Доброго дня шанлвне панство. Цікавить питання як налаштувати монітор для оптимальной робити? Так, щоб очі не боліли та зір не погіршувався, але, щоб картинка була хорошою.Дякую за відповіді.
б) дотримуватися режиму роботи - щогодини робити перерви, правильна постава і т. д.
На TFT моніторах практично нічого налаштовувати - хіба яскравість. Налаштувати можна інтерфейс ОС - виставити такий розмір шрифтів та значків, щоб легко читалися з півметра. На CRT велике значення має частота - мінімум 85 Гц.От і все.
Не дивись на нього .
Невсе на CRT, 85мгц - мінімум рекомендується від ста і більше, також щоб був додатковий захист від опромінення (захисні окуляри чи покриття на самому моніторі).
І кактус ! - моя мати ховорить що він захичає від опромінення
Ну це ше зі шкільних років, але хто цього дотримується, тому сиди на табуретці
Цитата: ihor від 2010-08-02 12:49:10Ну це ше зі шкільних років, але хто цього дотримується, тому сиди на табуретці Або можна встановити одну із багатьох rsi break програм, що робить примусові перерви.
І до автора, якщо ти вже написав цю тему то в тебе вже є проблеми з зором інакше тебе б це нецікавило.
Цитата: vitre від 2010-08-02 19:44:24Цитата: ihor від 2010-08-02 12:49:10Ну це ше зі шкільних років, але хто цього дотримується, тому сиди на табуретці Або можна встановити одну із багатьох rsi break програм, що робить примусові перерви.Наприклад?
Цитата: coirius від 2010-08-02 21:11:37Цитата: vitre від 2010-08-02 19:44:24Цитата: ihor від 2010-08-02 12:49:10Ну це ше зі шкільних років, але хто цього дотримується, тому сиди на табуретці Або можна встановити одну із багатьох rsi break програм, що робить примусові перерви.Наприклад?KDE: rsibreakGNOME: workrave
Я в налаштуваннях монітора встановив яскравість - 20, а контрастність - 20, хоча при 100 очі не боліли, але за зір турбуюся - мені ще n-ну кількість років за монітором сидіти ...
От як його відкалібрувати у домашніх умовах, ото питання.