Автор Гілка: А лінукс туди поставити ніхто не додумався??  (Прочитано 9223 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
:( у мене в школі навіть ДОС не було.
БЗ-34?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
Off-topic:
ах ти ж!... я ж тобі!... я ж тебе!...  :D
---
Не такий я дорослий, як ви собі нафантазували!
---
Були якісь "електроніка ***" - то ттааккаа здоровенька клавіатура + монітор. З головного сервера  ;D (з учительського компа) завантажувався ітрепатор* Бейсіка. Я памятаю як якісь числа 2бігли" по монітору...

Ото, маючи два або одне заняття на тиждень ми вивчали Бейсік. Заннятя були нульвими уроками. На уроках майже нікого не було. Всі ненавиділи той Бейсік та вчителя інформатики та фізики. Мені було цікаво  - у мене навіть десь зберігається зошит з інформатики. Тре пошукати - це ж уже артефакт-антикваріат  ;D. Спогади про все хороше і не дуже...

idontremember

• Гість
А памятаєте оце:

---

В школі у мене було щось схоже на оце:

тільки на учнівських столах була тільки клавіатура і монітор (клавіатура була більшою і вищою). А біля серверу  ;D було більше якихось страшних апаратів-агрегатів.

а-а-а, згадав: Бейсік на сервері вантажився з 5 дюймового гнучкого диску. Потім роздавався на учнівські компи.

---
* - інтерпретатор

« Змінено: 2012-09-20 10:00:49 від idontremember »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
І там був ДОС, четвертий чи п’ятий. Це IBM-сумісний комп, одиничка ніби як.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

r00t x

• Гість
Я незн. чи був там ДОС?, і який віцн був. Ну очевидно що щось типу ДОС там і було. Вантажилося ж з дисків.

Щойно побігав по Вікторії - можна було і не бігати, бо  1998 році був 95 Віндовс. АЛЕ ми того віндовса не бачили і не чули, і навіть уявлення не мали!

А якщо був віндовс - значить і ДОС також була .

Відсутній piktor

• Видавець
Цитата
І там був ДОС, четвертий чи п’ятий. Це IBM-сумісний комп, одиничка ніби як.
Звідки ти взяв? Це Поиск був IBM-сумісний (я десь в галереї фото публікував), він теж мав системний блок в клавіатурі і теж так само завантажувався — прошитий в ПЗУ Бейсик і мережевий диск на вчительському. Або DOS, якщо дисковода підключити. Але в Поиска оперативки куди побільше.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
Звідки ти взяв? Це Поиск був IBM-сумісний (я десь в галереї фото публікував), він теж мав системний блок в клавіатурі і теж так само завантажувався — прошитий в ПЗУ Бейсик і мережевий диск на вчительському. Або DOS, якщо дисковода підключити. Але в Поиска оперативки куди побільше.
та сидів я за цим компом, тіки вже не згадаю точної моделі. Звичайний був там ДОС з бейсіком і командиром, хай святиться ім’я пророка Пітера Нортона та апостола його Волкова!

на вчительському в нас була четвірка, іще одна ніби трійка чи четвірка для «хороших учнів», решта електроніки.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
та сидів я за цим компом, тіки вже не згадаю точної моделі.
Ніде не знайшов інформації про PC-сумісність БК-0010. Ні у Вікіпедії, ні тут:
http://www.leningrad.su/museum/show_calc.php?n=329
Гарний, до речі, довідник старих комп’ютерів, калькуляторів та іншої електроніки (чувак їх колекціонує).
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
та сидів я за цим компом, тіки вже не згадаю точної моделі. Звичайний був там ДОС з бейсіком і командиром, хай святиться ім’я пророка Пітера Нортона та апостола його Волкова!

на вчительському в нас була четвірка, іще одна ніби трійка чи четвірка для «хороших учнів», решта електроніки.

ха-ха, у нас в школі не було ні НортонКомандира, ні Апостола його Vолкова  ;D . Був тільки Бацик! Компи (тобто клавіатури) називались "Електроніка якась-там".

А уже в 1998-2000 роках я познайомився з тумбочкою, що називалась "ІСКРА". Ото там вже і ДОСи, і Нортони, і Волкови були. Причому швидкодія була така... що аж ... При зміні каталогу в Нортоні ОНО думало приблизно ПІВХВИЛИНИ. При зміні каталогу командою cd c:/folder ОНО думало секунд 8 (вісім).

Потім зявились пеньки з 95 та 98 віндою.

...
потім вже інша історія