Автор Гілка: Ubuntu рихтує Gnome  (Прочитано 5942 раз)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: Ubuntu рихтує Gnome
« Відповідей #15 : 2010-12-02 10:39:14 »
долучено зображення конфігурації клавіатури в режимі індикатора з пам’яттю розкладок по вікнах/програмах/стільницях, це КДЕ4.5 (а вже 4.6 на носі)

Ну от найду кеды 4.5 подивлюся. Або підкажіть дістрибутив в який нові КДЕ входять? Доречі, я колись викачував новішу версію КДЕ, додавав локальне сховище на диску, і оновлювався. Вилізло пару глюків, але це таке, просто питання, чому наприклад Mandriva та Suse не оновлюють KDE через свої сховища?..

прапор без кода також вже з 4.5 давно є (до речі навпаки, прапора з кодом більше нема: або прапор або код)

Ну може комусь так подобалось (бо вже звик), навіщо було прибирати таку можливість?

щодо зображень-непрапорів, то такий запит є , але це, як на мене вже «рюшечкі»,

Ну я не стільки мав на увазі непрапорці, скільки наприклад на американску розкладку (до якої всі звикли) виставити англійській прапорець, бо мова то англійська, а не американська...

та нічого, бачте, коли розписати свої проблеми, виявиться що більшість з них давно вже не проблеми, тож наступного разу в скарзі давайте більше фактів і менше суму :)

Ну от, бачите, швидше таки в КДЕ4 допиляли індикатор...  :D
Linux. The future is open.

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #16 : 2010-12-02 11:18:06 »
Цитата
Suse не оновлюють KDE через свої сховища?
Чудово в openSUSE оновлюють КДЕ в репозиторіях. Ви просто їх не підключили.
Вони тут http://en.opensuse.org/KDE_repositories
Підключаєте Upstream release (KDE SC 4.5) і оновлюєтесь. Але майте на увазі - стабільний КДЕ у openSUSE досі Stable (KDE SC 4.4).
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #17 : 2010-12-02 11:22:12 »
Але майте на увазі - стабільний КДЕ у openSUSE досі Stable (KDE SC 4.4).

Так і я про те ж саме.

Fedora      4.5      
openSUSE      4.4      separate Live-DVD available
Mandriva      4.4      separate installable Live-CD available

Покулупаю Федору, раз пишуть, що там 4.5...

До речі, що значить SC?
« Змінено: 2010-12-02 11:25:34 від Ign1111 »

Відсутній James

• Кореспондент
  • дописів: 205
« Відповідей #18 : 2010-12-02 12:53:15 »
причепив репозиторій нових кедів до Мандріви...
все чітко оновилося: кеди 4.5.3 разом з qt 4.7...
все гладенько працює, жодних глюків...

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #19 : 2010-12-02 14:24:34 »
Цитата
До речі, що значить SC?
Software Collection
Цитата
причепив репозиторій нових кедів до Мандріви...
все чітко оновилося: кеди 4.5.3 разом з qt 4.7...
А я якось побоююся оновляти, хоча інколи хочеться. Лише звик до стабільності openSUSE після Kubuntu.  ::)
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #20 : 2010-12-02 17:37:14 »
долучено зображення конфігурації клавіатури в режимі індикатора з пам’яттю розкладок по вікнах/програмах/стільницях, це КДЕ4.5 (а вже 4.6 на носі)

Ну от найду кеды 4.5 подивлюся. Або підкажіть дістрибутив в який нові КДЕ входять? Доречі, я колись викачував новішу версію КДЕ, додавав локальне сховище на диску, і оновлювався. Вилізло пару глюків, але це таке, просто питання, чому наприклад Mandriva та Suse не оновлюють KDE через свої сховища?..
ну он в OpenSUSE зроблять безверсійний випуск і буде всім щастя (насправді я вважаю, що за такими безверсійними випусками майбутнє, принаймні для десктопів)

прапор без кода також вже з 4.5 давно є (до речі навпаки, прапора з кодом більше нема: або прапор або код)

Ну може комусь так подобалось (бо вже звик), навіщо було прибирати таку можливість?
малювати текст поверх прапора було страшне завдання, воно не дуже масштабувалось і виглядало ок лише на парі прапорів, таки скаржились на відсутність, але більше через те, що не знали, що текстову позначку можна самому міняти, тож комбінували прапор/його відсутність з текстом, щоб відрізняти різні варіанти однієї розкладки (але це милиці, так що принаймні через ці скарги я зрозумів, що треба зробити функцію редагування позначки зробити виднішою :))
але я в звіті про ваду сказав, що прийму латку, якщо хтось знає, як це накладання зробити правильно (щоб гарно було на всіх прапорах і при будь-яких розмірах піктограмки)

щодо зображень-непрапорів, то такий запит є , але це, як на мене вже «рюшечкі»,

Ну я не стільки мав на увазі непрапорці, скільки наприклад на американску розкладку (до якої всі звикли) виставити англійській прапорець, бо мова то англійська, а не американська...
1) прив’язувати мови до країн (і їх прапорів) є не зовсім вдячна справа
2) теоретично можна скопіювати us в gb і скопіювати інформацію us в gb у файлі evdev.xml щоб отримати такий ефект
3) конфігурація перемикалки зараз, як на мене, вже має забагато елементів, тому все що буде нагромаджувати інтерфейс ще більше має мати серйозне обґрунтування — нагальну потребу

та нічого, бачте, коли розписати свої проблеми, виявиться що більшість з них давно вже не проблеми, тож наступного разу в скарзі давайте більше фактів і менше суму :)

Ну от, бачите, швидше таки в КДЕ4 допиляли індикатор...  :D
Якщо достатньо довго сидіти на березі річки, можна побачити, як пропливає тіло твого ворога (с) Конфуций
:-D
« Змінено: 2010-12-02 17:37:52 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #21 : 2010-12-02 18:38:00 »
1) прив’язувати мови до країн (і їх прапорів) є не зовсім вдячна справа
2) теоретично можна скопіювати us в gb і скопіювати інформацію us в gb у файлі evdev.xml щоб отримати такий ефект
3) конфігурація перемикалки зараз, як на мене, вже має забагато елементів, тому все що буде нагромаджувати інтерфейс ще більше має мати серйозне обґрунтування — нагальну потребу

Чому б не зробити (а може вже зроблено) як в Гномі, прапорці беруться з двох місць, з теки в налаштуваннях користувача або з системної теки... Тоді звичайним перейменуванням файлів, можна досягти зміни як для окремого користувача, так і для всіх загалом. А також простим підсовуванням будь якого png файла з відповідною назвою у відповідну теку?

P.S. Встановив я в Fedora KDE 4.5.3, але налаштувань індикатора я незнайшов в налаштуваннях стільниці. А права кнопка на індикаторі, дає тільки перелік мов, і там відсутній пунк про налаштування розкладок... Ох вже та мені Федора, все заблокували від пересічного користувача (в Гномі там заблокована можливість редагувати меню программ...).
« Змінено: 2010-12-02 20:47:23 від Ign1111 »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #22 : 2010-12-02 21:02:13 »
Чому б не зробити (а може вже зроблено) як в Гномі, прапорці беруться з двох місць, з теки в налаштуваннях користувача або з системної теки... Тоді звичайним перейменуванням файлів, можна досягти зміни як для окремого користувача, так і для всіх загалом. А також простим підсовуванням будь якого png файла з відповідною назвою у відповідну теку?
про це можна подумати, особливо якщо це зробити недокументованою можливістю і не тре нового інтерфіейсу конфігурації

P.S. Встановив я в Fedora KDE 4.5.3, але налаштувань індикатора я незнайшов в налаштуваннях стільниці. А права кнопка на індикаторі, дає тільки перелік мов, і там відсутній пунк про налаштування розкладок... Ох вже та мені Федора, все заблокували від пересічного користувача (в Гномі там заблокована можливість редагувати меню программ...).
1) розкладки тепер разом з клавіатурою — в Input Devices/Keyboard
2) з меню Configure — це я напартачив :(, забув додати коли весь код переписав, а коли схопився вже було повідомлення заморожено, вернув в 4.6
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #23 : 2010-12-05 00:00:25 »
про це можна подумати, особливо якщо це зробити недокументованою можливістю і не тре нового інтерфіейсу конфігурації
вік живи — вік вчись, а дурнем помреш: така можливість є напевне ще з КДЕ 3:
зробіть теку ~/.kde4/share/locale/l10n/us і скопіюйте в неї flag.png з /usr/share/locale/l10n/gb, перезапустіть демон (kded4) клавіатури
(примітка: може бути ~/.kde замість ~/.kde4)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #24 : 2010-12-05 00:44:27 »
зробіть теку ~/.kde4/share/locale/l10n/us і скопіюйте в неї flag.png з /usr/share/locale/l10n/gb, перезапустіть демон (kded4) клавіатури
(примітка: може бути ~/.kde замість ~/.kde4)

Ти диви. Вставив в ~/.kde4/share/locale/l10n/ua герб і він відображається... :D