OpenOffice - бє-е-е. Довго завантажується, повільний, до того ж спотворює документи! Якби це ще було щось відмінне від МСофіс, а то ж майже таке саме, тільки гірше. Взагалі його викинути треба, ото простенького текстового редактора вистачить.
Навіть по зовнішньому вигляду і роботі відчувається, що Linux - це клон Unix, a MacOS, Solarіs - істинні Unix'и - just work and work perfectly (досвід мого знайомого-лінуксоїда).
У лінуксі нема якоїсь яскравої роздинки, особливості, як у інших системах. Навіщо робити пародії на інші продукти, починаючи з коду і закінчуючи ПЗ. Взагалі, чому там такий інтерфейс, як у інших? Зробити вікна круглими чи трикутними, кнопки згортання-розгортання і закриття розмістити внизу, меню прибрати, натомість при підведенні курсора до об'єкта - щоб з'являлося меню всіх можливих дій. Ну це дуже грубо Показує язика, але, на мою думку, лінукс буде привертати увагу тоді, коли стане самобутнім і не буде орієнтуватися на зміни в інших системах, копіюючи їх інтерфейси і програми.
Я цілком можу зрозуміти, що таке сертифікація юнікса для, наприклад, AIX, але в Макосі ви працюєте з графічним інтерфейсом, який вже до юнікса стосунку не має, для проектування програм під нього потрібно знати Cocoa чи що-там-ще використовується. «Юніксовість» маку захована далеко всередині, ви її не бачите і не можете побачити. Але схопилися за цей маркетинговий термін.
Ну, це як з двоядерністю для секретарки, зрештою.
Отже це проблеми не опен офісу як такого, а експорту.
Правильно, латех в руки - і вперед.
в Макосі ви працюєте з графічним інтерфейсом, який вже до юнікса стосунку не має
для проектування програм під нього потрібно знати Cocoa чи що-там-ще використовується.
«Юніксовість» маку захована далеко всередині
ви її не бачите і не можете побачити.
$ uname -aDarwin sphinx.local 9.8.0 Darwin Kernel Version 9.8.0: Wed Jul 15 16:55:01 PDT 2009; root:xnu-1228.15.4~1/RELEASE_I386 i386
Вас не хвилює той факт, що всі ложки виглядають однаково?
А на Солярці графічні інтерфейси такі самі, як і в Лінукса. (тобто, у них було щось своє, здається, CDE? але я такої солярки не бачив).
Це цікава ідея, але я особисто від ложки очікую те, що нею можна буде їсти суп. Ложка квадратної форми з дірочками викличе у мене зацікавлення, але їсти я таким не буду. Вас не хвилює той факт, що всі ложки виглядають однаково? А всі колеса, всі автомобілі? Автомобіль з квадратними колесами ви б собі купили?
Цитата: Дмитро Главацький від 2009-11-22 09:22:02істинні Unix'и - just work and work perfectlyСходіть-таки за посиланням BM та трохи почитайте історії юнікс...
істинні Unix'и - just work and work perfectly
Так, я у МС Ворді свого часу зробив гігантську складну таблицю зі 100 відтінками кольорів (геохронологічна шкала), а коли відкриваю в опенофісі, то вона перекошена і зміщена. І що, перероблювати? Експорт - це проблема якраз ОФ, МС-офіс бездоганно експортує.
Дмитре, не ображайтесь, але Ви просто, як то кажуть, троль-початківець, досвід показує, що у нас будь-який тролінг не проходить. Сходіть на LOR ? там навіть магістратура є. Тут панство за іншою спеціальністю.
Я маю на увазі щось більше. Навіщо пересуватися лише по землі. Треба винайти щось зовсім інше: швидше, краще, комфортніше - у вашому випадку, замінити автомобіль на наприклад літак. До цілі можна дістатися різними способами.
Пане, Ви живий Apple Mac коли небудь бачили взагалі? Бо у мене таке враження що нє, або якщо й бачили колись, то ще до OSX. Інакше-б таких речей ніколи-б не говорили-б, зате бачили-б в останніх «убунтах» купу копійованих штучок саме з OSX. І drag-n-drop на Konsole шлях файлової системи з Konqueror був скопійований теж з Finder/Terminal.app поведінки.
А то GTK чи QT чи що-там-ще вже не тре?..
тільки ж Linux — не юнікс
Цитататільки ж Linux — не юніксА що це по вашому?http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Unix_history.svgLinux ще більший Юнікс ніж МакОСька
Linux ще більший Юнікс ніж МакОСька