Автор Гілка: Допомога новачкам(offtop version)  (Прочитано 15241 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Допомога новачкам
« Відповідей #30 : 2009-12-10 20:23:12 »
Ну, я знаю prapor'a як кваліфікованого спеціаліста, отож припускаю, що до нього були застосовані найбільш ефективні методи. PAL'ом, напевне.
Мова йшла про перехід, а я не переходив.  :P

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #31 : 2009-12-10 20:37:52 »
Ні:
Існує п’ять факторів, які можуть спонукати сферичного новачка у вакуумі дізнатись щось нове:
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2009-12-10 20:40:03 »
Ні:
Існує п’ять факторів, які можуть спонукати сферичного новачка у вакуумі дізнатись щось нове:
А ще у мене мозок був зіпсований спілкуванням з людьми зі ступенем від кандидата й вище....

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Re: Допомога новачкам(offtop version)
« Відповідей #33 : 2009-12-11 12:41:45 »
Вважаю за потребу відразу поясновати, що абсолютно надійний компютер - це вимкнутий - бо почнуться питання типу, і не кажіть що лінукс теж абсолютно безпечний, такого не буває.

Потрібно пояснити чим відрязняється безпека у віндовз і лінукс (щодо вірусів то є й для завантажувальних секторів) - хоч в загальних фразах, якщо панове дозволять спробую щось таке написати (скину в особисті повідомлення).

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #34 : 2009-12-11 13:00:49 »
Потрібно знайти баланс між повнотою та лаконічністю. І приклади, побільше їх. Якщо це mencoder - як витягти звук з відео, як розрізати відео, я перегнати в інший формат зі зміною бітрейду (для мобілко, скажімо) і т. д.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #35 : 2009-12-11 16:04:32 »
Потрібно пояснити чим відрязняється безпека у віндовз і лінукс (щодо вірусів то є й для завантажувальних секторів) - хоч в загальних фразах, якщо панове дозволять спробую щось таке написати (скину в особисті повідомлення).
Це надто жирно. Звісно, можете написати про це детально, а я зроблю посилання на це у стислому описі.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #36 : 2009-12-11 22:26:11 »
Постараюся в загальних словах, зроблю - скину вам в ПП.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #37 : 2009-12-14 00:19:33 »
Вважаю за потребу відразу поясновати, що абсолютно надійний компютер - це вимкнутий - бо почнуться питання типу, і не кажіть що лінукс теж абсолютно безпечний, такого не буває.

Мо’ почати з того, що взагалі ми розуміємо під безпекою? І що може статись, якщо нею зневажати? Перепрошую за лірику.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #38 : 2009-12-15 11:38:54 »
Жах я такий новачок в тому офтопі...  
Отже... взяв до рук офтопа (собаки без моєї згоди впхали на залізо, начіпили наклейку і здерли гроші) і першою справою наводжу елементарний порядок, який робиться в кожному дистрі ліня: додаю користувача зі звичайними правами... Дзуськи вам! нема в офтопі звичайного користувача: там всі, блін, якісь особливі --- є лише з правами адміна (щось типу root по нашому, як я зрозумів) і "користувач з обмеженими правами" (це ж якою скотиною треба бути, щоб так обізвати). Ну вирішив я що той другий -- щось типу звичайного користувача. Якогось біса радіобокс виставлений на положення прав адміністратора -- ну я собі дмаю: "що за маразм -- в мене вже є один користувач з цими правами -- набіса мені ще?" Виставляю радіобокс в правильне положення (на права смертного) --- та дура видала: "без прав адміна деякі старі програми не зможуть працювати (старі-мається на увазі проги 10-річної давності -- які існували до офтоп2000 на якого /*цензуровано*/ питається вони мені здались?) тому рекомендується дати користувачу права адміна (!)" --- повний капець... дайте мені тортика і рило, яке вигадало таку політику безпеки.

Товариш (на цьому форумі його нема) рекомендував поставити ще M$ офіс --- я його "авторитетну" думку послав під три чорти /*вислів --- літерантурний*/ і поставив ООо (англійську версію, в мене *.xpi для української мови -- підкадіть, чи не можна її якось застосувати до офтопікового бінарника) ще поставив гімпа, djview, збираюсь поставити gcc, gnuplot тощо.
« Змінено: 2009-12-15 11:45:22 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #39 : 2009-12-15 15:50:20 »
Товариш (на цьому форумі його нема) рекомендував поставити ще M$ офіс --- я його "авторитетну" думку послав під три чорти /*вислів --- літерантурний*/ і поставив ООо (англійську версію, в мене *.xpi для української мови -- підкадіть, чи не можна її якось застосувати до офтопікового бінарника) ще поставив гімпа, djview, збираюсь поставити gcc, gnuplot тощо.
Може, відразу з cygwin почати?

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #40 : 2009-12-15 16:40:25 »
До чого cygwin до українізації OOo?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #41 : 2009-12-15 16:52:57 »
До чого cygwin до українізації OOo?
Я як прочитав gcc, то подумав, що для подальшого буде добре. Може, ядро захочеться встановити. Українізацію можна звідси взяти, але й *.xpi має працювати як модуль.
« Змінено: 2009-12-15 16:53:19 від Re. »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #42 : 2009-12-15 17:20:32 »
спробуйте ще KDE 4 Windows, там тепер ніби можна експлорер на plasma-desktop замінити:
http://techbase.kde.org/Projects/KDE_on_Windows/FAQ
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #43 : 2009-12-15 17:35:33 »
Дзуськи вам! нема в офтопі звичайного користувача: там всі, блін, якісь особливі --- є лише з правами адміна (щось типу root по нашому, як я зрозумів) і "користувач з обмеженими правами" (це ж якою скотиною треба бути, щоб так обізвати). Ну вирішив я що той другий -- щось типу звичайного користувача. Якогось біса радіобокс виставлений на положення прав адміністратора -- ну я собі дмаю: "що за маразм -- в мене вже є один користувач з цими правами -- набіса мені ще?" Виставляю радіобокс в правильне положення (на права смертного) --- та дура видала: "без прав адміна деякі старі програми не зможуть працювати (старі-мається на увазі проги 10-річної давності -- які існували до офтоп2000 на якого /*цензуровано*/ питається вони мені здались?) тому рекомендується дати користувачу права адміна (!)" --- повний капець... дайте мені тортика і рило, яке вигадало таку політику безпеки.
Потрібно робити всіх адмінами і гостями.
А для обмеження прав доступу існують спеціальні програми і winrar для архівації/запаролення файлів. Як називається та програма - не скажу, бо сам ніколи не користувався. Але в компклубі таку колись бачив.
« Змінено: 2009-12-15 17:37:01 від roman-pikalyuk »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #44 : 2009-12-15 19:21:27 »
Той товариш, думку якого було послано під три чорти, сидить наразі під Debian, тому пригадати як у Windows XP розширено гратися з правами не може.  :( Windows-машина зайнята іграми, не доступитися.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.