Ну а якщо ви усе міряєте лише грошовими одиницями - з вами нема про що сперечатись.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #48 : 2009-10-28 17:36:43 »
Який ваш варіант дій? Створити армію, нехай половина населення у кривавій війні помре, а потім все одно буде те саме — СРСР, Голодомор, табори.
Для того щоб половина населення загинула у війні, потрібні фашисти з їхньою дисципліною і вмінням воювати. Не треба було розпускати боєздатну армію. В Україні на той час був боєздатний український корпус австрійської армії — озброєний і навчений. На його основі можна було створити регулярну армію.
От якраз фашисти воювати вміють. На відміну від комуністів, що м’ясом завалювали ворожі окопи. Хоча, мабуть таки варіант noddeat кращий: хай усе населення помре у таборах та від голоду. Менше набоїв витрачати.

по-друге, крім регулярної і приватної армії є, ви не повірите, але армії партизанського типу та армії міліційного типу (не плутати з поліцією, що іронією долі в нас називається міліцією). ці армії чудові тим, що вони нікому не підкоряються, не виконують нічиї бажання повоювати за нафту, але водночас виконують основну функцію — захист Батьківщини. Тільки такі армії мають право на життя.
+нескінченність. З нашими наслідками перебування під Російською Імперією це буде не скоро (я точно не побачу). Ще й з сусідами, що ці конфлікти підігрівають.

Я не знаю де, якому генералу бійці паркани фарбують, але я чомусь за багато років спостерігав хіба що використання фізичної сили рядового складу для вантажних робіт при зміні офіцерами місця проживання. Ще були «лихі 90-і», коли бійці займалися скотарством, щоб мати собі ж харчування. Хоча, мабуть це було спричинено постійним перебуванням у місцях дислокації боєздатних частин, та частин якими командували справжні фахівці, а не хто попало.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #49 : 2009-10-28 17:39:12 »
Цитата
У подібних речах не можна нехтувати навіть одним відділенням.
ок, приймаю вашу аргументацію.

Цитата
У останні роки Франція перетворилася з самостійної держави на щось незрозуміле.
ага, я читав ту розпіарену статтю «російського фізика, що викладає в Університеті П’єра і Марії Кюрі». З дійсністю вона, однак, має мало спільного. Дай бог нам досягти «щось незрозуміле» хоч через 50 років.
Цитата
Непопулярність де Голля була тимчасовою, подивіться як до нього ставляться зараз.
що ж дивного? люди забувають погане, пам’ятають хороше. де Ґолль популярний, бо він мав стосунок до 2 Світової війни, а не тому, що він був видатним президентом.

Цитата
Ну а якщо ви усе міряєте лише грошовими одиницями - з вами нема про що сперечатись.
я не знаю, чим міряєте ви... можемо поміряти, наприклад, в Нобелівських лавреатах. або у Великих гадронних колайдерах (у Франції — 0.5).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #50 : 2009-10-28 17:40:24 »
Цитата
і що ж робиться, щоб усунути ці етнічні конфлікти? а ніц.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #51 : 2009-10-28 17:51:56 »
ага, я читав ту розпіарену статтю «російського фізика, що викладає в Університеті П’єра і Марії Кюрі». З дійсністю вона, однак, має мало спільного. Дай бог нам досягти «щось незрозуміле» хоч через 50 років.
А я ні. Тому судити про неї не можу.

що ж дивного? люди забувають погане, пам’ятають хороше. де Ґолль популярний, бо він мав стосунок до 2 Світової війни, а не тому, що він був видатним президентом.
Не лише. Йому ще вдячні за кілька кроків, що дуже сильно тоді послабили його позиції. Штибу відмови від імперського статусу.

я не знаю, чим міряєте ви... можемо поміряти, наприклад, в Нобелівських лавреатах. або у Великих гадронних колайдерах (у Франції — 0.5).
Які ще Нобелівські лауреати у країні де наука перестала бути секретною менше двадцяти років тому?

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #52 : 2009-10-28 17:52:37 »
Ви дивитесь на Францію, Люксембург ... а подивіться за вікно, яка прекрасна країна там, які чудові люди, яка природа.

де Голль казав:
Цитата
Якби у Франції був такий потужний рух опору, як на Україні: ніколи б німецький чобіт не ступив на французьку землю.

Робімо висновки панове. Україна стала такою бо це ми її такої зробили, у нас немає єдності нації, немає банальної гідності за державу ... А хто найбільше кричить, що він патріот - той насправді ...

Тарас Шевченко писав:
Цитата
Чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь.

Щоб створити потужно армію потрібно перш за все єдність нації, а у нас її немає.
У нас є тільки групи людей, які за свого знайомого порвуть на куски, а якщо біда їх оминула - "моя хата скраю я нічого не знаю", а потрібно щоб вся нація за свого співвітчизника ...
Погляньте на Польщу, чому вона за 10 років перетворилась з країни соціалістичного табору на сучасну капіталістичну країну? Тому що, в них нація, на не групки людей ...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #53 : 2009-10-28 17:59:54 »
Цитата
і що ж робиться, щоб усунути ці етнічні конфлікти? а ніц.
Хотів відповісти, але пообіцяли плюсувати за політику....

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #54 : 2009-10-28 19:25:30 »
Цитата
Які ще Нобелівські лауреати у країні де наука перестала бути секретною менше двадцяти років тому?
не слід плутати стратегічні дослідження з фундаментальними. фундаментальна наука ніколи не була в СРСР таємною. Понадто, наукові інститути тоді видавали препринти своїх праць англійською мовою, щоб їх могли читати за кордоном, і розсилали їх.  Першим лавреатом Нобелівської премії з фізики з СРСР був, якщо пам’ять не зраджує, Ландау. Це був теоретик того ж рівня, що і Бор чи Паулі. Більш сучасні — Ґінзбурґ, Абрикосов, теж по суті, дістали Нобеля за дослідження з 70-х років.  До речі, вільно їздити за кордон радянські науковці десь вже в 70-х могли (і аналогічно, запрошувати до себе з-за кордону).

А стратегічні дослідження — ну вони і в Африці таємні. Ніхто вас не пустить подивитися на схему «конкорда», це очевидно.

Цитата
Робімо висновки панове. Україна стала такою бо це ми її такої зробили, у нас немає єдності нації, немає банальної гідності за державу ... А хто найбільше кричить, що він патріот - той насправді ...
в першу чергу немає поваги один до одного (що видно з цієї теми). за кордоном немає ніяких супер «люксусів», але незнайомі люди там ставляться до тебе так, як у нас до гарних знайомих. отут є чого повчитися.

наприклад, коли заходиш у магазин, з тобою завжди вітаються. коли заходиш і притримуєш за собою двері, завжди дякують. коли поспішаєш і випадково штовхаєш якусь людину, завжди кажуть «пардон, месьйо», хоча вибачатися повинен ти. це такі дрібниці й банальності, але в нас їх роблять 10% людей, а у Франції — 90. Є різниця, так.

Цитата
Погляньте на Польщу, чому вона за 10 років перетворилась з країни соціалістичного табору на сучасну капіталістичну країну? Тому що, в них нація, на не групки людей
ні, не тому. тому що люди один одного більше поважають, ніж у нас.
« Змінено: 2009-10-28 19:27:12 від noddeat »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #55 : 2009-10-28 20:08:13 »
Піх-пах.
[smiley=suicide.gif]
---------
Edit:
В цьому місці я був забанився на добу, але прочитавши наступний пост, хутко виліз із домовни.
« Змінено: 2009-10-28 20:33:21 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #56 : 2009-10-28 20:15:07 »
Ага голосуй тоді за Яника тоді точно будем жить по понятиям
------------
М.: +, політота
Пане ihor, якщо Ви особисто ще вірите тітоньці з косою, то я колись був дурником, що дещо вівся на її фрейдистські методи, але потім один з колег, що робив напочатку 90-х у налоговій, трохи порозповідав про її крадіжки та брехню -- потім почав застосовувати мозок (який все ж таки наявний) й почуте досить щільно зістикувалося.

Якщо є дебіли, котрі будуть ще раз голосувати за Ющенка -- вони самі собі прокляття.  З мене вистарчило першого разу, коли коливавсь-коливавсь, але проголосував "проти бандюків".  Яку "чесну та щиру" владу маємо -- бачу п'ятий рік досить добре.

Якщо є знов-таки збоченці, що вірять жадібній одеській бабі, котра за чутками з рудого лагеру -- спить з однією із відомих фігур лагерю протилежного, то вони ще не мали шансу стати собі справжнім прокляттям, але можуть його отримати та використати.

А от щодо "бандюків" -- то краще хоч "по поняттям", якщо решта варіянтів не має навіть понять, не говорячи вже про совість.

Принаймні один з розбійників біля Христа розкаявся, а жоден жид з синедріону -- ні AFAIH.

[+ ] <-- тут може бути ваш плюс
  /\
Тут він і є. prapor, noddeat та інші - я вас не чіпатиму (поки, принаймні), бо на фоні gvy у вас просто легка історична дискусія
« Змінено: 2009-10-28 20:32:02 від Piktor »

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #57 : 2009-10-28 20:25:16 »
Цитата
ні, не тому. тому що люди один одного більше поважають, ніж у нас.
так, просто трохи по іншому висловився.

пропоную цей флуд на тему армії припинити, або перенести в іншу гілку.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #58 : 2009-10-28 20:28:25 »
пропоную цей флуд на тему армії припинити, або перенести в іншу гілку.
В смітник, хіба що.
/me виліз з домовини після того, як gvy написав свій шедевр.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #59 : 2009-10-28 20:39:38 »
[+ ] <-- тут може бути ваш плюс
  /\
Тут він і є. prapor, noddeat та інші - я вас не чіпатиму (поки, принаймні), бо на фоні gvy у вас просто легка істерична дискусія
Так... дивимось по логах, хто використовує мої бігборди без попередньої сплати... ;-)