Автор Гілка: Свята українського календаря  (Прочитано 10025 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Re: Свята українського календаря
« Відповідей #15 : 2010-06-01 17:24:05 »
Це свята, їхні назви регулюються Правописом. Тому деякі пишуться з великої. Якщо цікаво, то пункт 22.
Це ви серйозно? Ану шукайте:
Новий Рік
Міжнародний Жіночий День
День Праці
1 Травня

Цитата
Справа в тому, що в нас є державні свята. І не важливо, чи ви їх святкуєте, чи ні. У Конституції України прописано, які це дні і серед них є День Перемоги. Агресія тут ні до чого. Я взагалі, крім Нового року, нічого не святкую, але ж не розводжу тут флейм. І користувачів KDE ж не змушують святкувати, правильно? ;)
Держава має бути такою, якою ми її зробимо. Поки що вона у великій мірі є такою, якою її зробили окупанти. До речі, вони вже міняють шкільну програму і копають під державну мову. Святкуйте Новий Рік далі!

Комуніст Поділля

• Гість
« Відповідей #16 : 2010-06-01 17:43:40 »
Держава має бути такою, якою ми її зробимо. Поки що вона у великій мірі є такою, якою її зробили окупанти. До речі, вони вже міняють шкільну програму і копають під державну мову. Святкуйте Новий Рік далі!
І починати треба, звичайно, з локалізації KDE. Я завжди відчував, що з ним щось недобре. Смерть оKупантам!

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #17 : 2010-06-01 18:03:38 »
І починати треба, звичайно, з локалізації KDE. Я завжди відчував, що з ним щось недобре. Смерть оKупантам!
Товстенько ;) Підіть потренуйтесь на LOR, там таких люблять.

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #18 : 2010-06-01 18:04:02 »
Off-topic:
Складається враження, що пан є КҐБістським агентом, засланим сюди для тролінгу :-)
Схвалюю вашу підозрілість, пильнуйте.

Off-topic:
День перемоги, День захисника Вітчизни, День науки тощо — є такі свята в Україні? Є. Деякі з них є державними святами, вихідними днями... Повинні розробники чи перекладачі (які є громадянами України) включити їх до переліку? Так, бо ж державні свята!
Аргумент вважаю абсурдним. По перше яке відношення має наш державний апарат до розроблення ВПЗ? Країна має, бо тут живутьрозробники і локалізатори. Але Україна і державний апарат це не одне й те саме, слава богу. Завдяки розумінню цього зберіглися нації і країни, які довгий час не мали державности. Якщо мислити як пропонуєте ви, тільки за вказівкою згори, то Україна вже давно повинна була зникнути.
Цікаво, може і дисидентам теж треба було ходити на паради і співати пісні на славу партії, бо ж це дежавні заходи?
Ви кажете, що державність якогось свята для вас аргумент, щоб не викреслювати це свято.
Але вам не здається, що ваша логіка веде до замкненого кола? Свято святкується доки його підтримують, доки нема заперечення, а заперечення за вашою логікою бути не може, б це державне свято. 8-/
Якби українці мислили тільки за вказівкою компартії, царя, кучми, януковича, міністерства освіти, то ви б уже сьогодні носили фофудью. Хоча я вас особисто не знаю, і стверджувати протилежне не буду. :)
Свято можна підтримати, а можна зробити його відірваним від життя. Саме завдяки таким речам як цей календар в людей і відкладається на несвідомому рівні, що є прийнятним, що неприйнятним, створюється інформаційне поле.

Нікуди нам від цього не дітися.
Так, нікуди не дітись, міліція і кгб особисто перевірятиме календар КДЕ.
Звідки у вас така безнадійність і покірливість?
Ну якщо нікуди не дітись, то треба сьогодні піти придбати косоворотку.

Це ж для українських користувачів. Це буде маленький крок до того, що колись в Україні державними святами будуть українські свята.
Правильно, тільки чому ви цей же аргумент не застосуєте до того, що НЕ варто відмічати.

І ще, vitre, не треба робити росіян ворогами. Як можна судити з давніх тем щодо мови, на цьому форумі є люди, що спілкуються російською в повсякденному житті або взагалі є росіянами по крові. Ви вважаєте їх ворогами?
Я їх вважаю гарним прикладом, зокрема для вас. Вони відстоюють свої права в чужій державі, а ви у себе в країні, у віртуальному українському просторі відфільтрованому від шовініств склали ручки - "нічого не вийде, нікуди ми не дінемося". Так точно нічого не вийде. :)

Але це не означає, що росіяни є нашими ворогами.
Вибачте, як КГБістський троль мушу заявити, що мені заплатили тільки за цю тему, тому тема росєян мене ніяк не цікавить, вони мені взагалі байдужі.

Історія має багато прикладів наших складних стосунків із сусідами: поляками, росіянами, турками, білорусами...
Ну от тільки поляки виросли з імперських карликових штанців.
І при чому тут історія коди достатньо сьогодення.

Цитата
Покрови[/url]. Не стільки, як християнське свято, а як давнє українське свято. Козаки вважали, що Матір Божа їх охороняє і Покрову дуже шанували. Крім того, цей день вважається днем створення УПА. Хоча є День Українського козацтва 14 жовтня. Мабуть, це саме воно?
Так це воно, день УПА святкується традиційно в день Покрови, який також є днем козацтва. Така традиція українських воїнів. Його звісно треба додати.

В підсумку я так вважаю, що українська спільнота лінуксоїдів є самодостатньою організацію, яка сма може вирішувати нещалежно від держави певні питання. Зокрема які свята святкувати, без зазирання через плече, а що ж там сьогодні каже наша держава чи президент чи міністр якийсь.
« Змінено: 2010-06-01 18:17:59 від vitre »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #19 : 2010-06-01 18:08:21 »
Це ви серйозно? Ану шукайте:
Даруйте не відразу збагнув про що Ви. Так, деякі свята треба поміняти. Сподіватимемось, що пан Юрій виправить.
Off-topic:
Нова акція, конкурентів Microsoft: встановіть KDE, і кожен ваш робітник працюватиме на день більше кожного року. :)
« Змінено: 2010-06-01 18:10:55 від Re. »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #20 : 2010-06-01 18:49:44 »
Залишок гілки відрізано, тепер він тут.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #21 : 2010-06-02 19:53:43 »
Дякую. Не сподівався на таку жваву дискусію.  ;)

За можливості, без ухилів у будь-який бік, спробую реалізувати всі поради. Коли завершу, напишу у цій темі ще раз, щоб всі могли ще раз перевірити правильність наведених даних.  :P
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #22 : 2010-06-02 23:27:35 »
ого, яка тема!
Flame:
У ґномокалендарі немає свят. Користуйтеся правильною стільницею!

М.: і Вам так кортить пофлудити?
« Змінено: 2010-06-02 23:40:40 від Re. »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #23 : 2010-06-03 00:28:52 »
49 "День пам’яті Крутів" on january 29

По-перше, пам’ятаємо про Крути, чи про героїв? По-друге, здається Крути у родовому відмінку має бути Крут. Правопис, § 112, п. 2, каже: Прилуки — Прилук. Напевно, як книги — книг. Тоді Крути — Крут. Словники України on-line теж кажуть: Крут.

Офіційних документів щодо статусу цього дня (щоб побачити, як же його пишуть) не знайшов. Тільки всякі пов’язані укази і розпорядження, наприклад, Про вшанування пам'яті Героїв Крут.

Отже, моя пропозиція: «День пам’яті героїв Крут». Тільки трохи сумніваюся щодо відмінювання назви. Може, шановне товариство підкаже, як правильно?
« Змінено: 2010-06-03 00:30:08 від ombaranovskyi »
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #24 : 2010-06-03 12:42:10 »
Пане Олександре, маєте цілковиту рацію.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #25 : 2011-01-30 16:50:09 »
А де можна подивитися повний перелік свят, які включені в календар КДЕ?

А щоб не дискутувати які свята включати, а які ні, можна просто розбити їх на категорії. Наприклад поділити всі свята на Державні, Релігійні, Профісійні, Урочисті, Пам’ятні дати, інше. В календар включити відповідно тільки певні категорії. Відповідно деякі свята можуть підпадати під декілька категорій.
Linux. The future is open.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #26 : 2011-01-30 16:57:15 »
А де можна подивитися повний перелік свят, які включені в календар КДЕ?

А щоб не дискутувати які свята включати, а які ні, можна просто розбити їх на категорії. Наприклад поділити всі свята на Державні, Релігійні, Профісійні, Урочисті, Пам’ятні дати, інше. В календар включити відповідно тільки певні категорії. Відповідно деякі свята можуть підпадати під декілька категорій.
Тут або у новому KDE 4.6 (можна увімкнути у «Системних параметрах»).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you