Автор Гілка: Куріння  (Прочитано 6531 раз)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: Куріння
« Відповідей #15 : 2011-04-10 23:55:31 »
Якщо все було так просто, можна було лікувати ендорфінами, додавши їх у якийсь корисний виріб. Адреналін теоретично можна замінити фенетиламіном або спортом якимось. Зрештою, наркоманів же не лікують шоколадками, тому тут є якийсь нюанс. :)

Фізичне звикання організму до нікотину, не таке вже й велике. Набагато більше психологічне, покурити після їжі, покурити в очікувані чогось, покурити для перепочинку, покурити при хвилюванні і т.і. Тому найлегше кинути змінивши обстановку... тобто переламати звичайний стан речей і заповнити чимось ту пустоту, яка виникне при відмові від куріння. Найчастіше заповнюють пустоту їжею, тому й поправляються... І тут вже йде звикання, наприклад, до тих само шоколадок або цукерок... бо солодке так само приносить в організм задоволення. Доречі прикурінні й вживанні солодкого в крові піднімається вміст глюкози...
Linux. The future is open.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #16 : 2011-04-10 23:56:27 »
Я чув, що звикання до шоколаду таке ж як і до куріння. Варто задуматись.
Я, наприклад, більш люблю шоколад аніж куріння.
А я чув, що якщо з'їсти чотири кілограми чистого шоколаду — людина помре від передозування. Там немає такої залежності, щоб виник абстинентний синдром. Воно просто стимулює виділення гормонів у організм. Якщо не буде шоколаду, то організм однаково зможе їх продукувати. Ви їсте шоколад, бо він вам подобається, а не тому, що ви без нього не можете виконувати своїх функцій.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #17 : 2011-04-11 00:03:44 »
Фізичне звикання організму до нікотину, не таке вже й велике.
Але є, тоді яке? За вашими словами я зрозумів, що немає. І це лише психологічний фактор, а фізично — це лише стимулятор.

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #18 : 2011-04-11 08:19:54 »
Кинув курити майже два роки тому. До пасивного куріння відношуся байдуже: мені не противно, коли від людини пахне тютюновим димом. Тому, хто хоче - хай курить біля мене, не маю нічого проти.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #19 : 2011-04-11 08:36:10 »
А от, наприклад, я, коли хтось палить поряд відчуваю неприємну гіркоту в роті, можу навіть закашляти.

buka

• Гість
« Відповідей #20 : 2011-04-11 12:06:40 »
А я вживаю .ЛСД
[smiley=36.gif] Чим вам шоколад не подобається? Тим більш що зараз до того, що ви називаєте ЛСД намішують\домішують всякого такого, що  :-X
---

idontremember

• Гість
« Відповідей #21 : 2011-04-11 12:26:26 »
1- 2М: питання (про очі) не дурні. Я запитав - ви відповіли. Дякую.
---
2 - Знайшов: Ось саме тут і виникає дурне питання: Від чого менша шкода?

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #22 : 2011-04-11 16:01:57 »
Від ЛСД немає залежності. Фізичної.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #23 : 2011-04-11 17:32:35 »
Але є, тоді яке? За вашими словами я зрозумів, що немає. І це лише психологічний фактор, а фізично — це лише стимулятор.

Фізична звичка до стимулятора. Вам передати почуття які виникають? Через півгодини після викуреної цигарки виникає дискомфорт і чим довше проходить часу тим більше він посилюється. Ще якесь незадоволення фізичним станом, тобто виникає якась тривога, дратівливість, але це як у кого. Виникають всілякі побічні ефекти, як то "вуха пухнуть", "тягне в горлі", "смокче шлунок" і т.і. Але такі "ефекти" проходять за два-три дні, й лишається чисто психологічна тяга, яка може протриматися від місяця до року... а в деяких і все життя. Наприклад, я через місяць вже не міг взагалі переносити цигарковий дим (починаю задихатися, тобто мені не вистачає повітря) і відчуваю того, хто курить в даний момент за метрів 7, тобто на зупинках стояти для мене мука...  а є люди які навпаки тільки і винюхують, як хтось курить....
Linux. The future is open.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #24 : 2011-04-11 17:46:12 »
до тютюнових наркоманів ставлюся спокійно (оскільки я фемініст, то стать наркомана не має для мене значення) доки вони не палять в приміщенні у моїй присутності. В цьому випадку — ненависть, ненависть, ненависть. Більшість наркоманів абсолютно не хвилює, що їх диміння може комусь заважати. Тому приємно, що в Європі поступово вводять smoking ban в усіх публічних місцях. Спершу наркомани жалілися, що «каву з цигаркою» не буде як випити, але звикли. Сподіваюсь, і до нас це докотиться. Зрештою, в потягах уже не можна палити, і за цим слідкують більш-менш.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #25 : 2011-04-11 17:50:57 »
M.: За це в ККУ є стаття і не одна. Тому попрошу стриматись від подібних лозунгів і перечитати правила форуму.
« Змінено: 2011-04-11 20:55:12 від Re. »

buka

• Гість
« Відповідей #26 : 2011-04-11 17:51:19 »
Мені цікаво як всього лише 40 000 молекул впливають на Мосок. Читав, дивився фільми, але спробувати НЕМА БАЖАННЯ. Хофмна бачив (на відео, а не в інших реальностях). Я такий, що мені і без всяких втручань та впливів живеться ... ну, е-е-е... живеться, як живеться.
---
І навіть без ЛСД я зрозумів, що минулого не існує!!!
---
Минуле то всього навсього біохімічна реакція, яка виникає у Моску конкретного субєкта, що викликана (реакція викликана) подіями\діями\взаємодіями цього ж субєкта (людини) з іншими субєктами (або навколишньою реальністю\сереловищем). Реакція на дії\події конкретно взятого субєкта залежить від його розвитку\становлення\виховання (вбивання в його Мосок "правил життя"*). Минулого нації, минулого народів, або минулого якогось витвору мистецтва не існує - то вигадки соціуму.
---
* - ну не всі зрозуміють. Якщо аборигенів виховують по принципу "Що ворушиться - те й їж", а інших виховують по іншому - то це і є "вигадки соціуму".
--
Знову мод буде ругацця?, але ж тут є раціональне (іраціанальне?) зерно!!! Чи нема?

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #27 : 2011-04-11 22:00:17 »
Від ЛСД немає залежності. Фізичної.
Відносно. Основна родзинка наркотиків — споживання ендорфінів без складної реакції в організмі їхнього репродукування. При вживанні вони не виділяються організмом і ми відчуваємо себе некомфортно. Візьмемо до прикладу мазохістів, вони стимулюють виділення ендорфінів через біль. Це нормальна реакція організму на нервові подражнення. Але коли організм їх не може виділяти, ми відчуваємо, як кажуть, «ломку», бо нам потрібні ці гормони. А шоколад не підходить, бо він виділяє їх теж через реакцію, а не напряму в кров.
Минуле то всього навсього біохімічна реакція, яка виникає у Моску конкретного субєкта, що викликана (реакція викликана) подіями\діями\взаємодіями цього ж субєкта (людини) з іншими субєктами (або навколишньою реальністю\сереловищем). Реакція на дії\події конкретно взятого субєкта залежить від його розвитку\становлення\виховання (вбивання в його Мосок "правил життя"*). Минулого нації, минулого народів, або минулого якогось витвору мистецтва не існує - то вигадки соціуму.
Те, про що ви пишете, називають нейромедіаторами, які є по всьому мозку. І наркотики використовують для розширення свідомості, що сприяє творчим ділянкам мозку.
« Змінено: 2011-04-11 22:00:56 від Re. »

buka

• Гість
« Відповідей #28 : 2011-04-11 23:35:39 »
Цитата
...  ...
Бр-р-р, почали з куріння... Жахливенька тема вийшла.
---
Ну про шоколад - то всі знають. Він підвищує рівень серотоніну.
---
Хотілося б сказати (БЕЗ ЗГАДУВАННЯ ФІРМ!!), що особисто я курю\палю цигарки тільки одієї фірми. А будь-які інші - взагалі мені "не лізуть". Чув я (не в тирнеті читав, а чув у розмовах), що цигарки просочують (або іншим чином обробляють НА ФАБРИКАХ!!!) спеціальними речовинами. Зрозуміло для чого - для "боротьби за споживача".
---
Є питання: Можливо хто із курців, якщо тут такі іще поки, що залишились  :-/, також про це щось знає?

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #29 : 2011-04-11 23:58:24 »
Ну про шоколад - то всі знають. Він підвищує рівень серотоніну.
На відміну від кави не настільки сильно й підвищує. І взагалі шоколад — збудник багатьох гормональних процесів.
Хотілося б сказати (БЕЗ ЗГАДУВАННЯ ФІРМ!!), що особисто я курю\палю цигарки тільки одієї фірми. А будь-які інші - взагалі мені "не лізуть". Чув я (не в тирнеті читав, а чув у розмовах), що цигарки просочують (або іншим чином обробляють НА ФАБРИКАХ!!!) спеціальними речовинами. Зрозуміло для чого - для "боротьби за споживача".
Таке дають майже усюди: і в напої, і в кондитерські вироби, і в багато чого іншого.