Автор Гілка: Гальма у Mandrak'у  (Прочитано 2877 раз)

Відсутній andrej_w

• Новачок
  • *
  • дописів: 43
  • Елвіс - живий!
Re: Гальма у Mandrak'у
« Відповідей #15 : 2004-03-29 14:26:56 »
В мене та ж ОСа, але ніяких тормозів. Я можу порадити поміняти тему для КДЕ, бо деякі з них сильно навантажують компутер. Можливий, звісно ще один варіант: невірна конфігурація БІОС. Всі тут скажуть, що Лінакс не чіпає БІОСа, а от у мене був глюк, чи не глюк, а при сильному, іноді навіть без навантаження, машина повністю висіла, і ніякі "чарівні комбінації", типу SysRq, на допомагали. Першив БІОС мамки і все минулося, може й у тебе щось подібне.

Бажаю удачі!

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
« Відповідей #16 : 2004-03-29 16:04:48 »
А як все-таки з гальмами? Щось вирішилося?

Yarko

• Гість
« Відповідей #17 : 2004-05-13 17:01:05 »
Щодо гальмів - а систему переставити можеш? За моїм досвідом, у тебе 2 мандрейка водночас повинні літати ;-)

Але біос перешити варто, якщо це ВІА чіпсет, бо вони і під віндами глючні бувають .......

Відсутній Anatoliy

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #18 : 2004-05-13 20:33:02 »
Mandrake 9.2 на перших .iso дійсно дуже повільно працював (також і на тих, що розповсюджував Lafox). Пізніші збірки працюють добре. Mожна перекомпілити ядро, вимкнувши усі дебагери, або зробити апгрейд вже встановленої системи. 192 RAM достатньо, але бажано 256, особливо, якщо HDD повільний. Процесор бажано потужніший, хоча при звичайній роботі і 450 буде завантажений не повністтю, але при старті системи та графічної оболонки його буде недостатньо.

dusoft

• Гість
« Відповідей #19 : 2004-05-14 01:22:47 »
Занадто часто тут радять переставляти.... навіщо такі поради? Проблеми треба вирішувати а не сподіватися на те що вони магічним чином пропадуть.

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #20 : 2004-05-14 11:32:50 »
За це багато хто і поважає лінакс, на відміну від віндовса. Але від очайникованого стану до вміння руцями підправляти системи вагон знань потрібний. А перевстановлення насправді часто магічним чином допомагає.

dusoft

• Гість
« Відповідей #21 : 2004-05-15 02:23:38 »
Так, правильно, і треба вчитися на своїх помилках. Постійно перевстановлюючи можна залишится на тому ж рівні розвитку.

Відсутній _Small

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • time running.....
« Відповідей #22 : 2004-05-18 16:35:18 »
...тут згадувалося про DMA, як перевірити чи включане?

і на рахунок сервісів які завантажуються при старті:
як взнати які потрібні які ні і як їх відключити для
отримання в результаті ігрового пк.
time running.....

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #23 : 2004-05-18 17:37:03 »
...тут згадувалося про DMA, як перевірити чи включане?
Якщо не помиляюсь, hdparm -x
А взагалі, man hdparm

Відсутній docent

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • Що новенького?
« Відповідей #24 : 2004-05-21 11:02:23 »
Отож, кожному свої гальма... для мене, на приклад, 200 метрів оперативки -- це вже гальма, незалежно від процесору (хоч би і пентіум п?ять :D).
А про втручання ОСи в BIOS... то це лише зміна часу... перешивати BIOS треба останніми релізами щоб глюків не було

Дівчині Аннекен:
Назвался груздем ? полезай в кузов (с)народ
Або простішою мовою: маєш материнку на чипі VIA ? будь ласка, частіше заходь на viaarena.com, і ніякі харддрейки тобі не знадобляться.