Автор Гілка: Боюся оновлювати систему  (Прочитано 3768 раз)

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Останнім часом, після оновлення системи при перезавантаженні комп’ютера я починаю істерично молитись. Які тільки глюки в мене не вискакували, аж до того, що система взагалі відмовлялась грузитись (grub глюконув). Теоретично оновлення системи має змінювати її на краще. То чому в мене навпаки?
Доречі, в мене Дебіен Сід.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Боюся оновлювати систему
« Відповідей #1 : 2010-02-18 10:01:39 »
Узагалі-то, якщо оновлюєте систему, то краще її заново ставити, лишаючи лише /home. Якщо якась програма виявилась капосна, то й /.назва_програми вилучаєте. :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2010-02-18 10:34:32 »
Якщо якась програма виявилась капосна, то й /.назва_програми вилучаєте. :)
В ~/.назва програми
Може апаратна частина підводить. Бо grub, якщо його ні чіпати, має працювати чітко. В мене він глюкав при проблемах зі шлейфом на HDD.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #3 : 2010-02-18 11:41:25 »
Тут тема не про граб, але можна офтопать. Та він видавав uknown file system. Незнаю чому. Може новий граб стару ext3 не підтримує. Хто зна. Та тепер в мене стоїть старий граб із Лів-СД убунти. Одне незручно, що тепер глючи при виконанні пост-інсталл скриптів ядра.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #4 : 2010-02-18 12:17:36 »
А які ще вади були після оновлення? До речі - а що саме ви оновили? Якщо не пам'ятаєте то пошукайте у логах, десь має бути. Якщо GRUB лаявся на файлову систему, то зробіть fsck.ext3.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #5 : 2010-02-18 12:25:48 »
Теоретично оновлення системи має змінювати її на краще.

Так, це вірно майже на 100%, якщо у вас стабільна версія Debian.

То чому в мене навпаки? Доречі, в мене Дебіен Сід.

Подивіться, як ще, окрім sid, називається ваша версія Debian, і ви все зрозумієте.

Якщо хочете детальніше розібратися, спробуйте ці FAQ http://www.debian.org/doc/FAQ/ch-choosing.en.html  В тому документі майже вся інформація з однієї гарної статті, яку я зараз не знайшов.  Знайшов лише графіки до неї http://mat.exon.name/releasepics/
« Змінено: 2010-02-18 13:18:51 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #6 : 2010-02-18 12:34:43 »
Узагалі-то, якщо оновлюєте систему, то краще її заново ставити, лишаючи лише /home.
Тут багато хто з вами не погодиться, а дехто спитає, що може ви переплутали Debian з іншою ОС, яку дійсно треба перевстановлювати для оновлення.

Debian на своєму десктопі успішно оновлюю вже сьомий рік.
Best regards,
nickat

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #7 : 2010-02-18 16:52:58 »
Ну я знаю, що він нестабільний. ну от після останнього оновлення в мене не вмикається Animation в Compiz. Ще глюки з флешками, та я незнаю чи воно після оновлення, але систему я не мучив до цього.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #8 : 2010-02-18 18:57:11 »
Тут багато хто з вами не погодиться, а дехто спитає, що може ви переплутали Debian з іншою ОС, яку дійсно треба перевстановлювати для оновлення.
Fedora? :) Зі стабільними випусками? Не буду сперечатись, але мені більше подобається найсвіжіше у дистрибутиві, тому маю досвід з невдалими переходами.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #9 : 2010-02-18 21:11:43 »
Fedora? :) Зі стабільними випусками? Не буду сперечатись, але мені більше подобається найсвіжіше у дистрибутиві, тому маю досвід з невдалими переходами.
Пропоную не плутати оновлення і перевстановлення. Отже, перевстановлення — це форматування розділу / і встановлення туди чистої системи. При цьому всі програми, які були встановлені до цього і не входять до стандартної інсталяції, треба встановлювати наново.

Оновлення — це збереження розділу / і всіх встановлених програм, але всі пакети при цьому оновлюються до нових версій. Хоча процедура оновлення Федори візуально нагадує перевстановлення, воно ним не є. це оновлення.

Щодо невдалих переходів, то оскільки в мене Nvidia і проблеми з незапусканням іксів після оновлення системи виникають доволі часто, мене вже нічого не злякає :)
« Змінено: 2010-02-18 21:13:33 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #10 : 2010-02-19 00:16:37 »
переставить дрова на nVidia після оновлення це найкраще з усього, що може трапитись.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #11 : 2010-02-19 11:01:57 »
Узагалі-то, якщо оновлюєте систему, то краще її заново ставити, лишаючи лише /home.
Дуже цікавий у вас спосіб оновлення... Вилучаємо каталог /etc. Разом з ним пропадають всі настройки системи...
Цитата
переставить дрова на nVidia після оновлення це найкраще з усього, що може трапитись
Для цього використовують систему автоматичної зборки драйвера - dkms

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #12 : 2010-02-19 11:07:09 »
Цитата
Для цього використовують систему автоматичної зборки драйвера - dkms
у мене вона не завжди спрацьовує. іноді доводиться вручну ставити потрібні дрова. особливо після оновлення. якийсь власне глюк є з цим dkms у Федорі.
« Змінено: 2010-02-19 11:07:30 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #13 : 2010-02-19 12:30:44 »
Дрова на NVIDIA переставляв хіба при зміні ядра.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #14 : 2010-02-19 13:04:53 »
Разом з ним пропадають всі настройки системи...
Це вирішення проблема суперечності старих проти нових, що і є причиною деяких негараздів — запевняю, що таке є. Зараз не маю такого досвіду, бо користуюсь дистрибутивом, який не має випусків.