Так більша половина наших вчителів взагалі різницю між віндою і KDE or Gnome не помітять (різниця між Він98 і ХРеновиною набагато більша! а "довгий свисток" взагалі принципово інший) KDE має досить непогані теми під ХР...
На рахунок хочуть-нехочуть -- це інтимні проблеми, з якими хай до сексопатолога звертаються.
Головна різниця, я так гадаю, всеж заключається в операційній системі, а не у вигляді робочого столу. У вінді давно знайомі диски, а в linux їх немає !!! ...страшно...
На даний момент вони не вважають це проблемою
"Знайомі диски " робляться кількома кліками мишки: робиш папочку на десктопі, називаєш мій компютер і чіпляєш відповідну іконку, в тій папочці створюєш ще кілька девайсів /dev/fd0 - "Дисковід А"; /dev/cdroms/crom0 - "Компакт-диск Е"... папочки / "Диск C"; /home/vasya - "диск D"...І _всім_ все стає зрозуміло! Кажуть що ще кращі диски ніж у вінді!
А якщо написати новий лист з реакцією на створення "Біллового" комітету? Та й звернення до антимонопольного теж би здалося. Потрібно давити по всіх напрямках.
Суть не в тому, чи зможу я це зробити. Суть в тому, що середньостатистичний шкільний вчитель інформатики з п'ятирічним стажем більш ніж імовірно не буде займатися встановленням *nix-ів, доки його добряче кілька разів не копнути.
Ні! Копати нікого не можна, навіть у міністерстві де приймають такі програми чи в ДС (АП) де "радять" таких "радників"... В школи мають іти готові добре налаштовані і пристосовані до шкільної програми компи! Так щоб вчитель нижче середнього міг після вивчення методичного матеріалу одразу проводити практичні чи лабораторні завдання. Я знайомий з освітою непогано і знаю що навіть у райцентрах майже 100% інформатику викладають фізики, математики, хіміки на яких насильно "повісили" комп'ютерні класи і які крім того ще читають свої предмети! І вони цілком справедливо будуть бунтувати коли їх копати, щоб вони за ті гроші що їм платять за кабінет інсталили там юніхи... Але вони самі в мене просять щоб я прийшов і поставив Linux, OpenOffice, KDevelop (з компіляторами паскалів) налаштував і розказав як ними користуватись.Тут потрібно більше співпрацювати з облвно і через них з тими фірмами які постачають в освіту компи, щоб вони одразу йшли з готовими та добре налаштованими та пристосованими до шкільної програми лінухами!
Стосовно того що треба "давити" погоджуюсь! Але нікого не копати, звернення в антимонопольний треба обов'язково подавати у пресі скандал підіймати, бо інакша задавлять нас...
можливо, таким же чином можна було б просувати лінукс у школи.
Вчусь у школі...
Навчаюсь в школі. Недавно вчитель інформатики - математик після курсів - просить налаштувати інет в школі...Хтось тут говорив про UNIX
Нажаль ліньтяїв розвилося в нас забагато. Ті хто не такі давно вже для себе вирішили чим користуватись. Перших в правоті нашої справи можна переконати тільки указом згори.
Доречі наш лист просто ігнорують.