Автор Гілка: Як саме Linux може позитивно вплинути економічно..  (Прочитано 11995 раз)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Як саме Linux може позитивно вплинути економічно на IT В Україні?

Я чув багато за та проти Лінуксу, але зараз не бачу його економічних переваг над власницькими продуктами(не тільки MS).

Наприклад на тих же фрілансерських сайтах(а буржуї дуже ретельно рахують свої гроші) десь більш ніж 90% замовлень на технологіях які працюють з MS Windows і десь 98% в себе включають власницький софт.

Тому я бачу тільки одне вигідне використання Linux та інших *nix - навчання студентів, тому що вони мають змогу роздивитися роботи системи зсередини.

У чому я помиляюся?
« Змінено: 2010-05-17 22:17:59 від Soft »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Ви абсолютно праві.  :)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Тому я бачу тільки одне вигідне використання Linux та інших *nix - навчання студентів, тому що вони мають змогу роздивитися роботи системи зсередини.
Вітаю з прозрінням: урядовці й того не бачать.
Втім... в комп класі загального доступу на кіберфаці стоїть/яв саме лінукс :)

От тільки не лише студентам лінь корисний, а й викладачам і науковим співробітникам...
Взагалі: геть вінду з усіх наукових та навчальних закладів України - нема їй що там робтити, адже під нею зростають бовдури, які не здатні логічно мислити  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
А, до речі, а чому ви взяли за показник саме фрілансерські сайти? Тим більше, якщо сайт вітчизняний, то його учасники ще-й здебільшого сидять на піратському власницькому софті - по домах то ніхто не перевіряє. Як щодо переведення ІТ інфраструктури великих організацій із Лінукса на Вінду із метою зекономити гроші.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Tarasyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
Я вважаю, що впровадження Linux в школах - неправильне, навіть якщо співвідношення учнів з Linux i Windows буде 50:50, компанії не будуть міняти ОС, ПЗ..., їм простіше знайти спеців на Вікнах і такі знайдуться.
Для глобального впровадження улюбленої ОС, потрібно, щоб ці компанії і підприємства оLinuxовувались, під них тоді можна буде готувати народ. Риба гниє з голови.

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
нехай далі не навчають лінуксу, інакше я не зможу підробляти в допомозі настройки і встановлення софту на той же лінукс ))
Якшо посилаю когось, хто просить про допомогу, на мануал і людина сама все робить тоді видно що не тлумок, навіть дякую каже. А якщо мануал не просвітляє - кажу давай "на пиво" і зроблю все сам ))
Ліниві - платять )))
Так що для мене він зараз економічно позитивно впливає, а якщо його будуть знати усі...
хоча все одно, не всім дано навіть той же віндовс знати..
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

• Літератор
Я вважаю, що впровадження Linux в школах - неправильне, навіть якщо співвідношення учнів з Linux i Windows буде 50:50, компанії не будуть міняти ОС, ПЗ..., їм простіше знайти спеців на Вікнах і такі знайдуться.
Для глобального впровадження улюбленої ОС, потрібно, щоб ці компанії і підприємства оLinuxовувались, під них тоді можна буде готувати народ. Риба гниє з голови.

Почнемо є того, що людина, яка освоїла Лінукс не гірше віндузятника може працювати з віндою. Віндовс, як і американська інструкція "відкрийте пакетик, їжте горіхи"; "домашніх тварин сушити в мікрохвильовці не рекомендується" - для дурнів  :P

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
це не інструкція це суди  - призвели до появи таких інструкцій позови, про те що на пакетиках з горіхами тих написів не було, я вже мовчу про побутову техніку - тому забов'язали

• Літератор
Не має значення. Поки в цій троль-гілці нікому не вдалося довести потребу в сірій речовині для корискування віндою  :P
« Змінено: 2010-05-18 10:34:38 від serg_ik »

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Не знаю який там економічний позитивний вплив на IT В Україні. Але особисто для мене економічний позитивний вплив в тому що, не треба купувати ні саму ОС, ні софт під неї  :P
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

• Літератор
Ну на IT ВПЗ безумовно позитивно впливає.
По мой дурна політика залізороба не підтримувати ліня: його процентів 20 і більше сидить на компах - досить сурйозна аудиторія клієнтів. Он Нвідія дає дрова на свої відюхи, звукове дрово - взагалі відкрите і вшите в ядро, а Радеон щось там комизився - що логічніше купити лінуксоїду? Правильно, нвідію - гарантовано 3Д прискорювач відеокарти запрацює під дією дров, а не mesa ЦП прогріватиме.
(не знаю, що там робиться зараз з радеоном, але Нвідія під лінем для FPS рулить на всі 100%).
Те саме з принтерами: якщо Canon надумав повипендрюватись HP - може подумати про незайнятий сегмент ринку.

До речі, масдайка може працювати в режимі реального часу? Ті, хто переводить свій софт на пусльсаудіо нахабно заявляють про можливість ліня працювати в режимі реального часу, от цільки ядерце пропатчити треба.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
Я чув багато за та проти Лінуксу, але зараз не бачу його економічних переваг над власницькими продуктами(не тільки MS).
У чому я помиляюся?
Поставте на всі машини в офісі не ліцензій софт від MS та дочекайтесь перевірки відповідних органів, штраф покаже вам економічні переваги. Або поставте ліцензійний софт, використовуйте його декілька років, а потім виявиться що він більше не підтримується і вам терміново потрібно купувати операційні системи та офісні пакети. І так до нескінченності. Розумію що і RedHat та Novell теж не вічно підтримують своє програмне забезпечення, але все ж таки вони продають не його, а підтримку від якої можна відмовитись.
Окрема пісня якщо ваш офіс розробляє ПЗ то вам потрібно ще й купувати засоби розробки, і в решті решт може вийти так що ваше ПЗ написане під нову операційну систему не буде працювати на старих операційних системах вашого замовника, котрий з якихось причин не перейшов на нову версію.
Додайте до цього не сумісність форматів прикладних програм.
Все це вимагає від вас постійно купувати ПЗ, не залежно від того хочете ви цього чи ні.
Якщо вас серйозно цікавлять економічні переваги то погугліть фірми які займаються переведенням підприємств на вільне ПЗ та проконсультуйтесь з ними. Я чув принаймні про одну таку, здається з Донецька.
« Змінено: 2010-05-18 12:14:56 від Code_Warrior »

Відсутній Tarasyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
Цитата
Почнемо є того, що людина, яка освоїла Лінукс не гірше віндузятника може працювати з віндою. Віндовс, як і
американська інструкція
- для дурнів  

Я не про загальне користування, а скоріш про такі програми, як Compas, 1C, Парус, AutoCad, MO.

• Літератор
Йой... нас в школі такого не навчали. Не відомо, чи навчають цьому сучасних школярів.
Програмим настільки специфічні, що для користування ними принаймні потрібні додаткові навики (вміти читати креслення, тямити в бухгалтерії). Таким чином, учень, який освоїв Лінукс нічим не гірше розбереться в вищезгаданих програмах, ніж чемпіон з влучання по кнопці "Пуск" мишкою з зав'язаними очима.

От візьму і нахабно згадаю специфічну наукову сітку GRID, з самого існування якої випливає необхідність відмови від "ОС" Віндовс на всіх природничих факультетах  ;D
« Змінено: 2010-05-18 13:25:43 від serg_ik »

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
От візьму і нахабно згадаю специфічну наукову сітку GRID, з самого існування якої випливає необхідність відмови від "ОС" Віндовс на всіх природничих факультетах  ;D
Це та що розроблюється у надрах IBM як альтернатива інтернетам? Щось з цього не дуже випливає необхідність відмови від самі знаєте чого - зроблять user agent  і для неї.  ::)