Автор Гілка: Щодо Ubuntu 10.04beta1  (Прочитано 9709 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Щодо Ubuntu 10.04beta1
« Відповідей #45 : 2010-03-28 09:37:02 »
Ось, наприклад:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_kms_ums&num=1

Форонікси регулярно щось тестують, і часто роблять це на Убунту.
Вибачте, але їх спонсорує Canonical, тому тести без Ubuntu і без GNOME там просто рідкісне явище. В основному порівнюється бозна що з бозна чим. Виходять чудові діаграми, які не витримують жодної критики, як з технічної точки зору, так і з точки зору математичної статистики.

Негатив щодо Ubuntu? Який негатив? Дистрибутив користується розробками всіх інших дистрибутивів, не дає нічого навзамін (каже: беріть самі, але брати нічого). Звичайно, користувачі задоволені, але в результаті страждає вся екосистема: споживачів стає більше ніж виробників продукту.

На початку вважалося, що зі зростанням кількості користувачів кількість розробників лінійно зростатиме (хтось навіть думав що експоненційно). Але зараз уже доведено, що кількість розробників може зростати не швидше за логарифм кількості користувачів.

Таким чином, маємо ситуацію, подібну до ситуації у нашій економіці: «повно економістів, а заводи стоять».
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #46 : 2010-03-28 15:33:58 »
Цитата
На початку вважалося, що зі зростанням кількості користувачів кількість розробників лінійно зростатиме (хтось навіть думав що експоненційно). Але зараз уже доведено, що кількість розробників може зростати не швидше за логарифм кількості користувачів.
лінійно?? було б дивно, якби було інакше. ви хочете, щоб лінукс набув популярності на десктопи, щоб усі в виробники заліза випускали для нього драйвери або принаймні відкривали специфікації, але водночас вас не влаштовує, що всі користувачі не стають розробниками? дивина та й годі.

більше користувачів дає самі плюси, я особисто мінусів не бачу жодних (ну, крім того, що більше буде виявлятися дірок і т.п.) До чого тут Убунту, я не розумію: є десятки дистрибутивів, які нічого не дають спільноті, і шо з того?

Слід сприйняти той факт, що лінукс уже не є операційною системою для ґіків, от і все. Якщо комусь муляє око оця втрата «елітності», то є маса альтернатив для викаблучування — Ґенту, Солярис, FreeBSD і т.п.

Цитата
Таким чином, маємо ситуацію, подібну до ситуації у нашій економіці: «повно економістів, а заводи стоять».
Люди з дипломом «економіст» — не економісти. Акурат з економістами у нас все дуже провально: їх немає. Якби в цій країні були добрі економісти, ми б уже були в Євросоюзі давно. А заводи стоять, бо вони виробляють нікому не потрібний хлам. Ті заводи, які виробляють щось корисне, ніколи не мали проблем з попитом, ні в 90-ті, ні зараз.
« Змінено: 2010-03-28 15:39:44 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #47 : 2010-03-28 16:39:49 »
Цитата
лінійно?? було б дивно, якби було інакше. ви хочете, щоб лінукс набув популярності на десктопи, щоб усі в виробники заліза випускали для нього драйвери або принаймні відкривали специфікації, але водночас вас не влаштовує, що всі користувачі не стають розробниками? дивина та й годі.

більше користувачів дає самі плюси, я особисто мінусів не бачу жодних (ну, крім того, що більше буде виявлятися дірок і т.п.) До чого тут Убунту, я не розумію: є десятки дистрибутивів, які нічого не дають спільноті, і шо з того?

Слід сприйняти той факт, що лінукс уже не є операційною системою для ґіків, от і все. Якщо комусь муляє око оця втрата «елітності», то є маса альтернатив для викаблучування — Ґенту, Солярис, FreeBSD і т.п.

Цитата
Люди з дипломом «економіст» — не економісти. Акурат з економістами у нас все дуже провально: їх немає. Якби в цій країні були добрі економісти, ми б уже були в Євросоюзі давно. А заводи стоять, бо вони виробляють нікому не потрібний хлам. Ті заводи, які виробляють щось корисне, ніколи не мали проблем з попитом, ні в 90-ті, ні зараз.
У вас, як завжди, все так просто (сказати б, лінійно)…

Ну, вирубали сьогодні парк? Та кому він був потрібен? Хто хоче, може до лісу з’їздити.

Не подобається? Забирайся звідси: тут житимемо ми, UNIX-гаврики.

Нам, UNIX-гаврикам взагалі-то класти на вашу GPL (хоча, звичайно, спасибі, що все це понаписували і поперекладали, але далі ми самі). Нам би побільше, того, ігор, і PhotoShop з AutoCAD. Спасибі, Марку. Він створив для нас все це.

Загалом, базар повільно здихає. Ми все більше отримуємо черговий собор з розташуванням кнопок від балди, непридатним до використання стільничним середовищем, у якому довідка до половини програм — хеловорлд. Розробники всього цього на своїй planetgnome почергово захоплюються Ribbon і досконалістю iPhone і вправляються у майстерності перемальовування інтерфейсу Mac. Не вірите? Сходіть, подивіться.

А що в результаті? Криволапі інтегратори DeviceKit трахають підсистему роботи з пристроями і wodim з growisofs псують диски. Замість чіткої структури сховищ, безліч PPA, які нагадують помийниці сховищ Windows-програм. Але тут Марк уже не винен?

У мене на комп’ютері жодної (sic!) хоч скількись корисної програми, розробленої Ubuntu чи Canonical. Куди витрачаються гроші висмоктані у Mandriva, Novell та Red Hat? На наклейки і shipit, на Ubuntu One і Ubuntu Store.

Щодо економіки: у нас тут такі самі економісти, як і всюди. Взяли кредит, купили Lexus і ящик горілки, пробухали, Lexus розбили, взяли новий кредит (повторення циклу). Те саме з Ubuntu.

І на завершення. Нотатки до випуску Fedora 13 Goddard:

http://jjmcd.fedorapeople.org/Download/F13/uk-UA/

Ubuntu/GNOME просрав переклад нотаток до випуску 2.30. Just as planned.  :P
You're not alone
All used up

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #48 : 2010-03-28 16:50:01 »
А заводи стоять, бо вони виробляють нікому не потрібний хлам.
Це не так. Це через те, що заводи віддали у власність не тим людям і не за ту ціну.
Ті заводи, які виробляють щось корисне, ніколи не мали проблем з попитом, ні в 90-ті, ні зараз.
А слово "конкуренція" ти коли-небуть чув. Знаєш, що воно означає?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #49 : 2010-03-28 17:12:49 »
Цитата
Це не так. Це через те, що заводи віддали у власність не тим людям і не за ту ціну.
по-вашому, ті люди, які купили (вкрали) заводи — ідіоти, які бажають того, щоб продати завод на брухт замість того, щоб заробляти на ньому гроші?

Цитата
А слово "конкуренція" ти коли-небуть чув. Знаєш, що воно означає?
є такий гарний польський вираз — czytać ze zrozumieniem (читати з розумінням написаного). Ви прочитали мій пост, але без розумінням. Рекомендую прочитати ЩЕ раз. Бо ви заперечуєте власне що? Я саме конкуренцію і маю на увазі.

Цитата
У мене на комп’ютері жодної (sic!) хоч скількись корисної програми, розробленої Ubuntu чи Canonical. Куди витрачаються гроші висмоктані у Mandriva, Novell та Red Hat? На наклейки і shipit, на Ubuntu One і Ubuntu Store.
Мені теж багато речей не подобається в Убунту, але яка, власне, альтернатива? Debian Stable — застарий, Debian unstable — занадто свіжий і непередбачуваний. Хоча може колись і перейду туди, хтозна.
Цитата
У мене є — Ubuntu One. Хороша штука, правда, закинув я її, бо є власний сервер для таких речей. Гроші витрачаються хоч би й на популяризацію лінукса. Погодьтеся, Убунту зробила тут найбільше.
« Змінено: 2010-03-28 17:17:23 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #50 : 2010-03-28 17:31:54 »
Цитата
по-вашому, ті люди, які купили (вкрали) заводи — ідіоти, які бажають того, щоб продати завод на брухт замість того, щоб заробляти на ньому гроші?

Ви здивуєтеся. Але для себе я їх називаю «монголо-татари». Вони зробили все те, що ви написали, і відкочували далі. Аналог: «та пішла ваша Ubuntu: два роки мучився, а **** так і не працює, от я поставлю <назва дистрибутива>».

А мені глибоко начхати на популяризацію Ubuntu, бо це не популяризація Linux! У всіх рекламних проспектах, у всіх оголошеннях творці дистрибутива намагаються старанно уникати слова Linux. Якщо у сім’ї семеро дітей, шестеро — працюють, а сьомий — неробадизайнер, його просто ненавидітимуть, а згодом почнуть бити.
You're not alone
All used up

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #51 : 2010-03-28 17:47:38 »
А що в результаті? Криволапі інтегратори DeviceKit трахають підсистему роботи з пристроями і wodim з growisofs псують диски. Замість чіткої структури сховищ, безліч PPA, які нагадують помийниці сховищ Windows-програм. Але тут Марк уже не винен?

Якщо уявити, що в один день зникне Убунту - це не дає гарантії, що ті, хто раніше тягав кнопочки почнуть зневаджувати wodim. Перетягування кнопок ніяк не заважає роботі по зневадженню. Люди займаються тим, на що вистачає знань і що їм подобаєтсья. Убунта - це инший вид діяльності, хіба можна звинувачувати маляра, що він не займажєтсья розробкою ВП. Хоча і поваги вони я так розумію теж не заслуговують, бо використовують чужі результати праці, а деякі свої розробки тримають закритими.
З иншого боку, простота Убунти робить Лінукс популярним, отже кількість розробників все одно росте, хоч і не так, як би цього хотілося.
Шкоди від цього дистрибутиву я не бачу. Хоча їм завжди можна закидати, що можна було б краще використати зусилля.

по-вашому, ті люди, які купили (вкрали) заводи — ідіоти, які бажають того, щоб продати завод на брухт замість того, щоб заробляти на ньому гроші?
Хоч офтоп, але, так. Ідиот намагаєтсья отримати максимальну вигоду зі свого мінімального рівня знань і вмінь. Замість того, щоб нести ризики, вкладати зусилля і отримувати прибуток він за один раз продасть ГТС і купить собі много-много жувачки. Так було і 1000 років тому, після пограбування і спалення Києва, московського князя Боголюбського запрошували керувати містом, але він відмовився. Ціле місто це багато, це більше ніж можна вкрасти і увезти на возах в Москву. Але ним треба керувати, простіше й звичніше погрузити на воза, або покласти в кишеню.
« Змінено: 2010-03-28 18:34:39 від vitre »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #52 : 2010-03-28 18:27:47 »
А мені глибоко начхати на популяризацію Ubuntu, бо це не популяризація Linux! У всіх рекламних проспектах, у всіх оголошеннях творці дистрибутива намагаються старанно уникати слова Linux. Якщо у сім’ї семеро дітей, шестеро — працюють, а сьомий — неробадизайнер, його просто ненавидітимуть, а згодом почнуть бити.
Я, здається, не знаю такого новачка, який би не знав, що Убунту — це лінукс. А багато моїх знайомих саме з цього дистрибутиву почали знайомство. Я думаю, ви не будете сперечатися, що зростання кількості лінуксів на десктопах протягом останніх 5 років відбулося не в останню чергу завдяки Убунту.

Я от теж нічого не зневаджую, не розробляю, не надсилаю багрепортів (крім кількох на LP, але давно то було). Просто, по-свинськи користуюся. На палю мене?

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #53 : 2010-03-28 18:33:45 »
Як зразу заводи працювали, то вони прибуток собі гребли.
Як стало щось ламатися - вони не захотіли вкладати гроші в ремонт або модернізацію.
Виробництво через деякий час стало нерентабельним.
Заводи зупинилися.
Рекомендую прочитати ЩЕ раз.
Прочитав.
Бо ви заперечуєте власне що?
В Україні є хороші економісти.
Я саме конкуренцію і маю на увазі.
Якщо продукція у виробників-конкурентів є дешевшою, то це ще не означає, що наша продукція - хлам.
Debian unstable — занадто свіжий і непередбачуваний.
Ти знаєш на основі чого зроблено Ubuntu?
« Змінено: 2010-03-28 18:36:33 від roman-pikalyuk »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #54 : 2010-03-28 18:56:11 »
Цитата
Як зразу заводи працювали, то вони прибуток собі гребли.
Як стало щось ламатися - вони не захотіли вкладати гроші в ремонт або модернізацію.
Виробництво через деякий час стало нерентабельним.
Заводи зупинилися.
Юрчор стверджує, що це тому, що власники ідіоти. Так, іноді й таке траплялося. Але більшість заводів, що виготовляли щось конкурентноздатне, працюють і дотепер, і будуть працювати.

Цитата
В Україні є хороші економісти.
Наприклад?

Цитата
Якщо продукція у виробників-конкурентів є дешевшою, то це ще не означає, що наша продукція - хлам.
Якщо наша продукція не є ані дешевшою, ані якіснішою, то вона нікому не потрібна. Ви згідні переплачувати з власної кишені за щось, що коштує дорожче, за умови однакової якості? Ви згідні платити за щось вдвічі більше, тільки тому, що воно виготовлене в Україні? Автомобілі, наприклад, в Україні штучно коштують дорожче, ніж у Європі, щоб хлам, який виготовляє АвтоЗАЗ, знаходив свого покупця. Якби не високе мито, українці б купували дешеві іномарки замість ланосів та інших залізяк. І так з усім.

Заводи попадали, бо звикли працювати в умовах залізної завіси та відсутності конкуренції: який би хлам вони не виготовляли, його все одно куплять, бо куди ти дінешся з підводного човна. Тепер треба виготовляти те, що буде комусь потрібне у світі. Немає глобуса України, треба працювати.
Цитата
Ти знаєш на основі чого зроблено Ubuntu?
Поняття зеленого не маю, а що?
« Змінено: 2010-03-28 18:57:57 від noddeat »

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #55 : 2010-03-29 09:49:41 »
До речі у Канонікал може не зупинитись на переносі кнопок з ліва на право, а наприклад перейти на десяткову систему відображення розмірів файлів

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #56 : 2010-03-29 10:06:38 »
Ці системи лише заплутують  >:(
Виробники заліза маркують по одній системі ми звикли користуватися іншою. І маємо, що насправді вінт на 500 гіг вміщує лише 476 «справжніх».
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #57 : 2010-03-29 14:47:44 »
До речі у Канонікал може не зупинитись на переносі кнопок з ліва на право, а наприклад перейти на десяткову систему відображення розмірів файлів
я тільки за. Іще б провайдери швидкість інтернету в байтах, а не в бітах, вимірювали, було б взагалі чудово.

Ці системи лише заплутують  >:(
Виробники заліза маркують по одній системі ми звикли користуватися іншою. І маємо, що насправді вінт на 500 гіг вміщує лише 476 «справжніх».
то не через це. Виробники дають неформатовану ємність, яка, звісно, меншою стає після форматування.

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #58 : 2010-03-29 15:03:02 »
 :-/
Тут кажуть інше

Цитата
Цим користуються великі корпорації, що виробляють жорсткі диски та DVD, які при маркуванні своїх виробів під мегабайтом розуміють 1 000 000 байт, а під гігабайтом — 1 000 000 000 байт.

Власне я також так завжди думав, а про неформатовану ємність почув вперше.

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #59 : 2010-03-29 15:06:05 »
А щодо переходу на десяткову систему - то я також лише за. Буде простіше рахувати. Але це треба щоб не лишу Убунта перейшла, а й інші дистрибутиви.