Автор Гілка: Урочиста передача листа Президенту України  (Прочитано 55998 раз)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
М: тут що -- інваліди по зору зібрались, чи безграмотні, що не вміють читати? Бігом марш в правила і пункт перший!  >:(

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
М: тут що -- інваліди по зору зібрались, чи безграмотні, що не вміють читати? Бігом марш в правила і пункт перший!  >:(

А от мені цікаво, а чому ви не кочаєте цитування?  :-/
Linux. The future is open.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux

А от мені цікаво, а чому ви не кочаєте цитування?  :-/

Бо цитував я  ;D ;D ;D

Це жарти просто модератор немає багато часу і тим більше задоволення від того що коцає чиїсь пости...

Залишились мої пости які треба "покоцати" мені самому, але вже хочу спати... ;)
« Змінено: 2005-04-24 01:02:14 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Цитата
1.1. Дозволяється, як єдиний виняток, публікація цитат (із зазначенням джерела) іншою мовою, за умови, що ці цитати належним чином виділені засобами форуму (тег [ quote ]) й до них долучається як мінімум стислий переклад однією з дозволених пунктом 1 мов.
Якщо виділеного грубим шрифтом зроблено не буде, то в топку полетять всі теми, що не відповідають даному пунктові, без попереджень і зайвих пояснень.

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • Мені подобається Linux
   Хочу вернутись до теми громадської організації, що тут зачіпалась. Таку організацію треба створювати, ба,  насправді вона вже є . Це  Українська Група користувачів Лінух, просто її треба нарешті офіційно зареєструвати. Осередки її є по всій Україні. В Києві, зокрема, те ж цікавляться такими питаннями. Ось в такому разі і пригоджується офіційна організація. Ми спробували робити це  у Львові, але дуже багато противників було офіційної реєстрації. Гадаю тепер це буде легше, оскільки всі розуміють, що тільки зареєстрована  організація має якісь офіційні перспективи. Тим більше що пройшло вже багато часу (4-й рік), з'явилось ще більше прихильників ОС Лінукс. Шкода, але не всіх з них реєструються на Linux Counter org. Гадаю що LOU має сприяти створенню ULUG.

Андрій Рой, член правління  Львівської групи користувачів Лінукс (відбулись  перевибори, і тепер посаду Голови у нас займає Степан Апуневич).
« Змінено: 2005-04-24 17:21:50 від Andrij »

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Давно пора. Без громадської організації нас просто будуть сприймати як групу диваків що переписуються через Інтернет :) Тобто серйозно нас ніхто із державних службовців не буде сприймати.
Також статистика важлива. Скільки саме користувачів Лінукс, BSD, Solaris і.т.д в Україні. Які саме дистрибутиви використовуються. Місце проживання, посада особи і.т.д.
« Змінено: 2005-04-24 18:12:31 від tech »

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
  Хочу вернутись до теми громадської організації, що тут зачіпалась. Таку організацію треба створювати, ба,  насправді вона вже є . Це  Українська Група користувачів Лінух, просто її треба нарешті офіційно зареєструвати.

А чому тільки Лінуху, а як же інше вільне та відкрите ПЗ. Якщо я користуюсь FreeBSD, то навіщо мені вступати в LUG? Я не маю нічого проти клубів по інтересам, але якщо створювати саме громадську організацію, то треба щось інше. (IMHO)
Best regards,
nickat

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • Мені подобається Linux
  Зрештою, не так важливо як це буде називатись.
Просто Linux Counter org є, а от чи є BSD  не знаю.А от те що, LUG є в багатьох країнах, це мені відомо. З багатьма з них маю контакти.             Всі ці системи мають між собою багато спільного, на мій погляд, основне - всі вони належать до ВПЗ. А розмова про створення загальноукраїнської ULUG йде вже давно. Переважно більшість потенційних її членів відвідують LOU. Отже вперед!

dusoft

• Гість
А що для цього потрібно? І які функції зазвичай виконують LUG в інших країнах?

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • Мені подобається Linux
   Пане Сергію, подивіться на сайтах Польської, Словацької та інших груп. Крім того, є навіть Linux User Group HOWTO.  Іван Песін переклав його на російську, на українській ще не бачив. Якщо цікавлять лінки, напишіть, пошукаю.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
А розмова про створення загальноукраїнської ULUG йде вже давно.

А який сенс у створенні загальноукраїнської LUG?

Якщо Ви вже згадали про The Linux User Group HOWTO, то я процитую пару рядків з розділу "What is a Linux user group?":
"Linux не обтяжений якоюсь централізованою структурою, яка відповідає за розміщення ресурсів, навчання користувачів та підтримку продуктів. Все частіше цю функцію беруть на себе LUGs у різних кінцях світу. [...] LUGs беруть на себе багато таких самих функцій, що їх виконують регіональні представнитства для великих концернів."

З цього відразу можна побачити, яку функцію виконує LUG.

Якщо Ви хочете просувати та підтримувати GNU/Linux в Україні, то створювати потрібно LUGs. Але багато регіональних груп (у кожному місті чи області) будуть діяти набагато ефективніше ніж загальноукраїнська LUG. Причина цього у специфіці GNU/Linux. При цьому ніхто не забороняє їм усім співпрацювати між собою.

Якщо Ви хочете просувати ідеї викладені у Листі, то потрібно створювати, щось на зразок FSF Europe, яка зараз активно протистоїть введенню патентів на ПЗ у Європі. Реєструвати саме таку організацію як громадську має сенс.
Best regards,
nickat

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux

Якщо Ви вже згадали про The Linux User Group HOWTO, то я процитую пару рядків з розділу "What is a Linux user group?": .............

Повністю погоджуюсь!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • Мені подобається Linux
   Структура громадських організацій  передбачає власне створення регіональних осередків - без цього організацію просто не зареєструють. Саме  для регіональних організацій оформлення буде простіше- реєєструється тільки загальнодержавна. Взаємозв'язки LUG обговорюються в статуті. Але центральний орган координує співпрацю, представляє організацію в держ органах і т.п.
    В нашому випадку- подумайте, що буде мати кращий вплив- якісь невідомі клеркам регіональні організації, а чи загальноукраїнська. Це ніби вищий статус. Регіональних організацій у нас є багато, наскільки знаю всі вони не офіційні (неформальні). Тому нічого представляти вони не можуть.  Взаємодії між ними немає.
     На разі завершую, бракує часу, бо про це можна говорити багато, суперечок теж вистарчало.

Відсутній Nick

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
Може в нього попитати про долю листа та питань, що в листi
пiднiмались...

Чат з Петром Порошенком
"Українська правда" продовжує серію прямого спілкування головних ньюсмейкерів і найбільш впливових людей України з читачами інтернету.

http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/april/26/5.shtml

Відсутній Nick

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?

Якщо Ви вже згадали про The Linux User Group HOWTO, то я процитую пару рядків з розділу "What is a Linux user group?":
"Linux не обтяжений якоюсь централізованою структурою, яка відповідає за розміщення ресурсів, навчання користувачів та підтримку продуктів. Все частіше цю функцію беруть на себе LUGs у різних кінцях світу. [...] LUGs беруть на себе багато таких самих функцій, що їх виконують регіональні представнитства для великих концернів."

З цього відразу можна побачити, яку функцію виконує LUG.

Якщо Ви хочете просувати та підтримувати GNU/Linux в Україні, то створювати потрібно LUGs. Але багато регіональних груп (у кожному місті чи області) будуть діяти набагато ефективніше ніж загальноукраїнська LUG. Причина цього у специфіці GNU/Linux. При цьому ніхто не забороняє їм усім співпрацювати між собою.

Якщо Ви хочете просувати ідеї викладені у Листі, то потрібно створювати, щось на зразок FSF Europe, яка зараз активно протистоїть введенню патентів на ПЗ у Європі. Реєструвати саме таку організацію як громадську має сенс.

ЗдаЄться цим повинен займатись OSDN. Навiть сайт такий Є:

http://www.osdn.org.ua/

Але ж...