Автор Гілка: Урочиста передача листа Президенту України  (Прочитано 56004 раз)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Так більша половина наших вчителів взагалі різницю між віндою і KDE or Gnome не помітять ;D (різниця між Він98 і ХРеновиною набагато більша! а "довгий свисток" взагалі принципово інший) KDE має досить непогані теми під ХР... ;)

Головна різниця, я так гадаю, всеж заключається в операційній системі, а не у вигляді робочого столу. У вінді давно знайомі диски, а в linux  їх немає :o!!! ...страшно...

На рахунок хочуть-нехочуть -- це інтимні проблеми, з якими хай до сексопатолога звертаються. ;D
На даний момент вони не вважають це проблемою
Roman Suprotkin

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • Мені подобається Linux
     А якщо написати новий лист з реакцією на створення "Біллового" комітету?  Та й звернення до антимонопольного теж би здалося. Потрібно давити по всіх напрямках.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Головна різниця, я так гадаю, всеж заключається в операційній системі, а не у вигляді робочого столу. У вінді давно знайомі диски, а в linux  їх немає :o!!! ...страшно...

"Знайомі диски ;D" робляться кількома кліками мишки: робиш папочку на десктопі, називаєш мій компютер і чіпляєш відповідну іконку, в тій папочці створюєш ще кілька девайсів /dev/fd0 - "Дисковід А"; /dev/cdroms/crom0 - "Компакт-диск Е"... папочки / "Диск C"; /home/vasya - "диск D"...
І _всім_ все стає зрозуміло!  Кажуть що ще кращі диски ніж у вінді! ;)

На даний момент вони не вважають це проблемою
Ось і чудово!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
"Знайомі диски ;D" робляться кількома кліками мишки: робиш папочку на десктопі, називаєш мій компютер і чіпляєш відповідну іконку, в тій папочці створюєш ще кілька девайсів /dev/fd0 - "Дисковід А"; /dev/cdroms/crom0 - "Компакт-диск Е"... папочки / "Диск C"; /home/vasya - "диск D"...
І _всім_ все стає зрозуміло!  Кажуть що ще кращі диски ніж у вінді! ;)

Суть не в тому, чи зможу я це зробити. Суть в тому, що середньостатистичний шкільний вчитель інформатики з п'ятирічним стажем більш ніж імовірно не буде займатися встановленням *nix-ів, доки його добряче кілька разів не копнути.

Якщо хтось із товариства має честь працювати шкільним учителем, то не кидайтесь на цей пост, він Вас особисто не стосується. Ви не є, принаймі на мою думку, середньостатистичним шкільним вчителем інформатики.
Roman Suprotkin

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
    А якщо написати новий лист з реакцією на створення "Біллового" комітету?  Та й звернення до антимонопольного теж би здалося. Потрібно давити по всіх напрямках.

Загалом ідея позитивна, але кілька питань.

На що ми можемо скаржитися в антимонопольний? Думаю шкільна програма з інформатики, є достатньою підставою, але з формальної точки зору M$ тут нідочого. Програму складало міністервство освіти. І те, що в кабінетах сидять комп'ютерно малограмотні люди (моя особиста думка, нікому не нав'язую) не заслуга M$, а наша біда  :(

А щодо призначення Біла указом Президента... Проблема в тому, що він успішний бізнесмен і має грошей більше, ніж річний бюджет України. А за нами гроші не стоять. Більше того, ми повинні довести, що ми самі можемо заробляти для України гроші. Поки ми пропонуємо економити, а треба  показати, що буде дохід.
Roman Suprotkin

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Суть не в тому, чи зможу я це зробити. Суть в тому, що середньостатистичний шкільний вчитель інформатики з п'ятирічним стажем більш ніж імовірно не буде займатися встановленням *nix-ів, доки його добряче кілька разів не копнути.

Ні! Копати нікого не можна, навіть у міністерстві де приймають такі програми чи в ДС (АП) де "радять" таких "радників"... ;)

В школи мають іти готові добре налаштовані і пристосовані до шкільної програми компи! Так щоб вчитель нижче середнього міг після вивчення методичного матеріалу одразу проводити практичні чи лабораторні завдання. Я знайомий з освітою непогано і знаю що навіть у райцентрах майже 100% інформатику викладають фізики, математики, хіміки на яких насильно "повісили" комп'ютерні класи і які крім того ще читають свої предмети! І вони цілком справедливо будуть бунтувати коли їх копати, щоб вони за ті гроші що їм платять за кабінет інсталили там юніхи... Але вони самі в мене просять щоб я прийшов і поставив Linux, OpenOffice, KDevelop (з компіляторами паскалів) налаштував і розказав як ними користуватись.
Тут потрібно більше співпрацювати з облвно і через них з тими фірмами які постачають в освіту компи, щоб вони одразу йшли з готовими та добре налаштованими та пристосованими до шкільної програми лінухами!

До речі вчора я порився в навчально-науково-промислових пакетах і був приємно вражений! Звичайно я переглянув дуже поверхнево тільки 1%-10% їх загальної кількості, що є безкоштовно доступна під лінух. Ось ті що мені сподобались:

sci-astronomy/ksetispy sci-astronomy/ksetiwatch sci-astronomy/lin-seti sci-astronomy/setiathome sci-astronomy/setimgr sci-astronomy/tkseti
sci-astronomy/stellarium
sci-astronomy/xephem

sci-biology/embassy sci-biology/embassy-domainatrix sci-biology/embassy-emnu sci-biology/embassy-esim4 sci-biology/embassy-hmmer sci-biology/embassy-meme sci-biology/embassy-mse sci-biology/embassy-phylip sci-biology/embassy-topo
sci-biology/emboss sci-biology/emboss-kaptain

sci-chemistry/ghemical
sci-chemistry/gperiodic
sci-chemistry/gromacs
sci-chemistry/kemistry
sci-chemistry/raster3d

sci-electronics/electric
sci-electronics/geda
sci-electronics/xcircuit

sci-geosciences/grass
sci-geosciences/vis5d+

sci-mathematics/kalamaris
sci-mathematics/koctave sci-mathematics/octave sci-mathematics/octave-forge

Стосовно того що треба "давити" погоджуюсь! Але нікого не копати, звернення в антимонопольний треба обов'язково подавати у пресі скандал підіймати, бо інакша задавлять нас...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
Ні! Копати нікого не можна, навіть у міністерстві де приймають такі програми чи в ДС (АП) де "радять" таких "радників"... ;)

В школи мають іти готові добре налаштовані і пристосовані до шкільної програми компи! Так щоб вчитель нижче середнього міг після вивчення методичного матеріалу одразу проводити практичні чи лабораторні завдання. Я знайомий з освітою непогано і знаю що навіть у райцентрах майже 100% інформатику викладають фізики, математики, хіміки на яких насильно "повісили" комп'ютерні класи і які крім того ще читають свої предмети! І вони цілком справедливо будуть бунтувати коли їх копати, щоб вони за ті гроші що їм платять за кабінет інсталили там юніхи... Але вони самі в мене просять щоб я прийшов і поставив Linux, OpenOffice, KDevelop (з компіляторами паскалів) налаштував і розказав як ними користуватись.
Тут потрібно більше співпрацювати з облвно і через них з тими фірмами які постачають в освіту компи, щоб вони одразу йшли з готовими та добре налаштованими та пристосованими до шкільної програми лінухами!

Знаю. Сам колись читав "курси підвищення кваліфікації". :-/ Не повірите... Були і вчителі української мови, і малювання, і один фізкультурник після армії...  :(

Математики і фізики були ще за щастя...

Але то вже інша проблема. Взагалі за райони і села я не подумав. Там ситуяція з інформатикою ще гірша. А копати кожного конкретного вчителя немає ні потреби, ні можливості.

Я не знаю... на олвно виходити може й треба, але як організація, а не як ніде не зареєстрована спільнота.

Стосовно того що треба "давити" погоджуюсь! Але нікого не копати, звернення в антимонопольний треба обов'язково подавати у пресі скандал підіймати, бо інакша задавлять нас...

До речі це ідея. Потрібна офіційно зареєстрована громадська організація, або партія. Можливо підкинути ідею "Порі"

Нас просто ігнорують
Roman Suprotkin

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
якщо ви маєте на увазі т.зв. "жовту" пору - то це ані партія, ані громадська організація, скоріше декілька аферистів.

можливо "чорній" порі було б цікаво, але в них, гадаю, політичних задач вистачає.

мені спала на думку така річ - є громадська організація "енергетичні бригади". вони займаються тим, що на вихідних встановлюють теплоізоляцію та інші штуки, що допомагають енергозбереженню у школах, дитсадках та ін. конторах, які самостійно не можуть собі це дозволити. Таким чином "бригади" борються за зниження споживання енергії, що в свою чергу веде до зниження викидів в атмосферу. Тобто покращується стан довкілля, заодно пропагуються "просунуті" технології.

почитати про них можна тут (укр.)
http://www.ecoclub.ukrwest.net/ieb.htm

або тут (англ., більш докладно)
http://www.energybrigades.org/ukrainian/ukrainian_home.html

можливо, таким же чином можна було б просувати лінукс у школи.

printman

• Гість
Цитата
можливо, таким же чином можна було б просувати лінукс у школи.

Учусь в школе. Недавно преподаватель информатики - математик по образованию, прошедший какие-то компьютерные курсы - срашивает, не мог бы я ему помочь с настройкой интернета в школе. Школьный компьютерный парк представляет собой 16 компьютеров (win98) + компьютер учителя (winxp). Все это завязано в сеть.

Кто-то говорил о UNIX ???

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux

Вчусь у школі...
Компи мають іти з добре налаштованими Лінухами, щоб звести до мінімуму потреби в конфігурації! Вся додаткова конфігурація (підключення до інету...) мусить бути доступно описана в методичці!
« Змінено: 2005-04-24 01:49:16 від hse »

printman

• Гість
M: покоцано
« Змінено: 2005-04-23 11:31:12 від JaFd »

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Доцільність тут така: інформаційний суверенітет та безпека України, економія коштів держбюджету, розвиток національної ІТ індустрії! І від того що пару людей ліньтяї, що ціла держава має страждати?  >:(
« Змінено: 2005-04-24 01:50:07 від hse »

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Навчаюсь в школі. Недавно вчитель інформатики - математик після курсів - просить налаштувати інет в школі...

Хтось тут говорив про UNIX ???

Братан! Став в своїй школі якийсь UNIX-и з Х-ами, О-офісом, KDevelop-пером, зконфігур мережу інет... Чим зможем - допоможем  ;)
« Змінено: 2005-04-24 01:53:18 від hse »

printman

• Гість
M: покоцано
« Змінено: 2005-04-23 11:31:47 від JaFd »

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Нажаль ліньтяїв розвилося в нас забагато. Ті хто не такі давно вже для себе вирішили чим користуватись. Перших в правоті нашої справи можна переконати тільки указом згори.

Ну особливо обдарованих лінню приходиться заставляти вчити указом згори. Але треба добиватись цих указів інакше і здорова частина суспільства зіпсується...

Доречі наш лист просто ігнорують.

В цілому можливо десь так і є. Хоча від міносвіти ми якусь відповідь отримали...

PS: Будемо стукати далі!
« Змінено: 2005-04-24 01:59:41 від hse »