Якщо все було так просто, можна було лікувати ендорфінами, додавши їх у якийсь корисний виріб. Адреналін теоретично можна замінити фенетиламіном або спортом якимось. Зрештою, наркоманів же не лікують шоколадками, тому тут є якийсь нюанс.
Я чув, що звикання до шоколаду таке ж як і до куріння. Варто задуматись.Я, наприклад, більш люблю шоколад аніж куріння.
Фізичне звикання організму до нікотину, не таке вже й велике.
А я вживаю .ЛСД
Але є, тоді яке? За вашими словами я зрозумів, що немає. І це лише психологічний фактор, а фізично — це лише стимулятор.
Від ЛСД немає залежності. Фізичної.
Минуле то всього навсього біохімічна реакція, яка виникає у Моску конкретного субєкта, що викликана (реакція викликана) подіями\діями\взаємодіями цього ж субєкта (людини) з іншими субєктами (або навколишньою реальністю\сереловищем). Реакція на дії\події конкретно взятого субєкта залежить від його розвитку\становлення\виховання (вбивання в його Мосок "правил життя"*). Минулого нації, минулого народів, або минулого якогось витвору мистецтва не існує - то вигадки соціуму.
... ...
Ну про шоколад - то всі знають. Він підвищує рівень серотоніну.
Хотілося б сказати (БЕЗ ЗГАДУВАННЯ ФІРМ!!), що особисто я курю\палю цигарки тільки одієї фірми. А будь-які інші - взагалі мені "не лізуть". Чув я (не в тирнеті читав, а чув у розмовах), що цигарки просочують (або іншим чином обробляють НА ФАБРИКАХ!!!) спеціальними речовинами. Зрозуміло для чого - для "боротьби за споживача".