Автор Гілка: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…  (Прочитано 11404 раз)

roman-pikalyuk

• Гість
Re: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…
« Відповідей #45 : 2010-01-28 21:25:49 »
Щоправда, використовує для цього Dolphin.
$ USE="dbus kde qt3support sql" emerge -pv konqueror

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild  N    ] dev-cpp/clucene-0.9.21b  USE="-debug -doc -threads" 1,504 kB
[ebuild  N    ] app-portage/portage-utils-0.2.1  87 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/pth-2.0.7-r1  USE="-debug" 638 kB
[ebuild  N    ] kde-base/oxygen-icons-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 121,152 kB
[ebuild  N    ] app-crypt/pinentry-0.7.5  USE="gtk ncurses -caps" 413 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/libksba-1.0.7  557 kB
[ebuild  N    ] media-libs/raptor-1.4.19  USE="unicode -curl -debug -xml" 1,674 kB
[ebuild  N    ] dev-java/java-config-wrapper-0.16  8 kB
[ebuild  N    ] dev-java/java-config-2.1.10  45 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/libassuan-1.0.5  291 kB
[ebuild  N    ] dev-java/icedtea6-bin-1.6.2  USE="X alsa -doc -examples -nsplugin -source" 35,320 kB
[ebuild  N    ] app-crypt/gnupg-2.0.11  USE="bzip2 nls -caps -doc -ldap -openct -pcsc-lite (-selinux) -smartcard -static" 3,763 kB
[ebuild  N    ] virtual/jdk-1.6.0  0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-core-4.5.3-r2  USE="glib iconv qt3support ssl (-aqua) -debug -doc -pch" 122,446 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-script-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-test-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-sql-4.5.3  USE="iconv mysql qt3support sqlite (-aqua) -debug -firebird -odbc -pch -postgres" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-dbus-4.5.3-r1  USE="(-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/automoc-0.9.88  9 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-gui-4.5.3-r2  USE="accessibility cups dbus glib gtk qt3support tiff (-aqua) -debug -mng -nas -nis -pch -raster -xinerama" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-qt3support-4.5.3  USE="accessibility kde (-aqua) -debug -pch -phonon" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-svg-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/qimageblitz-0.0.4  USE="3dnow mmx sse sse2 (-altivec) -debug" 55 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-opengl-4.5.3-r1  USE="qt3support (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] app-misc/strigi-0.7.0  USE="clucene dbus qt4 -debug -exif -fam -hyperestraier -inotify (-log) -test" 916 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/soprano-2.3.1-r1  USE="clucene dbus java raptor -debug -doc -redland" 1,875 kB
[ebuild  N    ] media-sound/phonon-4.3.50_pre20090520  USE="xcb xine -debug -gstreamer" 570 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-webkit-4.5.3  USE="kde (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdelibs-4.3.3-r1  USE="3dnow acl alsa bzip2 handbook mmx nls opengl semantic-desktop sse sse2 ssl (-altivec) (-aqua) -bindist -debug -doc -fam -jpeg2k (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -kerberos (-lzma) -openexr -spell -test -zeroconf" 10,270 kB
[ebuild  N    ] kde-base/libknotificationitem-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 27 kB
[ebuild  N    ] kde-base/ktimezoned-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 7,159 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdebase-data-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kde-env-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/libkonq-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -test" 4,176 kB
[ebuild  N    ] kde-base/keditfiletype-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kurifilter-plugins-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/svgpart-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 3,537 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kpasswdserver-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kioclient-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdialog-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdesu-4.3.3  USE="handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kfind-4.3.3  USE="handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdebase-kioslaves-4.3.3  USE="bzip2 handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) (-lzma) -openexr -samba" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kfmclient-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/keditbookmarks-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/konqueror-4.3.3  USE="auth bookmarks handbook svg (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -thumbnail" 0 kB

Total: 46 packages (46 new), Size of downloads: 316,480 kB

* IMPORTANT: 1 news items need reading for repository 'gentoo'.
 * Use eselect news to read news items.
Чому я у цьому списку не бачу dolphin?
« Змінено: 2010-01-28 21:26:23 від roman-pikalyuk »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #46 : 2010-01-28 22:12:08 »
Значить, використовує спільні з Dolphin залежності. Принаймні, я запустив його, погрався з налаштуваннями вигляду - зробив багатовіконним і т. д. Опісля запустив Dolphin і побачив аналогічну конфігурацію.
В Debian написано, що Konqueror replaces Dolphin, як це я не зрозумів, бо вони одночасно в мене працюють.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: kopete випадає
« Відповідей #47 : 2010-01-28 22:27:34 »
Годуйте когось іншого вашими вуличними легендами. Ви нічого не знаєте про KDE і це доводять ваші наступні твердження
Ну розкажіть про ваші "рецепти", як же ж пришвидшити роботу KDE...
Попробуйте на своїй робочій машині виставити обмеження в 512МБ і інтенсивно покористуватись KDE, тоді ваше бажання займатися піаром KDE, як дуже швидкого середовища швидко пропаде
Мій рецепт простий: не слухайте людей, які не ходять за посиланнями, які не читають написане, які вірять у казки. Спробуйте самі.

І, вибачте, я майже рік працював у KDE 4.1-2 при 512МБ, тому ви просто промахнулися.
Цитата
Цитата
Це тобто у розробників ext4 запитати, чому вони не використали свою систему у своєму дистрибутиві «правильно»?  Регіт Ну, то давайте наїдемо на openSUSE (Теодор Тсо працює саме на Novell) щодо того, що ext4 з’явилося у графічному інтерфейсі дистрибутива лише у версії 11.2.
Створення дистрибутивів - це теж розробка. Хай вони працюють над своїми дистрибутивами, зроблять такими ж популярними, як Ubuntu. От тоді можна буде робити висновки...
Хочете продовжу? Створення системи — це теж робота. Нехай цей Linux спочатку доб’ється… Он у Windows скільки користувачів, який він популярний.

А хиба у цієї логіки одна: за Linux ніхто з рядових користувачів не платить грошей. Популярність Ubunut не приносить розробникам нічого. Novell оплачує роботу 15 розробників OO.o, Red Hat — розробників ядра. «Спершу добийся» тут не катить.
Цитата
Цитата
Можу також навести думки розробників ядра про те, що являє собою Ubuntu. Вони теж згодні зі мною — це паразит
Це ж вільне програмне забезпечення, ніхто нікому тут не зобов'язаний. Вони розробники досить вдалого дистрибутиву. Чи ви всім пропонуєте LFS користуватись? :)
Ох цей дух вільного підприємництва! Скажіть, а якщо хтось вирубує парки у Києві під забудову, це теж просто тому, що вони вдалі бізнесмени? Вони забирають гроші у дистрибутивів, які пускали їх на розробку, і пускають ці гроші на маркетинг.
Цитата
Цитата
GNOME не залежить від Python?
Цитата
Я цього не стверджував. Це ж, як я пам'ятаю ви стверджували, що python гальмує роботу KDE
Цитата
Крім того, на чому, не підкажете, написано Exaile?
І це не заважає йому дуже швидко працювати порівняно з amarok
Що, швидше музику відтворює?  ;D Фанатики — такі фанатики.
Цитата
Цитата
Цитата
Exaile бурхливо розвивається? А не підкажете, раптом, чому його основне середовище, XFCE, відклало випуск аж на 4 місяці з можливістю подальшого відкладення?
На офіційному сайті XFCE в розділі програм нема ніякої згадки про Exaile. Ви щось переплутали, Exaile і XFCE - це два незалежних проекти
Завітайте-но сюди.
Цитата
Exaile is the default music player in Xubuntu 9.10. Awesome!

Цитата
Залежність від Mono можна викинути? А як же Banshee, який йде на зміну Rhythmbox?
Значить і Banshee прийдеться викинути. Плеєрів зараз вистачає
І знову фанатики — такі фанатики. Я лише казав, що все має бути до місця.

Цитата
Цитата
Я спробував всі сучасні системи перекладу, можливо, без докладного розбору лише OmegaT.
Вам тут видніше. Але все таки launchpad найпопулярніша система. Звідси і робимо висновки. Я, як  і більшість користувачів, про інші системи взагалі нічого не чули
А-а-а... А ви знаєте, серед чотирьох груп мого потоку не набереться і десятьох душ, які чули про Ubuntu. Її не існує?

Ці системи просто працюють і постачають всі дистрибутивам кращі переклади за переклади Ubuntu. Не вірите? Ну, почитайте переклади, які виконано винятково на LP. Презентую (довідник з Ubuntu):

http://l10n.ubuntu.tla.ro/ubuntu-docs-karmic/report_po/uk.html

Цитата
Ви користуєтеся Ubuntu 9.10 - Karmic Koala, випущена у жовтні 2009 року та підтримувана до квітня 2011 року.

Ще раз: те, що фільм подивилися 100.000.000 глядачів, не робить його шедевром. Те, що у McDonalds їдять більше людей, ніж у дорогому ресторані, не означає, що у McDonalds чудово готують їжу.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #48 : 2010-01-28 22:31:47 »
Щоправда, використовує для цього Dolphin.
$ USE="dbus kde qt3support sql" emerge -pv konqueror

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild  N    ] dev-cpp/clucene-0.9.21b  USE="-debug -doc -threads" 1,504 kB
[ebuild  N    ] app-portage/portage-utils-0.2.1  87 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/pth-2.0.7-r1  USE="-debug" 638 kB
[ebuild  N    ] kde-base/oxygen-icons-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 121,152 kB
[ebuild  N    ] app-crypt/pinentry-0.7.5  USE="gtk ncurses -caps" 413 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/libksba-1.0.7  557 kB
[ebuild  N    ] media-libs/raptor-1.4.19  USE="unicode -curl -debug -xml" 1,674 kB
[ebuild  N    ] dev-java/java-config-wrapper-0.16  8 kB
[ebuild  N    ] dev-java/java-config-2.1.10  45 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/libassuan-1.0.5  291 kB
[ebuild  N    ] dev-java/icedtea6-bin-1.6.2  USE="X alsa -doc -examples -nsplugin -source" 35,320 kB
[ebuild  N    ] app-crypt/gnupg-2.0.11  USE="bzip2 nls -caps -doc -ldap -openct -pcsc-lite (-selinux) -smartcard -static" 3,763 kB
[ebuild  N    ] virtual/jdk-1.6.0  0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-core-4.5.3-r2  USE="glib iconv qt3support ssl (-aqua) -debug -doc -pch" 122,446 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-script-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-test-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-sql-4.5.3  USE="iconv mysql qt3support sqlite (-aqua) -debug -firebird -odbc -pch -postgres" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-dbus-4.5.3-r1  USE="(-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/automoc-0.9.88  9 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-gui-4.5.3-r2  USE="accessibility cups dbus glib gtk qt3support tiff (-aqua) -debug -mng -nas -nis -pch -raster -xinerama" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-qt3support-4.5.3  USE="accessibility kde (-aqua) -debug -pch -phonon" 0 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-svg-4.5.3-r1  USE="iconv (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/qimageblitz-0.0.4  USE="3dnow mmx sse sse2 (-altivec) -debug" 55 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-opengl-4.5.3-r1  USE="qt3support (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] app-misc/strigi-0.7.0  USE="clucene dbus qt4 -debug -exif -fam -hyperestraier -inotify (-log) -test" 916 kB
[ebuild  N    ] dev-libs/soprano-2.3.1-r1  USE="clucene dbus java raptor -debug -doc -redland" 1,875 kB
[ebuild  N    ] media-sound/phonon-4.3.50_pre20090520  USE="xcb xine -debug -gstreamer" 570 kB
[ebuild  N    ] x11-libs/qt-webkit-4.5.3  USE="kde (-aqua) -debug -pch" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdelibs-4.3.3-r1  USE="3dnow acl alsa bzip2 handbook mmx nls opengl semantic-desktop sse sse2 ssl (-altivec) (-aqua) -bindist -debug -doc -fam -jpeg2k (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -kerberos (-lzma) -openexr -spell -test -zeroconf" 10,270 kB
[ebuild  N    ] kde-base/libknotificationitem-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 27 kB
[ebuild  N    ] kde-base/ktimezoned-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 7,159 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdebase-data-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kde-env-4.3.3  USE="(-aqua) (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/libkonq-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -test" 4,176 kB
[ebuild  N    ] kde-base/keditfiletype-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kurifilter-plugins-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/svgpart-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 3,537 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kpasswdserver-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kioclient-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdialog-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdesu-4.3.3  USE="handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kfind-4.3.3  USE="handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kdebase-kioslaves-4.3.3  USE="bzip2 handbook (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) (-lzma) -openexr -samba" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/kfmclient-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/keditbookmarks-4.3.3  USE="(-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix)" 0 kB
[ebuild  N    ] kde-base/konqueror-4.3.3  USE="auth bookmarks handbook svg (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) (-kdeprefix) -thumbnail" 0 kB

Total: 46 packages (46 new), Size of downloads: 316,480 kB

* IMPORTANT: 1 news items need reading for repository 'gentoo'.
 * Use eselect news to read news items.
Не треба мухлювати — це Konqueror з KDE3. У KDE 4 Dolphin — невеличка програма (500 кБ). Знайдіть мені ще такий маленький інструмент керування файлами з такими ж можливостями. Konqueror же використовує KPart Dolphin (запускає паралельний процес). Тому Konqueror може все, що може Dolphin.
You're not alone
All used up

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #49 : 2010-01-28 22:35:59 »
Про Ubuntu з LP (той самий довідник, розумійте, як хочете):
Цитата
Сьогодні існує багато операційних систем, що базуються на Linux: Debian, SuSE, Gentoo, Red Hat, Mandriva та інші. Ubuntu - це ще один суперник у світі Linux. Так що ж робить Ubuntu відмінним?

Основано на Debian, один з найбільш широко визнаних, технологічно передових і добре підтримуваних дистрибутивів, Ubuntu прагне створити дистрибутив, який надає актуальну і послідовну систему Linux для настільних і серверних комп'ютерів. Ubuntu містить ряд ретельно відібраних пакунків із Debian та розподільно зберігає свою потужну систему керування пакунками, яка дозволяє легко і прозоро втсановлювати та видаляти програми. На відміну від більшості дистрибутивів, які постачаються з великою кількістю програмного забезпечення, яке може або не може бути використано, перелік пакетів в Ubuntu зводиться до ряду важливих програм високої якості.

Зосередившись на якості, Ubuntu забезпечує потужне та багате засобами обчислювальне середовище, придатне до застосування вдома та в бізнесі. Проект займає час, необхідний на те, щоб зосередитись на покращенні функціональності, і робить випуски, що містять найновіше та найкраще з сучасного програмного забезпечення, кожні 6 місяців. Ubuntu доступна для 32- та 64-бітних платформ і працюватиме на більшості сучасних комп'ютерів. Вона доступна також для архітектур Sun UltraSPARC та Amazon EC2.

Приємно пореготати!
You're not alone
All used up

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #50 : 2010-01-28 22:52:30 »
Не треба мухлювати — це Konqueror з KDE3.
Чому ж тоді він версії 4.3.3?
« Змінено: 2010-01-28 22:54:05 від roman-pikalyuk »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #51 : 2010-01-28 23:46:40 »
це тема про «G vs K»? Тоді додам свого масла:

стільничне середовище, де у файловому менеджері немає тумбів довільного розміру (функціональність наутілуса «споконвіку»), які можна одним кліком збільшити чи зменшити (і не тільки для малюнків, а й, наприклад, для файлів pdf чи odt), є для мене неюзабельним.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #52 : 2010-01-29 00:15:18 »
А я вважаю тумби із розряду "свистелок-перделок", вмикаю їх лише для фоток коли з фотоапарату і проіменовані DSCxxx чи IMGxxx.
В інших випалках я даю файлам зрозумілі назви, розпихаю їх по зрозумілих папках.
Dolphin підтримує тумби довільного розміру. Принаймні, для малюнків та відео. За інші документи - не пробував.
Та і які можуть бути тумби у випадку дистанційного доступу до компа по ssh, а таке інколи має місце.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #53 : 2010-01-29 00:21:17 »
Коротше. KDE4 найкраще. Для мене. Бо його перекладає yurchor. І я йому можу, хоча ніколи не робив і навряд зроблю, написати в джаббер "вєєєє, ацтой". На що маю всі шанси отримати посилання на відповідний po.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #54 : 2010-01-29 00:54:55 »
Ну, то давайте наїдемо на openSUSE (Теодор Тсо працює саме на Novell) щодо того, що ext4 з’явилося у графічному інтерфейсі дистрибутива лише у версії 11.2.
Давайте. Я от пробував відформатувати корінь в ext4 з-під живчика OpenSUSE11.2 KDE 4 LiveCD, так воно почало лаятися на ноди і не допрацювало. Залишився на ext3.
/me пішов гострити сокиру для наїзду.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #55 : 2010-01-29 07:29:25 »
це тема про «G vs K»? Тоді додам свого масла:

стільничне середовище, де у файловому менеджері немає тумбів довільного розміру (функціональність наутілуса «споконвіку»), які можна одним кліком збільшити чи зменшити (і не тільки для малюнків, а й, наприклад, для файлів pdf чи odt), є для мене неюзабельним.

Ви такий веселий.  ;D Ви повзунок у нижній частині вікна Dolphin не бачили?

І не треба про «споконвіку». Ці можливості з’явилися з інтервалом у півроку.

Наступною вашою заявою буде те, що двопанельність і вкладки у Наутілус споконвіку?

Робота у GNOME — це подорож між двома триметровими стінами, а якщо додати типові гальма у 2D Gtk (значки прибрали з меню не через «юзабіліті», меню просто гальмувало при відкритті) — зайняттям для мазохістів.
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #56 : 2010-01-29 14:33:01 »
І, вибачте, я майже рік працював у KDE 4.1-2 при 512МБ, тому ви просто промахнулися.
Погано, що ви не працювали з Ubuntu 9.04 на ext4, тоді змогли б порівняти швидкості роботи GNOME i KDE
Цитата
Хочете продовжу? Створення системи — це теж робота. Нехай цей Linux спочатку доб’ється… Он у Windows скільки користувачів, який він популярний.
А не здається вам, що це порівняння не коректне? Коли microsoft розробляло windows у нього конкурентів фактичних не було. В Ubuntu конкурентів вже, напевно, кілька сотень
Цитата
Вони забирають гроші у дистрибутивів, які пускали їх на розробку, і пускають ці гроші на маркетинг
Пускають гроші на маркетинг - здобувають популярність - заробляють гроші на підтримці - вкладують ці гроші в розробку... Можливо, це така їхня модель розвитку
Цитата
Про Ubuntu з LP (той самий довідник, розумійте, як хочете):...

Приємно пореготати!
Це ж хтось пожартував. Думаєте в інших дистрибутивах такого нема? Там теж багато цікавого можна познаходити. Це все на совісті наших "перекладачів"
Цитата
Давайте. Я от пробував відформатувати корінь в ext4 з-під живчика OpenSUSE11.2 KDE 4 LiveCD, так воно почало лаятися на ноди і не допрацювало. Залишився на ext3.
Правильно. А в Ubuntu тим часом все нормально вже тоді працювало.
Цитата
а якщо додати типові гальма у 2D Gtk (значки прибрали з меню не через «юзабіліті», меню просто гальмувало при відкритті)
Це дійсно так. Але воно до загальної швидкості роботи середовища ніякого відношення немає

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #57 : 2010-01-29 14:46:09 »
Коли microsoft розробляло windows у нього конкурентів фактичних не було.
Вай-вай, а Apple, який на території США досить незле їх витіснив? Й узагалі, Microsoft помре від конкурентів, а Ubuntu без них.
« Змінено: 2010-01-29 14:48:36 від Re. »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #58 : 2010-01-29 15:38:28 »
Off-topic:
Вай-вай, а Apple, який на території США досить незле їх витіснив?
Колись у школу, де я підробляв будучи студентом, приїжджали американці з Корпусу Миру. І в одного з них був Макбук. Учні невзначай повідомили мені, що в нього ноут з яблучком на борту, мене розібрала цікавість і я запросив їх до себе в кабінет, давши доступ до інтернету. Заодно повтикав на чудо техніки, навіть напросився поклацати. Дивився на Мак як баран на нові ворота, не знав, що де знаходиться.
Так от, той гамерикос казав, що в штатах маки дійсно офтоп поперли. Але замість аськи там юзають MSN.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #59 : 2010-01-29 16:49:28 »
Погано, що ви не працювали з Ubuntu 9.04 на ext4, тоді змогли б порівняти швидкості роботи GNOME i KDE
Так секрет швидкості у ext4? Що ж ви раніше не сказали!!! Виявляється KDE гальмує в Ubuntu через те, що у openSUSE 10.3-11.0 (у якому ядро не підтримує ext4 взагалі (потрібне 2.6.28)) не завантажується розділ у ext4. Пишіть далі, я вас прошу, не зупняйтеся!!! Ви мені життя щойно на хвилин 30 продовжили!  ;D
Цитата
Цитата
А не здається вам, що це порівняння не коректне? Коли microsoft розробляло windows у нього конкурентів фактичних не було. В Ubuntu конкурентів вже, напевно, кілька сотень
От і виросло нове покоління, яке нічого не чуло про OS/2.

Цитата
Цитата
Вони забирають гроші у дистрибутивів, які пускали їх на розробку, і пускають ці гроші на маркетинг
Пускають гроші на маркетинг - здобувають популярність - заробляють гроші на підтримці - вкладують ці гроші в розробку... Можливо, це така їхня модель розвитку
Вчорашнє повідомлення про випуск 2.6.32.7:
Цитата
I want to strongly thank Ben Hutchings, of the Debian Kernel team, for
doing a lot of work on this release.  He went through the Debian kernel
and sent me a lot of patches.  Same goes for the openSUSE and Gentoo
kernel teams[1], they also did a great job digging patches out for this
release as well.
Цитата
Цитата
Про Ubuntu з LP (той самий довідник, розумійте, як хочете):...

Приємно пореготати!
Це ж хтось пожартував. Думаєте в інших дистрибутивах такого нема? Там теж багато цікавого можна познаходити. Це все на совісті наших "перекладачів"
Це офіційний переклад LP. Автори:

Brabadu, CrabMan, Dibrov Boris, Eugene Babiy, Kharts, Kirill Simonov, Nizzzia, Oleh Romanenko, Taras Tswiah, atany, svv, zzandy, Сергій Матрунчик (SkyMan)

Я перекладач openSUSE (серед іншого). Знайдіть одну (sic!) друкарську помилку у перекладі openSUSE 11.0 і я з вами погоджуся.
Цитата
Цитата
Давайте. Я от пробував відформатувати корінь в ext4 з-під живчика OpenSUSE11.2 KDE 4 LiveCD, так воно почало лаятися на ноди і не допрацювало. Залишився на ext3.
Правильно. А в Ubuntu тим часом все нормально вже тоді працювало.
Цитата
а якщо додати типові гальма у 2D Gtk (значки прибрали з меню не через «юзабіліті», меню просто гальмувало при відкритті)
Це дійсно так. Але воно до загальної швидкості роботи середовища ніякого відношення немає
Та я пожартував... Звичайно ж, головне ext4. Це ми вже з’ясували раніше.  :D

Гаразд. Погулялися у тролів і досить.
You're not alone
All used up