Автор Гілка: Ubuntu вже не Linux для людей  (Прочитано 6793 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Ubuntu вже не Linux для людей
« Відповідей #15 : 2010-06-30 02:36:38 »
Якщо користувач не буде думати і обирати сам врешті-решт йому просто не залишать ніякої свободи вибору і маркетологи будуть знати краще за користувачів що потрібно користувачам, а що - ні.  Мені це не до вподоби, комусь навпаки.

це не той випадок. боюсь, ви теж не думаєте, а кидаєтеся стереотипами. ви проігнорували моє зауваження про GNU, чому? Знову нагадую, що це не лінукс , а ґну/лінукс, навіть більше Ґну, ніж лінукс. Але ви як користувач лінукса про це забули, і що, це якось вам зашкодило? Чи вам зашкодило те, що бувають інші ядра, крім лінукса, але більшість користувачів це не обходить?

У вас є свобода поставити Hurd чи якусь Солярку? Є. Але ви нею не користуєтесь. А кому треба, той користується. Аналогічно з Убунту.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #16 : 2010-06-30 02:41:27 »
Цитата
Наприклад під час встановлення openSuse є етап на якому можливо вибрати які пакунки будуть встановленні в системі, що я за звичай і роблю - не потрібні видаляю, потрібні - встановлюю. Хоча цього можна і не робити. Так ось це і є свобода і я не хотів би щоб хтось за мене вирішував що тут забагато вибору і цей етап потрібно видалити з процесу встановлення.
Це і є вся свобода? Можливість обирати пакунки при інсталяції? Так це і в офтопіку є.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2010-06-30 02:42:47 »
Якщо користувач не буде думати і обирати сам врешті-решт йому просто не залишать ніякої свободи вибору і маркетологи будуть знати краще за користувачів що потрібно користувачам, а що - ні.  Мені це не до вподоби, комусь навпаки.
Я не розумію, де тут обмеження у виборі? Хочете, то збирайте всю систему самі. За незнання люди завжди багато платять. Думаєте, чому юристи існують? Щоб люди не мали вибору? :)
ну не тільки юристи, а й сисадміни. Але червонооким видається, що хірург повинен в першу чергу сам вміти збирати апач, а в останню — вміти робити операцію.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #18 : 2010-06-30 02:50:31 »
Мені все це нагадало історію з BolgenOS.  Тільки у Дениса Попова у пару мільярдів разів менше ресурсів ніж у Canonical, тому його виверт назвали плагіатом, а той від Canonical назвуть «вдалим маркетинговим кроком.»  Якісь висновки робити звичайно зарано.  Подивимось, як Ubuntu відреагує на ініціативу Debian Derivatives Front Desk.  Тоді стане зрозуміло, чи перетворилась Canonical на паразита.  Взагалі-то великий вклад цих людей у справу ВВПЗ заперечити важко.
прочитайте ліцензію GPL від початку до кінця, почитайте, що таке ВПЗ і чим воно відрізняється від пропрієтарного. І не пишіть більше такої маячні. Ще б у піратстві Канонікел звинуватили.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #19 : 2010-06-30 07:18:08 »
це не той випадок. боюсь, ви теж не думаєте, а кидаєтеся стереотипами. ви проігнорували моє зауваження про GNU, чому? Знову нагадую, що це не лінукс , а ґну/лінукс, навіть більше Ґну, ніж лінукс. Але ви як користувач лінукса про це забули, і що, це якось вам зашкодило?
Я чудово пам'ятаю про GNU/Linux але взагалі не розумію до чого тут це?
Це і є вся свобода? Можливість обирати пакунки при інсталяції?
Це був лише приклад.
Але червонооким видається, що хірург повинен в першу чергу сам вміти збирати апач, а в останню — вміти робити операцію.
Ось це якраз стереотип.
Вважаю що гілка все більше і більше переходить в флуд та оффтопік. Наголошую ще раз про те що потрібно дочекатись офіційних заяв, бо ми дискутуємо вже про щось зовсім не те.

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #20 : 2010-06-30 09:04:09 »
На мою скромну, це має бути опціонально, тобто хоче — думає, хоче — ні.
Абсолютно згоден. Якби я 2 роки тому замість бунти встановлював OpenSUSE зі всім тим вибором пакунків ПІД ЧАС установки, то я мабуть так і залишився б на офтопі. Але з іншого боку людина яка розуміється, повинна мати вибір.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #21 : 2010-06-30 10:27:14 »
Мені все це нагадало історію з BolgenOS.  Тільки у Дениса Попова у пару мільярдів разів менше ресурсів ніж у Canonical, тому його виверт назвали плагіатом, а той від Canonical назвуть «вдалим маркетинговим кроком.»  Якісь висновки робити звичайно зарано.  Подивимось, як Ubuntu відреагує на ініціативу Debian Derivatives Front Desk.  Тоді стане зрозуміло, чи перетворилась Canonical на паразита.  Взагалі-то великий вклад цих людей у справу ВВПЗ заперечити важко.
прочитайте ліцензію GPL від початку до кінця, почитайте, що таке ВПЗ і чим воно відрізняється від пропрієтарного. І не пишіть більше такої маячні. Ще б у піратстві Канонікел звинуватили.
Якщо не зрозуміли, про що я, так і скажіть.  Я поясню.  А хамити не варто.
Best regards,
nickat

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #22 : 2010-06-30 10:44:21 »
Наприклад під час встановлення openSuse є етап на якому можливо вибрати які пакунки будуть встановленні в системі, що я за звичай і роблю - не потрібні видаляю, потрібні - встановлюю.
Ще пожалійтесь, що Ви не можете скомпілювати окремі пакунки протягом установлення. ;)  Гадаю, що десь найдеться якийсь Mint, який це вміє. А якраз такі, як Mint, — прояв свободи вибору.
Якби я 2 роки тому замість бунти встановлював OpenSUSE зі всім тим вибором пакунків ПІД ЧАС установки, то я мабуть так і залишився б на офтопі.
Хіба там нема? Я пригадую, що так кілька раз Fedora встановлював — думав, чому через раз питає, які пакунки встановлювати. А потім помітив, що під вибором стільчного середовища є галочка хитра, яка ніби натякає, але переклад там трохи був невдалий, тому я її інколи вибирав, інколи ні.
Мені здається, пан noddeat мав на увазі, що Canonical не порушує GPL, на відміну від BolgenOS, тому й Ваш приклад трохи невдалий.
« Змінено: 2010-06-30 10:49:05 від Re. »

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #23 : 2010-06-30 19:33:27 »
Правильне рішення, адже у них своя мета і цільова авдиторія.
Новий користувач перш за все бачить обгортку.
Навіщо ЩЕ ОДИН Лінукс. Який ні з чим хорошим окрім пінгвіна на кульку в новачка не асоціюється. Коли певна ніша повністю забита варто шукати нових підходів.
« Змінено: 2010-06-30 19:50:29 від vitre »

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #24 : 2010-06-30 22:14:17 »
Про що взагалі йдеться?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #25 : 2010-07-01 00:48:39 »
Про що взагалі йдеться?
Де саме?

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #26 : 2010-07-01 09:50:50 »
Люди згадайте той самий волдженос - чому вчитель так кривився - впевнений від слова лінукс (хтось йому сказав що то дуже важко і не зручно), хоча як на мене - коли людина не знає що то лінукс - сприймається як "наворочена вінда" і все йде нормально.

Тре позбуватись стереотипів. Ось і все. - а щодо великого вибору....
Приходячи у гіпермаркет - я намагаюсь скоріше звітти піти - мені не подобається ті 124542 квадратних метрів - де сир лежить в одному кінці а ковбаса в іншому.

З іншого боку програми я обираю сам. Але я ПОЧАВ це робити коли почав у цьому розбиратись - на початку мені було абсолютно байдуже.

Працювати на компі тоді означало вміти набирати у ворді :)

Впевнений що досі для багатьої людей ці речі рівнозначні - і саме їм потрібне убунту - якби воно не називалось.

Це й є свобода вибору - хочете маєте простіше - знаєте про щось складніше - берете його.

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #27 : 2010-07-02 06:47:53 »
Мені здається, пан noddeat мав на увазі, що Canonical не порушує GPL, на відміну від BolgenOS, тому й Ваш приклад трохи невдалий.
Canonical у порушені ліцензії ніхто не звинувачує.  Спільним в цих двох випадках я бачу те, що люди, заради певної вигоди, хочуть приховати, що «стоять на плечах гігантів, тому і бачать так далеко.»  Але головне навіть не це.  Факт залишається фактом — 75% пакунків потрапляють із Debian в Ubuntu без змін.  Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical.  Тому, якщо подивитись на це все вкупі, вимальовується не дуже гарна картинка.  Зараз робляться кроки для покращення співпраці Debian-Ubuntu.  По їх результатах можна вже буде робити певні висновки.
Best regards,
nickat

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #28 : 2010-07-02 07:16:08 »
 Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical.
Які саме проблеми: недокорисності, чи шкідливості?

Ситуація як завжди: одні - роблять, інші - заробляють.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #29 : 2010-07-02 07:25:03 »
 Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical.
Які саме проблеми: недокорисності, чи шкідливості?
Посилання у моєму попередньому пості — то доклад Stefano Zacchiroli, лідера проекту Debian.  Там є конкретні приклади.

Тут ще
http://lists.debian.org/debian-project/2010/05/msg00084.html
http://blip.tv/file/3622104
« Змінено: 2010-07-02 07:32:04 від nickat »
Best regards,
nickat