Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41996 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #105 : 2009-11-22 15:19:20 »
Цитата
OpenOffice - бє-е-е. Довго завантажується, повільний, до того ж спотворює документи! Якби це ще було щось відмінне від МСофіс, а то ж майже таке саме, тільки гірше. Взагалі його викинути треба, ото простенького текстового редактора вистачить.
тут я з вами частково згідний. Спробуйте LyX — це те, що треба. Ну, і якщо знаєте LaTEX, то Kile — найліпший текстовий редактор.

Цитата
Навіть по зовнішньому вигляду і роботі відчувається, що Linux - це клон Unix, a MacOS, Solarіs - істинні Unix'и - just work and work perfectly (досвід мого знайомого-лінуксоїда).
про це я писав, коли мав на увазі «безсенсовність сертифікації Юнікса». Я цілком можу зрозуміти, що таке сертифікація юнікса для, наприклад, AIX, але в Макосі ви працюєте з графічним інтерфейсом, який вже до юнікса стосунку не має, для проектування програм під нього потрібно знати Cocoa чи що-там-ще використовується. «Юніксовість» маку захована далеко всередині, ви її не бачите і не можете побачити. Але схопилися за цей маркетинговий термін. Ну, це як з двоядерністю для секретарки, зрештою.

А на Солярці графічні інтерфейси такі самі, як і в Лінукса. (тобто, у них було щось своє, здається, CDE? але я такої солярки не бачив).

Цитата
У лінуксі нема якоїсь яскравої роздинки, особливості, як у інших системах. Навіщо робити пародії на інші продукти, починаючи з коду і закінчуючи ПЗ. Взагалі, чому там такий інтерфейс, як у інших? Зробити вікна круглими чи трикутними, кнопки згортання-розгортання і закриття розмістити внизу, меню прибрати, натомість при підведенні курсора до об'єкта - щоб з'являлося меню всіх можливих дій. Ну це дуже грубо Показує язика, але, на мою думку, лінукс буде привертати увагу тоді, коли стане самобутнім і не буде орієнтуватися на зміни в інших системах, копіюючи їх інтерфейси і програми.
Це цікава ідея, але я особисто від ложки очікую те, що нею можна буде їсти суп. Ложка квадратної форми з дірочками викличе у мене зацікавлення, але їсти я таким не буду. Вас не хвилює той факт, що всі ложки виглядають однаково? А всі колеса, всі автомобілі? Автомобіль з квадратними колесами ви б собі купили?

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #106 : 2009-11-22 15:34:32 »
Я цілком можу зрозуміти, що таке сертифікація юнікса для, наприклад, AIX, але в Макосі ви працюєте з графічним інтерфейсом, який вже до юнікса стосунку не має, для проектування програм під нього потрібно знати Cocoa чи що-там-ще використовується. «Юніксовість» маку захована далеко всередині, ви її не бачите і не можете побачити. Але схопилися за цей маркетинговий термін.
Знову вчити мат. частину. MacOS X не лише десктопна ОС.

Ну, це як з двоядерністю для секретарки, зрештою.
Якщо у секретарки два ядра, то це вже секретар  :D

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #107 : 2009-11-22 15:53:57 »
А як щодо X is Not Unix? :D

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #108 : 2009-11-22 17:19:46 »
Отже це проблеми не опен офісу як такого, а експорту.
Nope. Вже тепер суто проблеми OpenOffice і ось чому. Єдине що в мене є надія, що таки дороблять, ну а Microsoft до того подобрішає і викладе все як має бути.

...(never happened so far)...

Правильно, латех в руки - і вперед.
OMG.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #109 : 2009-11-22 17:30:53 »
в Макосі ви працюєте з графічним інтерфейсом, який вже до юнікса стосунку не має
Звісно, бо X11 має до Unix абсолютно пряме відношення, пра?  ;D

для проектування програм під нього потрібно знати Cocoa чи що-там-ще використовується.
А то GTK чи QT чи що-там-ще вже не тре?..

«Юніксовість» маку захована далеко всередині
Не глибше як у Linux.

ви її не бачите і не можете побачити.
Ая, авжеж... Ctrl+~, term <ENTER>:
$ uname -a
Darwin sphinx.local 9.8.0 Darwin Kernel Version 9.8.0: Wed Jul 15 16:55:01 PDT 2009; root:xnu-1228.15.4~1/RELEASE_I386 i386

Пане, Ви живий Apple Mac коли небудь бачили взагалі? Бо у мене таке враження що нє, або якщо й бачили колись, то ще до OSX. Інакше-б таких речей ніколи-б не говорили-б, зате бачили-б в останніх «убунтах» купу копійованих штучок саме з OSX. І drag-n-drop на Konsole шлях файлової системи з Konqueror був скопійований теж з Finder/Terminal.app поведінки.

Нажаль, поки-що в Linux ще не скопіювали поведінку файлової системи. Бо в Маку, якщо я переношу в терміналі через mv якийсь каталог, то всі прогами за цим слідкують і знають що шлях змінився, а не кажуть File Not Found, як у Linux.  :P

Вас не хвилює той факт, що всі ложки виглядають однаково?
Офтопік і в принципі пофіґ, але зауважу що ложки не всі виглядають одинаково.
« Змінено: 2009-11-22 17:40:28 від BM »

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #110 : 2009-11-22 19:10:12 »
А на Солярці графічні інтерфейси такі самі, як і в Лінукса. (тобто, у них було щось своє, здається, CDE? але я такої солярки не бачив).
Прямо починаючи з 90-х років? CDE і зараз успішно існує.
Цитата
Це цікава ідея, але я особисто від ложки очікую те, що нею можна буде їсти суп. Ложка квадратної форми з дірочками викличе у мене зацікавлення, але їсти я таким не буду. Вас не хвилює той факт, що всі ложки виглядають однаково? А всі колеса, всі автомобілі? Автомобіль з квадратними колесами ви б собі купили?
Я маю на увазі щось більше. Навіщо пересуватися лише по землі. Треба винайти щось зовсім інше: швидше, краще, комфортніше - у вашому випадку, замінити автомобіль на наприклад літак. До цілі можна дістатися різними способами.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #111 : 2009-11-22 19:20:26 »
істинні Unix'и - just work and work perfectly
Сходіть-таки за посиланням BM та трохи почитайте історії юнікс...
Чого це? Історія вчить нас помилкам, це безперервний процес вдосконалення, а найважливіше - сучасність.

Так, я у МС Ворді свого часу зробив гігантську складну таблицю зі 100 відтінками кольорів (геохронологічна шкала), а коли відкриваю в опенофісі, то вона перекошена і зміщена. І що, перероблювати? Експорт - це проблема якраз ОФ, МС-офіс бездоганно експортує.

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #112 : 2009-11-22 19:25:19 »
Так, я у МС Ворді свого часу зробив гігантську складну таблицю зі 100 відтінками кольорів (геохронологічна шкала), а коли відкриваю в опенофісі, то вона перекошена і зміщена. І що, перероблювати? Експорт - це проблема якраз ОФ, МС-офіс бездоганно експортує.

Це проблема МСофіс, тому, що вони насаджують свої програми віздє.
-----------
М.: Порушення п.2.1 правил.
« Змінено: 2009-11-22 21:15:39 від cadca »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #113 : 2009-11-22 19:50:53 »

Тобто, ви хочете сказати, що MSOffice бездоганно робить експорт у ODT? І потім його нормально відкриває? І чому я вам не вірю? Мабуть тому, що бачив як це працює насправді.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #114 : 2009-11-22 20:39:12 »
А тепер зробіть з точністю до навпаки. Вгадайте, на чому цей алгоритм зупиниться! :D

Дмитре, не ображайтесь, але Ви просто, як то кажуть, троль-початківець, досвід показує, що у нас будь-який тролінг не проходить. Сходіть на LOR — там навіть магістратура є. :D Тут панство за іншою спеціальністю.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #115 : 2009-11-22 21:04:54 »
Дмитре, не ображайтесь, але Ви просто, як то кажуть, троль-початківець, досвід показує, що у нас будь-який тролінг не проходить. Сходіть на LOR ? там навіть магістратура є. :D Тут панство за іншою спеціальністю.
Моя порада - не провокуйте, а відповідайте по суті справи.
----------
М.: В баню на місяць - за редагування модераторських змін.
« Змінено: 2009-11-22 21:27:59 від cadca »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #116 : 2009-11-22 21:23:15 »
Цитата
Я маю на увазі щось більше. Навіщо пересуватися лише по землі. Треба винайти щось зовсім інше: швидше, краще, комфортніше - у вашому випадку, замінити автомобіль на наприклад літак. До цілі можна дістатися різними способами.
я не можу замінити автомобіль на літак, бо я не мільйонер. Я можу купити квиток на літак, а то не є то само, що продати автомобіль і купити літак, правда? отож, не очікуйте від ОС, що вона буде за вас грабувати каравани. ОС — це інструмент для пограбування.

Цитата
Пане, Ви живий Apple Mac коли небудь бачили взагалі? Бо у мене таке враження що нє, або якщо й бачили колись, то ще до OSX. Інакше-б таких речей ніколи-б не говорили-б, зате бачили-б в останніх «убунтах» купу копійованих штучок саме з OSX. І drag-n-drop на Konsole шлях файлової системи з Konqueror був скопійований теж з Finder/Terminal.app поведінки.
так, бачив, і навіть сидів. на жаль, не настільки довго, щоб розібратись в інтерфейсі більш досконало, але певне уявлення про нього маю. отож, нічого спільного між Мак-ом і GNOME-ом я не побачив (ну, крім того, що в них обох угорі є панель з меню, де в ґнома вона статична, а в Мака там показується меню поточної програми).

Щодо «скопіювання», не бачу в цьому нічого поганого: слава богу, на велосипеди поки що авторське право не поширюється.

Цитата
А то GTK чи QT чи що-там-ще вже не тре?..
авжеж, треба. тільки ж Linux — не юнікс :)
« Змінено: 2009-11-22 21:24:21 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #117 : 2009-11-22 21:55:49 »
Цитата
тільки ж Linux — не юнікс
А що це по вашому?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Unix_history.svg
Linux ще більший Юнікс ніж МакОСька
« Змінено: 2009-11-22 21:56:03 від coirius »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #118 : 2009-11-22 22:05:44 »
Цитата
тільки ж Linux — не юнікс
А що це по вашому?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Unix_history.svg
з тієї схеми це добре видно, що лінукс — не юнікс :)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #119 : 2009-11-22 22:06:02 »
Хоч стріляйся… Linux ніяк не Unix. MacOS(без X) частково Unix, бо її ядро Darwin базується на BSD, а воно у свою чергу на Unix.