Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41087 раз)

roman-pikalyuk

• Гість
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #75 : 2009-11-21 14:50:33 »
скенерів
Що таке "скенер"?

romi

• Гість
« Відповідей #76 : 2009-11-21 15:01:51 »
:-) Та справа навіть не лише у професійних програмах. У мене, як пересічного користувача, досі залишається враження про ... неякісність лінукса, принаймні ще не випробував такого дистрибутива, який би мене повністю задовольнив. У мене монітор ніби стандартний (17"), але кожного разу доводиться виправляти розмір екрану, частоту, роздільну здатність, шрифти, величину іконок, бо за замовчуванням воно дуже страшне. Те саме зі звуком - вже просто смішно у кожній стільниці однієї системи виправляти різні приколи. Подібне перше знайомство відлякує потенційних користувачів, а подальше - то тим більше... :D Ще великий мінус лінукса - надто багато дистрибутивів. Он MacOS i кожна версія Windows після 2000 поодинці перевершують за контингентом усі можливі лінукси разом узяті. Прогнозую, що Windows XP ще років з 10 за кількістю користувачів буде складати не менше 50% серед решти систем. MacOS для мене стає все більш цікавий, але зовсім незнайомий. Навіть не знаю, чи він у мене піде. :P
A: [+] Роман Пікалюк, перехід на особистості, спроба образити іншого учасника форуму.
« Змінено: 2009-11-21 15:40:26 від ISBear »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #77 : 2009-11-21 15:03:51 »
@Prapor: може є лінк на pro-софт для музики, най і платний, типу Logic чи Cubase?
Серед знайомих музикантів у мене немає, тому тут нічого сказати не можу.

Ну чому M$... Он Apple підтягується. :-) Появиться он десь в Києві Apple Store, і будуть також вони в Україні дешевші за Lenovo... Принаймні хоч Mac OS X — справжній Unix на відміну від Linux. :-)
А Linux всюди позначений як UNIX-Like POSIX-compatible :)

в цій фразі міститься увесь маркетинг головного мозку, яким хворі майже всі юзери комп’ютерів з огризком на логотипі (який ще й світиться, щоб усі зі ста метрів бачили, що у вас «мак»). що випливає з його «справжньої юніксовості»? Які переваги дає сумісність із системою 70-х років минулого століття? ну, крім можливості пафосно заявити, що «це справжній юнікс»?
Перш ніж волати, розберіться за яким критерієм система стає UNIX®

Praporshic

• Гість
« Відповідей #78 : 2009-11-21 15:05:33 »
:-) Та справа навіть не лише у професійних програмах. У мене, як пересічного користувача, досі залишається враження про ... неякісність лінукса, принаймні ще не випробував такого дистрибутива, який би мене повністю задовольнив.
Справді? Як добре. Я точно забезпечений високооплачуваною роботою на все життя.

romi

• Гість
« Відповідей #79 : 2009-11-21 15:16:30 »
A: Роман Пікалюк [+], перехід на особистості, спроба образити іншого користувача форуму
« Змінено: 2009-11-21 15:38:58 від ISBear »

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #80 : 2009-11-21 16:21:25 »
:-) Та справа навіть не лише у професійних програмах. У мене, як пересічного користувача, досі залишається враження про ... неякісність лінукса, принаймні ще не випробував такого дистрибутива, який би мене повністю задовольнив.
Справді? Як добре. Я точно забезпечений високооплачуваною роботою на все життя.
Справді! Як на мене, більшість дистрибутивів зроблені як попало. Єдине, поважаю Ubuntu, хоча теж претензії є. Працюйте! :D

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #81 : 2009-11-21 16:54:58 »
A: Роман Пікалюк [+], перехід на особистості, спроба образити іншого користувача форуму
У кого це тут пластинку заїло?:-) Ніхто нікого не ображає, ми жартуємо. ;-)
-----------
М.: Ваша репліка є порушенням п.11 правил -> [+]
« Змінено: 2009-11-21 17:10:55 від cadca »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #82 : 2009-11-21 17:04:47 »
Справді! Як на мене, більшість дистрибутивів зроблені як попало. Єдине, поважаю Ubuntu, хоча теж претензії є. Працюйте! :D
Це Ubuntu як треба зроблений? Не смішіть. "Як треба" роблять лише два дистрибутиви: Debian та Red Hat Enterprise Linux. До них скоро остаточно приєднається Alt, SUSE ряди "як треба" залишив. Усе інше - такий-собі конструктор. Робити треба самому те, що тобі треба. Але тут, принаймні, є можливість до цього.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #83 : 2009-11-21 17:12:13 »
Я мав на увазі те, що пробував. Сподіваюся, скоро матиму можливість ознайомитися з Дебіаном (покладаю на нього сподівання), а ALT Linux 4.1 мені не сподобався, не знаю, куди там вже краще...:) Щодо конструктора - влучно сказано, тим більше я люблю брати щось хороше і робити з нього ще краще.:P

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #84 : 2009-11-21 18:18:30 »
Це Ubuntu як треба зроблений? Не смішіть. "Як треба" роблять лише два дистрибутиви: Debian та Red Hat Enterprise Linux....
....Усе інше - такий-собі конструктор. Робити треба самому те, що тобі треба. Але тут, принаймні, є можливість до цього.
Цікаво, скільки ж часу потрібно, щоб навчитися робити самому? Я вперше спробував встановлювати лінукс десь 2,5 роки тому, але до сих пір користувався ним тільки періодично. Мені все ж важко збагнути, наскільки глибоко потрібно знати лінукс, щоб розмовляти з ним на "ти", а не щоразу користуватись гуглом при найпростішій проблемі на перший погляд. І це стосується дистрибутивів, які хоча б якось наближені до користувача, що ще не знає сотні команд, тисяч різних пакунків (Убунту, Мандріва напр.), які ви називаєте "конструкторами". І власне, теж з цього приводу питання, що розуміється під "як треба" зроблений?
« Змінено: 2009-11-21 18:20:17 від nickson »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #85 : 2009-11-21 18:50:00 »
І власне, теж з цього приводу питання, що розуміється під "як треба" зроблений?
Лінукс став популярний через широке її серверне застосування: поставити сервер вдома — справа раз плюнути для адміністратора. Там він приносив шалені прибутки, тому він і в цій сфері надійний, стабільний, має достатньо програм(про що, власне, і prapor натякає). Там його фінансова підтримка і закінчилась. Але деякі такі компанії(приміром, Red Hat) намагається потрохи фінансувати, а все далі — спільнота. Тому поки сам там нічого не зробиш, доти будуть тебе посилати зробити щось для того, що одержав безплатно.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #86 : 2009-11-21 18:52:21 »
Цікаво, скільки ж часу потрібно, щоб навчитися робити самому? Я вперше спробував встановлювати лінукс десь 2,5 роки тому, але до сих пір користувався ним тільки періодично. Мені все ж важко збагнути, наскільки глибоко потрібно знати лінукс, щоб розмовляти з ним на "ти", а не щоразу користуватись гуглом при найпростішій проблемі на перший погляд.
Користуватись гуглом треба всюди. Перевірено досвідом.
І власне, теж з цього приводу питання, що розуміється під "як треба" зроблений?
Спробуйте CentOS. Зрозумієте. Just works.

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #87 : 2009-11-21 20:18:44 »
Те, що лінукс в першу чергу - серверна платформа, це безперечно, і думаю, що майже кожен, хто хоча б чув про цю операційну систему, це знає. Але я кажу не про адміністраторів, не про програмістів, а про рядових користувачів ОС лінукс. Мені чомусь завжди здавалось, що саме з таким розрахунком розробляються дистрибутиви, в яких можливо за рахунок зменшення серверних можливостей, збільшуються можливості для прикладних завдань і створюється відповідне для цього середовище і програмне оснащення. Чи я все таки помиляюсь?

Тому поки сам там нічого не зробиш, доти будуть тебе посилати зробити щось для того, що одержав безплатно.
Що ви КОНКРЕТНО маєте на увазі під фразою "робити самому"? Тому що я маю підозру, що не вірно трактую її значення.
« Змінено: 2009-11-21 20:21:20 від nickson »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #88 : 2009-11-21 20:40:04 »
Що ви КОНКРЕТНО маєте на увазі під фразою "робити самому"? Тому що я маю підозру, що не вірно трактую її значення.
Приміром, якась програма не підтримує потрібної Вам функції, не проблема — зробіть її самі. Лінукс безплатний, ніхто Вам нічого не зобов'язаний. Десь у такому дусі лозунги.

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #89 : 2009-11-21 20:59:03 »
Приміром, якась програма не підтримує потрібної Вам функції, не проблема — зробіть її самі. Лінукс безплатний, ніхто Вам нічого не зобов'язаний. Десь у такому дусі лозунги.
Чудово звучить. Але якщо я, приміром, не програміст, то для мене такий лозунг не має великого сенсу.
« Змінено: 2009-11-21 20:59:20 від nickson »