Автор Гілка: Ubuntu вже не Linux для людей  (Прочитано 6794 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Re: Ubuntu вже не Linux для людей
« Відповідей #30 : 2010-07-02 07:45:16 »
75%
Чи значить це що краще відразу дебіан - і які переваги тоді в убунти?
думаю в дебіан - теж є графічні утиліти конфігурації?

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #31 : 2010-07-02 08:13:45 »
75%
Чи значить це що краще відразу дебіан
Краще цю тему не починати, бо закінчується це, як правило, флеймом.

і які переваги тоді в убунти?
Для кожного свої, а для когось і зовсім нема.
« Змінено: 2010-07-02 08:21:16 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #32 : 2010-07-02 08:23:30 »
По моєму, флейм у вас вже вийшов.
К. О. осмілиться підказати, що основна відмінність Ubuntu від Debian полягає в тому, що Ubuntu встановлюється уже налаштованою для середньостатистичного людського створіння користувача. Тобто, вам потрібно доставити декілька необхідних для вас програм, що не увійшло до "коробки", за бажанням поміняти шпалери і все.
Debian же позиціонується як універсальна ОС, тобто інсталятор не знає, захочете ви ставити робочу станцію, сервер, чи систему для розробника.
З Debian також можна створити таке саме стільничне середовище, але для цього потрібно вручну доставити деякі програми (у моєму випадку - kbluetooth, networkmanager-kde, наприклад), та здійснити певні налаштування.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #33 : 2010-07-02 08:30:06 »
Canonical у порушені ліцензії ніхто не звинувачує.  Спільним в цих двох випадках я бачу те, що люди, заради певної вигоди, хочуть приховати, що «стоять на плечах гігантів, тому і бачать так далеко.»  Але головне навіть не це.  Факт залишається фактом — 75% пакунків потрапляють із Debian в Ubuntu без змін.  Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical.  Тому, якщо подивитись на це все вкупі, вимальовується не дуже гарна картинка.  Зараз робляться кроки для покращення співпраці Debian-Ubuntu.  По їх результатах можна вже буде робити певні висновки.
Я не провидець, але впевнений, що кожного цікавить своє. Ubuntu — комерційний проект, і його цілі, як і засоби, комерційні. У Debian все по-іншому, вони живуть на грані, щоб не залежати від комерційних гігантів, але водночас бути потужним і перспективним проектом з гордим іменем GNU/Linux. Хоча, як бачите, спільнота буває різна, тому не все так солодко — надто складна інфраструктура, щоб утримуватись лише спільнотою та гарно розвиватись. Поки Debian збирає для них пакунки, доти він цікавить Ubuntu. А так вони б могли паразитувати Red Hat, їм це не грає ролі.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #34 : 2010-07-02 08:38:41 »
лідера проекту Debian
Off-topic:
Якось дивно чути про лідера в проекті. Лідерство особисто в мене асоціюється з конкуренцією. Мабуть краще сказати: "координатор".
« Змінено: 2010-07-02 09:01:43 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

• Літератор
« Відповідей #35 : 2010-07-02 08:59:57 »
Поки Debian збирає для них пакунки, доти він цікавить Ubuntu. А так вони б могли паразитувати Red Hat, їм це не грає ролі.
Паразитувати нга червонобрилих не так і легко: гурмани гламуру та глюків моментально перекинуться на Федору.
Схочуть паразитувати на ентерпрайзі - взагалі кепсько їм стане: він чудово заточений для роботи і абсолютно не годиться для любування. Довелося б їм не лише шпалери оригінальні малювати, а й збирати свої пакунки в великих кількостях.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #36 : 2010-07-02 10:20:01 »
(злорадно) Нехай попаразитують на LFS.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #37 : 2010-07-02 13:33:40 »
Паразитувати нга червонобрилих не так і легко: гурмани гламуру та глюків моментально перекинуться на Федору.
Не думаю, що Ubuntu набагато стабільніше. До того ж, є Mandriva, CentOS, OpenSuse тощо. Хоча якщо б вони найняли 10 нормальних пакувальників, то ця проблема взагалі відпала, що, схоже, і станеться у подальшій перспективі.
« Змінено: 2010-07-02 13:34:22 від Re. »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #38 : 2010-07-02 16:38:17 »
Якщо не зрозуміли, про що я, так і скажіть.  Я поясню.  А хамити не варто.
Мені здається, пан noddeat мав на увазі, що Canonical не порушує GPL, на відміну від BolgenOS, тому й Ваш приклад трохи невдалий.
Canonical у порушені ліцензії ніхто не звинувачує.  Спільним в цих двох випадках я бачу те, що люди, заради певної вигоди, хочуть приховати, що «стоять на плечах гігантів, тому і бачать так далеко.»  Але головне навіть не це.  Факт залишається фактом — 75% пакунків потрапляють із Debian в Ubuntu без змін.  Не дивлячись на це, Debian має проблеми з Ubuntu/Сanonical.  Тому, якщо подивитись на це все вкупі, вимальовується не дуже гарна картинка.  Зараз робляться кроки для покращення співпраці Debian-Ubuntu.  По їх результатах можна вже буде робити певні висновки.
чули про такі бравзери як Iceweasel, IceCat або Swiftfox? 

мені тут видається доречним нагадати анекдот про хрестик і труси. Якщо ми тут проти копірайту і за вільне ПЗ, то цілком логічним наслідком цього факту має бути поява тих, хто буде заробляти на цьому, не вкладаючи нічого в розробку.

якщо ж ми хочемо заборонити Канонікалу брати пакунки в Дебіана, то треба переліцензувати їх на якусь EULA-у. Я не бачу в цій дискусії жодного сенсу. Можливо, варто також нагадати, що Дебіан — це теж лише дистрибутив відкомпільованих пакунків, більшість з яких написані авторами, що не є членами проекту Дебіан.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #39 : 2010-07-02 16:41:30 »
По моєму, флейм у вас вже вийшов.
К. О. осмілиться підказати, що основна відмінність Ubuntu від Debian полягає в тому, що Ubuntu встановлюється уже налаштованою для середньостатистичного людського створіння користувача. Тобто, вам потрібно доставити декілька необхідних для вас програм, що не увійшло до "коробки", за бажанням поміняти шпалери і все.
Debian же позиціонується як універсальна ОС, тобто інсталятор не знає, захочете ви ставити робочу станцію, сервер, чи систему для розробника.
З Debian також можна створити таке саме стільничне середовище, але для цього потрібно вручну доставити деякі програми (у моєму випадку - kbluetooth, networkmanager-kde, наприклад), та здійснити певні налаштування.
ні. Убунту — це Дебіан Анстейбл, зібраний по-людськи і з мінімальним тестуванням пакунків. + тема Human + всякі дрібнички на кшалт Ubuntu One. От і все.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #40 : 2010-07-02 16:47:09 »
але для цього потрібно вручну доставити деякі програми (у моєму випадку - kbluetooth, networkmanager-kde, наприклад), та здійснити певні налаштування.
А в мене все навпаки, в Убунті доводиться видаляти нетворк менеджер, або ставити Wicd. :)
Бо з убунтівскими ні за що не хоче йти роздача інету. :)

Проте графокарта і ефекти працюють.
« Змінено: 2010-07-02 16:51:23 від vitre »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #41 : 2010-07-02 18:25:23 »
А в мене все навпаки, в Убунті доводиться видаляти нетворк менеджер, або ставити Wicd. :)
Поздоровляю. Ви не увійшли до числа типової ЦА Ubuntu. :-)
ні.
Щось мені здається, що ваше пояснення зовсім не заперечує мого, тільки з іншого боку, іншими словами.
« Змінено: 2010-07-02 18:27:00 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #42 : 2010-07-03 18:01:22 »
мені тут видається доречним нагадати анекдот про хрестик і труси.
Не знущайтесь: цього анекдоту хтось може і не знати (я, наприклад) якщо вже згадали про анекдот - наведіть його, або дайте посилання.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #43 : 2010-07-03 22:45:48 »
Поздоровляю. Ви не увійшли до числа типової ЦА Ubuntu. :-)
та ну, до чого тут це? NetworkManager він в усіх дистрах однаковий, а в Убунту — одна з найновших його версій, яка нарешті підтримує інтернет через GPRS/EDGE/3G (раніше доводилось юзати милиці на кшалт KPPP). Але, звісно, не все в ньому ідеально, тому треба іноді й руки юзати, як у випадку пана vitre.

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #44 : 2010-08-16 22:16:25 »
вчасно перебираюсь на Debian :)
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3