Автор Гілка: День Перемоги(to be or not to be?)  (Прочитано 10094 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: День Перемоги(to be or not to be?)
« Відповідей #30 : 2010-06-02 00:04:02 »
...
Заздрю вашій настирності: відповідати на дописи Re - справа не для слабкодухих  ::)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #31 : 2010-06-02 00:08:32 »
Ви так без мимохіть згадуєте це "у складі", наче вона там завжди була. А за цим дрібним "у складі" насправді окупація і геноцид.
Е-е-е, давайте без бастардизації. Ви так пишете, наче це все пережили. Я ще жодної людини не знаю, навіть найзатятішого патріота, який би воював на тій війні та не визнавав її як перемогу. Жодного!
Ви краще скажіть, ви готові святкувати день нападу Гітлера на СРСР, як початок благородної боротьби Італії у складі Німеччини проти комунізму?
А що як перемогли б? Ви б святкували день перемоги нацистської армії?
Я б узагалі нічого не святкував, бо наявність державних свята напряму впливає на ВВП України, яке і так невтішне.
Чого ж, і від рук росіян і від рук німців. НКВД діяло і під час війни.
А скільки їх загінуло потім, у катівнях НКВД і таборах в результаті голодоморів і після так званого Дня пабєди?
І як це стосується Дня Перемоги?! Ви змішує різні вина в одному бокалі!

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #32 : 2010-06-02 00:11:34 »
Мало того що неуч, так ще й безграмотний.
Припиняйте хамство, воно звучить як від ображеної і знервованої людини.

Цитата
У НКВС (Справ, а не ?Дел?)
Саме НКВД - тому що це чужоземна організація, з тих самих міркувань  не перекладається Гестапо.

Цитата
служили й українці також. І представники інших націй. І гинули теж представники різних націй.
Типова стратегія для окупаційного режиму формувати військові підрозділи з окупованих народів. І що це мусить для нас значити?

Цитата
Чи то може вважаєте що у разі перемоги нацистів було б інакше?
Саме тому, що боло б так само мені це і не подобається. Судячи з усього ви б у разі перемоги нацистів теж святкували б день пабєди. Тільки від инших окупантів.
« Змінено: 2010-06-02 00:12:41 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #33 : 2010-06-02 00:19:04 »
Усіх негайно на війну! Роки на два! Або до прозріння!
Прапоре, на якій війні ви воювали?
« Змінено: 2010-06-02 00:44:21 від vitre »

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #34 : 2010-06-02 00:22:44 »
Панове, а можна те ж саме, з тією ж експресією, натхненням та завзяттям, але з направленням в конструктивне русло і на Perl або Python?

Користі буде в сотні раз більше, чесно кажу.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #35 : 2010-06-02 00:42:59 »
Я ще жодної людини не знаю, навіть найзатятішого патріота, який би воював на тій війні та не визнавав її як перемогу. Жодного!
Незнання не аргумент.
Тепер більше не кажіть що не знаєте:

http://westua.net/news.php?id=2937
http://www.volynnews.com/allnews/view.php?id=14986

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #36 : 2010-06-02 00:54:27 »
Якщо це день перемоги, то чому люди продовжували гинути в засланнях і катівнях, в результаті штучного голоду?

Класно перемогли.

Вчить історію, ґа? Цей день почали святкувати вже за часів «відлиги». На 20-у річницю. Вона не стала позбавленням, але тоді при владі були українці. Хоч і комуністи. Найстрашніше з того, про що ви пишете вже було позаду.

Не треба тільки удавати вигляд, що ви вище цих політичних розмов, особоливо після цитування порції совдепського пропагандистського фаршу.

Я не вище цих розмов. Але невеличке резюме. За останній час я спостерігаю на ЛОУ:
1. yurchor та borman що займаються старою справою — допомагають новачкам, щось обговорюють на технічні теми, викладають на розсуд спільноти результати власної роботи та рідко коли лізуть у балаканину.
2. Володимир Лісівка та noddeat, що власною роботою врівноважують участь у політичних безглуздих флеймах.
3. Купка модераторів, що намагається зберегти обличча форуму.
4. Сергій Лисовенко та кілька подібних, що балансують на межі бану, але все-таки приносять користь.
5. Старожили штибу DalekyObriy, що інколи зазирають подивитись що до чого. Та й то — у новини або ще кудись по технічних інтересах.
6. Усі інші, що здатні задавати дурні питання (бо не читають перекладену для них yurchor`ом та колегами документацію) та лише флудять на політичні теми.

Ну а що стосується «пропагандистського фаршу» — не дай вам Боже (Аллах/Будда/Ярило/Патрік/підставити потрібне) дійти до нього тим шляхом, яким дійшов я. Повірте мені, війна — дуже неприємне видовище. Бачив на власні очі. Хоч і був тоді малий — зрозумів це все лише багато років потому. Та й до радянської влади у мене є що пред’явити. Так само як і до Російської Імперії.

Припиняйте хамство, воно звучить як від ображеної і знервованої людини.

Правдою не можна образити ©

Саме НКВД - тому що це чужоземна організація, з тих самих міркувань не перекладається Гестапо.
Не плутайте грішне з праведним. Ви ще скажіть що країна називалась Союзом Совєтскіх Соціалістичних Республік.

Типова стратегія для окупаційного режиму формувати військові підрозділи з окупованих народів. І що це мусить для нас значити?
Що українці тут винні не менше за росіян. Точніше, це вина не народу, а політичної сили.

Саме тому, що боло б так само мені це і не подобається. Судячи з усього ви б у разі перемоги нацистів теж святкували б день пабєди. Тільки від инших окупантів.
Не судіть, та не судимі будете. Наразі 9 травня я святкую дуже приємне для мене свято — День Народження моєї бабці. Ну й ще вшановую пам’ять загиблих.

Прапоре, на якій війні ви воювали?
Я не воював. Малим був. Але легко міг загинути на початку війни у Грузії. Знаєте, весело після майже 20 років розуміти, що ніби то весела прогулянка з батьком-офіцером, у супроводі відділення автоматників, могла стати останньою. І що нічний бій під вікнами багатоповерхівки теж може бути останнім що встиг побачити у житті.

Незнання не аргумент.
Тепер більше не кажіть що не знаєте:

http://westua.net/news.php?id=2937
http://www.volynnews.com/allnews/view.php?id=14986

Йдемо по другому посиланню:
Цитата
Братство ветеранів ОУН-УПА разом із представниками демократичних сил провело перед центральним корпусом ВНУ імені Лесі Українки поминальну панахиду і мітинг-реквієм із вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Вояки УПА наголосили: 9 Травня – не День Перемоги, а день скорботи.

Тепер перечитуємо моє перше повідомлення у гілці та відкорковуємо отруту чи шукаємо міцну стіну.
Щонайменше йдемо у початкову школу вчитись читати те, що написано, а не те, що захотілося прочитати.

Панове, а можна те ж саме, з тією ж експресією, натхненням та завзяттям, але з направленням в конструктивне русло і на Perl або Python?

Користі буде в сотні раз більше, чесно кажу.

Не можу оприлюднити останні поробки — NDA, а взагалі де-що вже опубліковано під MIT License ;)

/me пішов спати — в ранці його чекає написання купи документації до OpenNMS.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Комуніст Поділля

• Гість
« Відповідей #37 : 2010-06-02 02:20:19 »
Так часто буває, що різні речі перетинаються, я не прибічник політичних дискусій на форумі який до цього не має відношення. Але тут саме цей випадок, коли програмка несе комуняцьку пропаганду.
[smiley=rofl.gif]

Усе ясно. Програму, значить, написали злі комуняки, інакше ж як вона може нести такий жах?

Ех, синку, читати тобі треба більше, а то так і лишишся, пардон, "свідомітом". Почни хоча б з правозахисників радянських часів, приміром, Сахарова. Чи Турчина.

prapor, +1024

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #38 : 2010-06-02 08:27:35 »
П. vitre, я ж просив вас, гівном не переплюєшся. Вони сперечаються з вами, бо ловлять кайф від того, як ви нервуєте. Щоб цінувалося українське, треба зробити його кращим. Люди мають бути добріші, ввічливіші, має бути культура, спорт, має бути вигода від володіння мовою. Наприклад, якщо шукати у вікіпедії українською, а не російською, то можна отримати повнішу інформацію. Чи, наприклад, поставити українізоване kde є краще, ніж русифіковане, бо там немає повідомлень англійською, якою не всі володіють (не бажаєте глянути на статистику перекладу? підказка, шукайте за ключовим словом yurchor).
Зрозумійте, більшість вас підтримують тут, але чекають не суперечок, а роботи, хоч самі воліють швидше пофлудити, ніж щось робити.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #39 : 2010-06-02 09:31:54 »
Вони сперечаються з вами, бо ловлять кайф від того, як ви нервуєте.
Та ніхто не ловить кайф, просто прикро бачити людину, яка не знає історії наших дідів.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #40 : 2010-06-02 09:40:57 »
Та ніхто не ловить кайф, просто прикро бачити людину, яка не знає історії наших дідів.
Не знаю, чим історія ВАШИХ дідів відрізняється від історії НАШИХ дідів, але для НАШИХ дідів комуністичні свята ніколи святами не були і День Перемоги для них закінчився винищенням всіх священиків на Західній Україні, війною проти УПА, читай - народу, виселенням цілих сіл в Сибір, новою хвилею еміграції, зганянням усіх селян в колгоспи - реальне кріпацтво, тому що вибратися з села було неможливо, бо неможливо було отримати паспорт. В чому для них полягала Перемога - поясніть мені.
« Змінено: 2010-06-02 09:45:14 від btr »

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #41 : 2010-06-02 09:50:16 »
За холівар Perl vs Python можна нахапатись зіркоплюсиків так само як і за Win vs Linux, *BSD vs Gentoo.

Тоді, як правильне означення "свята" має велике значення для кедівського календаря.
Треба ж визначитись, що то: "день перемоги" (когось над кимось), "День пам'яті жертв імперіалістичних війн", чи взагалі звичайний день.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #42 : 2010-06-02 10:23:14 »
Не знаю, чим історія ВАШИХ дідів відрізняється від історії НАШИХ дідів, але для НАШИХ дідів комуністичні свята ніколи святами не були і День Перемоги для них закінчився винищенням всіх священиків на Західній Україні, війною проти УПА, читай - народу, виселенням цілих сіл в Сибір, новою хвилею еміграції, зганянням усіх селян в колгоспи - реальне кріпацтво, тому що вибратися з села було неможливо, бо неможливо було отримати паспорт. В чому для них полягала Перемога - поясніть мені.
День Перемоги не є комуністичним святом. Це перемога над фашизмом, де воювали багато народів(ураховуючи ті, які навіть не знали, що таке комунізм), і багато полягло. Це страшна була війна і цей день нагадує нам, щоб ми більше не повторились цієї помилки. Яким боком тут комуністичне свято — для мене загадка.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #43 : 2010-06-02 10:51:48 »
За холівар Perl vs Python можна нахапатись зіркоплюсиків так само як і за Win vs Linux, *BSD vs Gentoo.

Тоді, як правильне означення "свята" має велике значення для кедівського календаря.
Треба ж визначитись, що то: "день перемоги" (когось над кимось), "День пам'яті жертв імперіалістичних війн", чи взагалі звичайний день.
Пане Сергію, ви часом гілки не поплутали, погрожуючи мені плюсометом? Схоже prapor таки мав рацію, стверджуючи, що люди тут несповна розуму через дві теми — політику та модераторство. Ваше повідомлення — надзвичайно яскравий приклад, дякую. Вбачати у чи не єдиному нейтральному повідомленні в гілці привід для покарання — це таки про щось свідчить. Ця гілка з самого початку політична, флеймова, створена для того, щоб "почесати язика", жодного консенсусу тут не може виникнути за замовчуванням і дуже дивно, що модератори тут в перших рядах, ще й, схоже, прикриваючить "обговоренням важливого питання".

А жодного приводу для дискусії тут бути не має, бо "українські свята" — це передусім свята державні, а не "імені Сергія Лисовенка", "пана vitre" чи "комуніста з Поділля", тому будь ласка використовуйте календар державних свят, не зважаючи на власні переконання. Якщо вам бракує політичного лайна по телевізору і мучить жага розім'яти найгнучкіший м'яз, будь ласка, я виділю svn-сервер, куди кожен закомітить власний варіант календаря і міряйтесь вашими індексами українськості скільки завгодно. Ну цирк жеж, чесне слово.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #44 : 2010-06-02 10:54:42 »
Під час холівару Win vs Lin ми, принаймні, залишалися друзями, не плювалися один в одного, не обзивали комуняцькими тролями, чи як там. Просто робили це заради задоволення. Навіть отримали деякі нові знання.

Вмикаю ящик - політика, беру газету - політика, читаю новини в інтернеті - політика. Прийшов на ЛОУ, Господи, і тут політика! Давайте залишимо форум як місце, де від неї можна відпочити!
Вчора я планував мирно просто закрити гілку, але сьогодні бачу, що роздам пару зіркоплюсів і викину до смітника. Сьогодні я наочно переконався у своїй правоті щодо політичних флеймів, тому надалі буду жорстко припиняти всі аналогічні починання, незалежно від благих намірів.

Я маю теж що сюди написати, але, як модератор, мушу стриматися.

Гілку закриваю, через добу викину до смітника, як таку, що підпадає під п 2 та п. 2.3.
« Змінено: 2010-06-02 10:55:33 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.