Автор Гілка: Не про лiнукс, але..  (Прочитано 64611 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: Не про лiнукс, але..
« Відповідей #360 : 2010-04-07 20:29:02 »
А до чого тут вінда? Вона не відповідає всім іншим вимогам до правильної ОС. Тут вже Убунту сильніша за неї  :)
Потім вінда нав'язується силою: сиджу зааз за цим лайном бо якийсь ідіот вирішив що її обов'язково передвстановлювати на нетбук та ще при цьому встановлювати так паршиво, щоб попсувати файлову таблицю (ясний пень сволота диска не дала щоб перевстановити сію погань правильно: аби була можливість доустановити альтернативу) мушу перебиватись крихтами GNU софту та циґвіном, який всеодно не дасть відчуття повної просунутості, та тут  :-X навіть нормальною розкладкою клавіатури насолодитись не дають: дятли з дрібнософта й досі вважають, що в укр. абетці є буква "ё" і нема апострофа  >:(.
Хтось бачив по телеку рекламу хоч одного комерц. дистру лінукса? Ну і я не бачив, а от відстійну сімку з відстійним антивірусом (потреба в антивірусі є найпершою ознакою відстійності осі: на якого я маю доплачувати за якийсь системний мотлох ситемними ресурсами і потретами приезидентів або історичних діячів?).
« Змінено: 2010-04-07 20:32:18 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #361 : 2010-04-07 21:07:49 »
Ох, який сердитий.  ;D Консультувати з приводу дисків та дискових розділів не буду - набридло.
До речі, наявність вірусів, тим більше троянів - ознака популярності ОС, якби нею не користувалося багато, то вірусів сенсу писати не було-б.
А, іще, а що заважало поставити на той нетбук альтернативу?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #362 : 2010-04-07 21:16:09 »
А, іще, куди в мене на Debian під ext3 ділося декілька героїчно викачаних з тирнету файлів? Комп'ютер вимикав лише коректно, видимих збоїв в системі не було. Сьогодні злетіли налаштування Amarok.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #363 : 2010-04-07 22:11:01 »
Ех... знову розвели Holly war, а нормальної фотокартки у дівчини так ніхто й не випросив.

/me думає: чи не полізти по ssh на сервер за її адресою....
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

• Літератор
« Відповідей #364 : 2010-04-07 22:24:45 »
Консультувати з приводу дисків та дискових розділів не буду - набридло.
До речі, наявність вірусів, тим більше троянів - ознака популярності ОС, якби нею не користувалося багато, то вірусів сенсу писати не було-б.
А, іще, а що заважало поставити на той нетбук альтернативу?
Ну ваша консультація мені і не потрібна  ;D з цим краще розбираються якраз не під віндою. А що до диску: патішн межік з прозодняка злетів з словами: "яка криволапа скотина так файлову таблицю запорола?"
Встановлювати альтернативу там був лише один спосіб: знести все нафік, а мені не сильно хтілось возитись потім же гроші за гімно з мене здерли навіть не питаючи чи воно мені треба - тому і злий.

Драсці дарагіє маї: троян то не вірус - його і на баші зморганити можна.
Що то за міф про популярність вірусів з популярністю осі? Віруси будуть там, де через дупу адміністрування системи роблено: їм треба доступ до системних ресурсів -- писати куди не слід одним словом.
До чого ваше залізо до вірусів? Може то кеди так гарно постарались... Я ними не користуюсь.

І чого це ви зі мною так палко сперечаєтесь? Всеодно й так ясно, що вінда - просто зароблялка грошей, а не операційна система.
Її або силою нав'язують, як в моєму випадку, або навмисне створюють ілюзію відсутності альтернативи, як це робить МОН, закупляючи за шаленні бабки купи непотрібного софта, потім видають в вимогах до тез\статей: редактор формул - гімнософт іквейше едітор. Ніби не можна написати по людськи: формули набирати в форматі TeX.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #365 : 2010-04-07 23:23:46 »
а мені не сильно хтілось возитись потім же гроші за гімно з мене здерли навіть не питаючи чи воно мені треба - тому і злий.
Ну, пан сам вступив в гівно, ніхто не заважав пройтися по price.ua в пошуках "чистого" апарата.
Що то за міф про популярність вірусів з популярністю осі?
Це реальність. Sad, but true.
Віруси будуть там, де через дупу адміністрування системи роблено
О! Ось вона, істина! Ось причина того, що у ваших сусідів вінда злітає, в мене - ні. Як довго ми до цього йшли!
І чого це ви зі мною так палко сперечаєтесь?
Just for fun.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #366 : 2010-04-08 15:39:39 »
Цитата
Це реальність. Sad, but true.
Ну, радше не віруси, а зловмисні програми. Бо класичні віруси — це програми, що вбудовують себе в код встановлених у системі програм подібно до того, як справжні віруси вбудовують себе в клітини людського тіла. При використанні репозиторіїв та праці не під рутом ймовірність зараження вірусом є практично нульовою незалежно від кривизни рук користувача. А от зловмисні програми, які шкодять щось там у /home і прописуються в .bashrc — так, цього добра буде з’являтися щоразу більше. Але й виявити його можна легко самому, не потрібні для цього антивіруси.

Правдиві віруси то під ДОС-ом були — це ж рутова консоль, без користувачів із необмеженими правами для всіх процесів. Вони вбудовувалися в command.com або в бут-сектор дискети, висіли в пам’яті й заражали всі носії пам’яті, що вставлялися в комп’ютер (зокрема дискети). Найменший вірус займав заледве байтів сто, чи навіть менше. Оце часи були!
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #367 : 2010-04-08 19:10:30 »
При використанні репозиторіїв та праці не під рутом ймовірність зараження вірусом є практично нульовою незалежно від кривизни рук користувача.
НМСД кривизна рук користувача саме і полягає в користуванні привілеями суперкористувача для повсякденної роботи та встановлення софту із сумнівних джерел.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
Holly War
« Відповідей #368 : 2010-04-08 20:59:00 »
Знову ж таки пряморукість адміністрування не потребує  антивіруса на ліні навіть з супутниковим Інтернетом (ну маю на увахзі дико широку смугу) під бісовою зароблялкою антивірус - бажаний (поставив ього гада в вербосний режим -- стільки непотребу сканує, що я прямо в шоці: на порожньому місці трафік тягне - радість провайдера).
Антивірус користувачу треба? Зовсім не треба: жодної секунди процесорного часу, який він жере не витрачається на корисну роботу, він просто виконує роль костиля, який підпирає систему, щоб та остаточно не розвалилась. Чи обов'язково запускати фаєровол під лінем?
Ні, не обов'язково, але без проблем можна це зробити. Під віндою: не завадило б запустити задля захисту від самої вінди, яка просто нашпигована ліцензійними шпигунами. До того ж в поставці нормальний фаєрвол не йде - не вистачало, щоб перший ліпший тримав якісь секрети від Ґейтса!
Цитата
Just for fun.
Тю, а я думав, що це в міносвіти за таке доплачують.

Цікаво, якась організація в нас потребує волонтерів-агітаторів за вільний софт? Бо ходять слухи, що однокласниками швендяють пропрлачені дріднософтом (макромотлохом - вони взагалі нічого глобально-корисного не випускають лише пародію на ОС і паршивенький офіс - над всім іншим трудяться всілякі адоби та мікрокали, вальви, айді чи ахєади).

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #369 : 2010-04-08 22:52:52 »
Вовка Вірусів боятися - в ліс Windows не ходити ставити.  ;D
Сергію, покажіть, що ви справжній мужчина, не якийсь там боягуз - поставте Windows, переможіть віруси.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #370 : 2010-04-09 19:14:18 »
Та стоїть, блін, в мене ліцензійна ікспа на нетбуці, балакаю зараз нею. Руки просто своо часу не дійшли поставити щось нормальне. Та й ресурси не сильно дозволяють (ну сідюка нема, щоб це ліцензійне лайно назад вмістити у разі чого...) та й нетбук не собі купував (щоденно терпіти таке неподобство я не став би).

Що ми все про вінду та про вінду - давайте похолівримо та тему: дельфісти vs програмісти  :D

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #371 : 2010-04-09 19:27:02 »
давайте похолівримо та тему: дельфісти vs програмісти brainfuсk — єдина справжня мова програмування  :D

« Змінено: 2010-04-09 19:27:35 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #372 : 2010-04-09 20:42:17 »
За відсутністю Delphi в дистрибутивах Debian та Gentoo будемо сперечатися про Lazarus.
(ну сідюка нема, щоб це ліцензійне лайно назад вмістити у разі чого...)
Що і USB немає?
« Змінено: 2010-04-09 20:43:51 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #373 : 2010-04-09 20:47:56 »
Та стоїть, блін, в мене ліцензійна ікспа на нетбуці, балакаю зараз нею. Руки просто своо часу не дійшли поставити щось нормальне. Та й ресурси не сильно дозволяють (ну сідюка нема, щоб це ліцензійне лайно назад вмістити у разі чого...) та й нетбук не собі купував (щоденно терпіти таке неподобство я не став би).

Що ми все про вінду та про вінду - давайте похолівримо та тему: дельфісти vs програмісти  :D
образ ОЕМ-версії можна стягнути з торентів (якщо у вас є ліцензія, то це є легальним) і записати на флешку, от і все.

• Літератор
« Відповідей #374 : 2010-04-13 21:13:11 »
Цікаво, а піратку під голограму теж можна зробити ліцензійною?
Торентами якось ритись не хочеться.

Зараз на цій вінді практично все під GNU (крім неї самої) можна безболісно стрибати на лінукс (тільки розібратись з дровами до мотороли треба, бо без інету можна лишитись).

Не розумію, чому починали з дівчат, а закінчили цією хвойдою від M$?