75%
Цитата: nickat від 2010-07-02 06:47:5375%Чи значить це що краще відразу дебіан
і які переваги тоді в убунти?
Canonical у порушені ліцензії ніхто не звинувачує. Спільним в цих двох випадках я бачу те, що люди, заради певної вигоди, хочуть приховати, що «стоять на плечах гігантів, тому і бачать так далеко.» Але головне навіть не це. Факт залишається фактом — 75% пакунків потрапляють із Debian в Ubuntu без змін. Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical. Тому, якщо подивитись на це все вкупі, вимальовується не дуже гарна картинка. Зараз робляться кроки для покращення співпраці Debian-Ubuntu. По їх результатах можна вже буде робити певні висновки.
лідера проекту Debian
Поки Debian збирає для них пакунки, доти він цікавить Ubuntu. А так вони б могли паразитувати Red Hat, їм це не грає ролі.
Паразитувати нга червонобрилих не так і легко: гурмани гламуру та глюків моментально перекинуться на Федору.
Цитата: Re. від 2010-06-30 10:44:21Цитата: nickat від 2010-06-30 10:27:14Якщо не зрозуміли, про що я, так і скажіть. Я поясню. А хамити не варто.Мені здається, пан noddeat мав на увазі, що Canonical не порушує GPL, на відміну від BolgenOS, тому й Ваш приклад трохи невдалий.Canonical у порушені ліцензії ніхто не звинувачує. Спільним в цих двох випадках я бачу те, що люди, заради певної вигоди, хочуть приховати, що «стоять на плечах гігантів, тому і бачать так далеко.» Але головне навіть не це. Факт залишається фактом — 75% пакунків потрапляють із Debian в Ubuntu без змін. Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical. Тому, якщо подивитись на це все вкупі, вимальовується не дуже гарна картинка. Зараз робляться кроки для покращення співпраці Debian-Ubuntu. По їх результатах можна вже буде робити певні висновки.
Цитата: nickat від 2010-06-30 10:27:14Якщо не зрозуміли, про що я, так і скажіть. Я поясню. А хамити не варто.Мені здається, пан noddeat мав на увазі, що Canonical не порушує GPL, на відміну від BolgenOS, тому й Ваш приклад трохи невдалий.
Якщо не зрозуміли, про що я, так і скажіть. Я поясню. А хамити не варто.
По моєму, флейм у вас вже вийшов.К. О. осмілиться підказати, що основна відмінність Ubuntu від Debian полягає в тому, що Ubuntu встановлюється уже налаштованою для середньостатистичного людського створіння користувача. Тобто, вам потрібно доставити декілька необхідних для вас програм, що не увійшло до "коробки", за бажанням поміняти шпалери і все.Debian же позиціонується як універсальна ОС, тобто інсталятор не знає, захочете ви ставити робочу станцію, сервер, чи систему для розробника.З Debian також можна створити таке саме стільничне середовище, але для цього потрібно вручну доставити деякі програми (у моєму випадку - kbluetooth, networkmanager-kde, наприклад), та здійснити певні налаштування.
але для цього потрібно вручну доставити деякі програми (у моєму випадку - kbluetooth, networkmanager-kde, наприклад), та здійснити певні налаштування.
А в мене все навпаки, в Убунті доводиться видаляти нетворк менеджер, або ставити Wicd.
ні.
мені тут видається доречним нагадати анекдот про хрестик і труси.
Цитата: vitre від 2010-07-02 16:47:09А в мене все навпаки, в Убунті доводиться видаляти нетворк менеджер, або ставити Wicd. Поздоровляю. Ви не увійшли до числа типової ЦА Ubuntu. :-)