Опитування

Що думаєте про Chromium OS?

Супер, я на то довго чекав!
0 (0%)
Може й буду використовувати.
1 (7.7%)
Гляну що то, але виглядає щось не те.
10 (76.9%)
Google забув що в них вже Андроїд має браузер.
2 (15.4%)

Проголосувало: 12

Автор Гілка: Забутяйся в свій браузер!  (Прочитано 9813 раз)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
Google вродив Chromium OS. Думки?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Забутяйся в свій браузер!
« Відповідей #1 : 2009-11-20 13:59:28 »
Знайшов лише посилання на sources. Бінарника не бачу, компілювати неохота.
Якщо ця ОС навіть приживеться, під неї буде багато різного софту та драйверів, швидкість завантаження буде аналогічною як і у Traditional OS.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-11-20 14:12:04 »
Якщо ця ОС навіть приживеться, під неї буде багато різного софту та драйверів, швидкість завантаження буде аналогічною як і у Traditional OS.
чому, там більшість компонентів працює з мережі. насправді, дуже хороша ідея, якщо буде можливість юзати свій власний сервер, а не ґуґлівський. ОС, яка повністю вантажиться з мережі.

є вже готові образи для Віртуалбокса та VMWare, зібрані добрими людьми:
http://thepiratebay.org/torrent/5171029/Google_Chromium_OS_VM_Image_VMDK
« Змінено: 2009-11-20 14:14:49 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2009-11-20 14:15:32 »
Еее. Мені треба повністю локальну ОС - компоненти з мережі щоразу вантажити можливості не маю.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #4 : 2009-11-20 14:25:49 »
Лінуксоїд нинішніх днів кричить: «ану відкрийте код, ***, хочу Adobe Photoshop, MS Office тощо під лінуху!»
А через десять років: «відкрийте код вашої Google Docs, ***, поставлю на localhost!».
За що боролись — на то напоролись. :)

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-11-20 16:04:55 »
А де пункт "Я думаю, що це фігня" ?
« Змінено: 2009-11-20 16:05:46 від roman-pikalyuk »

Відсутній sigito

• Кореспондент
  • дописів: 105
« Відповідей #6 : 2009-11-20 16:51:33 »
бінарники є, але вони сконцетровані на нетбуки із певною конфігурацією, першоначально бінарники не призначені для простих ноутбуків/десктопів, тому або компілювати, або більки з носа пускати...

який може бути софт? все бутиться з мережі, сама операційна система це (так би мало бути по лозіці) система для підтримки заліза, власне сама система, розташована на readonly розділі, і браузер, який і є все ПЗ, яке знайходиться на "машині", все інше(програми, сторінки, ігри, клієнти) є нічим іншим як веб аплікацієми, можуть бути розташовані або у вкладці браузера, або в окремому відкі, яке теж вважається табом.
система орієнтована на людей, які проводять весь час в інтернеті і відповідно постійно мають з'єднання з ним.
вібсутність дуалбута, ніяк не поставиш поряд нормальну ос.
плюс працює вона(Chrome OS) лише на ssd.
« Змінено: 2009-11-20 17:27:53 від sigito »
Debian/wheezy x86_64, lxde

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #7 : 2009-11-20 19:03:43 »
Цитата
a fast, simple, and more secure computing experience for people who spend most of their time on the web
Можна подумати, що є користувачі, які прагнуть вразливо небезпечну, повільну і складну у використанні ОС для доступу в інтернет.

Відсутній sigito

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2009-11-20 19:12:21 »
http://www.desktoplinux.com/news/NS3436052937.html?kc=rss
Цитата
Google unveiled its Debian Linux- and Chrome browser based "Chrome OS"

виявляється це мікс Дебіана та Хром-браузера.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2009-11-20 19:26:06 »
Цитата
Debian-based, так. Але графічна стільниця там якась своя. в ній і фокус. прийду додому, спробую поставити.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній sigito

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2009-11-20 20:17:34 »
"графічна стільниця" там суто браузер із вбудованими додатковими підпрограмами.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2009-11-21 13:22:44 »
А де пункт "Я думаю, що це фігня" ?
Останній пункт це й значить. :-)

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-11-21 13:24:26 »
Цитата
Debian-based, так. Але графічна стільниця там якась своя. в ній і фокус. прийду додому, спробую поставити.

Фокус був-би якби вони прибрали f***** XOrg і зробили щось нормальне. Але, на жаль, там навіть не фреймбуфер, а звичайні «ікси»...

Но... ікси ще можна терпіти — скажімо, оптимізували, доробили, попатчили і воно запускає chrome браузер в рутовому вікні. Ну й нехай. Але-ж як тільки пропаде мережа, то навіть якби й хотів викласти всі свої дані на диск FBI — не вийде... От сиджу й думаю як ту фігню використовувати в офлайні (метро/літак/автобус/etc) іншим боком, ніж емуляція онлайну.
« Змінено: 2009-11-21 13:28:16 від BM »

Відсутній sigito

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2009-11-21 14:34:29 »
один знайомий сказав: "видно збілдили, але щось пішло не так і хром почав грузитись на весь екран і сказали, що це ОС така":)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2009-11-21 19:31:48 »
коротше, я поставив собі. отак ця «ОС» виглядає:

кому цікаво повторити/подивитися більше скріншотів, прошу дуже:  http://noddeat.livejournal.com/157471.html

Цитата
 "графічна стільниця" там суто браузер із вбудованими додатковими підпрограмами.  
так і є. там навіть кнопки «вийти з системи» нема, вимкнення відбувається після натиснення power. крім бравзера, там абсолютно нічого нема. в самому бравзері вбудований індикатор батареї, якийсь недо-NetworkManager і годинник, що показує час тільки в 12-годинному форматі.

Цитата
Фокус був-би якби вони прибрали f***** XOrg і зробили щось нормальне. Але, на жаль, там навіть не фреймбуфер, а звичайні «ікси»...
так? а я думав, що таки прибрали. а навіть як ні, кого це хвилює? для користувача головне, щоб стабільне було і працювало швидко.

Цитата
Але-ж як тільки пропаде мережа, то навіть якби й хотів викласти всі свої дані на диск FBI — не вийде... От сиджу й думаю як ту фігню використовувати в офлайні (метро/літак/автобус/etc) іншим боком, ніж емуляція онлайну.
ну ви пане, скаржитесь зараз, що телефоном не можна цвяхи забивати :) ця система не призначена для людей, що зберігають дані в офлайні. Вас же не хвилює той факт, що в офлайні ви не можете пошту почитати? (ну хіба що ви зберігаєте її в себе на диску, але я от користуюсь тільки веб-поштою, і не тільки я) Врешті-решт, не такі далекі часи, коли інтернет на вулиці, в автобусі та літаку буде стандартом (з розвитком 3G/4G мало лишиться місць на планеті без інтернету).

ну, взагалі на любителя. зараз я б таке нікуди не поставив.