Автор Гілка: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…  (Прочитано 11403 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: kopete випадає
« Відповідей #30 : 2010-01-27 16:54:52 »
Це стосується будь-якої з програм, навіть "hello world", але ніяк не підтверджує вашої тези щодо більш тривалого збирання KDE 4.
Ваше "hello world" залежить від kdelibs?
А ваше від Gtk+?  ;)

Воно залежить від glibc, python, ghc чи безлічі інших речей, які з часом зовсім не зменшуються у розмірах.

До речі, ми говорили про KDE, а не про те, від чого залежать його програми. Відносно невеликий розмір бібліотек Gtk+ повністю перекривається складністю написання на них програм. Порівняйте:

GTranslator — душ шість розробників три роки не можуть випустити версію 2.0, яка за можливостями поступатиметься Lokalize з одним розробником, який створив програму за 1 рік.

Gperiodic, як і всі інші навчальні програми GNOME має просто жалюгідну якість порівняно з Kalzium і KDEEdu.

Ігри GNOME просто насмішка порівняно з KDEGames.

Мультимедійні програми GNOME (F-Spot, Rythmbox) просто закинуто десь уже 2 роки через складність розробки, їх рятує лише незмінність основи (Gtk) інакше їх вже викинули б на смітник.

Паралельні проекти (XFCE) змушені раз за разом переносити випуски через те, що у них розуміється не більше десяти людей.

Якщо поглянути на список нових проектів GNOME матимемо не дуже надихаючу картину: більшість з них зорієнтовано на Mono. Можливо, саме за цим діалектом C# майбутнє Gtk. Але, повірте, його залежності не будуть такими легенькими як libgtk. ;)

Отже, варто просто відкинути будь-які упередження щодо наборів інструментів. Якщо ви не маєте наміру займатися розробкою, не слухайте вуличних легенд (я знаю, що у сотень людей на нетбуках з 512МБ та слабким процесором стоїть KDE4 і вони не жаліються), просто спробуйте і виберіть те, що подобається більше (мені просто не подобаються квадратні кнопки і віджети Gtk, але це не заважає мені користуватися і допомагати декільком проектам на Gtk). У всьому іншому значної різниці у об’ємах між GNOME та KDE немає.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #31 : 2010-01-27 18:18:15 »
DVD з рута пишете? Я, власне, вже пакунки зберігаю на домівці.
Знущаєтеся? Ніякого рута. Але коли / забитий під зав’язку, то з гігом пам’яті DVD Video щось не хоче збиратися.
От я так змушений був на інший розділ Penumbr’у поставити, бо не влізала на системний.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #32 : 2010-01-28 13:32:27 »
Було десь 220 (GNOME) проти 230 (KDE)
190 для Ubuntu 9.10 і 215 для Fedora 11 при мінімальному наборі встановлених компонентів і включених служб. Чи ви "гарячі клавіші" вимкнути пропонуєте?
Всю роботу KDE дуже гальмує plasma. Попробуйте ті ж самі програми і сервіси amarok, krusader, krunner, kmix, ksysguard, ... запустити, наприклад, в icewm. Коли не запущена plasma все дуже швидко працює.
Цитата
Тобто ви повністю принципово заперечуєте можливість зробити те саме у Fedora?
Це ви в розробників Fedora спитайтесь, чому в них повної підтримки ext4 тоді не було
Цитата
То для чого ж призначено LP?
Та хоч би те, що там є централізована система перекладів. Нічого подібного ні в яких дистрибутивах немає

Цитата
Мультимедійні програми GNOME (F-Spot, Rythmbox) просто закинуто десь уже 2 роки через складність розробки

Rhythmbox закинули через те, що створені альтернативні проекти banshee i exaile. В KDE amarok2 теж розробляється дуже повільно протягом двох років

Цитата
Якщо поглянути на список нових проектів GNOME матимемо не дуже надихаючу картину: більшість з них зорієнтовано на Mono. Можливо, саме за цим діалектом C# майбутнє Gtk. Але, повірте, його залежності не будуть такими легенькими як libgtk
А KDE теж залежить від python. В GNOME зараз від mono мало, що залежить. mono можна видалити разом з tomboy

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #33 : 2010-01-28 14:03:57 »
Було десь 220 (GNOME) проти 230 (KDE)
190 для Ubuntu 9.10 і 215 для Fedora 11 при мінімальному наборі встановлених компонентів і включених служб. Чи ви "гарячі клавіші" вимкнути пропонуєте?
Всю роботу KDE дуже гальмує plasma. Попробуйте ті ж самі програми і сервіси amarok, krusader, krunner, kmix, ksysguard, ... запустити, наприклад, в icewm. Коли не запущена plasma все дуже швидко працює.
Ви не повірите: не гальмує (як може гальмувати щось, що займає 33 МБ пам’яті, Аарон, що спеціальні гальма туди вписав). Годуйте когось іншого вашими вуличними легендами. Ви нічого не знаєте про KDE і це доводять ваші наступні твердження.
Цитата
Цитата
Тобто ви повністю принципово заперечуєте можливість зробити те саме у Fedora?
Це ви в розробників Fedora спитайтесь, чому в них повної підтримки ext4 тоді не було
Це тобто у розробників ext4 запитати, чому вони не використали свою систему у своєму дистрибутиві «правильно»?  ;D Ну, то давайте наїдемо на openSUSE (Теодор Тсо працює саме на Novell) щодо того, що ext4 з’явилося у графічному інтерфейсі дистрибутива лише у версії 11.2.

Вони, принаймні, не припустилися таких жахливих ідіотських проколів Karmic Koala (почитайте нотатки до випуску). На відміну від міфічної «повної підтримки» у Jaunty, якою все одно ніхто не користувався, оскільки основна цільова аудиторія встановлює дистрибутиви натисканням кнопки «Далі», Fedora протестувала і надала змогу виправити вади так, щоб я зміг без усіляких проблем користуватися системою у Mandriva.

Можу також навести думки розробників ядра про те, що являє собою Ubuntu. Вони теж згодні зі мною — це паразит.

Хочете, дам посилання на блог Леннарта, автора звукового сервера GNOME, де він характеризує ставлення до його продукту в Ubuntu (зокрема Karmic).

Цитата
Цитата
То для чого ж призначено LP?
Та хоч би те, що там є централізована система перекладів. Нічого подібного ні в яких дистрибутивах немає

Списую це лише на ваше незнання. Посилання можете знайти http://тут. Подібні (і ефективніші системи існують у всіх дистрибутивах).

Я спробував всі сучасні системи перекладу, можливо, без докладного розбору лише OmegaT.

Так от: Launchpad Translation (Rosetta) найгірша і найнедолугіша з них. Не вірите? Спробуйте самі.
Цитата
Цитата
Мультимедійні програми GNOME (F-Spot, Rythmbox) просто закинуто десь уже 2 роки через складність розробки

Rhythmbox закинули через те, що створені альтернативні проекти banshee i exaile. В KDE amarok2 теж розробляється дуже повільно протягом двох років

Ось саме те, про що я казав. Та ні одна (чуєте, ні одна) програма KDE, окрім digiKam не розвивається так швидко як Amarok.

Цитата
Цитата
Якщо поглянути на список нових проектів GNOME матимемо не дуже надихаючу картину: більшість з них зорієнтовано на Mono. Можливо, саме за цим діалектом C# майбутнє Gtk. Але, повірте, його залежності не будуть такими легенькими як libgtk
А KDE теж залежить від python. В GNOME зараз від mono мало, що залежить. mono можна видалити разом з tomboy
GNOME не залежить від Python? Се новина для мене. Назвіть хоч один з сучасних дистрибутивів, з якого можна винести Python і продовжити працювати у звичайному режимі без втрати функціональності? Крім того, на чому, не підкажете, написано Exaile? Exaile бурхливо розвивається? А не підкажете, раптом, чому його основне середовище, XFCE, відклало випуск аж на 4 місяці з можливістю подальшого відкладення?

Залежність від Mono можна викинути? А як же Banshee, який йде на зміну Rhythmbox?

;D
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #34 : 2010-01-28 16:57:24 »
Годуйте когось іншого вашими вуличними легендами. Ви нічого не знаєте про KDE і це доводять ваші наступні твердження
Ну розкажіть про ваші "рецепти", як же ж пришвидшити роботу KDE...
Попробуйте на своїй робочій машині виставити обмеження в 512МБ і інтенсивно покористуватись KDE, тоді ваше бажання займатися піаром KDE, як дуже швидкого середовища швидко пропаде
Цитата
Це тобто у розробників ext4 запитати, чому вони не використали свою систему у своєму дистрибутиві «правильно»?  Регіт Ну, то давайте наїдемо на openSUSE (Теодор Тсо працює саме на Novell) щодо того, що ext4 з’явилося у графічному інтерфейсі дистрибутива лише у версії 11.2.
Створення дистрибутивів - це теж розробка. Хай вони працюють над своїми дистрибутивами, зроблять такими ж популярними, як Ubuntu. От тоді можна буде робити висновки...
Цитата
Можу також навести думки розробників ядра про те, що являє собою Ubuntu. Вони теж згодні зі мною — це паразит
Це ж вільне програмне забезпечення, ніхто нікому тут не зобов'язаний. Вони розробники досить вдалого дистрибутиву. Чи ви всім пропонуєте LFS користуватись? :)
Цитата
GNOME не залежить від Python?
Я цього не стверджував. Це ж, як я пам'ятаю ви стверджували, що python гальмує роботу KDE
Цитата
Крім того, на чому, не підкажете, написано Exaile?
І це не заважає йому дуже швидко працювати порівняно з amarok
Цитата
Exaile бурхливо розвивається? А не підкажете, раптом, чому його основне середовище, XFCE, відклало випуск аж на 4 місяці з можливістю подальшого відкладення?
На офіційному сайті XFCE в розділі програм нема ніякої згадки про Exaile. Ви щось переплутали, Exaile і XFCE - це два незалежних проекти
Цитата
Залежність від Mono можна викинути? А як же Banshee, який йде на зміну Rhythmbox?
Значить і Banshee прийдеться викинути. Плеєрів зараз вистачає
Цитата
Я спробував всі сучасні системи перекладу, можливо, без докладного розбору лише OmegaT.
Вам тут видніше. Але все таки launchpad найпопулярніша система. Звідси і робимо висновки. Я, як  і більшість користувачів, про інші системи взагалі нічого не чули

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 vs. Gnome
« Відповідей #35 : 2010-01-28 17:47:09 »
М.: This thread has become trollable. Buon appetito! ;)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #36 : 2010-01-28 19:16:00 »
Ничесно, крім кедів та гнома є ще купа СС та ВМ.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #37 : 2010-01-28 19:19:25 »
/me запасся попкорном і хряцає.

/me все одно знає істину.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #38 : 2010-01-28 19:19:40 »
Ничесно, крім кедів та гнома є ще купа СС та ВМ.
Назва теми не завжди має збігатись зі змістом. Це знають усі тролі.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #39 : 2010-01-28 19:41:06 »
До того ж, в KDE4 більше всяких непотрібних мені штучок типу Dolphin.
Ага, ставите Thunar на КДЕ, чи файлами з консолі працюєте?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

roman-pikalyuk

• Гість
Re: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…
« Відповідей #40 : 2010-01-28 20:13:59 »
Konqueror або Midnight Commander.
« Змінено: 2010-01-28 20:19:43 від roman-pikalyuk »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #41 : 2010-01-28 20:19:03 »
Konqueror
Ви б ще Firefox порадили…. Він уже давно не файловий менеджер.
« Змінено: 2010-01-28 20:19:22 від Re. »

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #42 : 2010-01-28 20:25:18 »
В новій версії йому урізали функціональності?
« Змінено: 2010-01-28 20:25:53 від roman-pikalyuk »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #43 : 2010-01-28 20:31:07 »
Ні, щоб він не займав багато дорогоцінної пам'яті на вашому комп'ютері, його зробили переглядачем тенет, а файловим менеджером зробили окремо, і зветься він — Dolphin.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #44 : 2010-01-28 20:32:02 »
Ну чому-ж - в KDE4 він нормально працює як файловий менеджер. Щоправда, використовує для цього Dolphin.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.