Автор Гілка: Поговоримо про мініблоги  (Прочитано 6247 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Поговоримо про мініблоги
« Відповідей #15 : 2010-03-27 20:17:45 »
От зараз я хочу сказати своїм друзям що сьогодні гарний день і не погано було б зустрітись і випити по келиху пива. /me Пішов писать книжку з цього приводу.  ;)
Тобто, замість того, щоб запросити друзів, подзвонивши кожному особисто або написавши їм через IM, Ви напишете в твіттер і будете сидіти й чекати, доки хоч хтось із них його почитає і сам вийде на Вас? Гарний друг, що й казати...
я би вам не радив звинувачувати людей в тому, що їх звички не такі, як у вас. Сприйміть той факт, що світ є різний, і люди різні. приклад: колись я певний час перебував у певному науковому закладі в Швейцарії. Протягом дня в коридорі дзвенів дзвоник, який було чути в кожному кабінеті. Сенс цього дзвоника полягав ось у чому: людина, яка виходила на каву або обід, смикала за цей дзвоник, інформуючи всіх, що вона іде до їдальні (яка знаходилась у іншому корпусі). Відтак, якщо ти теж не проти випити кави або поїсти, ти теж ідеш до їдальні, знаючи, що там буде хтось з нашого відділу. Зазвичай на дзвоник реагують людей 5-7. Це всього-навсього економить час, бо не треба оббігати кабінети в пошуках компанії.

Аналогічну функцію виконує твітер. Який сенс дзвонити сотням людей особисто, якщо можна написати до твітера?

Якщо ви консервативний, не треба звинувачувати людей у тому, що вони такими не є.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #16 : 2010-03-27 20:19:37 »
маячня. У мене  є нормальний блог, і статті теж є. от для книжок, правда, лінивий я занадто. але це не заважає мені дописувати в твіттер.
Виділене еквівалентне тому, що писав я, тільки з намаганням виправдатися.
У журналі Physical Review Letters ліміт на статтю — 4 сторінки (2 колонками, разом з анотацією, заголовком та посиланнями). А це найкрутіший журнал з фізики у світі. Крутіший тільки Nature, але це загальноприродничий журнал, більш широкого профілю.

А знаєте, чому там ліміт 4 сторінки?
« Змінено: 2010-03-27 20:20:07 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yvh

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #17 : 2010-03-28 08:39:48 »
В мене для власних думок чи нотаток є ~/notes.txt, ~/reports.txt, ~/crap.txt
А у мене ~/Dropbox/notes то й що? Бувають же не тільки маніакальні плани щодо захоплення світу, а ще й думки, якими хочеться з кимось поділитись.

Книги, статті, записи до "звичайних" блогів народжуються з ідеї. Ідеї, навколо якої автор ходить і плете щось споріднене для створення більш-менш значного матеріалу. Мікроблоги позбавляють від цього.
« Змінено: 2010-03-28 08:40:28 від egghead »

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #18 : 2010-03-28 19:31:56 »
Не скажу за всі мініблоги, але в жуйці, за яку писав egghead, мені подобається читати стрічку нових повідомлень, в якій нема-нема, та й натрапиш на щось дуже цікаве. А підписавшись на пів десятка нормальних жуйко-блогерів, які можуть писати, навіть, лише зрідка, але моніторять нові пости та рекомендують вибране — отримуєш те вибране у вигляді повідомлень собі в джаббер.

Іноді цікаві дискусії відбуваються. Іноді можна просто задати питання.

У твітер колись реєструвався, але не пішло.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #19 : 2010-03-29 09:57:25 »
Тобто, замість того, щоб запросити друзів, подзвонивши кожному особисто або написавши їм через IM, Ви напишете в твіттер і будете сидіти й чекати, доки хоч хтось із них його почитає і сам вийде на Вас? Гарний друг, що й казати...
А ви вирішуєте чи гарний у вас друг з того якими технічними засобами він користується щоб спілкуватись з вами?  :o

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #20 : 2010-04-12 10:33:57 »
А ви вирішуєте чи гарний у вас друг з того якими технічними засобами він користується щоб спілкуватись з вами?  :o
справа смаку та сервісу, твідер я використовую - правда по своєму - якщо на сайті анегтодів є посилання яке дозволяє закинути на твідер - закидаю, а же кроспост із основного блогу - сам не пишу - не маю постійного бажання, щодо інших стикався лише з жужу - помийка ще та

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #21 : 2010-04-12 20:42:38 »
Цитата
У кожного своя натура і звички,
Twitter — чудова штука, юзаю джаберівський шлюз twitter.im, щоб постити туди просто з Pidgin-а.
то заведіть собі жуйк (juick.com його тут уже радили), зможете без всяких гейтів мікробложити :)

Взагалі, порівняно з жуйком твітер виглядає, як якась урізана тріальна копія...

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #22 : 2010-04-12 20:53:43 »
Цитата
У кожного своя натура і звички,
Twitter — чудова штука, юзаю джаберівський шлюз twitter.im, щоб постити туди просто з Pidgin-а.
то заведіть собі жуйк (juick.com його тут уже радили), зможете без всяких гейтів мікробложити :)

Взагалі, порівняно з жуйком твітер виглядає, як якась урізана тріальна копія...
одна тільки проблема: там нікого нема :) та мені від мікроблогу багато не треба, в принципі.

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #23 : 2010-04-13 00:31:33 »
Прочтав у друга в твітері, мовляв, дивіться яка дурня і посилання.
А там хлопець пише з ілюстраціями як він у кепці сфоткався, як пальчика порізав, і так по декілька повідомлень на день. Я подумав, що під дурнею  мається на увазі цей щоденник і його персонаж. Але виявилося, що мався на увазі конкретний допис з посиланням на конкретних ідиотів. І що для  твітера дописи "як я колупаюся в носі і подряпав палець" це норма і нікого не дивує. 8-Ґ

Я ніколи не розумів чатів і мабуть не дожену твітер. НМСД - це не сайт який обслуговє потребу людей, а це сайт, на потреби якого працюють люди. Вони роблять дуже інформативно невибагливі дописи, тішать своє  самолюбство, а сайт рахує відвідувачів.
« Змінено: 2010-04-13 00:35:36 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #24 : 2010-04-13 00:40:00 »
Я чесно не бачу в чому тут прогресивність. Дибілізм вічний, і був завжди присутній в різних проявах.
Мабут, таким чином твітер хотів би себе позиціонувати: а, хто думає, що король голий - той просто відсталий ретроград.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #25 : 2010-04-14 14:55:51 »
Піддавшись стадному ефекту, зареєстрував juick. Наразі він складається зі звітів про стан моєї шлунково-кишечної системи і інших речей планетарного масштабу важливості.

Відсутній yvh

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #26 : 2010-11-03 09:53:42 »
То що, хто на жуйці є? На кого підписуватись?