Автор Гілка: Державний центр радіочастот: назад у совдепію.  (Прочитано 6752 раз)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
...я прямо зараз можу передбачити декілька способів, коли легальний телефон відключать. Наприклад при спрбі увімкнути старий апарат, який не працював протягом часу збору ІМЕІв від операторів.
ІМЕІ "збиралися"/"збиратимуться" завжди - це особливість GSM.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
ІМЕІ "збиралися"/"збиратимуться" завжди - це особливість GSM.

Збір ІМЕІв тривав з часу запровадження заходу до 1 січня 20010. Всі телефони, що були підключені до оператора протягом цього часу автоматично потрапляли в білий список. Незалежно від того були крадені чи контрабандою. У мене є телефон, який я не підключав до оператора протягом цього періоду.
Посніть будь ласка, що означає "ІМЕІ збиратимуться завжди" не зовсім ясно як мій телефон може потрапити в білий список тепер.
« Змінено: 2010-04-13 16:04:48 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
Ну от. Ідея насправді не така вже й погана й дозволяє вирішувати дві задачі:
— блокування та пошук крадених телефонів,
Ви і раніше могли повідомити, що у вас украли телефон з певним ІМЕІ. Оператор і раніше міг заблокувати ІМЕІ. Достатньо було дозволити це законодавчо.
І міліція давно могла уже по розташуванню конкретного ІМЕІя знаходити крадія. Для цього не потрібна база, для цього потрібно просто реагувати на заяву про крадіжку трубки з конкретним ІМЕІєм.
Тобто загальна база імеів нічого нового не дає у боротьбі з крадіжками, а коштує платникам податків 2 млн гр. на місяць.

PS нещодавно у Польщі був прикол: якась пані знайшла на сміттєзвалищі старий телефон, а він виявився крадений, і до неї приїхала поліція.
Так і повинно бути. Поки не доведено, що телефон є краденим чи контрабандним - ніхто не має права його відключати.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
vitre, ви праві на 100%. блокування повинно бути тільки крадених телефонів, а не всіх.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
M.: Пан vitre одержує *, щоб не забувався, що все ж спілкуємось ми в культурному середовищі.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Посніть будь ласка, що означає "ІМЕІ збиратимуться завжди"
Регістр ідентифікації обладнання (Equipment Identity Register, EIR) - невід?ємна складова комутаційної системи (Switching System, SS) мережі GSM. Ось там IMEI й зберігаються (і будуть зберігатись).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
cadca, вкиньте якоїсь літературки почитати цікавої з цього приводу.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній v.2.1

• Письменник
Регістр ідентифікації обладнання (Equipment Identity Register, EIR) - невід?ємна складова комутаційної системи (Switching System, SS) мережі GSM. Ось там IMEI й зберігаються (і будуть зберігатись).
Все одно не ясно як це відноситься до описаного випадку з телефоном який не був у мережі три роки.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Трубку і техпашпорт доведеться показати базисту чи як там його...
От дідько... в мене теж є дохлий, незареєстрований телефон (куплений ніби біло: в супермаркеті) вже й не знаю оживляти його чи ні...
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній v.2.1

• Письменник
Не у всіх збереглися техпаспрти і чеки.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Телефони блокують, порнуху забороняють, vkontakte... таки ніхто не забороняв. Неправильно якось.
а де ж ще тепер порнуху дивитись? ;D

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661