Автор Гілка: Yet another offtopic thread  (Прочитано 22102 раз)

r00t x

• Гість
Re: Якою збіркою Linux ви користуєтесь?
« Відповідей #15 : 2010-08-15 23:51:44 »
Книга: Билл Болл, Хойт Даф і інші. Red Hat Linux 8/9
ст. 46 Можливі проблеми з апаратним забезпеченням.
Дякую за книгу. Тре знайти.
Розгон системи можить призвести до виникнення перегріву, проблем доступу до пам'яті і так далі. Це не допустимо при роботі з  ОС Linux. Розгон широко використовується. Але такий підхід не рекомендується, якщо для вас важлива стабільність в роботі системи.
Так, дійсно вилітаЛО дуже часто. Саме тому я встановив значення 160 (частота процесора) у біос, та память на 133 Мг. Бо у мене древнєє залізо. Працює чудово - бо було у комп. 128 М оперативної, а стало 640 М та ще й процесор підкрутив - в перші дні я був (і зараз є)  дуже-дуже задоволеним.
---
"Проблеми" через перерозгін були з диском та памятью, а також постійно падали програми. Все в минулому  8-).
---

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • дописів: 75
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #16 : 2010-08-16 00:01:54 »
Там ще в рекомендаціях пишуть перекопільовувати ядро, для підвищення швидкодії системи. На скільки % це прискорить роботу системи не уточнюється  ::)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #18 : 2010-08-16 00:06:11 »
На основі цього кристувач вже зможе робити обдуманий вибір тієї системи яка йому потрібна.

:o При використанні якої системи допустимо перегрів та проблеми доступу до памяті?
У мене, наприклад, Лінукс стабільніше спілкується із залізом, і нема вильотів з нього просто так, як у вікнах. Поясню точніше: Якщо підвищити частоту процесора до 3 Ггц, то Лінукс буде працювати, але вікна дуже-дуже нестабільні. Змінювати кожен раз налаштування біос я не хоочу (бо ніхто не схоче при перезавантаженні в іншу систему кожен раз лізти в біос), і я експерементальним шляхом підібрав "коректну" частоту. І там, і там - хараш0.
---
На основі того користувач НЕ зможе зробити ОБДУМАНИЙ вибір. Бо Лінукс просто так не обирають. І я чомусь сумніваюсь що хтось схоче самостійно або не самостійно  цікавитись\вивчати\встановлювати\користуватись OpenSource, коли є вікна.

r00t x

• Гість
« Відповідей #19 : 2010-08-16 00:13:01 »
Там ще в рекомендаціях пишуть перекопільовувати ядро, для підвищення швидкодії системи. На скільки % це прискорить роботу системи не уточнюється  ::)
Швидкодія то, мабуть, і прискорюється, але я перепилюю ядро просто тому, щоб нати що нового там сталося. і взагалі то корисна штука компіляція. А також перекомпільовую коли не хоче вантажитись. Таке було дуже часто іще при виборі та переборі дистрибутивів.
А також, вдало скомпілювавши ядро, почуваюсь неначе батько  :) , що народив дитину. І взагалі цікаво.

r00t x

• Гість
« Відповідей #20 : 2010-08-16 00:23:21 »
http://www.overclockers.ru/hardnews/11869.shtml  ;)
;D в солярку його, в солярку!
До речі перемирзання компутера негативно на ньому відображається. Взимку, коли сильній мороз, то не хоче вмикатись, то іще щось. Особливо якщо деякий час (днів 3 або 5) його взагалі не вмикали. Може це тільки у мене така машина?  ::) :-/

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #21 : 2010-08-16 14:16:58 »
це значить що слаквар - не нормальний дистрибутив?
М.:Вас же спитали чим погана Слака, а не слакваристи. Холіварів нам тут не треба, бо якщо root_x знову розходиться - будете воювати з ним самі, через iptables чи як там захочете. Або запрошу його на LKU чи OSDN  :)
gvy 2 M: якщо нема розуміння зв'язку -- порайтеся самі.

От LFS-ники схильні більш адекватно сприймати свої цілі та свій дистрибутив.

Власне, один з двох старих слакваристів країни, котрих я поважаю, вже зіскочив на дебіан (як йому й казав багато років тому), от Хотабич не знаю зараз :)
« Змінено: 2010-08-18 14:08:36 від gvy »

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #22 : 2010-08-16 19:16:01 »
На основі того користувач НЕ зможе зробити ОБДУМАНИЙ вибір. Бо Лінукс просто так не обирають. І я чомусь сумніваюсь що хтось схоче самостійно або не самостійно  цікавитись\вивчати\встановлювати\користуватись OpenSource, коли є вікна.

Вікнами також необхідно цікавитись\вивчати\встановлювати\користуватись щоб щось уміть під нею робити. Мені здається що вони не являються панацеєю для всих користувачів ПК. Чого тільки стоїть почитати товсті талмуди Б. Богумського (товщиною не менше ніж біблія  ;D ) Або томи по візуальній студії програмування, наприклад В. Долженков, М. Мозговой Visual Basic.Net і по тій же тематиці книга Діани Зак.

Р.S. Нікого не намагаюся образити, але людей які використовують ПК тільки для ігор, пергляду фільмів, і прослуховування музики ну і ше копіювання оних з чужих дисків на свої болванки за користувачів ПК не вважаю.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #23 : 2010-08-16 19:24:52 »
Р.S. Нікого не намагаюся образити, але людей які використовують ПК тільки для ігор, пергляду фільмів, і прослуховування музики ну і ше копіювання оних з чужих дисків на свої болванки за користувачів ПК не вважаю.
Чому? У них є ПК і вони ним користуються. Гра - це теж програма, як і той-же GIMP. Ну, тільки призначення не те - то вже особиста справа кожного.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #24 : 2010-08-16 19:29:43 »
До речі після того, як дітки (працю з контингентом з 8-11 класів) посидівши за комп'ютером вдома, приходять на уроки, дуже прозрівають навіть в тих самих форточках, що ПК взагалі то був придуманий не для забавок, а для підвищення продуктивності праці. І перевчити людину, яка тільки забавлялася за машиною, а не піднімала свій інтелектуальний розвиток і застосовувала його для вирішення певних задач, нуууу дууууже важко. І мені здається, що не важливо яка б в них система не стояла, резутьтат був би схожий.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #25 : 2010-08-16 19:33:43 »
Чому? У них є ПК і вони ним користуються. Гра - це теж програма, як і той-же GIMP. Ну, тільки призначення не те - то вже особиста справа кожного.

Навчальні ігри признаю, так від них певна користь є. Можу ше допустити квестові ігри, там хоч є можливість розминати мізки. А от шутери, проста втрата часу. І тільки призводить до того, що багато втрачає зв'язок з реальністью.
Наприклад, у Білій Церкві був випадок, що один чувак, забувся, переграв у GTA. Так спробував зробити по принципу: вийшов на пішоходний перехід, відкрив машину, викнув водія, і поїхав на чужій машині. Як на мене це дико. І що саме головне це йому вдалося.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #26 : 2010-08-16 20:57:08 »
І перевчити людину, яка тільки забавлялася за машиною, а не піднімала свій інтелектуальний розвиток і застосовувала його для вирішення певних задач, нуууу дууууже важко.
Сила волі всім у поміч. ;)

r00t x

• Гість
« Відповідей #27 : 2010-08-16 21:12:03 »
Власне, один з двох старих слакваристів країни, котрих я поважаю, вже зіскочив на дебіан (як йому й казав багато років тому), от Хотабич не знаю зараз :)
Та нічого. Все нормально - root_x має інші справи, і витрачита час на суперечки з людиною, яка знає та вміє більше ніж root_x, Михайлом, він не збирався і не хоче. А про Дебу я написав вище ось тут:
...

Наприклад, у Білій Церкві був випадок, що один чувак, забувся, переграв у GTA.
Дорослий дядько (не я  ;D) пересидівши біля компутера - їхав на власній машині і коли трапилась аварійна ситуація він спокійно подумав: "Зараз на клавішу esc натисну і зупинюсь..."

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #28 : 2010-08-16 22:04:29 »
До речі після того, як дітки (працю з контингентом з 8-11 класів) посидівши за комп'ютером вдома, приходять на уроки, дуже прозрівають навіть в тих самих форточках, що ПК взагалі то був придуманий не для забавок
+1024, хоча я із трішки старшими працюю.
  • Чого варте їх здивування від факту, що мене немає вконтактику;
  • Не можуть зрозуміти чому в іншій школі дозволяють грати, а в нашій (я тоді в школі працював) - ні. (Хоча, я їм пропонував можливість пограти в обмін на планки оперативної пам'яті, з якою було скрутно)
  • Задовбали питанням "який антивірус краще?" Вдома на десктопі мене влаштовує Аваст (на ноуті Linux), а у касперських, нодах та докторвебах із тиреними ключами я не розбираюся.
  • Пригадаю - іще щось напишу.  :)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #29 : 2010-08-17 01:10:28 »
Сила волі всім у поміч. ;)
Наскільки я бачу - тут поважні люди (а де на ЛОУ знайти інших -  ;D) - викладачі. Є питання: У вас випадково "зайвих*" книг з дискретної математики та\або інформатики, кібернетики нема? Якщо є то пишіть на мило. Знайдете. Бо є дітки які ну аж ніяк не хочуть навчатися, а є дітки... (дорослі дітки  ::)), які раніш не навчалися*\не навчилися, і от зараз все цікаво. У світі взагалі так багато - "Чому?". Мені навіть цікаво: "Чому я зараз таку музику полюбив слухати?", але тема не про музичні смаки!, тому  :-X.
---

не навчалися* - навчався, але не там де потрібно, і сам не знав, на той час, що мені потрібно було.
зайвих* книг ніколи не буває. (?).
 ---
Книги у паперовому форматі - оплата при отриманні на пошті.