Автор Гілка: .NET vs JAVA  (Прочитано 1537 раз)

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
.NET vs JAVA
« : 2004-04-11 01:07:17 »
Перший місяць я просто не міг зрозуміти, що собою представляє технологія .NET. Кругом "Нова революційна технологія","нова філософія WEB","Це настільки складна технологія, що пояснити одним реченням її зміст неможливо","Революція, Революція...". Браття, Маленькі з М'якими нас круто розводять. Направді нічого нового тут немає, з .NET така ж революція як і 3-ї Матриці. Себто, НІЯКОЇ. Microsoft хотіла підняти ажіотаж і вона його підняла. Ну поясніть мені ТУПОМУ, що ж таке Є в .NET, чого НЕМАЄ в Java?
 - .NET passport! - Можливо хтось відповість. Спеціально для таких перефразую запитання:
 "що ж таке Є КОРИСНЕ в .NET, чого НЕМАЄ в Java?"

Microsoft так акцентує увагу на зборі сміття (garbage collecting) - ніби у конкурентів це не реалізовано. Також акцентується багатомовна підтримка. Ну незнаю, можливо якимось бовдурам, хто пише на Visual Basic це і потрібно.

Просто M$ продовжує монополістичну політику, от і все!

Що ви думаєте про це?

P.S. Якщо хтось сильно бажає, то я персонально для Вас точно опишу концепцію .NET, використавши лише одне речення, оскільки це може кожен хто вже обійшов хитру рекламну політику Microsoft і нарешті зрозумів що ж це є наспраді.
Ubuntu 8.04

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
Re: .NET vs JAVA
« Відповідей #1 : 2004-04-13 12:55:18 »

Цитата
що ж таке Є КОРИСНЕ в .NET, чого НЕМАЄ в Java?
Подивіться на нові можливості, додані в Java2 1.5. ;)
Конкуренція - це дуже корисна річ.  ;D
[Fedora Linux]

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #2 : 2004-04-13 20:40:13 »
Подивіться на нові можливості, додані в Java2 1.5. ;)
Конкуренція - це дуже корисна річ.  ;D

Ну M$ не для покращення JAVA придумала .NET ;)

До речі, що ви думаєте про .NET під Linux?
« Змінено: 2004-04-13 20:43:20 від Satan »
Ubuntu 8.04

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2004-04-14 11:34:40 »
Не бачив, не користувався. Але мені чомусь gcc (gcj) більше подобається ніж всі інші. Ще jc мені сподобався (щось подібне до gcj - компілює код на Яві в програму на Сі), але я його запустити не зміг - на типі Long чомусь облом стався :(.
[Fedora Linux]

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #4 : 2004-04-14 18:44:41 »
Не бачив, не користувався.

Воно й не дивно, бо .NET під Linux ще немає. Але робити збирались. Непам'ятаю тільки хто - чи то Novel чи то IBM. Про останню ходили чутки, що вона (компанія IBM) збирається перевести під Linux M$ Office. Правда з цією катавасією із SCO ці проекти, навіть якщо існують, все одно заморозяться.

P.S. Як у нас віталися на Великдень : Віндовз маст дай - Воістину маст дай!
 ;)
Ubuntu 8.04

Відсутній Rainbow

• Новачок
  • *
  • дописів: 45
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2004-04-15 14:47:12 »
Правда з цією катавасією із SCO ці проекти, навіть якщо існують, все одно заморозяться.
Поперше всі "проекти" SCO фінансуються М$. Скоти до сих пір не виконали рішення і не показали той спірний код. Навіть якщо його покажуть, то ще треба доказати що то воно.
Вся компанія розрахована лохів які все спримають на слух.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #6 : 2004-04-17 22:17:37 »
Поперше всі "проекти" SCO фінансуються М$. Скоти до сих пір не виконали рішення і не показали той спірний код. Навіть якщо його покажуть, то ще треба доказати що то воно.
Вся компанія розрахована лохів які все спримають на слух.

Ні СКОТИ вже відправили в IBM 5000 роздрукованих листів формату A4 і сказала, що це крадені коди. Чому IBM, зрозуміло, була не дуже рада. Ще деякі області, на які вказувала SCO були переписані заново в версії 2.6. А ці лохи, як ти їх назвав - візмуть деінсталюють Linux і в кращому випадку поставлять Free BSD. Бо SCO спеціально затягує процес - і ця невизначеність може сильно вплинути на статус Лінукса.

P.S. На території СНГ SCO дозволила користуватися Лінуксом безкоштовно. Кляті америкоси знають, що з нас ні копійки не витягнеш :)
 ;D ;D ;D ;D ;D
Ubuntu 8.04

Сергій Стасюк

• Гість
« Відповідей #7 : 2004-04-18 14:36:52 »
Цитата
Воно й не дивно, бо .NET під Linux ще немає. Але робити збирались. Непам'ятаю тільки хто - чи то Novel чи то IBM. Про останню ходили чутки, що вона (компанія IBM) збирається перевести під Linux M$ Office. Правда з цією катавасією із SCO ці проекти, навіть якщо існують, все одно заморозяться.

Абсолютно невірно. Є 2 проекти:
Перший є ініциативою GNU, другий розробляється Ximian, яку купила Novell.

Цитата
що ж таке Є КОРИСНЕ в .NET, чого НЕМАЄ в Java?
Основне - можливість об'єкту сказати GC: "Я вже непотрібен, звільняй мене"

Та й це не головне - головне те, що майбутнє ППО за його виконанням у віртуальних машинах. Їх (VM) зараз вже занадто багато: Java, .Net, Python, Perl, ... І найголовніше - .Net як пройшовший стандартизацію і маючий усі потрібні можливості почав їх збирати до купи.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2004-04-19 18:31:59 »
Основне - можливість об'єкту сказати GC: "Я вже непотрібен, звільняй мене"
Цього дійсно не вистачає в стандартному JDK, але багато віртуальних машин цього недоліку бозбавлені - об'єкт звільняється відразу ж, коли кількість посилань на нього падає до нуля.
Цитата
Та й це не головне - головне те, що майбутнє ППО за його виконанням у віртуальних машинах.
...та їх акселерації апаратними засобами. ;)
Мені чомусь більше подобаються

Цитата
Їх (VM) зараз вже занадто багато: Java, .Net, Python, Perl, ... І найголовніше - .Net як пройшовший стандартизацію і маючий усі потрібні можливості почав їх збирати до купи.
Гм. Для Віртуальної Машини Яви є вже біля двохсот різних компіляторів/інтерпертаторів та іншого добра. Скоріше можна сказати що Ява почала збирати всіх до купи, ніж навпаки.

Та й те що віртуальна машина С# (CLR) пройшла сертифікацію, не означає нічого - Яваскрипт теж пройшов сертифікацію і що це йому дало (крім фактичного зупинення його подальшого розвитку та створення клонів, див. ObjectScript)?

Крім голої віртуальної машини потрібні ще й нормальні бібліотеки, а з цим у CLR теж серйозні проблеми.

Я б не став братися за проект на С# ще найближчі півтора-два роки. Можливо за цей час C# підніметься на достатньо високий рівень, щоб його можна було б використовувати на Лінуксі та інших платформах.
[Fedora Linux]