Автор Гілка: З Новим Роком, друзі!  (Прочитано 8084 раз)

idontremember

• Гість
Re: З Новим Роком, друзі!
« Відповідей #15 : 2012-01-03 01:22:49 »
Хіба це не є є частиною налаштувань модему? Якщо прошивка оригінальна, ці значення повинні бути змінюваними з UI (веб, телнет чи що там іще).

Безпосердньо в налаштуванях модему логін та пароль НЕ ВПИСУЮТЬСЯ, але пароль/логін зберігаються в налаштуваннях модему.
... userName=380414322143@ Чим не номер телефону?

Тобто +38 041 432 21 43 хм-м... дійно схоже. Зателефонуєм %)?
Але ж є логіни з буквами спереду. У мене взагалі логін ніяким чином несхожий не номер телефону.
---
але для чого цьому пристрою вай-фай антена
Ну є у вас ноут. Штука, яку зручно тягати з однієї кімнати до іншої. Тягати за нею кабелюку, що йде до модема - незручно. Отож ви купуєте модем з вайфаєм, і замість кабелю між ноутом і модемом у вас тепер радіохвилі. Все інше залишається те саме.
Ура! Виявилось, що я трішки докумекав. Дякую. Значить свому сосіду той що живе не біля мене, можнакупувати той ві-фі роутер. А іншому сосіду, тому що живе біля мене, я рекомендую терміново підключатись до тирнетів.
---
А відстань на звязок впливає, чи дуже сильно впливає? Взагалі то вже не мої проблеми. Блаагодарствую за те що просвітили мій сірий Мосок.
---
Я сосідам вже розтикав лінки на цю тему.
« Змінено: 2012-01-03 01:32:12 від idontremember »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #16 : 2012-01-03 01:50:30 »
Безпосердньо в налаштуванях модему логін та пароль НЕ ВПИСУЮТЬСЯ, але пароль/логін зберігаються в налаштуваннях модему.

Значить у вас якась залочена прошивка модему. У всіх модемах, що я мав справу з ними (пару моделей зухелів, і кілька інших виробників) ці параметри налаштовуються користувачем.

Цитата
Але ж є логіни з буквами спереду.
У мене одні літери, але я підключався років 6 назад. Я можу бути й неправий, чи таке може практикуватися лише у окремих регіонах.
Цитата
А відстань на звязок впливає, чи дуже сильно впливає?
Найбільше впливає товщина і кількість стін. У прямій видимості і з нормальним обладнанням кілька сотень метрів може видати, але я його надворі використовувати не пробував. Колись десь читав, що з направленими антенами і іншим спеціалізованим обладнанням (яке, тим не менше, можна виготовити майже що з підручних матеріалів) можна покривати набагато більші дистанції.
« Змінено: 2012-01-03 01:54:52 від ISBear »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #17 : 2012-01-03 09:07:48 »
Михайле, ми непослідовні. Пану Повіреному треба провести лікбез з приводу того, що таке WiFi та як працює "тіліком".
У "тілікомі" прив'язка до телефонного номеру + пароль по PPPoE. Що таке PPPoE дивіться самі. Сучасні ADSL модеми (більшість) працюють у режимі моста або роутера - на ваш вибір. Якщо міст, то модем просто виступає посередником (трубопроводом, ніби) між портом вашого комп'ютера та "тілікома". А ваш комп'ютер встановлює через PPPoE авторизацію і отримує доступ в інтернети та "білу" ІР адресу.
У режимі роутера модем сам працює як повноцінний хост. Він сам проходить PPPoE авторизацію, отримує від "тілікома" ІР-адресу. Він має свою МАС-адресу, звісно. Його можна пропінгувати, якщо ви не заблокували це в налаштуваннях. Причому, навіть якщо ваш комп. вимкнено взагалі. В цьому режимі модем просто "роздає" інтернети у вашу локалку - там може бути декілька споживачів. Наприклад, у мене стаціонарний комп, ноутбук та електронна книгочиталка. У людей можуть бути іще інтернет-телевізори, мережеві накопичувачі, ігрові приставки та інше. При чому, споживачі не мають зовнішньої ІР-адреси, їх не цікавить "тілікомовське" РРРоЕ. А, іще, нормальні модеми конфігуруються через веб-інтерфейс, та/або telnet.
Якщо ви захочете поміняти модем, то МАС-адреса ролі не грає - вам достатньо увести ваші логін та  пароль в новий і все запрацює як раніше. Якщо ви використовуєте модем в режимі моста, то логін та пароль у нього уводити не треба - лише налаштування "тілікомівського" ADSL. Якщо ви свій модем із своїм логіном та паролем понесете сусіду - там воно працювати не буде, бо "тіліком" прив'язує до абонентського номера. Або якщо сусід стирить ваш логін та пароль до інтернетів, то це йому нічого не дасть. Саме тому "тіліком" видає такі прості логін та пароль, що складаються із вашого номера та якогось стандартного префікса.
Тепер з приводу WiFi. Це - бездротова локальна мережа. Радіус залежить від якості обладнання, але, як правило, до сусідів дістає. Для його роботи треба WiFi точку доступу (маленька коробочка з рогами) + підтримку його комп'ютерами, що ви приєднуєте в мережу. Через WiFi не обов'язково можна отримувати доступ до інтернетів - якщо їх у вас немає, то це буде суто локальна мережа у вашій хаті. Але якщо у вас є той-же "тіліком", то ви можете з'єднати вашу WiFi точку доступу з модемом (останній має працювати в режимі роутера). Тоді ви зможете вільно, без дротів, носити ваш планшетник по дому, не припиняючи ні на хвильку радувати публіку на ЛОУ своїм дописами.
В оригіналі, ADSL модем та точка доступу WiFi - різні пристрої. Але існують "комбайни" два (три - ще світч на додачу) в одному - навіщо ставити декілька коробочок, якщо можна обійтися однією. Саме такий "комбайн" і пропонує своїм новим абонентам "тіліком" за 1 грн.
Існують, також, публічні WiFi-зони. Скажімо, в макдональдсах, чи інших закладах ставлять WiFi точку з виходом на інтернети і відкривають відвідувачам пароль. Є такі зони і у "тілікома" - якщо ви юзаєте ОГО, то, здається, ваш пароль підійде і туди (умови точно не пам'ятаю, дивіться на їх сайті).
От і все.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #18 : 2012-01-03 10:26:33 »
Михайле, ми непослідовні. Пану Повіреному треба провести лікбез з приводу того, що таке WiFi та як працює "тіліком".
...
Тепер з приводу WiFi. Це - бездротова локальна мережа.
...
Саме такий "комбайн" і пропонує своїм новим абонентам "тіліком" за 1 грн. Існують, також, публічні WiFi-зони.
...
От і все
:D фух  ;) Я то просвітився (але питаня є - і то добре, що вони є), а чи сосіди зрозуміють таке наукоіопопулярне пояснення :-/
---
Що таке PPPoE дивіться самі.
>:( ЗНАЮ, але хочу знати більше чим зараз знаю. Наприклад структуру пакетів PPPoE (та знаю я, що ввесь ethernet майже однаковий, але ж різниця є!), та як воно over (поверх чи під  ;D)
---
Тоді ви зможете вільно, без дротів, носити ваш планшетник по дому, не припиняючи ні на хвильку радувати публіку на ЛОУ своїм дописами.
Та нема у мене пляшнетника, а радувати... ??? Хіба зі мною ото аж так весело? Я не дуже знаю та розумію що до чого, і як - от тому і запитую.

idontremember

• Гість
« Відповідей #19 : 2012-01-03 10:46:53 »
Значить у вас якась залочена прошивка модему. У всіх модемах, що я мав справу з ними (пару моделей зухелів, і кілька інших виробників) ці параметри налаштовуються користувачем.

З паршивкою у мене модема все добре. Після того як я спалив на вогнищі свій перший модем, то довелось купувати новий. Спалював я його тому що хотів вигнати з нього бісів, бо тирнет закінчився. Але після сеансу екзорцизму виявилось що потрібно купувати інший модем.

А ви мабуть вже й забули що таке модем? Або мали справи з додинозаврячими модемами? Логін та пароль у віновозі я вводив тільки у тому віконечку (не в ЮІ модему) "Падклочіцца к тирнетам", а в модемі виставляв тільки якісь стандартні тілікомовські параметри, та іще пару раз кль0цав щоб ш0т0 тіпа "Режим моста/роутера" У мене зараз в режимі мосту. Швидкість не зовсім хороша (нема і 1 (законного) Мб/с). Але вже давно всі користувачі тілікома безкоштовно перейшли на 2 Мб/с за таку саму абонплату (100 грн). А у мене 1 Мб/с за 100 грн. І лллііннійййаааа така що 2 небуде.
---
Щось я не туди жал0вуюся :). Перейдемо до логінів та п0р0лів: у Лінуксі у мене пароль та логін зверюгаються десь тут:
root@myhost:/home/rdr# grep -R dsl /etc/ppp
/etc/ppp/pppoe.conf:USER='**********@dsl.ukrtel.net'
/etc/ppp/chap-secrets:"*******@dsl.ukrtel.net" *       "якийсь_пароль"
/etc/ppp/pap-secrets:"**********@dsl.ukrtel.net"  *       "якийсь_пароль"
root@myhost:/home/rdr#

Пасіба за пояснення.
« Змінено: 2012-01-03 11:15:22 від idontremember »

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #20 : 2012-01-03 11:11:57 »
То ви мабуть вже й забули що таке модем? Або мали справи з додинозаврячими модемами? Логін та пароль у віновозі я вводив
У вас модем працює в режимі мосту, от і все. Коли він в режимі мосту, за pppoe відповідає комп’ютер, модем лише забезпечує канал. Більшість *нормальних* модемів можуть працювати в режимі роутера, коли вони самі відповідають за pppoe.
Підключався я-то 6 років назад, але зліз з цього задоволення лише пару місяців назад, тому про предмет маю добре уявлення. Мій модем (якась з ранніх моделей лінійки zyxel p-660) використовувався у обох режимах. Усі інші модеми, що я бачив (включаючи один з вайфаєм), працювали як роутер.

idontremember

• Гість
« Відповідей #21 : 2012-01-03 11:32:10 »
Більшість *нормальних* модемів можуть працювати в режимі роутера, коли вони самі відповідають за pppoe..
То у мене ненормальний модем? Модель... щас гляну... : DLink 2500U, чи шось таке.

У мене також може працювати як роутер. Але для піднятя до 2 Мб/с потрібно перевірити лінію. А вже потім... якщо є можливість то переконфігурувати модем в режим роутера. Я спілкувався з ьілікомівцями з цього приводу. ЗНАЮ що на сцайті тілікома можна самому змінити тарифний план на 2 Мб/с. АЛЕ мене там забокували. (я цілком серйозно). Тепер не маю змоги взагалі залогінитись, "нагадування" паролю не працює. Та і переходити на 2 Мб/с чомусь не дуже хотілось, ТОМУ ЩО у нас деякі кадри (користувачі) самі попереходили на 2 Мб/с, і виявилось що швидкісь у них ЗМЕНШИЛАСЬ В ДВА РАЗИ. Потім їм доводилось чимчикувати в тіліком і ж0лувацця на такі тирнети.
---
От тому я і спілкувався з приводу переходу на 2 Мб/с з тілікомівцями. Поки що мені і 1 вистачає, але ж хочеться...
---
І зараз я отаке ляпну: Мені цікаво чому зявились "роутери" та "мости"? Різниця ж між ними хоч і є, але вони за функціональністю схожі між собою. Навіть у книзі "Компьютерные сети" відомих авторів (Оліфер) сказано що скоро різниця між "мостом" та "роутером" зникне. Якщо потрібно можу поритись в своїй бібліотеці і знайти джерело. Але це: думи мої, думи....

У вас модем працює в режимі мосту, от і все. Коли він в режимі мосту, за pppoe відповідає комп’ютер, модем лише забезпечує канал. Більшість *нормальних* модемів можуть працювати в режимі роутера, коли вони самі відповідають за pppoe.

Так, "мостом" працює. Але якщо його прямо зараз переконфігурувати в режим роутера, то я думаю що він не схоче працювати(?), бо потрібно щось змінювати на стороні тілікома. ??? Я не знаю що вони там змінюють, і чи взагалі щось змінюють???
---
Піду я  [smiley=11.gif].
« Змінено: 2012-01-03 11:43:50 від idontremember »

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #22 : 2012-01-03 12:25:33 »
Цитата
DLink 2500U
Цитата
У мене також може працювати як роутер.
Ну, а я про що...

Цитата
...піднятя до 2 Мб/с ... перевірити лінію ... переконфігурувати модем в режим роутера
Режим роботи модема не має впливу на канал АДСЛ. Це рівнем вище.

Цитата
І зараз я отаке ляпну: Мені цікаво чому зявились "роутери" та "мости"? Різниця ж між ними хоч і є, але вони за функціональністю схожі між собою.
Міст - об’єднує фізично різні мережі у одну, причому таким чином, що на рівні IP вони виглядають як одна мережа. Роутер поєднує фізично різні мережі між собою, на рівні IP вони виглядають як різні мережі, але мають можливість передачі пакетів між собою. Міст може бути взагалі невидимий, роутер мусить бути видимий з кожної мережі. Це скоріше характеристики інтерфейсів, бо роутер може для двох мереж працювати як міст, і одночасно як роутер для третьої мережі, тобто на фізичному рівні буде три мережі, а на IP - дві.

Цитата
Але якщо його прямо зараз переконфігурувати в режим роутера, то я думаю що він не схоче працювати(?), бо потрібно щось змінювати на стороні тілікома.
Я за 6 років дзвонив у їх підтримку рівно один раз - коли у них щось там зависло. Режими роботи змінював, нікого ні про що не попереджаючи.

r00t x

• Гість
« Відповідей #23 : 2012-01-03 17:57:11 »
Режим роботи модема не має впливу на канал АДСЛ. Це рівнем вище.

Це ви про OSI?, я вивчав  8-)

Міст - об’єднує фізично різні мережі у одну, причому таким чином, що на рівні IP вони виглядають як одна мережа. Роутер поєднує фізично різні мережі між собою, на рівні IP вони виглядають як різні мережі, але мають можливість передачі пакетів між собою. Міст може бути взагалі невидимий, роутер мусить бути видимий з кожної мережі. Це скоріше характеристики інтерфейсів, бо роутер може для двох мереж працювати як міст, і одночасно як роутер для третьої мережі, ...

Ну от ви і самі написали, що воно  чомусь схоже. Я б додав би: Міст розділяє трафік у мережі, а роутер слугує вказівником куди (тобто до яких мереж) направляти потік даних. Але в майбутному, МОЖЛИВО, зявляться такі "камбайни", що будуть включати в себе функціонал роутера, моста, фаєрвола, та всього іншого. Я так думаю, але ж не все що я думаю здійснюється насправді.

... Режими роботи змінював, нікого ні про що не попереджаючи.

хм-м... чому ж у мене так...(?) Але ж я не хочу отримати замість 2 Мб/с 512 Кб/с. Інші переходили ... і отримали "викусь з накусєм".

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #24 : 2012-01-03 17:58:45 »
1. На ваш модем на на сайті "тілікома" є інструкція для обох режимів. Розписано на рівні анекдотичної білявки. Модем, хочу сказати, "стандартний" для рядових абонентів ОГО! — бачив у чотирьох чи п’яти  хатах свого населеного пункту. В мене ZyXEL P660 RT2 + Linksys WAP54G, бо я сноб.
2. На 2Мб/с, наскільки мені відомо, перевели ще не всі населені пункти — поцікавтеся у односельчан, що сидять на такому-ж тарифі.
3. Є така штука як PPP — протокол, по якому з’єднувалися модеми по комутованих каналах зв’язку давним-давно, коли інтернети були малодоступні, ціни на них — високі, а канали — вузенькі як (непристойне порівняння). Цей протокол включає в себе автентифікацію користувача за логіном та паролем для входу в провайдерську мережу і, відповідно, в інтернети. Коли інтернети почали роздавати по некомутованих каналах, тобто, по виділених лініях (звичайний LAN, наприклад), виникла потреба прикрутити автентифікацію і там. Придумувати нічого кардинально нового не стали, а із PPP зробили PPPoE — фізичний канал некомутований, але в’язок встановлюється на манер класичного dial-up. Власне, більше знати вам потрібно хіба що ви інженер у цих справах.
4. Я ніяк не можу зрозуміти вашої проблеми. Сформулюйте її повністю, якомога лаконічніше.
5. Не обзивайте мене піпіктором, буду ображатися.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

idontremember

• Гість
« Відповідей #25 : 2012-01-03 18:12:44 »
4. Я ніяк не можу зрозуміти вашої проблеми. Сформулюйте її повністю, якомога лаконічніше.
Та все почалося із сосідів... (пізн. допишу)

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #26 : 2012-01-03 18:31:08 »
в майбутному, МОЖЛИВО
Чому "в майбутньому" і "можливо"? Лінукс все це вже давно вміє. Чи ви про окремі спеціалізовані залізяки?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #27 : 2012-01-03 19:18:54 »
Але в майбутному, МОЖЛИВО, зявляться такі "камбайни", що будуть включати в себе функціонал роутера, моста, фаєрвола, та всього іншого. Я так думаю, але ж не все що я думаю здійснюється насправді.
Вони уже є, називаються Cisco або Juniper, коштують як моя річна зарплатня. Хоча, фаєрвол можна знайти і в SOHO рішеннях.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.