Автор Гілка: Урочиста передача листа Президенту України  (Прочитано 56005 раз)

k_ilya

• Гість
Оновленим указом Президента Віктора Ющенка до складу консультативної ради з інвестицій включений голова Miscrosoft Corp. Біл Гейтс.

http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/april/15/news/23.shtml

http://www.korrespondent.net/main/119365
« Змінено: 2005-04-16 12:56:01 від k_ilya »

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux

Моя особиста думка - тут сидять люди, що вже трішки вивчили компутор :) і пробивають свої "шкурні" інтереси

Я теж таке помітив особливо тут... ;)

Наше ж завдання - переведення на OpenSource освіти (головне вищої, біс з ними і їхніми ПТУ)

Незгідний! Школи в Україні як і в Франції мають бути під ВПЗ! Гроші з держбюджету Біллі не дамо! ;)

Оновленим указом Президента Віктора Ющенка до складу консультативної ради з інвестицій включений голова Miscrosoft Corp. Біл Гейтс.

Ну що тут сказати можна? Який президент такі й радники...  :'(
« Змінено: 2005-04-16 22:39:09 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Незгідний! Школи в Україні як і в Франції мають бути під ВПЗ! Гроші з держбюджету Біллі не дамо! ;)
Проблема в тому, що досить значна  частина шкільних вчителів інформатики мають досить низьку кваліфікацію  :( і крім "вікон" і "досі" в житті більше нічого не бачили і бачити не захочуть.

Я в себе в університеті на факультеті пробував перегнати два класи з чотирьох на linux. Ніхто якби і не проти, але все вперлося в "відсутність необхідного програмного забезпечення". Кажучи природньою мовою відсутній старезний досівський мат пакет dirive, а розколупувати нові пакети нашим викладачам, м'яко кажучи не хочеться.

Тож до чого я веду. Якщо буде підготована певна кількість вчитилів, що знають linux, вони самі його запропонують комп'юторно неграмотним директорам шкіл, лякаючи їх штрафами (а перші іскорки вже були), перейти на легальне становище (читай OpenSource, оскільки переважна більшість директорів вдушиться, а на ПЗ і копійки не витратить - хто вкраде, а хто - дах залатає).
Roman Suprotkin

Відсутній Андрій Головинський

• Кореспондент
  • дописів: 141
Той derive, мабуть, чудово піде під dosemu.
І Turbo Pascal, і все подібне.

Причому відкриваються нові можливості, наприклад зняття скріншотів.

Є один момент із українізацією, але якщо є зацікавленість, можу написати невеличку статтю по цьому.
Never argue with idiots. They just drag you down to their level, and then beat you with experience

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Той derive, мабуть, чудово піде під dosemu.
І Turbo Pascal, і все подібне.

Причому відкриваються нові можливості, наприклад зняття скріншотів.

Є один момент із українізацією, але якщо є зацікавленість, можу написати невеличку статтю по цьому.

Ще є qemu і dosbox. Qemu вміє запускати дуже багато систем (включаючи iA32/win32 і PPC). dosbox робить найкращу емуляцію dos-у для старих систем (XT, 286-і), але дуже повільний.
[Fedora Linux]

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
Вдячний шановному панству за поради.
Думаю дійсно варто викласти в документах кілька статей, що допомогли б полешити перехід на linux, що дуже часто дійсно гальмується через відсутність якоїсь старої (і, будемо чесними, не потрібної) проги.
Roman Suprotkin

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Проблема в тому, що досить значна  частина шкільних вчителів інформатики мають досить низьку кваліфікацію  :( і крім "вікон" і "досі" в житті більше нічого не бачили і бачити не захочуть.

Так більша половина наших вчителів взагалі різницю між віндою і KDE or Gnome не помітять ;D (різниця між Він98 і ХРеновиною набагато більша! а "довгий свисток" взагалі принципово інший) KDE має досить непогані теми під ХР... ;)
На рахунок хочуть-нехочуть -- це інтимні проблеми, з якими хай до сексопатолога звертаються. ;D
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній triclosan

• Новачок
  • *
  • дописів: 2

Так більша половина наших вчителів взагалі різницю між віндою і KDE or Gnome не помітять ;D (різниця між Він98 і ХРеновиною набагато більша! а "довгий свисток" взагалі принципово інший) KDE має досить непогані теми під ХР... ;)
На рахунок хочуть-нехочуть -- це інтимні проблеми, з якими хай до сексопатолога звертаються. ;D

Не єдиним KDE жив linux & OpenSource у цілому.

хрін

• Гість
Не єдиним KDE жив linux & OpenSource у цілому.
Тиць мене моя мамо...

Відсутній triclosan

• Новачок
  • *
  • дописів: 2

Неоніл

• Гість

http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/april/15/news/23.shtml

http://www.korrespondent.net/main/119365

Хоч і сумно про таке казати, але Україна не може відмовитися від такого потенційного інвестора як Мікрасофт, і більш того, вимушена з ним не сваритися.

Але все ж таки - де реакція на листа? Може треба до антимонопольного комітету папери надіслати? Вони Western Union дуже вдало притиснули нещодавно...

Відсутній Сергій Личко

• Новачок
  • *
  • дописів: 25
  • Що новенького?

Хоч і сумно про таке казати, але Україна не може відмовитися від такого потенційного інвестора як Мікрасофт

Є в мене підозра, що ці інвестиції полягатимуть в скидках на вінду та інші продукти дрібно-м'яких...

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Надішла відповідь на лист від Міністерства Освіти.

http://letter.osdn.org.ua/tiki/tiki-browse_image.php?galleryId=1&sort_mode=created_asc&desp=0&offset=0&imageId=1
[Fedora Linux]

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
Надішла відповідь на лист від Міністерства Освіти.

http://letter.osdn.org.ua/tiki/tiki-browse_image.php?galleryId=1&sort_mode=created_asc&desp=0&offset=0&imageId=1

Подивився.

Перекладаю на українську мову:
"Хлопці! Ідіть на ... . Не морочте голову."

А на що ви ще сподівалися, шановне товариство? Ви екзаменаційні білети з інформатики за останні роки не дивилися, не порівнювали?

Я, як програміст (голосно сказано, але 1,5 роки стажу), не згоден з великою кількістю означень, а частина з них мені взагалі не зрозуміла.
« Змінено: 2005-04-19 14:42:40 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
"Всі на боротьбу з монополією Microsoft !" ;D
http://www2.pravda.com.ua/forum/read.php?2,1885,page=1
А й справді, там багато політиків крутяться і взагалі інтелігентних людей. Приєднуйтесь, кому є що додати. Флудити не раджу, бо забанять :)
« Змінено: 2005-04-19 14:54:57 від tech »